KTM - Επέκταση εγγύησης σε ασφάλτινα μοντέλα του 2024

Επιπλέον επεκτείνεται η περίοδος εγγύησης για τα KTM PowerParts
KTM - Επέκταση εγγύησης
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/4/2024

H KTM θα παρέχει στους ιδιοκτήτες όλων των ασφάλτινων και τουριστικών μοντέλων του 2024 με κινητήρες LC8c και LC8 την δυνατότητα επέκτασης της εργοστασιακής εγγύησης έως και στον διπλάσιο χρόνο! Η μοναδική προϋπόθεση θα είναι η περιοδική συντήρηση των μοτοσυκλετών να γίνεται από εξουσιοδοτημένους συνεργάτες ΚΤΜ στα διαστήματα service που ορίζει ο κατασκευαστής. Επιπλέον επεκτείνεται η περίοδος εγγύησης για τα KTM PowerParts αλλά και τα γνήσια ανταλλακτικά για όλες τις ασφάλτινες μοτοσυκλέτες στους 24 μήνες. Οι παραπάνω επεκτάσεις εγγυήσεων είναι εντελώς δωρεάν.

Τα μοντέλα του 2024 που φέρουν τους κινητήρες LC8c και LC8 διαθέτουν κανονικά εργοστασιακή εγγύηση 24 μηνών από την μέρα της ενεργοποίησης τους. Με την νέα προωθητική ενέργεια του μεγαλύτερου Ευρωπαίου κατασκευαστή μοτοσυκλετών αυτές οι εγγυήσεις επεκτείνονται έως 4 και 3 χρόνια αντίστοιχα.

Τα ΚΤΜ μοντέλα του 2024 με κινητήρες LC8c περιλαμβάνουν τις KTM 790 DUKE, KTM 790 ADVENTURE, KTM 890 ADVENTURE, KTM 890 ADVENTURE R, KTM 890 ADVENTURE R RALLY, KTM 890 SMT αλλά και την νέα KTM 990 DUKE. Οι πελάτες που έχουν κάνει την περιοδική συντήρηση στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο συνεργατών ΚΤΜ εντός των πρώτων 24 μηνών της αρχικής εγγύησης θα μπορούν να επεκτείνουν την εγγύηση αυτόματα έως το επόμενο προγραμματισμένο service έως την μέγιστη διάρκεια των 4 ετών.

Τα ΚΤΜ μοντέλα του 2024 με τους κινητήρες LC8, περιλαμβάνονται οι KTM 1390 SUPER DUKE R, KTM 1390 SUPER DUKE R EVO, KTM 1290 SUPER DUKE GT, KTM 1290 SUPER ADVENTURE S και KTM 1290 SUPER ADVENTURE R θα μπορούν αντίστοιχα να επεκτείνουν την εργοστασιακή εγγύηση από τα 2 έτη μέχρι και τα 3 χρόνια.

Η χρήση όλων των KTM PowerParts και KTM SpareParts για όλες τις ασφάλτινες μοτοσυκλέτες της KTM θα φέρουν πλέον εργοστασιακή εγγύηση 24 μηνών από την μέρα απόκτησης τους.

“Πάντα συμβουλεύουμε τους πελάτες μας να χρησιμοποιούν το επίσημο δίκτυο συνεργατών της ΚΤΜ ώστε να συντηρούν τις μοτοσυκλέτες τους μιας και οι συνεργάτες είναι άριστα εκπαιδευμένοι ειδικά σε αυτές τις μοτοσυκλέτες -και σε ακόμα περισσότερες- χρησιμοποιώντας πάντα γνήσια ανταλλακτικά και αξεσουάρ,” αναφέρει ο Jens Tuma, επικεφαλής του Customer Service. “Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε την απολύτως καλύτερη ποιότητα και διατήρηση της αξίας των μοτοσυκλετών ενώ ταυτόχρονα είναι και ο σημαντικότερος λόγος που είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που μπορούμε να προσφέρουμε την επέκταση εγγύησης σε όλους τους ιδιοκτήτες ΚΤΜ ανά τον κόσμο.”

Για περισσότερες πληροφορίες και απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις επισκεφτείτε ένα εξουσιοδοτημένο κατάστημα KTM του επίσημου δικτύου. Ενημερωθείτε από το KTM.com για τον πλησιέστερο συνεργάτη της εταιρείας.

Ετικέτες

Great Wall Motor – Προ των πυλών το κινεζικό οχτακύλινδρο Gold Wing!

Πατέντες δείχνουν ότι η GWM ετοιμάζει οχτακύλινδρο boxer
boxer china motomag
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

17/4/2024

Σύμφωνα με πατέντες που είδαν το φως της δημοσιότητας η κινεζική εταιρεία Great Wall Motor (GWM) ετοιμάζει έναν boxer κινητήρα με οχτώ κυλίνδρους, τον οποίο θα χρησιμοποιεί σε μοτοσυκλέτες, θέλοντας να κάνει με εκκωφαντικό τρόπο την είσοδό της στον κόσμο των δύο τροχών.

Αν και οι περισσότεροι κατασκευαστές μοτοσυκλετών ξεκίνησαν με μικρού κυβισμού δίκυκλα, βλέπουμε ότι σιγά σιγά αρχίζουν να μπαίνουν και σε χωράφια που μέχρι τώρα δεν είχαν σπείρει τον δικό τους καρπό, εμφανίζοντας συνεχώς νέα μοντέλα με μεγαλύτερους κυβισμούς και περισσότερους κυλίνδρους από πριν.

Great Wall Motor – Προ των πυλών το κινεζικό Gold Wing!

Όπως φαίνεται, όμως, ένας κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κίνα, η GWM, θέλει να ακολουθήσει την αντίστροφη οδό, μπαίνοντας με θόρυβο στον κόσμο των δύο τροχών. Αφορμή στάθηκε ένα βίντεο του ιδρυτή και ιδιοκτήτη της GWM, του κινέζου δισεκατομμυριούχου Wei Jianjun. Σε βίντεο που δημοσίευσε στα κοινωνικά του δίκτυα, φαίνεται στο φόντο μία μοτοσυκλέτα καλυμμένη από μία κουκούλα, με το μπροστινό της τμήμα επιμελώς ξεσκέπαστο.

Από εκεί λοιπόν άρχισε να ξετυλίγεται ο μίτος της GWM, που στην πορεία έφερε στο φως της δημοσιότητας τα σχέδια από τις πατέντες της. Ήδη η εταιρεία έχει έντονη παρουσία στον χώρο των αυτοκινήτων, με SUV, ηλεκτρικά και πολυτελή οχήματα, κάτω από ξεχωριστές επωνυμίες, που όμως όλες ανήκουν στην ομπρέλα της Great Wall Motor.

Great Wall Motor – Προ των πυλών το κινεζικό Gold Wing!

Όπως βλέπουμε στα σχέδια, ο κινητήρας που ετοιμάζεται είναι οχτακύλινδρος boxer, θυμίζοντας αρκετά τον εξακύλινδρο της Honda, με τον οποίο εξοπλίζει το θρυλικό τουριστικό της μοντέλο, Gold Wing. Αν και φημολογείται ότι ο κυβισμός θα είναι αρκετά μεγαλύτερος, πλησιάζοντας τα 2.000 κυβικά (σε αντίθεση με τα 1.833 του Χρυσού Φτερού του Big H) και με δύο επιπλέον κυλίνδρους, φαίνεται ότι ο κινητήρας της GWM δανείζεται πολλά αρχιτεκτονικά στοιχεία από τους Ιάπωνες. Αρχικά, όπως συμβαίνει και στο Gold Wing, η μετάδοση εντοπίζεται στο κάτω μέρος του κινητήρα, με στόχο τον όσο γίνεται περιορισμό του μεγέθους του και την συγκέντρωση των μαζών στο γεωμετρικό κέντρο της μοτοσυκλέτας. Οι πατέντες δείχνουν επίσης ότι η κινεζική εταιρεία χρησιμοποιεί σύστημα διπλού συμπλέκτη (DCT), με την τελική μετάδοση να γίνεται με άξονα, ακριβώς δηλαδή ό,τι κάνει και η Honda.

Για την ψύξη του οριζόντια τοποθετημένου στροφάλου και των κάθετα τοποθετημένων κυλίνδρων, βλέπουμε ότι για ακόμα μία φορά η GWM ακολουθεί τον δρόμο που άνοιξε η Honda. Εφαρμόζει δηλαδή πάνω σε κάθε μία από τις δύο κεφαλές ένα ψυγείο με αεραγωγούς, για την αποτελεσματική ψύξη της περίεργης διάταξης. Ο κινητήρας, όμως της GWM χρησιμοποιεί δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους σε κάθε κεφαλή, αντί για έναν που βρίσκουμε στον αντίστοιχης διάταξης εξακύλινδρο του Big H.

Great Wall Motor – Προ των πυλών το κινεζικό Gold Wing!

Συνδυάζοντας τώρα όλα τα παραπάνω, με το γεγονός ότι αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία μοιάζει να είναι μία τουριστική μοτοσυκλέτα, έχουμε και το λογικό συμπέρασμα. Ότι, δηλαδή, μιλάμε για έναν ανταγωνιστή της θρυλικής θηριώδους ιαπωνικής μοτοσυκλέτας. Ένα ακόμα μοντέλο που οι πληροφορίες θέλουν να εξοπλίζεται με τον ίδιο κινητήρα, αποτελεί ξανά ευθεία αναφορά στην Honda και θα θυμίζει το cruiser μοντέλο της, Rune, το οποίο χρησιμοποιούσε επίσης τον εξακύλινδρο boxer των 1.800 κυβικών, χωρίς όμως να ακολουθήσει την επιτυχία του Gold Wing.

Great Wall Motor – Προ των πυλών το κινεζικό Gold Wing!

Αναμφίβολα, τα μικρού και μεσαίου κυβισμού μοντέλα με απλή αρχιτεκτονική και χαμηλό κόστος κατασκευής είναι αυτά που φέρνουν το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων στα ταμεία μίας εταιρείας. Αυτά όμως που την διαφημίζουν και ρίχνουν πάνω της όλα τα βλέμματα, είναι οι ναυαρχίδες της. Όσο μεγαλύτερη η υπερβολή μάλιστα, τόσο περισσότερο προκαλούν, αυξάνοντας τις μετοχές της εκάστοτε εταιρείας. Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές έχουν στην γκάμα τους μοντέλα που είναι πανάκριβα στην κατασκευή και πολλές φορές δεν θα βγάλουν πίσω ούτε καν αυτά που χρειάστηκαν για την κατασκευή τους. Αυτό φαίνεται ότι θέλει να κάνει τώρα και η Great Wall Motor. Και έχει την οικονομική επιφάνεια να το πράξει, με τον ιδιοκτήτη της, Wei Jianjun, να συγκαταλέγεται μεταξύ των 15 πλουσιότερων ανθρώπων της Κίνας.