Honda Africa Twin: Πίσω από τις κάμερες με Κουζή & Πετρετζίκη

Ο Κουζής μιλά για το άλμα με την Africa
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

12/7/2018

Ο Παναγιώτης Κουζής, φετινός Πρωταθλητής στην MX1 και συνολικά 16 φορές πρωταθλητής Ελλάδας, περιγράφει την εμπειρία της οδήγησης στην πίστα motocross του Άργους, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από το αποτέλεσμα. Παράλληλα είχε και τον Πετρετζίκη να του κάνει παρατηρήσεις:

«Σε εκείνο το άλμα προσγειώθηκες με τον εμπρός τροχό» - «Έκανα ένα λάθος εκεί» του απαντά ο Κουζής και συνεχίζει: «καλά τα λες για μένα, το λουκάνικο όμως μάστορα δεν ήταν καλά ψημένο»

Από την πίστα και τα πειράγματα κατέληξαν όμως στο στούντιο του Πετρετζίκη με τον μάγειρα να παίρνει συνέντευξη στον Παναγιώτη Κουζή για το πότε ξεκίνησε να οδηγεί, με τι κυκλοφορεί κάθε μέρα κτλ.. Στο τέλος βέβαια ο Πετρετζίκης δήλωσε πως δεν είναι δουλειά να πληρώνεσαι για να οδηγείς αλλά και βέβαιος πως θα περάσει τον Κουζή κάποια μέρα, όχι βέβαια στο ύψος που απέχουν δύο κεφάλια, αλλά στην οδήγηση!

Η συνεργασία του Παναγιώτη Κουζή και του Άκη Πετρετζίκη, μας είχε στην αρχή να αναρωτιόμαστε αν υπάρχει κάποιο νέο ταλέντο, μέχρι που σιγά-σιγά αποκαλύφθηκε πως πρόκειται για τον «ψηλό» του Motocross!

Τελικά η Honda έντυσε με έναν ευφάνταστο τρόπο το διπλό άλμα της Africa Twin, στην πίστα Motocross του Άργους πράγμα για το οποίο ο Παναγιώτης Κουζής αξίζει πολλά συγχαρητήρια, καθώς το έφερε εις πέρας χωρίς καμιά δυσκολία και κυρίως χωρίς κανένα απρόοπτο! Παράλληλα ανέδειξε την μοτοσυκλέτα συνολικά, σε ένα κοινό που λίγο έως πολύ, θεωρεί πως οι μοτοσυκλέτες είναι εκείνα τα «σατανικά» κατασκευάσματα που προσφέρουν μονάχα κίνδυνο και τίποτα περισσότερο.

Αυτό βλέπουμε πως είναι το πραγματικό κέρδος της συγκεκριμένης ενέργειας, που αναδεικνύει την μοτοσυκλέτα συνολικά και όχι μονάχα την Africa Twin, φέρνοντας τον μοτοσυκλετισμό στο προσκήνιο. Στην Ελλάδα τέτοιες ενέργειες προς το ευρύ κοινό είναι σπάνιες κι έτσι όταν συμβαίνουν λειτουργούν θετικά προς όλους μας, αφαιρώντας λίγο από το πέπλο του φόβου και της δεισιδαιμονίας με την οποία αντιμετωπίζει ο ευρύς πληθυσμός την μεγάλη μας αγάπη, την μοτοσυκλέτα!

 

Ετικέτες

Papanoelada Motera: Η μοτοσυκλετιστική Άγιο Βασιλειάδα ετοιμάζεται στην Ισπανία - Δεν τη θέλουν όμως στη Βαρκελώνη

Δημόσιος φορέας ζητά την απαγόρευση της φιλανθρωπικής παρέλασης- Για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/12/2025

Η Papanoelada Motera είναι η ετήσια παρέλαση μοτοσυκλετιστών που ντύνονται Αη-Βασίληδες και πραγματοποιείται σε πολλές πόλεις της Ισπανίας έχοντας φιλανθρωπικό σκοπό. Όμως και φέτος η εκδήλωση δεν είναι ευπρόσδεκτη στη Βαρκελώνη.

Η συμμετοχή στην Papanoelada Motera είναι τεράστια και σε προηγούμενες χρονιές έχουν αναφερθεί πως συμμετείχαν 5.000 μοτοσυκλέτες και 7.000 αναβάτες και συνεπιβάτες λόγω και του φιλανθρωπικού της χαρακτήρα με τους συμμετέχοντες μοτοσυκλετιστές Άγιο Βασίληδες να συγκεντρώνουν δώρα και χρήματα τα οποία έπειτα προσφέρουν κυρίως σε παιδιά και φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

Βέβαια, η Papanoelada Motera δεν αρέσει σε όλους, καθώς υπάρχουν παράπονα για αυξημένη κίνηση, ρύπανση και θόρυβο και η Βαρκελώνη είναι η μεγαλύτερη πόλη που η συγκεκριμένη μοτοσυκλετιστική παρέλαση δεν είναι ευπρόσδεκτη. Ο Síndic de Greuges, ένας φορέας του οποίου η αποστολή είναι η υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και των δημόσιων ελευθεριών των πολιτών, ζητά από το δημοτικό συμβούλιο της Βαρκελώνης να απαγορεύσει την εκδήλωση για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά!

Papanoelada

Ο οργανισμός αναφέρει ότι στην εκδήλωση του 2024 ξεπεράστηκε επανειλημμένα το όριο των 70 ντεσιμπέλ, με κορυφές στα 85 ντεσιμπέλ με περίπου 2.000 μοτοσυκλετιστές να συμμετέχουν στην περσινή παρέλαση και την Αστυνομία να επιβάλλει συνολικά 173 πρόστιμα, τα περισσότερα από τα οποία αφορούσαν θόρυβο και κυκλοφορία στις λεωφορειολωρίδες.

Μάλιστα, πέρυσι περιβαλλοντικές οργανώσεις έκλεισαν τη Gran Vía στο ύψος της οδού Urgell σε ένδειξη διαμαρτυρίας, επικαλούμενες περιβαλλοντικούς λόγους και αναγκάζοντας τους μοτοσυκλετιστές να αλλάξουν τη διαδρομή τους. Μένει λοιπόν να δούμε τι θα γίνει με την φετινή εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, μία από τις μέρες που θα γίνεται αναμφίβολα χαμός στους δρόμους της Βαρκελώνης, με τη δίτροχη Αγιο Βασιλειάδα να πραγματοποιείται και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ισπανίας όπως είναι η Βαλένθια και η Γρανάδα.