Η Yamaha θα συμμετάσχει στην EICMA 2021

CEO Yamaha: «Η EICMA είναι πολύ σημαντική για την μοτοσυκλέτα»
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

14/7/2021

Την συμμετοχή της στην φετινή EICMA επιβεβαιώνει η Yamaha με ανακοίνωσή της και είναι ο δεύτερος μεγάλος κατασκευαστής που δηλώνει πως θα δώσει το παρόν μετά την Honda που ήδη από τον περασμένο Μάρτιο έχει επιβεβαιώσει και εκείνη την συμμετοχή της.

Η BMW είναι προς το παρόν ο μοναδικός μεγάλος κατασκευαστής που έχει ξεκάθαρα δηλώσει πως δεν θα βρίσκεται στην EICMA εξαιτίας της πανδημίας με την KTM να έχει πει πως θα αξιολογήσει την πορεία των πραγμάτων και τους υπόλοιπους να μην έχουν προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις.

Η απόφαση της Yamaha Motor Europe στηρίχθηκε στην θετική εξέλιξη που υπάρχει διεθνώς στην πορεία της πανδημίας και την εθνική πρόοδο στο πρόγραμμα εμβολιασμού όπως και την διαρκή χαλάρωση των μέτρων σε Ευρώπη και Ιταλία συγκεκριμένα. Η πρόβλεψη της Yamaha είναι πως στα τέλη Νοεμβρίου η επίσκεψη σε μεγάλες εκθέσεις θα είναι και πάλι δυνατή. Στα πλαίσια των μέτρων που θα υπάρχουν και θα ληφθούν από την οργάνωση της EICMA η Yamaha εκτός από την πλήρη εφαρμογή τους μεγαλώνει και το περίπτερό της συγκριτικά με την EICMA 2019, μιας και το 2020 η μεγάλη Έκθεση ακυρώθηκε, ώστε να υπάρχει περισσότερος χώρος στους επισκέπτες.

Να τονίσουμε βέβαια μιας και γνωρίζουμε τι συμβαίνει στην EICMA πως αρκετοί μικροί ή μικρότεροι εκθέτες έχουν αποσυρθεί και ταυτόχρονα ο εκθεσιακός χώρος έχει επιτρέψει στις εταιρείες διοργανώσεων να χρησιμοποιήσουν περισσότερο χώρο αναπροσαρμόζοντας την τιμολογιακή πολιτική. Αυτό με την σειρά του μετακυλίεται στους εκθέτες κι έτσι στο τέλος τα μεγαλύτερα περίπτερα είναι μία λύση που βολεύει όλους.

Η Yamaha είχε ήδη από τους μεγαλύτερους χώρους στην EICMA, οπότε αναμένουμε να δούμε με ενδιαφέρον τι θα έχει κάνει τώρα.

χαρακτηριστική στιγμή από το περίπτερο της Yamaha στην EICMA 2019 - φωτό του περιοδικού ΜΟΤΟ

Ο κύριος Eric de Seynes CEO της Yamaha Motor Europe δήλωσε σχετικά: «Η απόφαση να παρευρεθούμε στην EICMA δεν ήρθε εύκολα για προφανείς λόγους. Ωστόσο, έχοντας παρακολουθήσει την εξέλιξη του COVID-19 και λαμβάνοντας τις διαβεβαιώσεις της διοργανώτριας πως μπορεί να εξασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους τους επισκέπτες, ενώ ταυτόχρονα θα τους παρέχει όλες τις διευκολύνσεις για να μην στερηθούν τίποτα από την εμπειρία της επίσκεψης, πιστεύουμε πως πήραμε την σωστή απόφαση να στηρίξουμε την επιστροφή μίας τέτοιας εκδήλωσης. Αναμφισβήτητα η EICMA έχει την μεγαλύτερη διεθνή επιρροή και είναι εξαιρετικά σημαντική για την βιομηχανία και την αγορά της μοτοσυκλέτας, ως μία μοναδική στιγμή που μπορούν όλοι να συνυπάρχουν σε ένα χώρο και να δουν ζωντανά τις αντιδράσεις των δημοσιογράφων και των πελατών απέναντι στα νέα προϊόντα, κρατώντας ζωντανούς τους δεσμούς και φυσικά καταγράφοντας ιδέες για το μέλλον. Παρότι απέχουμε αρκετά ακόμη από την επιστροφή στην κανονικότητα, με βάση την θεώρηση της πλειοψηφίας, η φετινή EICMA είναι η πρώτη ευκαιρία για όλους μας να έρθουμε πιο κοντά με τρόπο φυσικό, αντί εικονικό».

Ο πρόεδρος της EICMA S.p.A., κ. Pietro Meda έκανε λόγο για μία πολύ σημαντική επιβεβαίωση για όσους ακολουθούν την EICMA σε όλο τον κόσμο και παράλληλα για όλο τον εμπορικό κόσμο της μοτοσυκλέτα, συμπληρώνοντας: «Η σχέση του κοινού με τα εκθέματα της συγκεκριμένης έκθεσης είναι αδιαμφισβήτητα φυσική, δεν μπορεί να είναι εικονική, και τα λόγια του κ. Eric de Seynes μας κάνουν ιδιαίτερα περήφανους καθώς η απόφαση της συμμετοχής τους στηρίζεται στο γεγονός πως ανυπομονούν να συναντηθούν με τους υπόλοιπους επαγγελματίες της μοτοσυκλέτας, τους πελάτες τους και τον κόσμο που παρακολουθεί τις εξελίξεις με την αμεσότητα της φυσικής παρουσίας. Αυτός είναι και ο στόχος της EICMA και των εκθετών που την στηρίζουν».

με τον κ. Eric de Seynes κατά την EICMA 2019, αποκαλύπτοντας μελλοντικά σχέδια της Yamaha
Ετικέτες

Η μάχη των Rossi - Ο Valentino μηνύει τη σύντροφο του πατέρα του, Graziano, για κλοπή 200.000 ευρώ!

Άσχημη δικαστική διαμάχη υιού-πατέρα Rossi, με τον τελευταίο να υποβάλλεται σε 5 ψυχιατρικές γνωματεύσεις ικανότητας...
Valentino Rossi vs Graziano Rossi
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/1/2026

Μια έντονη δικαστική διαμάχη βλέπει σήμερα 16/1/2026 τα φώτα της δημοσιότητας σε παγκόσμιο επίπεδο, όπου ο θρύλος των αγώνων μοτοσυκλέτας Valentino Rossi φαίνεται να κατηγορεί αρχικά τη σύντροφο του πατέρα του, Graziano, για κλοπή 200.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό του τελευταίου, όμως κατόπιν στη διαμάχη εμπλέκεται και ο ίδιος ο Graziano, με την υπόθεση να δείχνει ρήγμα μεταξύ πατρός και υιού Rossi.

Μέχρι σήμερα όλοι γνωρίζαμε πως οι σχέσεις Valentino και Graziano ήταν παραπάνω από άριστες, με τον πατέρα του Vale να κάνει πολλές εμφανίσεις δίπλα στον γιο του, και οι δυο τους να μιλούν με τα καλύτερα λόγια ο ένας για τον άλλο. Θυμίζουμε πως ο Vale επέλεξε το #46 ακριβώς γιατί το ίδιο νούμερο χρησιμοποιούσε ο πατέρας του.

Όμως όπως φαίνεται, σήμερα υπάρχει ένα βαθύ ρήγμα στη σχέση των δύο, που κορυφώθηκε με τη μήνυση για απάτη ύψους 200.000 ευρώ που υπέβαλε εναντίον της τρέχουσας συντρόφου του Graziano ο Valentino.

Όλα ξεκίνησαν το 2024, όταν για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα, ο Vale πήρε την άδεια δικαστηρίου να ενεργεί ως κηδεμόνας / εγγυητής του 71χρονου πατέρα του, κάτι που βασίστηκε σε ιατρική έκθεση που περιέγραφε τον Graziano Rossi ως ένα “ευάλωτο άτομο”, με δυσκολία να διαχειρίζεται ανεξάρτητα τις υποθέσεις του. 

Το 2025, ο Graziano Rossi ζήτησε να απαλλαγεί από τη διαχείριση της υποστήριξης του γιου του. Ο Valentino όμως δεν δέχθηκε να κάνει κάτι τέτοιο, και η υπόθεση κατέληξε ενώπιον αστικού δικαστή. Και στις 4 Μαρτίου 2025, μετά από ψυχιατρικές γνωματεύσεις, το δικαστήριο του Pesaro ανακάλεσε τη διαχείριση, κρίνοντας ότι ο πατέρας του Πρωταθλητή είχε πλήρη ικανότητα να κατανοεί και να αποφασίζει.

Το θέμα τώρα βρίσκεται στο "γιατί" ο Vale δεν δέχθηκε να βγει από εγγυητής του πατέρα του. Όπως φαίνεται, ο υιός Rossi πιστεύει πως η 54χρονη σύντροφος του Graziano έχει καταχραστεί 200.000 ευρώ από τον πατέρα Rossi, καταγγελία που ο Vale μετουσιώσε ως μήνυση για απάτη! Σύμφωνα με τη μήνυση, κατά τη διάρκεια της δωδεκαετούς σχέσης τους, η γυναίκα φέρεται να έλαβε συνολικά περίπου 200.000 ευρώ από τον Graziano: 176.000 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό του, 100.000 εκ των οποίων με την ένδειξη “δάνειο”, καθώς και άλλα 34.000 ευρώ σε μετρητά. Ο Valentino Rossi, γιος της Stefania Palma, πρώτης συζύγου του πατέρα του, ισχυρίζεται ότι παρατήρησε το έλλειμμα αναλύοντας τους λογαριασμούς του πατέρα του, ενώ ήταν διαχειριστής του.

Η Εισαγγελία του Pesaro άνοιξε φάκελο και ξεκίνησε τη διαδικασία ερευνών, με στόχο να διευκρινιστεί ένα κρίσιμο ζήτημα: αν ο Graziano Rossi ήταν πραγματικά ανίκανος να διαχειρίζεται συνειδητά τα χρήματά του.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, διατάχθηκαν αρκετές ψυχιατρικές αξιολογήσεις, τόσο στην προκαταρκτική φάση όσο και κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής έρευνας. Πέντε εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένου του ψυχιάτρου που διορίστηκε από τον δικαστή για τις προκαταρκτικές έρευνες, κατέληξαν όλοι στο ίδιο συμπέρασμα: ο Graziano Rossi ήταν διαυγής, συνειδητός και πλήρως ικανός να κατανοεί και να αποφασίζει.

Ταυτόχρονα, η Οικονομική Αστυνομία της Ιταλίας (Guardia di Finanza) διεξάγει έρευνες σχετικά με τις τραπεζικές συναλλαγές και τις δαπάνες του Graziano, ο οποίος απολάμβανε σημαντικά έσοδα όλα αυτά τα χρόνια χάρη στη δουλειά που έκανε μαζί με τον γιο του κατά τη διάρκεια της αθλητικής του καριέρας. Τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών, μαζί με τις εκθέσεις των εμπειρογνωμόνων, έχουν πλέον υποβληθεί στην Εισαγγελία, η οποία θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα κλείσει την έρευνα ή θα προχωρήσει με αίτημα να παραπεμφθεί σε δίκη η σύντροφος του Graziano Rossi, κάτι που θα βαθύνει το ρήγμα μεταξύ υιού και πατέρα Rossi και θα εκθέσει την οικογένεια με άσχημο τρόπο στα φώτα της δημοσιότητας.
 

Ετικέτες