Horwin Senmenti 0 - Κέρδισε βραβείο Red Dot... πριν καν βγει στην παραγωγή

Εντυπωσιακό Design, επιδόσεις και εξοπλισμός, αν και όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι
motomag Horwin Senmenti 0 – Κέρδισε το βραβείο Red Dot 2024
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/7/2024

To Senmenti 0 παρουσιάστηκε στην EICMA το 2023 εντυπωσιάζοντας με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις του -στα χαρτιά τουλάχιστον-, με την Horwin να ανακοινώνει πως θα κυκλοφορήσει στην παραγωγή το 2024.

Το ηλεκτρικό σκούτερ της Horwin μπορεί να μην έχει εμφανιστεί στις αγορές ακόμη, ωστόσο πρόλαβε και απέσπασε το βραβείο Red Dot 2024. Το πρώτο δημιούργημα του Project Horizon, όπως το ονομάζει η Horwin, με συνιδρυτή τον Ολλανδό Arjan van der Boom, ιδρυτή της Ironwood Custom Motorcycles, δημιουργήθηκε με σκοπό την έρευνα, την εξέλιξη και την δοκιμή πρωτοποριακών μοντέλων.

Horwin Senmenti 0 – Κέρδισε το βραβείο Red Dot 2024

Ο υγρόψυκτος ηλεκτροκινητήρας του Seinmenti 0 έχει μέγιστη ισχύ 74kW (ή αλλιώς… 100 ίππους) και ροπή… 91,16 χιλιογραμμόμετρων! Ο κινητήρας είναι τοποθετημένος στο κέντρο του σκούτερ, με την τελική μετάδοση να γίνεται με ιμάντα. Η τελική ταχύτητα σύμφωνα με την εταιρεία αγγίζει τα 200 χ.α.ω. με τα 0-100 χ.α.ω να έρχονται σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα, ενώ η αυτονομία φτάνει τα… 300 χιλιόμετρα! Εξίσου εντυπωσιακές είναι οι δηλώσεις της εταιρείας για την φόρτιση, καθώς για να φτάσει από το 0% στο 80% η μπαταρία των 16,9kWh χρειάζεται μόλις 30 λεπτά.

Το ονομαστικό βάρος φτάνει τα 230 κιλά, με το ύψος της σέλας να παραμένει σε λογικά πλαίσια στα 795 χιλιοστά, ενώ διαθέτει και ρυθμιζόμενο σε θέση μαξιλαράκι μέσης για τον αναβάτη. Το μεταξόνιο είναι αρκετά μακρύ στα 1.500 mm, με έμφαση στην σταθερότητα. Οι αναρτήσεις έρχονται από την KYB με ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι 41 χιλιοστών μπροστά και μονό αμορτισέρ πίσω.

Horwin Senmenti 0 – Κέρδισε το βραβείο Red Dot 2024

Στα φρένα βρίσκουμε δύο δίσκους μπροστά με δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων, οι οποίες καλύπτονται από πλαστικά που από μακριά σε μπερδεύουν ότι πρόκειται για σύστημα hub-steering. Πίσω, ένας δίσκος συνεργάζεται με δαγκάνα δύο εμβόλων, ενώ το ABS Bosch 10 ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Οι ζάντες είναι 16 και 14 ιντσών με ελαστικά διαστάσεων 120/80-16 και 160/60-14 μπροστά και πίσω αντίστοιχα.

Ο βασικός εξοπλισμός του περιορισμένης παραγωγής SENMENTI 0 περιλαμβάνει έγχρωμη TFT οθόνη 7 ιντσών που υποστηρίζει και λειτουργία CarPlay, ασύρματος φορτιστής, θύρα ταχείας φόρτισης USB, ηλεκτρικομαγνητικό κλείδωμα τιμονιού και άνοιγμα σέλας, θερμαινόμενα grip και σέλα, τέσσερα Riding Modes (Standard, Sport, Rain, Custom), keyless κεντρικό διακόπτη, σύστημα μέτρησης πίεσης ελαστικών TPMS, δυνατότητα κλειδώματος/ξεκλειδώματος μέσω NFC, Bluetooth, και τέλος 30 αισθητήρες και κάμερες για να λαμβάνουν όλα τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Καταπληκτικά όλα τα παραπάνω, όμως μέχρι να δούμε το SENMENTI 0 στην παραγωγή και να εξακριβώσουμε αν όλα τα θεαματικά τεχνικά χαρακτηριστικά του αληθεύουν, να μας συγχωρήσετε αλλά κρατάμε μικρό καλάθι.

Horwin Senmenti 0 – Κέρδισε το βραβείο Red Dot 2024
Ετικέτες

Ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού ενώνεται στην τραγική ανακοίνωση του Sylvain Guintoli

Ο πρώην αναβάτης MotoGP και World Superbike, Sylvain Guintoli, ανακοίνωσε με βαρύ πόνο την απώλεια του γιου του, Luca, μετά από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο.
Guintoli Loss
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

31/7/2025

Ο Guintoli, που πλέον δραστηριοποιείται και ως παρουσιαστής των MotoGP στο TNT Sports, είχε αποκαλύψει πέρυσι τη σοβαρή ασθένεια του μικρού Luca. Παρά τις προσπάθειες της οικογένειας και τις θεραπείες, το βαρύ αυτό πλήγμα ήρθε στις 31 Ιουλίου, όταν ο Guintoli γνωστοποίησε μέσω των κοινωνικών δικτύων του τον θάνατο του γιου του.

“Με βαρύτατη καρδιά μοιραζόμαστε τα νέα του θανάτου του γιου μας Luca, μετά από έναν χρόνο σκληρής μάχης με τον καρκίνο”, έγραψε. “Η οικογένειά μας είναι συντετριμμένη. Ο Luca μας χάρισε τόση χαρά και αγάπη. Θα κρατήσουμε τις αναμνήσεις του για πάντα. Αναπαύσου εν ειρήνη, Luca.”

Η ανταπόκριση από τον κόσμο των μηχανοκίνητων αγώνων ήταν άμεση και συγκινητική. Η ομάδα Marc VDS, που συμμετέχει σε Moto2 και World Superbike, εξέφρασε τη συμπαράστασή της με τα εξής λόγια:

“Στέλνουμε όλη μας την αγάπη και υποστήριξη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Ήταν χαρά να έχουμε τον Luca μαζί μας στο Silverstone, νιώσαμε όλοι ευλογημένοι που τον είχαμε στην ομάδα και που απολαύσαμε το τεράστιο χαμόγελό του και την όμορφη ενέργεια που έφερνε όπου πήγαινε”.

Ο αναβάτης Moto2 της Marc VDS, Jake Dixon, φόρεσε κράνος σχεδιασμένο από τον Luca κατά το Βρετανικό GP και το δημοπράτησε, συγκεντρώνοντας χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό.

Η ομάδα Tech3 MotoGP επίσης εξέφρασε τη θλίψη και την αλληλεγγύη της:

“Σπαρακτικό. Λυπούμαστε βαθύτατα για την απώλειά σας και στέλνουμε όλη την αγάπη και υποστήριξή μας σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή. Αναπαύσου εν ειρήνη μικρέ Luca. Με πολλή αγάπη από όλη την οικογένεια της Tech3”.

Μηνύματα στήριξης έστειλαν επίσης ο παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGP του 2020 Joan Mir, ο εξαπλός πρωταθλητής World Superbike Jonathan Rea, καθώς και ο τωρινός αναβάτης World Superbike Andrea Iannone.

Ακόμη και οι φίλαθλοι γέμισαν τα social media του Guintoli με λόγια συμπαράστασης και αγάπης, δείχνοντας την αλληλεγγύη και τη δύναμη της αγωνιστικής κοινότητας σε μια τόσο δύσκολη στιγμή.

 

Ετικέτες