Η Yamaha θα συμμετάσχει στην EICMA 2021

CEO Yamaha: «Η EICMA είναι πολύ σημαντική για την μοτοσυκλέτα»
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

14/7/2021

Την συμμετοχή της στην φετινή EICMA επιβεβαιώνει η Yamaha με ανακοίνωσή της και είναι ο δεύτερος μεγάλος κατασκευαστής που δηλώνει πως θα δώσει το παρόν μετά την Honda που ήδη από τον περασμένο Μάρτιο έχει επιβεβαιώσει και εκείνη την συμμετοχή της.

Η BMW είναι προς το παρόν ο μοναδικός μεγάλος κατασκευαστής που έχει ξεκάθαρα δηλώσει πως δεν θα βρίσκεται στην EICMA εξαιτίας της πανδημίας με την KTM να έχει πει πως θα αξιολογήσει την πορεία των πραγμάτων και τους υπόλοιπους να μην έχουν προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις.

Η απόφαση της Yamaha Motor Europe στηρίχθηκε στην θετική εξέλιξη που υπάρχει διεθνώς στην πορεία της πανδημίας και την εθνική πρόοδο στο πρόγραμμα εμβολιασμού όπως και την διαρκή χαλάρωση των μέτρων σε Ευρώπη και Ιταλία συγκεκριμένα. Η πρόβλεψη της Yamaha είναι πως στα τέλη Νοεμβρίου η επίσκεψη σε μεγάλες εκθέσεις θα είναι και πάλι δυνατή. Στα πλαίσια των μέτρων που θα υπάρχουν και θα ληφθούν από την οργάνωση της EICMA η Yamaha εκτός από την πλήρη εφαρμογή τους μεγαλώνει και το περίπτερό της συγκριτικά με την EICMA 2019, μιας και το 2020 η μεγάλη Έκθεση ακυρώθηκε, ώστε να υπάρχει περισσότερος χώρος στους επισκέπτες.

Να τονίσουμε βέβαια μιας και γνωρίζουμε τι συμβαίνει στην EICMA πως αρκετοί μικροί ή μικρότεροι εκθέτες έχουν αποσυρθεί και ταυτόχρονα ο εκθεσιακός χώρος έχει επιτρέψει στις εταιρείες διοργανώσεων να χρησιμοποιήσουν περισσότερο χώρο αναπροσαρμόζοντας την τιμολογιακή πολιτική. Αυτό με την σειρά του μετακυλίεται στους εκθέτες κι έτσι στο τέλος τα μεγαλύτερα περίπτερα είναι μία λύση που βολεύει όλους.

Η Yamaha είχε ήδη από τους μεγαλύτερους χώρους στην EICMA, οπότε αναμένουμε να δούμε με ενδιαφέρον τι θα έχει κάνει τώρα.

χαρακτηριστική στιγμή από το περίπτερο της Yamaha στην EICMA 2019 - φωτό του περιοδικού ΜΟΤΟ

Ο κύριος Eric de Seynes CEO της Yamaha Motor Europe δήλωσε σχετικά: «Η απόφαση να παρευρεθούμε στην EICMA δεν ήρθε εύκολα για προφανείς λόγους. Ωστόσο, έχοντας παρακολουθήσει την εξέλιξη του COVID-19 και λαμβάνοντας τις διαβεβαιώσεις της διοργανώτριας πως μπορεί να εξασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους τους επισκέπτες, ενώ ταυτόχρονα θα τους παρέχει όλες τις διευκολύνσεις για να μην στερηθούν τίποτα από την εμπειρία της επίσκεψης, πιστεύουμε πως πήραμε την σωστή απόφαση να στηρίξουμε την επιστροφή μίας τέτοιας εκδήλωσης. Αναμφισβήτητα η EICMA έχει την μεγαλύτερη διεθνή επιρροή και είναι εξαιρετικά σημαντική για την βιομηχανία και την αγορά της μοτοσυκλέτας, ως μία μοναδική στιγμή που μπορούν όλοι να συνυπάρχουν σε ένα χώρο και να δουν ζωντανά τις αντιδράσεις των δημοσιογράφων και των πελατών απέναντι στα νέα προϊόντα, κρατώντας ζωντανούς τους δεσμούς και φυσικά καταγράφοντας ιδέες για το μέλλον. Παρότι απέχουμε αρκετά ακόμη από την επιστροφή στην κανονικότητα, με βάση την θεώρηση της πλειοψηφίας, η φετινή EICMA είναι η πρώτη ευκαιρία για όλους μας να έρθουμε πιο κοντά με τρόπο φυσικό, αντί εικονικό».

Ο πρόεδρος της EICMA S.p.A., κ. Pietro Meda έκανε λόγο για μία πολύ σημαντική επιβεβαίωση για όσους ακολουθούν την EICMA σε όλο τον κόσμο και παράλληλα για όλο τον εμπορικό κόσμο της μοτοσυκλέτα, συμπληρώνοντας: «Η σχέση του κοινού με τα εκθέματα της συγκεκριμένης έκθεσης είναι αδιαμφισβήτητα φυσική, δεν μπορεί να είναι εικονική, και τα λόγια του κ. Eric de Seynes μας κάνουν ιδιαίτερα περήφανους καθώς η απόφαση της συμμετοχής τους στηρίζεται στο γεγονός πως ανυπομονούν να συναντηθούν με τους υπόλοιπους επαγγελματίες της μοτοσυκλέτας, τους πελάτες τους και τον κόσμο που παρακολουθεί τις εξελίξεις με την αμεσότητα της φυσικής παρουσίας. Αυτός είναι και ο στόχος της EICMA και των εκθετών που την στηρίζουν».

με τον κ. Eric de Seynes κατά την EICMA 2019, αποκαλύπτοντας μελλοντικά σχέδια της Yamaha
Ετικέτες

Royal Enfield Hunter 350 2025: Αναβάθμιση σε αναρτήσεις και συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση

Αναβάθμιση και στον εξοπλισμό – Σε 3 νέους χρωματικούς συνδυασμούς, με LED προβολέα
Royal Enfield HNTR 350 2025
Από το

motomag

29/4/2025

Η Royal Enfield προχώρησε στο φρεσκάρισμα του Hunter 350 για το 2025 με αλλαγές ουσίας που βελτιώνουν τη συμπεριφορά, τη χρηστικότητά του αλλά και την ασφάλεια.

Συγκεκριμένα η ρετρό σχεδίασης μοτοσυκλέτα της ινδικής εταιρείας διατηρεί τον μονοκύλινδρο αερόψυκτο κινητήρα J-series 349 κ.εκ. των 20,4 ίππων με τις υποτετράγωνες διαστάσεις του κυλίνδρου και το χαρακτηριστικά ευχάριστο, αργόστροφο δούλεμά που ταιριάζει γάντι στην αισθητική και τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας. 

Ωστόσο, το μικρό commuter έχει υποστεί μια σειρά από αλλαγές που στοχεύουν στη συνολική βελτίωσή του με τους Ινδούς να “απαντούν” στις κινήσεις του ανταγωνισμού  (βλ. Honda GB350) ώστε να διατηρήσουν ή ακόμη και να αυξήσουν το μερίδιο που έχουν -αρχικά- στην τεράστια ινδική αγορά.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Συγκεκριμένα η θέση οδήγησης έχει αναθεωρηθεί με το εργονομικό τρίγωνο του αναβάτη να επηρεάζεται από το νέο τιμόνι αλλά και από τη σέλα που φέρει νέο αφρώδες και επένδυση. Στο παραπάνω έρχονται να προστεθούν οι αλλαγές στην πίσω ανάρτηση με νέα προοδευτικά ελατήρια και set up για τις αποσβέσεις των αμορτισέρ, ενώ έχει αυξηθεί και η απόσταση από το έδαφος.

 

Royal Enfield HNTR 350 2025

Παράλληλα, ο συμβατικός συμπλέκτης άλλαξε και έδωσε τη θέση του σε έναν περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση στη μανέτα, για πρώτη φορά σε 350άρι της Royal Enfield. Το τελευταίο το HNTR δεν το χρειαζόταν αφού η μανέτα του συμπλέκτη είναι ήδη ελαφριά στο τράβηγμα, αλλά όχι δεν λέμε σε τέτοιες αλλαγές με τη μοτοσυκλέτα να γίνεται ακόμη πιο φιλική στην καθημερινότητα, ειδικά για τις γυναίκες.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Νέος είναι επίσης ο LED προβολέας, ο οποίος λογικά θα αναβαθμίσει αρκετά την ορατότητα τη νύχτα, ενώ στον εξοπλισμό έρχονται να προστεθούν το κομψό όργανο πλοήγησης tripper pod -όχι στη στάνταρ έκδοση "Factory Black"- που συνδέεται με smartphone και η “απαραίτητη” πλέον θύρα φόρτισης USB Type-C.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Η πρώτη παρουσίαση έγινε σε φεστιβάλ της Royal Enfield στην Ινδία και συνολικά τα χρώματα που θα προσφέρονται είναι τα: Factory Black, Rio White και Dapper Grey, Tokyo Black, London Red και Rebel Blue ενώ είμαστε σε αναμονή για ανακοινώσεις από την ελληνική αντιπροσωπεία σχετικά με την εισαγωγή και την τιμή του στην Ελλάδα. Στην Ινδία πάντως η στάνταρ έκδοση παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο με την απερχόμενη μοτοσυκλέτα.

 

Ετικέτες