Με την ΚΤΜ στο τιμόνι το 2026, η MV Agusta επιτίθεται στην Ducati

Σε 2 χρόνια από σήμερα το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας του Varese περνά στην KTM AG!
Η ΚΤΜ αγοράζει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της MV Agusta το 2026
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/10/2023

Όπως σας είχαμε γράψει, η ολοένα και διευρυνόμενη επιρροή της KTM AG (και κατ’ επέκταση της Pierer Mobility) στην MV Agusta έχει έναν και μόνο -προδιαγεγραμμένο- στόχο, που δεν είναι άλλος από την απόκτηση της εταιρείας του Varese από τους Αυστριακούς. Τώρα, με μια λιτή ανακοίνωση του, ο όμιλος του Stefan Pierer επιταχύνει τις εξελίξεις, αναφέροντας πως το 2026 θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της MV Agusta.

Παρόλο τώρα που οι προθέσεις της Pierer Mobility είναι πεντακάθαρες, εντούτοις η ανακοίνωση του Ομίλου θυμίζει προπέτασμα καπνού, καθώς τιτλοφορείται: “Εμβαθύνοντας τη συνεργασία με την MV Agusta”. Υπάρχει πάντα ένα όριο εμβάθυνσης μιας συνεργασίας, πριν το ένα μέλος εκ των δύο αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης. Όπως εδώ.

Στην ανακοίνωση διαβάζουμε τα εξής: “Τον Νοέμβριο του 2022, η KTM AG, θυγατρική της PIERER Mobility AG, απέκτησε μέσω αύξησης κεφαλαίου ποσοστό 25,1% της MV Agusta Motor S.p.A., με έδρα το Varese (Ιταλία). Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η KTM AG ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2023 την εφοδιαστική αλυσίδα και τις αγορές της MV Agusta. Επιπλέον, η γκάμα προϊόντων της MV Agusta διανέμεται μέσω του παγκόσμιου δικτύου πωλήσεων της PIERER Mobility. Το δικαίωμα προαίρεσης αγοράς που χορηγήθηκε στην KTM AG βάσει των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της 31ης Δεκεμβρίου 2025 για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της MV Agusta θα ασκηθεί την άνοιξη του 2026.

Για τους άσχετους με τον όρο “δικαίωμα προαίρεσης”, οι Συμβάσεις Δικαιωμάτων Προαίρεσης δίνουν στον αγοραστή το δικαίωμα, αλλά όχι την υποχρέωση, έναντι καταβολής τιμήματος να αγοράσει ή να πουλήσει μία υποκείμενη αξία σε μία συγκεκριμένη τιμή (τιμή εξάσκησης) έως μία καθορισμένη ημερομηνία λήξης. Από την άλλη ο πωλητής του δικαιώματος, είναι υποχρεωμένος, έναντι είσπραξης τιμήματος να αναλάβει ή παραδώσει την υποκείμενη αξία στον αγοραστή αν αυτός ασκήσει το δικαίωμά του. Και ποιος πιστεύει πως η KTM AG δεν θα ασκήσει το δικαίωμα προαίρεσης της, αγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο και παίρνοντας τον απόλυτο έλεγχο της MV Agusta το 2026;

Ο Pierer έχει στόχο να εξελίξει την MV Agusta στον μεγάλο αντίπαλο της Ducati, με premium μοτοσυκλέτες οι οποίες θα συνεχίσουν να κατασκευάζονται αυστηρά στην Ιταλία, αντίθετα με εκείνες του Borgo Panigale που όπως πιστεύει ο Sardarov θα φτιάχνονται στην Ταϊλάνδη σε ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό. Ένα ακόμη θέμα που προκύπτει από την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της MV Agusta από την KTM είναι φυσικά και το αν θα παραμείνει ο Ρώσος στη θέση του, ή αν θα αντικατασταθεί με κάποιον Αυστριακό.

Ετικέτες

Fantic Days 2024 - Η Fantic αποκτά κι αυτή τη γιορτή της, στις 21-22 Σεπτεμβρίου

Στο SalviniLand - Monterenzio στην επαρχία της Μπολόνια
Fantic Days 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/6/2024

Η Fantic Motor ανακοινώνει την πρώτη έκδοση των Fantic Days, ένα Σαββατοκύριακο ανοιχτό στο κοινό με test-rides, πολλή οδήγηση MX, Enduro και e-bikes, εκθεσιακά περίπτερα, ζωντανή μουσική και φαγητό. Μια συγκέντρωση για όλους τους ιδιοκτήτες της Fantic στο SalviniLand - Monterenzio στην επαρχία της Μπολόνια.

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να οδηγήσουν σε πίστες Motocross, Enduro και e-bike τις μοτοσυκλέτες τους αλλά και τα νέα μοντέλα της Fantic, ενώ θα υπάρχουν και περιηγήσεις με τα Caballero. Στην εκδήλωση θα δώσουν το παρών και οι αγωνιζόμενοι της Fantic Racing, τους οποίους θα μπορούν να συναντήσουν από κοντά οι φίλοι της εταιρείας.

Το πρόγραμμα

Κατά τη διάρκεια των Fantic Days, όλοι οι παρευρισκόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε μια σειρά συναρπαστικών δραστηριοτήτων:

- Ξεναγήσεις: εξερευνήστε τοπία που κόβουν την ανάσα και διαδρομές ειδικά σχεδιασμένες για να αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά των ποδηλάτων και των μοτοσυκλετών της Fantic.

- Test-Rides: ανακαλύψτε την πλήρη γκάμα των μοτοσικλετών MX και Enduro της Fantic, καθώς και τις μοτοσικλέτες Caballero και e-bikes σε διάφορες πίστες.

- Ζωντανή μουσική: συναυλίες και ζωντανές παραστάσεις θα εξασφαλίσουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

- Εκθεσιακά περίπτερα: ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα, τους συνεργάτες και τα αξεσουάρ της Fantic.

- Φαγητό και ποτά: απολαύστε μια μεγάλη ποικιλία από γαστρονομικές απολαύσεις και ποτά στα περίπτερα φαγητού.

- Συγκεντρώσεις: λάβετε μέρος σε συγκεντρώσεις για να γιορτάσετε την κοινότητα Fantic, να συναντήσετε άλλους λάτρεις των δύο τροχών και να μοιραστείτε εμπειρίες.

- Ειδικοί προσκεκλημένοι και πρεσβευτές: Γνωρίστε μερικά από τα γνωστά πρόσωπα της οικογένειας Fantic - αναβάτες, πρωταθλητές και Fantic Racing Ambassadors που θα μοιραστούν τις ιστορίες και το πάθος τους.

Η εκδήλωση θα σηματοδοτήσει επίσης το τελικό στάδιο του The Long Way 2024, της περιοδείας που οδήγησε την κοινότητα των ιδιοκτητών Caballero, τη μακροβιότερη και πιο ιστορική μέσα στην οικογένεια Fantic, στον γύρο της Ιταλίας.