Legends Trackday Serres 2023: Οδηγώντας τρεις ημέρες μαζί με τους Troy Corser και John McGuinness

Οι θρύλοι επέστρεψαν για χατίρι μας
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

25/9/2023

Με τον καιρό να είναι υπέροχος στα τέλη του Σεπτέμβρη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Legends Trackday του 2023 στην πίστα των Σερρών ήταν καρμπόν σε συνθήκες με το περσινό. Αυτό σημαίνει πως τα έξοδα και ο κόπος όσων ταξίδεψαν από την Κρήτη, την Κέρκυρα, την Αθήνα, την Πελοπόννησο και δεκάδες άλλες περιοχές της Ελλάδας δεν πήγαν χαμένα και όλοι μπορούσαν να απολαύσουν την οδήγηση με στεγνή την πίστα από τις 9:30 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα όπου έκλεινε η πίστα.

2

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, το πρόγραμμα του legends Trackday  ξεκινούσε από το πρωί της Παρασκευής και η καρό σημαία για τον τελευταίο γύρου του τριημέρου έπεσε το απόγευμα της Κυριακής. Τα session ήταν χωρισμένα σε πέντε κατηγορίες με διάρκεια 15 λεπτών το κάθε ένα. Η αρχή γινόταν με τα μέλη και τους φίλους του Ducati Club, ακολουθούσε το γκρουπ Beginners-Classics όπου έβλεπες στην πίστα υπέροχες κυρίες του παρελθόντως όπως η Laverda 750SF, το Suzuki RGV250G και η Yamaha TRX 850. Την σκυτάλη έπαιρναν οι Intermediete και ακολουθούσαν οι Fast και οι Expert με τις ελεύθερες εξατμίσεις των σύγχρονων superbike να τραντάζουν τη γη των Σερρών.

3

Ο Troy Corser ήταν πάντα εκείνος που είχε φορέσει την αγωνιστική του φόρμα πριν από όλους τους άλλους και το Σάββατο το πρωί, πριν ανοίξει η πίστα, έκανε ένα δεκάλεπτο σεμινάριο προετοιμασίας και οδήγησης μέσα στην πίστα, που οι περισσότεροι θα χρειάζονταν μέρες ολόκληρες για να τα εξηγήσουν. Συνήθως οι αναβάτες αυτού του επιπέδου που έχουν κερδίσει παγκόσμια πρωταθλήματα, δυσκολεύονται να εξηγήσουν στον απλό κόσμο τις τεχνικές τους. Ο Troy Corser είναι από τους ελάχιστους που μπορούν με μία μόνο πρόταση να σου δώσουν να καταλάβεις τις πιο δύσκολες έννοιες της γρήγορης οδήγησης μέσα στην πίστα.

5

Επίσης ήταν πολύ αυστηρός με τις διαδικασίες ασφάλειας και δεν άφηνε καμία λεπτομέρεια στην τύχη. Βέβαια την Κυριακή μαζί με τον McGuinness πέρναγε όλη την ευθεία στην μία ρόδα, αλλά ποιος μπορεί να χαλάσει χατίρι στον troy Corser.

8

Από τη μεριά του ο McGuinness έφτασε στην πίστα το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς την προηγούμενη ημέρα έπρεπε να παραβρεθεί στην κηδεία ενός από τους πιο στενούς του φίλους και συνεργάτες στους αγώνες TT.

6

Παρά τις δύσκολες ώρες που περνούσε, δεν έχασε ποτέ την φιλική του διάθεση και ήταν πάντα πρόθυμος να λύσει απορίες και να συζητήσει με όλους.

9

Χωρίς αμφιβολία είναι ο καταλληλότερός άνθρωπος  για να φορά το μπλουζάκι MamouniKILLER που του δώσαμε, αφού σε κάθε αγώνα TT που συμμετέχει, θυσιάζονται στη ζελατίνα του κράνους του ολόκληρες στρατιές από έντομα στο Isle Of Man!

11
Ετικέτες

Άνοιξαν οι προπαραγγελίες για την KOVE 800X Pro με όφελος 600 ευρώ

Το συγκεκριμένο όφελος ισχύει για προπαραγγελίες μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2023
1
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

5/12/2023

Η Kove ανακοίνωσε πως άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις προπαραγγελίες της Adventure μοτοσυκλέτα της KOVE 800X Pro την οποία είδαμε πρόσφατα στην EICMA, με τους υποψήφιους αγοραστές να έχουν τη δυνατότητα να την αποκτήσουν με όφελος 600 ευρώ.

Η KOVE 800X Pro χρησιμοποιεί τον τετράχρονο, υγρόψυκτο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα με 2ΕΕΚ και 4 βαλβίδες σε κάθε κύλινδρο των 799 κυβικών με την απόδοση να φτάνει τους 96,5 ίππους στις 9.000 στροφές και τα 8,15 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 7.500 στροφές. Οι πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της KYB, με ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και μονό αμορτισέρ πίσω, έχουν διαδρομή 240 χλστ. με το συνολικό βάρος να αγγίζει τα 190 κιλά χωρίς υγρά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη σελίδα του μοντέλου και να ακολουθήσουν τον σύνδεσμο που τους οδηγεί στην πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί, έχοντας τη δυνατότητα να προπαραγγείλουν τη μοτοσυκλέτα με όφελος ύψους 600 ευρώ.

Άνοιξαν οι προπαραγγελίες για την KOVE 800X Pro με όφελος 600 ευρώ

Η τιμή της Kove 800X PRO ανακοινώθηκε στα 8.395 ευρώ, αλλά όσοι προχωρήσουν στην προπαραγγελία μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2023 θα αποκτήσουν το εν λόγω μοντέλο στην προνομιακή τιμή των 7.795 ευρώ. Η τιμή αυτή ισχύει μόνο για όσες προπαραγγελίες καταχωρηθούν το συγκεκριμένο διάστημα και με χρόνο παράδοσης τον Απρίλιο του 2024.

Περισσότερες πληροφορίες στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο, ΕΔΩ.

Ετικέτες