Honda Africa Twin: Πίσω από τις κάμερες με Κουζή & Πετρετζίκη

Ο Κουζής μιλά για το άλμα με την Africa
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

12/7/2018

Ο Παναγιώτης Κουζής, φετινός Πρωταθλητής στην MX1 και συνολικά 16 φορές πρωταθλητής Ελλάδας, περιγράφει την εμπειρία της οδήγησης στην πίστα motocross του Άργους, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από το αποτέλεσμα. Παράλληλα είχε και τον Πετρετζίκη να του κάνει παρατηρήσεις:

«Σε εκείνο το άλμα προσγειώθηκες με τον εμπρός τροχό» - «Έκανα ένα λάθος εκεί» του απαντά ο Κουζής και συνεχίζει: «καλά τα λες για μένα, το λουκάνικο όμως μάστορα δεν ήταν καλά ψημένο»

Από την πίστα και τα πειράγματα κατέληξαν όμως στο στούντιο του Πετρετζίκη με τον μάγειρα να παίρνει συνέντευξη στον Παναγιώτη Κουζή για το πότε ξεκίνησε να οδηγεί, με τι κυκλοφορεί κάθε μέρα κτλ.. Στο τέλος βέβαια ο Πετρετζίκης δήλωσε πως δεν είναι δουλειά να πληρώνεσαι για να οδηγείς αλλά και βέβαιος πως θα περάσει τον Κουζή κάποια μέρα, όχι βέβαια στο ύψος που απέχουν δύο κεφάλια, αλλά στην οδήγηση!

Η συνεργασία του Παναγιώτη Κουζή και του Άκη Πετρετζίκη, μας είχε στην αρχή να αναρωτιόμαστε αν υπάρχει κάποιο νέο ταλέντο, μέχρι που σιγά-σιγά αποκαλύφθηκε πως πρόκειται για τον «ψηλό» του Motocross!

Τελικά η Honda έντυσε με έναν ευφάνταστο τρόπο το διπλό άλμα της Africa Twin, στην πίστα Motocross του Άργους πράγμα για το οποίο ο Παναγιώτης Κουζής αξίζει πολλά συγχαρητήρια, καθώς το έφερε εις πέρας χωρίς καμιά δυσκολία και κυρίως χωρίς κανένα απρόοπτο! Παράλληλα ανέδειξε την μοτοσυκλέτα συνολικά, σε ένα κοινό που λίγο έως πολύ, θεωρεί πως οι μοτοσυκλέτες είναι εκείνα τα «σατανικά» κατασκευάσματα που προσφέρουν μονάχα κίνδυνο και τίποτα περισσότερο.

Αυτό βλέπουμε πως είναι το πραγματικό κέρδος της συγκεκριμένης ενέργειας, που αναδεικνύει την μοτοσυκλέτα συνολικά και όχι μονάχα την Africa Twin, φέρνοντας τον μοτοσυκλετισμό στο προσκήνιο. Στην Ελλάδα τέτοιες ενέργειες προς το ευρύ κοινό είναι σπάνιες κι έτσι όταν συμβαίνουν λειτουργούν θετικά προς όλους μας, αφαιρώντας λίγο από το πέπλο του φόβου και της δεισιδαιμονίας με την οποία αντιμετωπίζει ο ευρύς πληθυσμός την μεγάλη μας αγάπη, την μοτοσυκλέτα!

 

Ετικέτες

Όταν ο Carl Fogarty έπεσε θύμα μιας κατσίκας

G.O.A.T. εναντίον goat
Carl Fogarty
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

15/10/2026

Μια λαϊκή ρήση λέει πως στον κόσμο υπάρχουν δύο είδη μοτοσυκλετιστών, αυτοί που έχουν πέσει και αυτοί που δεν έχουν πέσει ακόμη.

Πρόκειται για μια οικουμενική αλήθεια από την οποία δεν μπορούν να ξεφύγουν ούτε οι κορυφαίοι των κορυφαίων – και φυσικά δεν μιλάμε για πτώσεις σε αγώνες, όπου οι αναβάτες κατ’ επάγγελμα προκαλούν την τύχη τους. Ένας εξ αυτών είναι οπωσδήποτε ο Carl Fogarty, ο Άγγλος που έγραψε ιστορία με τη Ducati κατακτώντας τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα WSBK τη δεκαετία του 1990.

Ο Foggy στα 61 του παραμένει ενεργός μοτοσυκλετιστής και πρόσφατα βρέθηκε στην Ισπανία για μια οργανωμένη εντουροβόλτα με την Toro Adventure στην περιοχή της Ανδαλουσίας, στον ισπανικό νότο.

Carl Fogarty

Η βόλτα ωστόσο είχε ένα απρόοπτο όταν μια κατσίκα επιχείρησε να του κόψει τον δρόμο, με αποτέλεσμα τη σύγκρουση και πτώση και των δύο.

Το φωτογραφικό ινσταντανέ δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ίδιο τον Foggy και μάλιστα συνοδευόταν από μια σαρκαστικότατη ψηφιακά πειραγμένη εικόνα που τον δείχνει καβάλα σε μια κατσίκα με τη δερμάτινη φόρμα της Ducati.

Carl Fogarty

Το καλό είναι πως ο ίδιος δήλωσε ότι αμφότεροι οι εμπλεκόμενοι στο ατύχημα είναι καλά στην υγεία τους.

Για την ιστορία, ο Carl Fogarty είναι ο ένας εκ των δύο και μόνο ανθρώπων που έχουν κοσμήσει με το πρόσωπό τους μονοθεματικό εξώφυλλο στο περιοδικό ΜΟΤΟ (#248, Οκτώβριος 2000) σε μια πολυετή πορεία 683 τευχών. Ο άλλος ήταν ο αείμνηστος Joey Dunlop...