Kove Test Ride Experience - Οδηγήστε την Kove 800 X Pro στην Αθήνα
Από τις 4 έως τις 9 Ιουλίου, στην κεντρική έκθεση της Γκοργκόλης Α.Ε. στην Καλλιθέα Αττικής.
Από τον
Γιάννη Τσινάβο
2/7/2024
H Kove 800 X Pro θα είναι διαθέσιμη για test ride από την Πέμπτη 4 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 19 Ιουλίου στην κεντρική έκθεση της Γκοργκόλης Α.Ε. στην Καλλιθέα Αττικής.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο τηλέφωνο: 210 9521108, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα και εξοπλισμό ασφαλείας.
KISKA: Πίσω από την TFT οθόνη των 8,8 ιντσών της KTM – Την δοκιμάσαμε στο KTM 990 RCR
Την περιεργαστήκαμε πρόσφατα στη δοκιμή του νέου KTM 990 RC R
Από τον
Παύλο Καρατζά
4/9/2026
KISKA και KTM συνεργάστηκαν για την ανάπτυξη μιας νέας TFT οθόνης που φέρνει καινούργια δεδομένα και βρίσκεται στη KTM 990 RC R που δοκιμάσαμε και στην πίστα των Μεγάρων.
Το MOTO είχε στα χέρια του τη νέα KTM 990 RC R, την οποία δοκιμάσαμε στην πίστα των Μεγάρων (περισσότερα στο τεύχος #682 που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στα περίπτερα) και φέρει τη νέα αυτή οθόνη.
Η TFT οθόνη 8,8 ιντσών έχει σχεδιαστεί για να είναι “εύκολη στο μάτι” και βάζει τον αναβάτη σε προτεραιότητα, όπως θα έπρεπε δηλαδή να κάνουν όλες οι οθόνες. Είναι αφής και ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε πολλές παραμετροποιήσεις.
Στην εξίσωση μπήκε και η διαμόρφωση όχι μόνο των διαφορετικών riding modes, αλλά της συμπεριφοράς της μοτοσυκλέτας στο σύνολο (ανάρτηση, κινητήρας, γκάζι) σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τα παραπάνω οδήγησαν στην δημιουργία μίας πλατιάς και φωτεινής οθόνης που θέλει να παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες στον αναβάτη, ακόμα κι όταν αυτός δεν είναι σε... ήρεμη κατάσταση, οδηγεί δηλαδή σε περιβάλλον πίστας. Ο αναβάτης μπορεί να βλέπει παράλληλα τις στροφές του κινητήρα, την ταχύτητα που κινείται, την επιλεγμένη ταχύτητα, το επιλεγμένο πρόγραμμα, το πόσο ευαίσθητη είναι η γκαζιέρα στη χρήση της, την κλίση του στις στροφές ή τον χρόνο που γράφει στην πίστα, ενώ μπορεί εύκολα και γρήγορα να προχωρήσει σε αλλαγές των παραμετροποιήσεων.
Η νέα TFT οθόνη ενδέχεται να εμφανιστεί και σε άλλες μοτοσυκλέτες της εταιρείας, ενώ είχαν εκτεθεί στα πρωτότυπα της EICMA 2024. Χρειάστηκε όπως είναι λογικό στενή συνεργασία μεταξύ σχεδιαστών, προγραμματιστών και δοκιμαστών για να φτάσει σ’ αυτό το επίπεδο η συγκεκριμένη οθόνη, ωστόσο το αποτέλεσμα λειτουργεί πολύ καλά στην πράξη και είναι διαφορετικό από τις οθόνες της πλειονότητας των μοτοσυκλετών που κυκλοφορούν στην αγορά. Ίσως και γι’ αυτό να χρειάζεται λίγος έξτρα χρόνος εξοικείωσης.