Μια έρευνα στην Αυστραλία από νευρολόγους, προσπάθησε να δει αν το σχήμα του ρεζερβουάρ στις μοτοσυκλέτες έχει αντίκτυπο στο είδος και το μέγεθος του τραυματισμού του αναβάτη στο κάτω τμήμα του σώματος. Εξέτασαν δηλαδή περιπτώσεις ατυχημάτων με μοτοσυκλέτες και έψαξαν να βρουν αν το σχήμα του ρεζερβουάρ διαφοροποιεί τη σοβαρότητα του τραυματισμού. Να ξεκαθαρίσουμε εδώ πως τα στοιχεία που ανέλυσαν αφορούσαν μόνο μετωπικές συγκρούσεις και όχι όλα τα είδη ατυχημάτων με μοτοσυκλέτα. Δηλαδή ασχολήθηκαν μόνο με τις περιπτώσεις όπου ένας μοτοσικλετιστής συγκρούεται πάνω σε ένα αντικείμενο (π.χ. αυτοκίνητο) με τη μοτοσυκλέτα όρθια. Από την έρευνα αυτή, έβγαλαν το συμπέρασμα πως η όρθια στάση του σώματος και το ανηφορικό σχήμα του ρεζερβουάρ (όπως είναι η τυπική θέση οδήγησης ενός on-off) προκαλούσε σοβαρότερους τραυματισμούς στα γεννητικά όργανα και γενικά στην περιοχή της λεκάνης και ως εκ τούτου περισσότερες βλάβες στο νευρικό σύστημα της περιοχής, ακόμα και παράλυση των κάτω άκρων.
Αντιθέτως στις Supersport μοτοσυκλέτες όπου το σώμα σκύβει εμπρός, το επάνω μέρος του σώματος είναι εκείνο που δέχεται πρώτο τις μεγαλύτερες δυνάμεις στις μετωπικές συγκρούσεις και οι σοβαροί τραυματισμοί στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και της λεκάνης είναι μειωμένοι. Αυτό ακούγεται αρχικά παράδοξο, διότι με βάση την προσωπική εμπειρία, οι περισσότεροι, θα πουν πως πέφτοντας σε λακκούβες ή φρενάροντας απότομα με μια supersport είχαν τους περισσότερους “δυσάρεστους” πόνους στην “ευαίσθητη” περιοχή.
Μια πιθανή εξήγηση για αυτή την αναντιστοιχία μεταξύ των προσωπικών μας εμπειριών και των συμπερασμάτων της έρευνας, βρίσκεται στο μέγεθος της επιβράδυνσης, δηλαδή στη σφοδρότητα της επαφής με το αντικείμενο. Προφανώς στα ατυχήματα που ερεύνησαν η ταχύτητα πρόσκρουσης τα G επιβράδυνσης, αλλά και η φορά των δυνάμεων ήταν πολύ διαφορετικά απ’ ότι από εκείνα που δέχεται το σώμα όταν πέφτει σε μια λακκούβα ή σε ένα δυνατό φρενάρισμα, οπότε και η κίνηση του σώματος πάνω στη μοτοσυκλέτα είναι διαφορετική. Δυστυχώς στις μοτοσυκλέτες το σώμα έχει μεγάλη ελευθερία κινήσεων και δεν είναι όπως στα αυτοκίνητα που η ζώνες ασφαλείας σε συγκρατούν πάνω στο κάθισμα. Οπότε οι έρευνες και τα crash-test δεν μπορούν να καλύψουν ένα μεγάλο φάσμα περιπτώσεων. Ουσιαστικά κάθε ατύχημα με μοτοσυκλέτα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και αυτό κάνει εξαιρετικά δύσκολες τις γενικεύσεις.