Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Η Italjet αποκλειστικός προμηθευτής pit bike στην Imola!

Σημαντική συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών

Η Italjet, η εταιρεία από την Bologna που την χαρακτηρίζει ο ξεχωριστός σχεδιασμός των scooter της, είναι πλέον ο αποκλειστικός προμηθευτής paddock bikes για την Enzo e Dino Ferrari International Circuit στην Imola.

Στην παγκοσμίως γνωστή και ιστορική πίστα, φιλοξενούνται μερικά από τα μεγαλύτερα αγωνιστικά event στον κόσμο, τόσο με αυτοκίνητα όσο και με μοτοσυκλέτες, ενώ φέτος μετά από 14 χρόνια επέστρεψαν εκεί οι αγώνες της F1.

Το νέο Dragster της Italjet, το hyper scooter –όπως το ονομάζει το εργοστάσιο- το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται στην Ιταλία- θα χρησιμοποιείται ως paddock (ή Pit αν προτιμάτε) bike από οδηγούς, αναβάτες και ομάδες στα paddock της πίστας. Έχουν ήδη σταλεί στους ανθρώπους της πίστας τα δύο πρώτα δείγματα, στα οποία θα προστεθούν ακόμη περισσότερα, μόλις ξεκινήσει η παραγωγή του μοντέλου, βαμμένα με τον ξεχωριστό δικό τους χρωματικό συνδυασμό.

Ο Massimo Tartarini, Πρόεδρος και CEO της Italjet Spa, ανακοίνωσε την συμφωνία δηλώνοντας περήφανος, ενώ τόνισε και το γεγονός ότι  οι δύο εταιρείες έχουν την έδρα τους στο περίφημο "Italian Motor Valley". Είπε επίσης ότι το Dragster αποτελεί γι' αυτούς έναν ύμνο στις αγωνιστικές αξίες και ιδεώδη, τις ίδιες που πρεσβεύει και η θρυλική ιταλική πίστα, εκεί που έγιναν και οι δοκιμές για την εξέλιξη του μοντέλου, όπως αποκάλυψε ο ίδιος.

Συμπλήρωσε επίσης ότι λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν παγκοσμίως, το ντεμπούτο του Dragster έχει αναβληθεί για το 2021, με το εργοστάσιο να εκμεταλλεύεται αυτή την καθυστέρηση προκειμένου να προχωρήσει σε ουσιαστικές αναβαθμίσεις στην έκδοση παραγωγής.

Πιο συγκεκριμένα, όλα τα Dragster του 2021 θα διαθέτουν ABS (αντί του CBS στο 125), θα πληρούν τις Euro5 προδιαγραφές, ο εμπρός δίσκος θα έχει μεγαλύτερη διάμετρο (200mm από 175mm), η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ θα ανέβει στα 11lt (από 9lt) και οι αναρτήσεις θα προέρχονται από την Paioli, την εταιρεία που προμήθευε τις αναρτήσεις του πρώτου Dragster της Italjet.