Η Yamaha θα συμμετάσχει στην EICMA 2021

CEO Yamaha: «Η EICMA είναι πολύ σημαντική για την μοτοσυκλέτα»
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

14/7/2021

Την συμμετοχή της στην φετινή EICMA επιβεβαιώνει η Yamaha με ανακοίνωσή της και είναι ο δεύτερος μεγάλος κατασκευαστής που δηλώνει πως θα δώσει το παρόν μετά την Honda που ήδη από τον περασμένο Μάρτιο έχει επιβεβαιώσει και εκείνη την συμμετοχή της.

Η BMW είναι προς το παρόν ο μοναδικός μεγάλος κατασκευαστής που έχει ξεκάθαρα δηλώσει πως δεν θα βρίσκεται στην EICMA εξαιτίας της πανδημίας με την KTM να έχει πει πως θα αξιολογήσει την πορεία των πραγμάτων και τους υπόλοιπους να μην έχουν προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις.

Η απόφαση της Yamaha Motor Europe στηρίχθηκε στην θετική εξέλιξη που υπάρχει διεθνώς στην πορεία της πανδημίας και την εθνική πρόοδο στο πρόγραμμα εμβολιασμού όπως και την διαρκή χαλάρωση των μέτρων σε Ευρώπη και Ιταλία συγκεκριμένα. Η πρόβλεψη της Yamaha είναι πως στα τέλη Νοεμβρίου η επίσκεψη σε μεγάλες εκθέσεις θα είναι και πάλι δυνατή. Στα πλαίσια των μέτρων που θα υπάρχουν και θα ληφθούν από την οργάνωση της EICMA η Yamaha εκτός από την πλήρη εφαρμογή τους μεγαλώνει και το περίπτερό της συγκριτικά με την EICMA 2019, μιας και το 2020 η μεγάλη Έκθεση ακυρώθηκε, ώστε να υπάρχει περισσότερος χώρος στους επισκέπτες.

Να τονίσουμε βέβαια μιας και γνωρίζουμε τι συμβαίνει στην EICMA πως αρκετοί μικροί ή μικρότεροι εκθέτες έχουν αποσυρθεί και ταυτόχρονα ο εκθεσιακός χώρος έχει επιτρέψει στις εταιρείες διοργανώσεων να χρησιμοποιήσουν περισσότερο χώρο αναπροσαρμόζοντας την τιμολογιακή πολιτική. Αυτό με την σειρά του μετακυλίεται στους εκθέτες κι έτσι στο τέλος τα μεγαλύτερα περίπτερα είναι μία λύση που βολεύει όλους.

Η Yamaha είχε ήδη από τους μεγαλύτερους χώρους στην EICMA, οπότε αναμένουμε να δούμε με ενδιαφέρον τι θα έχει κάνει τώρα.

χαρακτηριστική στιγμή από το περίπτερο της Yamaha στην EICMA 2019 - φωτό του περιοδικού ΜΟΤΟ

Ο κύριος Eric de Seynes CEO της Yamaha Motor Europe δήλωσε σχετικά: «Η απόφαση να παρευρεθούμε στην EICMA δεν ήρθε εύκολα για προφανείς λόγους. Ωστόσο, έχοντας παρακολουθήσει την εξέλιξη του COVID-19 και λαμβάνοντας τις διαβεβαιώσεις της διοργανώτριας πως μπορεί να εξασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους τους επισκέπτες, ενώ ταυτόχρονα θα τους παρέχει όλες τις διευκολύνσεις για να μην στερηθούν τίποτα από την εμπειρία της επίσκεψης, πιστεύουμε πως πήραμε την σωστή απόφαση να στηρίξουμε την επιστροφή μίας τέτοιας εκδήλωσης. Αναμφισβήτητα η EICMA έχει την μεγαλύτερη διεθνή επιρροή και είναι εξαιρετικά σημαντική για την βιομηχανία και την αγορά της μοτοσυκλέτας, ως μία μοναδική στιγμή που μπορούν όλοι να συνυπάρχουν σε ένα χώρο και να δουν ζωντανά τις αντιδράσεις των δημοσιογράφων και των πελατών απέναντι στα νέα προϊόντα, κρατώντας ζωντανούς τους δεσμούς και φυσικά καταγράφοντας ιδέες για το μέλλον. Παρότι απέχουμε αρκετά ακόμη από την επιστροφή στην κανονικότητα, με βάση την θεώρηση της πλειοψηφίας, η φετινή EICMA είναι η πρώτη ευκαιρία για όλους μας να έρθουμε πιο κοντά με τρόπο φυσικό, αντί εικονικό».

Ο πρόεδρος της EICMA S.p.A., κ. Pietro Meda έκανε λόγο για μία πολύ σημαντική επιβεβαίωση για όσους ακολουθούν την EICMA σε όλο τον κόσμο και παράλληλα για όλο τον εμπορικό κόσμο της μοτοσυκλέτα, συμπληρώνοντας: «Η σχέση του κοινού με τα εκθέματα της συγκεκριμένης έκθεσης είναι αδιαμφισβήτητα φυσική, δεν μπορεί να είναι εικονική, και τα λόγια του κ. Eric de Seynes μας κάνουν ιδιαίτερα περήφανους καθώς η απόφαση της συμμετοχής τους στηρίζεται στο γεγονός πως ανυπομονούν να συναντηθούν με τους υπόλοιπους επαγγελματίες της μοτοσυκλέτας, τους πελάτες τους και τον κόσμο που παρακολουθεί τις εξελίξεις με την αμεσότητα της φυσικής παρουσίας. Αυτός είναι και ο στόχος της EICMA και των εκθετών που την στηρίζουν».

με τον κ. Eric de Seynes κατά την EICMA 2019, αποκαλύπτοντας μελλοντικά σχέδια της Yamaha
Ετικέτες

Ελεύθερος με 3 όρους ο ταξιτζής που σκότωσε μοτοσυκλετιστή παραβιάζοντας κόκκινο φανάρι

Ο οδηγός ταξί παραδέχτηκε πως προκάλεσε θανατηφόρο ξεκινώντας με κόκκινο
Ελεύθερος με 3 όρους ο ταξιτζής που σκότωσε μοτοσυκλετιστή παραβιάζοντας κόκκινο φανάρι
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

2/12/2025

Τα ξημερώματα Κυριακής 30/11, στις 02:15, ταξί με οδηγό 39χρονο πέρασε με κόκκινο την διασταύρωση των οδών Καραμανλή με Πατριάρχου Γρηγορίου στη Θεσσαλονίκη και συγκρούστηκε με 35χρονο αναβάτη μοτοσυκλέτας προκαλώντας τον θάνατό του.

Ο άτυχος αναβάτης οδηγούσε το λευκό Peugeot Geopolis 250 της φωτογραφίας το οποίο και διαλύθηκε μαρτυρώντας την σφοδρότητα της σύγκρουσης καθότι το ταξί έκοψε την Λεωφόρο στη μέση. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο νεκρός φορούσε κράνος και προστατευτικό εξοπλισμό.

Στον οδηγό του ταξί ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο και συνελήφθη.

Σήμερα όμως απολογούμενος στην 1η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης υποστήριξε πως δεν είχε καμία πρόθεση να παραβιάσει ερυθρό σηματοδότη και απέδωσε την πράξη του σε κορνάρισμα που άκουσε και το εξέλαβε ως προτροπή για να ξεκινήσει, θεωρώντας πως έχει ήδη καθυστερήσει τον οδηγό πίσω του. Εξήγησε πως είχε σταματήσει πιο μπροστά από το φανάρι και δεν το έβλεπε άμεσα, κι έτσι εξέλαβε το κορνάρισμα που άκουσε ως προτροπή να ξεκινήσει. Είπε επίσης πως ουδέποτε αντιλήφθηκε τον μοτοσυκλετιστή. Του έγιναν εξετάσεις που έδειξαν πως δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Ο ανακριτής του επέβαλε απαγόρευση εξόδου από την χώρα, εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα και πλήρη απαγόρευση οδήγησης οποιασδήποτε μορφής οχήματος.

Από τον Σεπτέμβριο που ισχύει ο νέος ΚΟΚ και με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, ο οδηγός ταξί θα δικαστεί πλέον για κακούργημα, όπως προβλέπει το Άρθρο 290Α.

Μέχρι τώρα το θανατηφόρο τροχαίο αντιμετωπιζόταν ως Ανθρωποκτονία από αμέλεια, δηλαδή πλημμέλημα και έφερε έως 5 έτη ποινή φυλάκισης με αναστολή. Δεν έμπαινε ποτέ κανείς φυλακή λοιπόν.

Από εδώ και πέρα όμως και συγκεκριμένα για την παραβίαση ερυθρού σηματοδότη που έχει οδηγήσει σε θάνατο, η πράξη έχει αναβαθμιστεί σε κακούργημα πράγμα που επιβάλει φυλάκιση τουλάχιστον 10 ετών με ανώτερο τα 15 έτη. Η παραβίαση STOP παραμένει πλημμέλημα, το κόκκινο φανάρι όμως είναι κακούργημα.

Για να αφεθεί ελεύθερος ο οδηγός ταξί, σημαίνει πως ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν πως δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του άρθρο 282 για προσωρινή κράτηση και ο οδηγός ταξί δεν είναι ύποπτος φυγής, ενώ είχε έως τώρα καθαρό ποινικό μητρώο.

Στην πραγματικότητα ο οδηγός του ταξί θα αντιμετωπίσει την ποινή φυλάκισης όταν γίνει η δίκη και παρότι δικονομικά η απόφαση των αρχών στέκει, στην πράξη έρχεται σε σύγκρουση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα που βλέπει πως δεν υπάρχει τιμωρία για κάτι τόσο σοβαρό, όπως η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη. Σε μία διασταύρωση χωρίς φανάρια μπορεί να γίνουν λάθη, η παραβίαση του κόκκινου όμως σωστά λαμβάνεται πλέον ως κακούργημα. Το πρόβλημα είναι να μην υπάρχει ατιμωρησία μέχρι την δίκη.