Honda Africa Twin: Πίσω από τις κάμερες με Κουζή & Πετρετζίκη

Ο Κουζής μιλά για το άλμα με την Africa
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

12/7/2018

Ο Παναγιώτης Κουζής, φετινός Πρωταθλητής στην MX1 και συνολικά 16 φορές πρωταθλητής Ελλάδας, περιγράφει την εμπειρία της οδήγησης στην πίστα motocross του Άργους, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από το αποτέλεσμα. Παράλληλα είχε και τον Πετρετζίκη να του κάνει παρατηρήσεις:

«Σε εκείνο το άλμα προσγειώθηκες με τον εμπρός τροχό» - «Έκανα ένα λάθος εκεί» του απαντά ο Κουζής και συνεχίζει: «καλά τα λες για μένα, το λουκάνικο όμως μάστορα δεν ήταν καλά ψημένο»

Από την πίστα και τα πειράγματα κατέληξαν όμως στο στούντιο του Πετρετζίκη με τον μάγειρα να παίρνει συνέντευξη στον Παναγιώτη Κουζή για το πότε ξεκίνησε να οδηγεί, με τι κυκλοφορεί κάθε μέρα κτλ.. Στο τέλος βέβαια ο Πετρετζίκης δήλωσε πως δεν είναι δουλειά να πληρώνεσαι για να οδηγείς αλλά και βέβαιος πως θα περάσει τον Κουζή κάποια μέρα, όχι βέβαια στο ύψος που απέχουν δύο κεφάλια, αλλά στην οδήγηση!

Η συνεργασία του Παναγιώτη Κουζή και του Άκη Πετρετζίκη, μας είχε στην αρχή να αναρωτιόμαστε αν υπάρχει κάποιο νέο ταλέντο, μέχρι που σιγά-σιγά αποκαλύφθηκε πως πρόκειται για τον «ψηλό» του Motocross!

Τελικά η Honda έντυσε με έναν ευφάνταστο τρόπο το διπλό άλμα της Africa Twin, στην πίστα Motocross του Άργους πράγμα για το οποίο ο Παναγιώτης Κουζής αξίζει πολλά συγχαρητήρια, καθώς το έφερε εις πέρας χωρίς καμιά δυσκολία και κυρίως χωρίς κανένα απρόοπτο! Παράλληλα ανέδειξε την μοτοσυκλέτα συνολικά, σε ένα κοινό που λίγο έως πολύ, θεωρεί πως οι μοτοσυκλέτες είναι εκείνα τα «σατανικά» κατασκευάσματα που προσφέρουν μονάχα κίνδυνο και τίποτα περισσότερο.

Αυτό βλέπουμε πως είναι το πραγματικό κέρδος της συγκεκριμένης ενέργειας, που αναδεικνύει την μοτοσυκλέτα συνολικά και όχι μονάχα την Africa Twin, φέρνοντας τον μοτοσυκλετισμό στο προσκήνιο. Στην Ελλάδα τέτοιες ενέργειες προς το ευρύ κοινό είναι σπάνιες κι έτσι όταν συμβαίνουν λειτουργούν θετικά προς όλους μας, αφαιρώντας λίγο από το πέπλο του φόβου και της δεισιδαιμονίας με την οποία αντιμετωπίζει ο ευρύς πληθυσμός την μεγάλη μας αγάπη, την μοτοσυκλέτα!

 

Ετικέτες

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Ακολουθώντας τα χνάρια του R6, το superbike της Yamaha θα πωλείται μόνο για αγωνιστική χρήση
motomag Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/2/2024

Διαβάσατε στο ΜΟΤΟ πως η Yamaha σκοπεύει να μην προχωρήσει στην εξέλιξη των YZF-R1 και YZF-R1M προκειμένου αυτά να συμμορφωθούν με τις Euro5+ προδιαγραφές, σημαίνοντας ταυτόχρονα το τέλος των πωλήσεων του μοντέλου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2025.

Μετά τον ντόρο που σήκωσε η συγκεκριμένη είδηση ήρθε και η απάντηση από την ίδια την Yamaha, με την ιαπωνική εταιρεία να επιβεβαιώνει πως τo superbike της θα ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε από το 2020 και μετά το YZF-R6. Με απλά λόγια το R1 θα συνεχίσει να πωλείται ωστόσο από το 2025 και μετά θα χρησιμοποιείται μόνο για αγωνιστική χρήση χωρίς αυτό να μπορεί να βγάλει πινακίδες για το δρόμο.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Η συγκεκριμένη απόφαση της Yamaha έγκειται αφενός στην αλλαγή των προτεραιοτήτων του αγοραστικού κοινού καθώς βλέπουμε πως οι Adventure μοτοσυκλέτες αποτελούν τα τελευταία χρόνια την πρώτη επιλογή των αγοραστών και αφετέρου πως η αγωνιστική εμπλοκή της Yamaha στο WSBK απαιτεί την ύπαρξη του YZF-R1 έστω και χωρίς αυτή να βγάζει πινακίδες (λόγω των κανονισμών που επιβάλουν η αγωνιστική μοτοσυκλέτα να βασίζεται σε έκδοση παραγωγής).

Η φετινή χρονιά ως εκ τούτου θα είναι η τελευταία που θα μπορεί κάποιος να αποκτήσει τα YZF-R1 και YZF-R1M με πινακίδες ωστόσο το θετικό είναι πως το κεφάλαιο του R1 θα συνεχιστεί έστω και αν αυτό σχετίζεται με την αποκλειστική χρήση του μοντέλου στις πίστες.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025