EICMA 2023: HORWIN SENMENTI 0 - Στην παραγωγή με 100 hp, 200 χλμ/ώρα τελικής, 300 χλμ. αυτονομίας και φόρτιση 0-80% σε 30 λεπτά!

Αδιανόητα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά, που αν ισχύουν θα μιλάμε για πραγματικά επανάσταση στην ηλεκτροκίνηση
motomagEICMA 2023: HORWIN SENMENTI 0 – Το πρώτο δημιούργημα του Project Horizon με εξωπραγματικά χαρακτηριστικά!
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

15/11/2023

Η HORWIN, που μας συστήθηκε στην Ελλάδα το 2023 μέσω του αποκλειστικού αντιπροσώπου της Ι.Δ. ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ Α.Ε.Σ.Ε., παρουσίασε στην EICMA 2023 το SENMENTI 0, με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά να εντυπωσιάζουν σε βαθμό που γεννά τη δυσπιστία...

Το είχαμε δει στην EICMA 2022 ως πρωτότυπο, όπου εντυπωσίασε με τα εξωπραγματικά τεχνικά του χαρακτηριστικά, αλλά και την εμφάνισή του που έμοιαζε να μην χρειάζεται και πολλά για να βγει στην παραγωγή. Στη φετινή EICMA 2023 η HORWIN όχι μόνο δεν έβαλε φρένο στις δηλώσεις της, αλλά παρουσίασε το εξωγήινο SENMENTI 0, ανακοινώνοντας πως θα το βγάλει σε περιορισμένη παραγωγή το 2024!

EICMA 2023: HORWIN SENMENTI 0 – Το πρώτο δημιούργημα του Project Horizon με εξωπραγματικά χαρακτηριστικά!

Το νέο ηλεκτρικό σκούτερ αποτελεί το πρώτο δημιούργημα του Project Horizon, όπως το ονομάζει η HORWIN, με συνιδρυτή τον Ολλανδό Arjan van der Boom, ιδρυτή της Ironwood Custom Motorcycles, γνωστό για τις custom και vintage δημιουργίες του. Το πρόγραμμα αυτό, όπως μας ενημερώνει η εταιρεία, δημιουργήθηκε με σκοπό να συγκεντρώσει όλους τους Ευρωπαίους αναβάτες ηλεκτρικών δικύκλων και καινοτόμων στον τομέα της κινητικότητας, με τους σχεδιαστές και μηχανολόγους της HORWIN. Σκοπός του ερευνητικού έργου είναι η έρευνα, εξέλιξη και δοκιμή πρωτοποριακών μοντέλων.

Στις δραστηριότητές του Project Horizon περιλαμβάνεται η επιμέλεια και η υποστήριξη της αναδυόμενης νέας τεχνολογίας της ηλεκτροκίνησης, όπως για παράδειγμα με τη δημιουργία δημόσιων εγκαταστάσεων φόρτισης. Ακόμη στο πεδίο δράσης της είναι η ανάληψη διοργάνωσης εκδηλώσεων για προϊόντα που απευθύνονται στη μικροκινητικότητα, η Έρευνα και Ανάπτυξη νέων προϊόντων και η συνεργασία για τον σχεδιασμό και την δοκιμή πρωτότυπων κατασκευών. Τέλος, τα μέλη του Project Horizon θα έχουν πρώτα πρόσβαση σε μοντέλα παραγωγής και περιορισμένες εκδόσεις.

EICMA 2023: HORWIN SENMENTI 0 – Το πρώτο δημιούργημα του Project Horizon με εξωπραγματικά χαρακτηριστικά!

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του υψηλής απόδοσης ηλεκτρικού σκούτερ SENMENTI 0, είναι άκρως εντυπωσιακά. Ο υγρόψυκτος ηλεκτροκινητήρας έχει μέγιστη ισχύ 74kW (ή αλλιώς… 100 ίππους) και τερατώδη ροπή… 91,16 χιλιογραμμόμετρων! Ο κινητήρας είναι τοποθετημένος στο κέντρο του σκούτερ, με την τελική μετάδοση να γίνεται με ιμάντα.

Η τελική φτάνει τα 200 χ.α.ω. με τα 0-100 χ.α.ω να έρχονται, σύμφωνα με τη HORWIN σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα, ενώ η αυτονομία που ανακοινώνεται φτάνει τα… 300 χιλιόμετρα! Εξίσου εντυπωσιακές είναι οι δηλώσεις της εταιρείας για της φόρτισης, καθώς για να φτάσει από το 0% στο 80% η μπαταρία των 16,9kWh χρειάζεται μόλις 30 λεπτά.

Το ονομαστικό βάρος φτάνει τα 230 κιλά, με το ύψος της σέλας να παραμένει σε λογικά πλαίσια στα 795 χιλιοστά, ενώ διαθέτει και ρυθμιζόμενο σε θέση μαξιλαράκι μέσης για τον αναβάτη. Το μεταξόνιο είναι αρκετά μακρύ στα 1.500 mm, με έμφαση στην σταθερότητα.

EICMA 2023: HORWIN SENMENTI 0 – Το πρώτο δημιούργημα του Project Horizon με εξωπραγματικά χαρακτηριστικά!

Οι αναρτήσεις έρχονται από την KYB με ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι 41 χιλιοστών μπροστά και μονό αμορτισέρ πίσω. Στα φρένα βρίσκουμε δύο δίσκους μπροστά με δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων, οι οποίες καλύπτονται από πλαστικά που από μακριά σε μπερδεύουν ότι πρόκειται για σύστημα hub-steering. Πίσω, ένας δίσκος συνεργάζεται με δαγκάνα δύο εμβόλων, ενώ το ABS Bosch 10 ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Οι ζάντες είναι 16 και 14 ιντσών με ελαστικά διαστάσεων 120/80-16 και 160/60-14 μπροστά και πίσω, αντίστοιχα.

Ο βασικός εξοπλισμός του περιορισμένης παραγωγής SENMENTI 0 είναι ιδιαίτερα πλούσιος. Παίρνουμε ανάσα και ξεκινάμε: έγχρωμη TFT οθόνη 7 ιντσών που υποστηρίζει και λειτουργία CarPlay, ασύρματος φορτιστής, θύρα ταχείας φόρτισης USB, ηλεκτρικομαγνητικό κλείδωμα τιμονιού και άνοιγμα σέλας, θερμαινόμενα grip και σέλα, τέσσερα Riding Modes (Standard, Sport, Rain, Custom), keyless κεντρικός διακόπτης, σύστημα μέτρησης πίεσης ελαστικών TPMS, δυνατότητα κλειδώματος/ξεκλειδώματος μέσω NFC, Bluetooth και της εφαρμογής, και τέλος 30 αισθητήρες και κάμερες για να λαμβάνουν όλα τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Ελπίζουμε να μην ξεχάσαμε κάτι…

EICMA 2023: HORWIN SENMENTI 0 – Το πρώτο δημιούργημα του Project Horizon με εξωπραγματικά χαρακτηριστικά!

Δίπλα στο SENMENTI 0, που θα βγει στην παραγωγή, βρέθηκαν δύο ακόμα concept που ανήκουν στην ίδια οικογένεια. Το SENMENTI X με αντισυμβατικό hub-steering μπροστινό σύστημα που είχαμε δει και πέρυσι στην EICMA 2022, αλλά και το εντελώς νέο SENMENTI 11 επίσης με σύστημα hub-steering που εντυπωσιάζει με το ιδιαίτερο πίσω ελαστικό του που είναι χωρισμένο στα δύο. Σύμφωνα με τη Horwin, το SENMENTI 0 αναμένεται στην παραγωγή το 2024, και είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε αν όντως τα εξωπραγματικά χαρακτηριστικά του ισχύουν. ΑΝ ισχύουν, τότε το SENMENTI 0 θα είναι πραγματικά NEXT LEVEL e-scooter, φέρνοντας νέα δεδομένα στην κατηγορία!

Ετικέτες

Ducati Scrambler x Van Orton - Κιτ πλαστικών που εξατομικεύει το μοντέλο Icon

Σε 50 μόλις κομμάτια και έρχεται σύντομα και συλλογή ρουχισμού
motomag Ducati Scrambler x Van Orton – Κιτ πλαστικών που εξατομικεύει το μοντέλο Icon
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

10/5/2024

Είναι πλέον της μόδας οι κατασκευαστές να συνεργάζονται με διάσημους σχεδιαστές ώστε να κάνουν τα μοντέλα τους ακόμη πιο ξεχωριστά δίνοντας τους ταυτόχρονα μια πιο φρέσκια εικόνα. Κάτι τέτοιο θέλησε να κάνει η Ducati με το Scrambler Icon και για τον λόγο αυτό ζήτησε από την Van Orton Design να σχεδιάσει ένα κιτ από πλαστικά και αυτοκόλλητα τα οποία θα πουληθούν σε μόλις 50 κομμάτια.

Πίσω από την Van Orton Design βρίσκονται τα δύο αδέρφια Stefano και Marco από το Τορίνο της Ιταλίας οι οποίοι δανείζονται το ψευδώνυμο "Van Orton", από τον Nicholas Van Orton, τον πρωταγωνιστή της διάσημης ταινίας του David Fincher "The Game" του 1997. Η Ducati θέλοντας φυσικά να στηρίξει τον Made in Italy χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας θέλησε να απευθυνθεί στους δύο Ιταλούς σχεδιαστές οι οποίοι συνδυάζουν την καινοτομία με την ποπ κουλτούρα.

Ducati Scrambler x Van Orton – Κιτ πλαστικών που εξατομικεύει το μοντέλο Icon

Τώρα όσον αφορά το κιτ που ανέλαβαν να σχεδιάσουν για την Ducati αυτό περιλαμβάνει τα πλαστικά που τοποθετούνται πέριξ του ρεζερβουάρ, στα φτερά, στην ουρά της μοτοσυκλέτας, και στα πλαϊνά μέρη της μοτοσυκλέτας. Στα πλαστικά βρίσκουμε γεωμετρικά σχέδια με τα έντονα χρώματα να κυριαρχούν παντού. 

To κιτ πλαστικών θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή 50 κομματιών στην τιμή των 690 ευρώ συν φ.π.α. με την τιμή να αλλάζει από χώρα σε χώρα με τους αγοραστές να το παραλαμβάνουν σε ειδικό κουτί μαζί με κάποια αυτοκόλλητα καθώς και πιστοποίηση γνησιότητας. Εκτός όμως από το κιτ πλαστικών η Ducati σε συνεργασία με την Van Orton Design θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο και μία σειρά ρουχισμού με την ονομασία Capsule την οποία θα μπορεί κάποιος να την προπαραγγείλει μέσα από το e-shop της Ducati.

Ducati
Ετικέτες