Φήμες για νέο κινητήρα ΚΤΜ 890 κυβικών!

Πιθανή επιστροφή για το SMT
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

4/4/2019

Τις τελευταίες ημέρες γίνονται όλο και πιο έντονες οι φήμες για την έλευση ενός νέου κινητήρα απ’ την KTM. Για την ακρίβεια, λέγεται πως θα αποτελεί την ανανεωμένη έκδοση του ολοκαίνουργιου δικύλινδρου εν σειρά κινητήρα των 790 κυβικών που τροφοδοτεί το 790 Duke, για το οποίο διαβάσατε αναλυτικά στο τεύχος 588 του ΜΟΤΟ, όπου στην χώρα μας κυκλοφορεί και η S έκδοση η οποία είναι εφοδιασμένη με την εξάτμιση της Arrow και το αμορτισέρ της Ohlins. Περισσότερα γι’ αυτήν την έκδοση θα μάθετε αναλυτικά στο τεύχος Μαΐου. Παράλληλα, ο ίδιος κινητήρας υπάρχει και στο 790 Adventure όπου στο τεύχος που κυκλοφορεί έχουμε την πρώτη πλήρη δοκιμή στην Ελλάδα η οποία είναι και μια απ’ τις πρώτες παγκοσμίως.

KTM 790 Adventure: Πρόβλημα τροφοδοσίας & απάντηση της εταιρίας

Αν ανατρέξουμε στην συνέντευξη που είχε δώσει ο Stefan Pierer λίγο πριν την έκλειψη του 2018, στο γερμανόφωνο Speedweek –αφήνοντας στην άκρη τις φήμες για την εξαγορά της Ducati- θα θυμηθούμε πως είχε αναφέρει την πιθανή επιστροφή του SMT. Τώρα, οι φήμες πραγματεύονται την επιστροφή του μοντέλου, όχι όμως με τον δικύλινδρο κινητήρα των 790 κυβικών αλλά με μια ενδεχομένως εξελιγμένη έκδοση, όπου ο κυβισμός θα έχει αυξηθεί στα 890 κυβικά. Με δεδομένο πως ο ίδιος ο Pierer έχει στραμμένη την προσοχή του στην εξέλιξη μιας νέας σειράς μοτοσυκλετών στην κατηγορία των 500 κυβικών, αλλά και το γεγονός πως ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 790 κυβικών δεν έχει προλάβει να κλείσει καλά καλά χρόνο, το σενάριο ενός νέου κινητήρα ίσως να μην είναι τόσο άμμεσοΤο μόνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι η KTM στο μέλλον θα παρουσιάσει σίγουρα νέα μοντέλα... τα υπόλοιπα είναι εικασίες.

Ετικέτες

SYM Artic Route 2025 - The Way to the North Pole

O Μητσάκης παίρνει δρόμο για τον Βόρειο Πόλο - Με ADXTG 400
SYM Artic Route 2025
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

16/6/2025

Ο Κωσταντίνος Μητσάκης σε συνεργασία με την Γκοργκόλης Α.Ε. ξεκινά το νέο του ταξιδιωτικό εγχείρημα με σύμμαχο το SYM ADXTG 400, σπρώχνοντας τα όρια των ταξιδιών με scooter, επιλέγοντας να κινηθεί στα πιο απομακρυσμένα σημεία του αμερικανικού βορρά!

Με αφετηρία το Montreal του Καναδά – όπου αναβάτης και σκούτερ θα μεταβούν αεροπορικώς – ο Έλληνας ταξιδευτής θα καλύψει χιλιάδες χιλιόμετρα, με στόχο να βρεθεί όσο πιο κοντά γίνεται στον Βόρειο Πόλο με ένα crossover scooter.

Η πρόκληση αυτής της διαδρομής είναι τεράστια: το SYM ADXTG 400 θα αντιμετωπίσει τις απαιτητικές γεωμορφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες του Βορειοδυτικού Καναδά και της Αλάσκας, καλύπτοντας μεγάλες αποστάσεις εκτός ασφάλτου και διασχίζοντας μοναδικά τοπία της βόρειας Αμερικής. Το συνολικό οδοιπορικό, μήκους περίπου 18.000 χλμ., περιλαμβάνει 4.000 χλμ. σε χωμάτινους δρόμους, αποδεικνύοντας την αντοχή του αναβάτη και τις δυνατότητες του SYM ADXTG 400.

SYM Artic Route 2025

Η διαδρομή ξεκινά και ολοκληρώνεται στο Montreal, περνώντας από μεγάλες πόλεις του Καναδά όπως Toronto, Winnipeg, Regina, Edmonton, Whitehorse, Inuvik και φτάνοντας στην Αλάσκα μέσω Tok, Fairbanks, με τελικό προορισμό το ακραίο βόρειο σημείο, την Prudhoe Bay. Μετά τη διάσχιση του Αρκτικού Κύκλου, ο Κωνσταντίνος Μητσάκης θα προσεγγίσει τις ακτές του Βόρειου Αρκτικού Ωκεανού τόσο στην Prudhoe Bay της Αλάσκας όσο και στην παραθαλάσσια τοποθεσία Tuktoyaktuk του Καναδά.

Παράλληλα με το ταξίδι, ο Έλληνας αναβάτης σκοπεύει να συναντήσει ελληνικές κοινότητες κατά το πέρασμά του, ερχόμενος σε επαφή με τους απόδημους που ζουν σε αυτές τις απομακρυσμένες περιοχές της Βόρειας Αμερικής. Στόχος του είναι να γνωρίσει από κοντά την τοπική ελληνική παρουσία και να μοιραστεί εμπειρίες, δημιουργώντας ένα μοναδικό δίκτυο επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με την ομογένεια.

SYM Artic Route 2025