KTM - Επέκταση εγγύησης σε ασφάλτινα μοντέλα του 2024

Επιπλέον επεκτείνεται η περίοδος εγγύησης για τα KTM PowerParts
KTM - Επέκταση εγγύησης
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/4/2024

H KTM θα παρέχει στους ιδιοκτήτες όλων των ασφάλτινων και τουριστικών μοντέλων του 2024 με κινητήρες LC8c και LC8 την δυνατότητα επέκτασης της εργοστασιακής εγγύησης έως και στον διπλάσιο χρόνο! Η μοναδική προϋπόθεση θα είναι η περιοδική συντήρηση των μοτοσυκλετών να γίνεται από εξουσιοδοτημένους συνεργάτες ΚΤΜ στα διαστήματα service που ορίζει ο κατασκευαστής. Επιπλέον επεκτείνεται η περίοδος εγγύησης για τα KTM PowerParts αλλά και τα γνήσια ανταλλακτικά για όλες τις ασφάλτινες μοτοσυκλέτες στους 24 μήνες. Οι παραπάνω επεκτάσεις εγγυήσεων είναι εντελώς δωρεάν.

Τα μοντέλα του 2024 που φέρουν τους κινητήρες LC8c και LC8 διαθέτουν κανονικά εργοστασιακή εγγύηση 24 μηνών από την μέρα της ενεργοποίησης τους. Με την νέα προωθητική ενέργεια του μεγαλύτερου Ευρωπαίου κατασκευαστή μοτοσυκλετών αυτές οι εγγυήσεις επεκτείνονται έως 4 και 3 χρόνια αντίστοιχα.

Τα ΚΤΜ μοντέλα του 2024 με κινητήρες LC8c περιλαμβάνουν τις KTM 790 DUKE, KTM 790 ADVENTURE, KTM 890 ADVENTURE, KTM 890 ADVENTURE R, KTM 890 ADVENTURE R RALLY, KTM 890 SMT αλλά και την νέα KTM 990 DUKE. Οι πελάτες που έχουν κάνει την περιοδική συντήρηση στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο συνεργατών ΚΤΜ εντός των πρώτων 24 μηνών της αρχικής εγγύησης θα μπορούν να επεκτείνουν την εγγύηση αυτόματα έως το επόμενο προγραμματισμένο service έως την μέγιστη διάρκεια των 4 ετών.

Τα ΚΤΜ μοντέλα του 2024 με τους κινητήρες LC8, περιλαμβάνονται οι KTM 1390 SUPER DUKE R, KTM 1390 SUPER DUKE R EVO, KTM 1290 SUPER DUKE GT, KTM 1290 SUPER ADVENTURE S και KTM 1290 SUPER ADVENTURE R θα μπορούν αντίστοιχα να επεκτείνουν την εργοστασιακή εγγύηση από τα 2 έτη μέχρι και τα 3 χρόνια.

Η χρήση όλων των KTM PowerParts και KTM SpareParts για όλες τις ασφάλτινες μοτοσυκλέτες της KTM θα φέρουν πλέον εργοστασιακή εγγύηση 24 μηνών από την μέρα απόκτησης τους.

“Πάντα συμβουλεύουμε τους πελάτες μας να χρησιμοποιούν το επίσημο δίκτυο συνεργατών της ΚΤΜ ώστε να συντηρούν τις μοτοσυκλέτες τους μιας και οι συνεργάτες είναι άριστα εκπαιδευμένοι ειδικά σε αυτές τις μοτοσυκλέτες -και σε ακόμα περισσότερες- χρησιμοποιώντας πάντα γνήσια ανταλλακτικά και αξεσουάρ,” αναφέρει ο Jens Tuma, επικεφαλής του Customer Service. “Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε την απολύτως καλύτερη ποιότητα και διατήρηση της αξίας των μοτοσυκλετών ενώ ταυτόχρονα είναι και ο σημαντικότερος λόγος που είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που μπορούμε να προσφέρουμε την επέκταση εγγύησης σε όλους τους ιδιοκτήτες ΚΤΜ ανά τον κόσμο.”

Για περισσότερες πληροφορίες και απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις επισκεφτείτε ένα εξουσιοδοτημένο κατάστημα KTM του επίσημου δικτύου. Ενημερωθείτε από το KTM.com για τον πλησιέστερο συνεργάτη της εταιρείας.

Ετικέτες

H Benda πατεντάρει αυτόματη μετάδοση DCT!

Μια διαφορετική παραλλαγή αυτόματης μετάδοσης με διπλό συμπλέκτη σκαρώνουν οι Κινέζοι
benda-dct-patent
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

22/7/2026

Τα τελευταία δύο χρόνια η Benda είναι παρουσιάσει πληθώρα νέων κινητήρων, μεταξύ τους εξακύλινδρο και τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα με χωρητικότητες 1.685,6 και 548,6 κυβικά εκατοστά, καθώς και έναν απίθανο boxer 698,6 κυβικών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με ηλεκτρικά μοτέρ σε υβριδικές εφαρμογές.

Στην πορεία ωστόσο η κινέζικη εταιρεία έχει επενδύσει αρκετά και σε συστήματα αυτόματης μετάδοσης, με ένα πολύ ενδιαφέρον νέο σχέδιο να αναδύεται τώρα.

benda-dct-patent

Αυτή αποκαλύφθηκε μέσω σχεδίων που κατατέθηκαν σε ευρεσιτεχνία της Benda, όπου ένας τετρακύλιδρος κινητήρας επενδύεται με αυτόματη μετάδοση διπλού συμπλέκτη. Πρόκειται για ένα σύστημα που σαφώς θυμίζει το DCT (Dual Clutch Transmission) της Honda, αν και χρησιμοποιεί αρκετά διαφορετική τεχνική μεθοδολογία στη λειτουργία του.

Στο σύστημα της Honda οι δύο συμπλέκτες βρίσκονται στην ίδια πλευρά του κινητήρα και χρησιμοποιούν υδραυλικό μηχανισμό για τον έλεγχό τους, ενώ η Benda έχει σχεδιάσει αρκετά διαφορετικά το δικό της δημιούργημα, καθώς οι δύο συμπλέκτες τοποθετούνται εκατέρωθεν του κινητήρα και ο έλεγχός τους είναι ηλεκτρονικός και όχι υδραυλικός, δηλαδή με ηλεκτρικά μοτέρ καθοδηγούμενα από την κεντρική μονάδα ελέγχου του κινητήρα.

benda-dct-patent
Ο ηλεκτρονικός συμπλέκτης έχει ήδη φορεθεί στο Rock 707

Η χρήση του τετρακύλινδρου στα σχέδια είναι μάλλον ενδεικτική, καθώς μαθαίνουμε από την κινέζικη επικαιρότητα πως πιθανότερο είναι να τον δούμε πρώτα στον εξακύλινδρο κινητήρα, αν και αργά η γρήγορα θα βρει τον δρόμο του και για άλλα μοντέλα.

Ήδη μια απλούστερη παραλλαγή του βρίσκεται στο V2 cruiser Rock 707 – μοντέλο που θα έρθει και στην Ελλάδα, καθώς έχει ήδη προστεθεί ως αναφορά στην ελληνική ιστοσελίδα της εταιρείας – όπου εκεί περιγράφεται ως ηλεκτρονικός συμπλέκτης και θυμίζει πολύ το E-Clutch της Honda στη λειτουργία του, διατηρώντας μανέτα συμπλέκτη και λεβιέ ταχυτήτων στη μοτοσυκλέτα.

Κάτι ανάλογο περιμένουμε να δούμε και στην πολυπλοκότερη υλοποίηση με δύο ηλεκτρονικούς συμπλέκτες που πατεντάρει εδώ η Benda, με επιπλέον περιέργεια για το βάρος του συστήματος.

Ετικέτες