Legends Trackday Serres 2023: Οδηγώντας τρεις ημέρες μαζί με τους Troy Corser και John McGuinness

Οι θρύλοι επέστρεψαν για χατίρι μας
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

25/9/2023

Με τον καιρό να είναι υπέροχος στα τέλη του Σεπτέμβρη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Legends Trackday του 2023 στην πίστα των Σερρών ήταν καρμπόν σε συνθήκες με το περσινό. Αυτό σημαίνει πως τα έξοδα και ο κόπος όσων ταξίδεψαν από την Κρήτη, την Κέρκυρα, την Αθήνα, την Πελοπόννησο και δεκάδες άλλες περιοχές της Ελλάδας δεν πήγαν χαμένα και όλοι μπορούσαν να απολαύσουν την οδήγηση με στεγνή την πίστα από τις 9:30 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα όπου έκλεινε η πίστα.

2

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, το πρόγραμμα του legends Trackday  ξεκινούσε από το πρωί της Παρασκευής και η καρό σημαία για τον τελευταίο γύρου του τριημέρου έπεσε το απόγευμα της Κυριακής. Τα session ήταν χωρισμένα σε πέντε κατηγορίες με διάρκεια 15 λεπτών το κάθε ένα. Η αρχή γινόταν με τα μέλη και τους φίλους του Ducati Club, ακολουθούσε το γκρουπ Beginners-Classics όπου έβλεπες στην πίστα υπέροχες κυρίες του παρελθόντως όπως η Laverda 750SF, το Suzuki RGV250G και η Yamaha TRX 850. Την σκυτάλη έπαιρναν οι Intermediete και ακολουθούσαν οι Fast και οι Expert με τις ελεύθερες εξατμίσεις των σύγχρονων superbike να τραντάζουν τη γη των Σερρών.

3

Ο Troy Corser ήταν πάντα εκείνος που είχε φορέσει την αγωνιστική του φόρμα πριν από όλους τους άλλους και το Σάββατο το πρωί, πριν ανοίξει η πίστα, έκανε ένα δεκάλεπτο σεμινάριο προετοιμασίας και οδήγησης μέσα στην πίστα, που οι περισσότεροι θα χρειάζονταν μέρες ολόκληρες για να τα εξηγήσουν. Συνήθως οι αναβάτες αυτού του επιπέδου που έχουν κερδίσει παγκόσμια πρωταθλήματα, δυσκολεύονται να εξηγήσουν στον απλό κόσμο τις τεχνικές τους. Ο Troy Corser είναι από τους ελάχιστους που μπορούν με μία μόνο πρόταση να σου δώσουν να καταλάβεις τις πιο δύσκολες έννοιες της γρήγορης οδήγησης μέσα στην πίστα.

5

Επίσης ήταν πολύ αυστηρός με τις διαδικασίες ασφάλειας και δεν άφηνε καμία λεπτομέρεια στην τύχη. Βέβαια την Κυριακή μαζί με τον McGuinness πέρναγε όλη την ευθεία στην μία ρόδα, αλλά ποιος μπορεί να χαλάσει χατίρι στον troy Corser.

8

Από τη μεριά του ο McGuinness έφτασε στην πίστα το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς την προηγούμενη ημέρα έπρεπε να παραβρεθεί στην κηδεία ενός από τους πιο στενούς του φίλους και συνεργάτες στους αγώνες TT.

6

Παρά τις δύσκολες ώρες που περνούσε, δεν έχασε ποτέ την φιλική του διάθεση και ήταν πάντα πρόθυμος να λύσει απορίες και να συζητήσει με όλους.

9

Χωρίς αμφιβολία είναι ο καταλληλότερός άνθρωπος  για να φορά το μπλουζάκι MamouniKILLER που του δώσαμε, αφού σε κάθε αγώνα TT που συμμετέχει, θυσιάζονται στη ζελατίνα του κράνους του ολόκληρες στρατιές από έντομα στο Isle Of Man!

11
Ετικέτες

ΕΛ.ΑΣ. - 1.238 κλήσεις για κράνος την εβδομάδα 29 Απριλίου - 5 Μαΐου 2024

Διενεργήθηκαν πανελλαδικά 121.283 τροχονομικοί έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν 29.304 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
Κλήσεις
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/5/2024

Την εβδομάδα από 29 Απριλίου έως 5 Μαΐου 2024 διενεργήθηκαν 121.283 τροχονομικοί έλεγχοι οχημάτων από την ΕΛ.ΑΣ. και βεβαιώθηκαν 29.304 παραβάσεις, γα τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

  • 8.130 για παράνομες σταθμεύσεις,
  • 7.389 για υπερβολική ταχύτητα,
  • 1.644 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,
  • 1.238 για μη χρήση κράνους,
  • 1.219 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • 744 για ΚΤΕΟ,
  • 665 για μέθη και
  • 371 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.