Η Yamaha κατασκευάζει μάσκες και αντισηπτικά!

Στις εγκαταστάσεις στην Ιαπωνία
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

6/5/2020

Πριν από λίγες μέρες η Yamaha είχε ανακοινώσει το κλείσιμο των περισσότερων εγκαταστάσεών της στην Ιαπωνία, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, ενώ στο αντίθετο άκρο ήταν η απόφαση της εταιρείας για επανεκκίνηση των εργοστασίων της στην Ευρώπη (Γαλλία και Ιταλία), προκειμένου να συμβάλλει στην προσπάθεια για να πάρει μπροστά η οικονομία της Ευρώπης.

Όμως, όπως επισημαίνουν και οι ίδιοι οι άνθρωποι της Yamaha, η μάχη κατά του Covid-19 δεν έχει τελειώσει, παρόλο που σε ολόκληρη την Ευρώπη -και σε μεγάλο μέρος της υφηλίου- έχουμε περάσει στην λεγόμενη "Φάση 2". Γι' αυτό η εταιρεία του Iwata αποφάσισε να διαθέσει όσους πόρους της παραμένουν λειτουργικοί στην προσπάθεια περιορισμού της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, σε όσες εγκαταστάσεις της έχουν μείνει ανοιχτές στην Ιαπωνία, έχει ξεκινήσει ήδη την παραγωγή των λεγόμενων προστατευτικών ασπίδων προσώπου και αντισηπτικών υγρών. Διαθέτοντας όσους πόρους μπορεί, η παραγωγή της θα διατεθεί αρχικά σε τοπικές υγειονομικές δομές μέσω του Ιατρικού Συνδέσμου της Πόλης του Iwata. Η Yamaha Motor στοχεύει στην παραγωγή τουλάχιστον 1.000 προστατευτικών ασπίδων για το πρόσωπο και 500 λίτρων αντισηπτικού ημερησίως.

 

Ετικέτες

Το MOTO πήγε στο Suzuki Festival 2025

Το μοτοσυκλετιστικό τριήμερο ξεκίνησε σήμερα στις Αφίδνες
suzuki
Από το

motomag

9/5/2025

Η Suzuki Moto Greece διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Suzuki Festival, τη μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στη μοτοσυκλέτα και τους ανθρώπους της.

Σήμερα, αύριο και μεθαύριο, από τις 10:00 έως τις 19:00, η ελληνική αντιπροσωπεία της Suzuki σας περιμένει στο Riding School του Θανάση Χούντρα στις Αφίδνες για ένα μοναδικό τριήμερο γεμάτο δράση, μοτοσυκλέτες και εκπλήξεις.

Εμείς ήμασταν εκεί σήμερα και είδαμε από κοντά όλα τα νέα μοντέλα της Suzuki όπως και τα νέα DR-Z 4S και DR-Z 4SM. Καθώς επίσης και εμβληματικά αγωνιστικά, custom και ιστορικά μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη ακόμη και σήμερα που είναι μία εργάσιμη ημέρα, οπότε το Σαββατοκύριακο οι εγκαταστάσεις του Riding School αναμένεται να είναι γεμάτες, καθώς όλα τα test rides είναι ήδη κλεισμένα.

Πριν από κάθε test ride μάλιστα, οι εκπαιδευτές του Riding School παρέχουν στους συμμετέχοντες οδηγίες και χρήσιμες συμβουλές ασφαλείας, εξασφαλίζοντας μια ολοκληρωμένη και απολαυστική εμπειρία.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, για πρώτη φορά φέτος, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να δοκιμάσει τον πρώτο επίσημο προσομοιωτή αγωνιστικής οδήγησης MotoGP στην Ελλάδα, powered by MOTOKINISI.

Επιπλέον, το Σάββατο και την Κυριακή, από τις 14:00 έως τις 15:00, θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης από την ομάδα του Riding School, ανοιχτά σε όλους τους επισκέπτες.

Μουσική, φαγητό και happenings συνοδεύουν αυτή τη μεγάλη γιορτή της μοτοσυκλέτας, αφιερωμένη στους φίλους της Suzuki – και όχι μόνο!