Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Κορωνοϊός & Yamaha: Σταματά η παραγωγή σε Γαλλία και Ιταλία!

Μεγαλύτερο το πρόβλημα στην Γαλλία

Η Yamaha Motor Europe που εδρεύει στην Ολλανδία, ανακοίνωσε μόλις τώρα πως διακόπτει την λειτουργία δύο εγκαταστάσεων μέχρι τις 22 Μαρτίου. Το εργοστάσιο κινητήρων Motori Minarelli, στην Calderara di Reno στην Ιταλία και το εργοστάσιο συναρμολόγησης MBK στο Saint-Quentin στην Γαλλία, σταματούν αμέσως κάθε εργασία.

Δεν αναμένεται να επηρεάσει κάτι τέτοιο την αγορά στο παραμικρό, αν και μεγαλύτερο αντίκτυπο μπορεί να έχει μία παρατεταμένη διακοπή στο εργοστάσιο συναρμολόγησης μοτοσυκλετών στην Γαλλία, εκεί που συνερμολογούνται το Tenere, το Tracer και σχεδόν το σύνολο των μοτοσυκλετών της Yamaha στην Ευρώπη.

Για παράδειγμα ο κινητήρας του Tenere που παράγεται στην Ινδονησία, αποστέλλεται στην Γαλλία, όπου συγκεντρώνονται ανταλλακτικά και από άλλους προμηθευτές, εντός κι εκτός Ευρώπης προς συναρμολόγηση της μοτοσυκλέτας.

Η Yamaha βέβαια τοποθετεί την ασφάλεια του προσωπικό ψηλότερα από κάθε τι άλλο, και η απόφαση αυτή έρχεται την ώρα που στις δύο αυτές χώρες επιβάλλονται ισχυρά μέτρα για την ελάχιστη απόσταση μεταξύ των ανθρώπων. Δίχως να της επιβληθεί λοιπόν το κλείσιμο των εργοστασίων, η Yamaha κάνει το χρέος της απέναντι στην επέλαση της πανδημίας και διακόπτει την λειτουργία μέχρι τις 22 Μαρτίου. Μετά από αυτό, η επαναλειτουργία θα εξετάζεται σε εβδομαδιαία βάση, πράγμα που σημαίνει πως δεν είναι βέβαιο πότε ακριβώς θα ξεκινήσουν και πάλι οι γραμμές παραγωγής.

Ο φιλέλληνάς και πάντα ειλικρινής Πρόεδρος και Chief Executive Officer της Yamaha Motor Europe, κ. Eric de Seynes δήλωσε: «Η υγεία των εργαζομένων αλλά και η κοινωνική ευθύνη είναι προτεραιότητα αυτή την στιγμή. Για αυτό και πήραμε την απόφαση να διακόψουμε την παραγωγή σε αυτά τα δύο εργοστάσια, την ώρα που η πανδημία εξαπλώνεται. Εκτιμούμε ιδιαίτερα τις ικανότητες και την αφοσίωση ενός εργατικούς δυναμικού που έχει δείξει υπέρμετρη πίστη στην Yamaha, αλλά τώρα αντιμετωπίζει μία άνευ προηγουμένου κατάσταση εκτός εργασίας. Για την δική τους ηρεμία, εργαζόμαστε ώστε να εξασφαλίσουμε πως κανένας εργαζόμενος δεν θα βγει ζημιωμένος οικονομικά από τώρα μέχρι την επιστροφή της σταθερότητας σε Ιταλία και Γαλλία».

Ο κ. Eric de Seynes:

 

Tags: