Kawasaki H2R - 391Km/h στο κοντέρ, σε δημόσιο δρόμο; Δείτε το video!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

25/5/2016

 

Ο εξαιρετικός Kenan Sofuoğlu δεν χρειάζεται συστάσεις καθώς κατέχει τα περισσότερα ρεκόρ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα supersport. Είναι ένας από τους πρώτους ιδιοκτήτες που παρέλαβαν το δικό τους Kawasaki H2R και πολύ γρήγορα μπήκε στην διαδικασία να το μετατρέψει κατάλληλα με σκοπό να φτάσει το μαγικό νούμερο των 400km/h. Την περασμένη εβδομάδα έφτασε τα 375Km/h στο κοντέρ μέχρι που το πίσω ελαστικό άρχισε να διαλύεται! Συνεχίζοντας όμως τις δοκιμές, εχθές κατέγραψε το μαγικό νούμερο: 391Km/h καταγράφοντας σε video την προσπάθεια!

Το video ξεκινά με 4η και 192 χιλιόμετρα και μετά από 25 δευτερόλεπτα το τροποποιημένο, όπως λέει ο ίδιος H2R, φτάνει τον μαγικό αριθμό των 391 χιλιομέτρων! Ακόμα πιο εντυπωσιακό για εμάς, είναι να δούμε που βρήκε ο Kenan μία κατάλληλη ευθεία για να κάνει τις προσπάθειες αυτές! Το MOTO ήταν ανάμεσα στους πρώτους στον κόσμο που δοκίμασε το H2R –στον διάδρομο του Τατοίου- πραγματοποιώντας μόλις την 2η ανεξάρτητη δυναμομέτρηση παγκοσμίως με ένα μοναδικό συγκριτικό σε πίστα – αλλά ο καημός μας είναι ότι δεν βρήκαμε μία ευθεία τόσων πολλών χιλιομέτρων (που να μπορούμε να την δεσμεύσουμε)!

Από την μικρή μας αυτή ζήλια, καθίσαμε να κάνουμε ορισμένες πράξεις και έτσι πρόχειρα (απόσταση = τελική ταχύτητα ανά sec + ½επιτάχυνση ανά sec στο τετράγωνο) υπολογίσαμε ότι ο Kenan διένυσε περισσότερα από 2.2 Km, από την αρχή του video, μέχρι να φτάσει τα 391 χιλιόμετρα, που σημαίνει ότι είχε στην διάθεσή του τουλάχιστον τρία χιλιόμετρα. Άλλωστε αυτές οι ταχύτητες δεν γίνονται σε οβάλ πίστες, καθώς υπάρχει ανώτατο όριο, πάνω από την οποία εκτοξεύεσαι… κυριολεκτικά, την στιγμή που οι ευθείες ανάμεσα στις κεκλιμένες στροφές δεν επαρκούν. Με βάση τα παραπάνω λοιπόν, τις αντανακλάσεις στο video και τα δέντρα, ο Kenan Sofuoğlu μάλλον εξασφάλισε κάποιον δημόσιο δρόμο, για αυτό το εντυπωσιακό νούμερο!

Η άλλη εξήγηση, καθώς ο Kenan έχει και Kawasaki H2, είναι να έχει μετατρέψει το H2 χρησιμοποιώντας το αλουμινένιο φιλτροκούτι από H2R, εξάτμιση, ECU και φυσικά την ανθρακονημάτινη εισαγωγή που κάνουν το H2R ξεχωριστό, πράγματα δηλαδή που βρίσκεις μόνο όταν έχεις την υποστήριξη της Kawasaki - και η δοκιμή αυτή να έγινε σε autobahn της Γερμανίας… Όπως και να έχει πρόκειται για κάτι εντυπωσιακό!

Δείτε το video: 

Ετικέτες

Fantic Days 2024 - Η Fantic αποκτά κι αυτή τη γιορτή της, στις 21-22 Σεπτεμβρίου

Στο SalviniLand - Monterenzio στην επαρχία της Μπολόνια
Fantic Days 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/6/2024

Η Fantic Motor ανακοινώνει την πρώτη έκδοση των Fantic Days, ένα Σαββατοκύριακο ανοιχτό στο κοινό με test-rides, πολλή οδήγηση MX, Enduro και e-bikes, εκθεσιακά περίπτερα, ζωντανή μουσική και φαγητό. Μια συγκέντρωση για όλους τους ιδιοκτήτες της Fantic στο SalviniLand - Monterenzio στην επαρχία της Μπολόνια.

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να οδηγήσουν σε πίστες Motocross, Enduro και e-bike τις μοτοσυκλέτες τους αλλά και τα νέα μοντέλα της Fantic, ενώ θα υπάρχουν και περιηγήσεις με τα Caballero. Στην εκδήλωση θα δώσουν το παρών και οι αγωνιζόμενοι της Fantic Racing, τους οποίους θα μπορούν να συναντήσουν από κοντά οι φίλοι της εταιρείας.

Το πρόγραμμα

Κατά τη διάρκεια των Fantic Days, όλοι οι παρευρισκόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε μια σειρά συναρπαστικών δραστηριοτήτων:

- Ξεναγήσεις: εξερευνήστε τοπία που κόβουν την ανάσα και διαδρομές ειδικά σχεδιασμένες για να αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά των ποδηλάτων και των μοτοσυκλετών της Fantic.

- Test-Rides: ανακαλύψτε την πλήρη γκάμα των μοτοσικλετών MX και Enduro της Fantic, καθώς και τις μοτοσικλέτες Caballero και e-bikes σε διάφορες πίστες.

- Ζωντανή μουσική: συναυλίες και ζωντανές παραστάσεις θα εξασφαλίσουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

- Εκθεσιακά περίπτερα: ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα, τους συνεργάτες και τα αξεσουάρ της Fantic.

- Φαγητό και ποτά: απολαύστε μια μεγάλη ποικιλία από γαστρονομικές απολαύσεις και ποτά στα περίπτερα φαγητού.

- Συγκεντρώσεις: λάβετε μέρος σε συγκεντρώσεις για να γιορτάσετε την κοινότητα Fantic, να συναντήσετε άλλους λάτρεις των δύο τροχών και να μοιραστείτε εμπειρίες.

- Ειδικοί προσκεκλημένοι και πρεσβευτές: Γνωρίστε μερικά από τα γνωστά πρόσωπα της οικογένειας Fantic - αναβάτες, πρωταθλητές και Fantic Racing Ambassadors που θα μοιραστούν τις ιστορίες και το πάθος τους.

Η εκδήλωση θα σηματοδοτήσει επίσης το τελικό στάδιο του The Long Way 2024, της περιοδείας που οδήγησε την κοινότητα των ιδιοκτητών Caballero, τη μακροβιότερη και πιο ιστορική μέσα στην οικογένεια Fantic, στον γύρο της Ιταλίας.