Extreme Trackdays - Διήμερο Tracday στις Σέρρες 11 & 12 Μαίου 2024

Δηλώστε συμμετοχή τώρα
Extreme Trackday
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/4/2024

Μετά την επιτυχημένη εκδήλωση στη Jerez της Ισπανίας, η ομάδα της Extreme Trackdays ανακοινώνει την επόμενη εμπειρία των φίλων της πίστας, με ένα διήμερο Trackday στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών το σαββατοκύριακο 11-12 Μαϊου 2024.

Στα δυνατά σημεία του event περιλαμβάνονται τα εξής:

  • 4 Ομάδες (Αρχάριοι-Μέσα-Γρήγοροι-Expert)
  • 12 20λεπτα ανά ομάδα
  • Συμπεριλαμβάνονται υπηρεσίες χρονομέτρησης γύρων
  • Κατανομή ομάδων σύμφωνα με τους χρόνους γύρου
  • 2 υποχρεωτικές ενημερώσεις ασφαλείας ανά ημέρα
  • Έμπειροι εκπαιδευτές για την ομάδα των αρχάριων - ΔΩΡΕΑΝ διδασκαλία!
  • Πλήρες σέρβις ελαστικών
  • Κάλυψη φωτογραφιών
  • Rolling start events για όλους τους ερασιτέχνες αναβάτες
  • SUPERPOLE για την ομάδα Expert (600-1000)

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις:
+30 697 22 33 094 (What's App/Viber)
+30 698 62 34 238
[email protected]
www.extremetrackdays.com

Ετικέτες

Ηλεκτροκίνηση: Honda R&D και QuantumScape εξελίσσουν μπαταρίες στερεάς κατάστασης

Ανακοινώθηκε συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών με το βλέμμα στην ηλεκτροκίνηση
QuantumScape
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

26/6/2026

Με ανακοίνωσή της η αμερικανική QuantumScape Corporation αποκαλύπτει πως ήρθε σε συμφωνία με τη Honda R&D Co., Ltd., θυγατρική της Honda Motor Co., Ltd., προκειμένου να εξελίξουν την πλατφόρμα μπαταριών στερεάς κατάστασης (solid state). Στα πλαίσια αυτής της συμφωνίας, οι δύο πλευρές θα εστιάσουν την προσοχή τους αφενός στην εξέλιξη της απόδοσης αυτής της τεχνολογίας, αλλά και της κατασκευαστικής αλυσίδας τους.

Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης αντικαθιστούν τον υγρό ηλεκτρολύτη με στερεό υλικό και προτείνουν ως βασικά τους πλεονεκτήματα τη μεγαλύτερη ενεργειακή χωρητικότητα για ίδιο όγκο, ταχύτερη φόρτιση, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αλλά και την πλήρη εξάλειψη του κινδύνου ανάφλεξης που έχουν οι μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Η QuantumScape εξελίσσει μια δική της τεχνολογία μπαταριών λιθίου-μετάλλου, η οποία είναι και το σημείο αιχμής που την έφερε δίπλα στη Honda. Όπως εξηγεί ο Atsushi Ogawa, διευθυντής του Research Center of Excellence της Honda R&D, “η τεχνολογία της QS έχει επιδείξει μοναδικά και πειστικά πλεονεκτήματα κατά τη διάρκεια της αξιολόγησής μας. Βλέπουμε τη δυναμική αυτής της τεχνολογίας στο να προσθέσει αξία σε μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών, συμπεριλαμβάνοντας τα ηλεκτρικά οχήματα, και είμαστε ενθουσιασμένοι που προχωρούμε στο επόμενο βήμα της συνεργασίας μας.”

Μάλιστα αυτή η τεχνολογία της QuantumScape είναι η ίδια που εξετάζεται από τον Όμιλο Volkswagen με τη βοήθεια της Ducati και της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας V21L που χρησιμοποιήθηκε για την ηλεκτρική κατηγορία MotoE του MotoGP.