MotoGP – Σε δημοπρασία οι Ducati Desmosedici GP των Stoner και Capirossi

Μαζί αναμένεται να ξεπεράσουν τις 700.000€, ενώ δεν θα είναι τα μόνα σπάνια αντικείμενα προς πώληση
motomagMotoGP – Σε δημοπρασία οι Ducati Desmosedici GP των Stoner και Capirossi
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

5/4/2024

Δύο εργοστασιακές Ducati Desmosedici, που έχουν αγωνιστεί στα MotoGP στα χέρια των Loris Capirossi και Casey Stoner αναμένεται να βγουν σε δημοπρασία στην ανοιξιάτικη διοργάνωση της Iconic Auctioneers στην χώρο Shuttleworth Collection στο Bedfordshire της Αγγλίας, με τις δύο μαζί να αναμένεται να ξεπεράσουν τις 700.000€.

Παλαιότερη σε ηλικία είναι η Desmosedici GP3 του Loris Capirssosi, με την οποία αγωνίστηκε το 2003, χρονιά που η Ducati κατάφερε να βρεθεί δεύτερη στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Η τιμή που αναμένεται να πιάσει βρίσκεται μεταξύ των 250.000 και 300.000 λιρών Αγγλίας (περίπου 290.000-350.000€). Η ιστορική της σημασία ξεπερνάει τα ικανοποιητικά της αποτελέσματα, καθώς ήταν η πρώτη χρονιά που η Ducati συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Το 2003 ήταν επίσης και η χρονιά που όλοι οι κατασκευαστές έτρεχαν με τετράχρονα πρωτότυπα.

MotoGP – Σε δημοπρασία οι Ducati Desmosedici GP των Stoner και Capirossi

Από την άλλη, η νικηφόρος GP7, με την οποία ο Casey Stoner κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2007, αναμένεται να βρεθεί στην περιοχή των 350.000 - 400.000 λιρών Αγγλίας (περίπου 407.000 – 470.000€). Η Desmosedici GP7, από την οποία λείπει το σήμα της Marlboro που βλέπουμε στην GP3, αποτέλεσε την πρώτη Ducati που έφτασε στην κορυφή του μηχανοκίνητου κόσμου, χαρίζοντας στο Borgo Panigale τον πρώτου του Παγκόσμιο τίτλο στα MotoGP. Ο V4 κινητήρας των 799 κυβικών είχε απόδοση κοντά στην περιοχή των 200 ίππων, δίνοντας τα απαραίτητα εφόδια στον ταλαντούχο Stoner για 10 νίκες και 4 ακόμα βάθρα, στην πρώτη του χρονιά με το ιταλικό εργοστάσιο.

MotoGP – Σε δημοπρασία οι Ducati Desmosedici GP των Stoner και Capirossi

Οι δύο GP μοτοσυκλέτες αναμένεται να αποτελέσουν μέρος μίας μεγάλης δημοπρασίας, την Κυριακή 7 Απριλίου στον χώρο του Bedfordshire. Δεν είναι όμως οι μόνες αγωνιστικές Ducati που θα βρεθούν εκεί.

MotoGP – Σε δημοπρασία οι Ducati Desmosedici GP των Stoner και Capirossi

Όπως βλέπουμε το παρόν θα δώσει ακόμη μία αγωνιστική Ducati 996, της ομάδας Reve Red Bull του βρετανικού Πρωταθλήματος Superbike, την οποία οδήγησε την σεζόν του 2000 ο John Reynolds, τερματίζοντας τρίτος γενικής. Η μοτοσυκλέτα συνοδεύεται από έγγραφα της Reve Racing, τα οποία επιβεβαιώνουν την αυθεντικότητά της. Μάλιστα, μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται φύλλα αποτελεσμάτων από την συμμετοχή της μοτοσυκλέτας ως wildcard στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK. Από εκεί προέρχεται και το νούμερο 47 που βλέπουμε στο φαίρινγκ, όπου στο Brands Hatch βρέθηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Η τιμή που αναμένεται να πιάσει κυμαίνεται από τις 50.000 – 70.000 λίρες Αγγλίας (περίπου 58.000 – 82.000€), ενώ η συγκεκριμένη Ducati 996 έχει να τεθεί σε λειτουργία από το 2008. Επομένως αν ο νέος ιδιοκτήτης έχει άγριες διαθέσεις θα πρέπει να έχει και χρόνο για ένα… γερό service.

MotoGP – Σε δημοπρασία οι Ducati Desmosedici GP των Stoner και Capirossi

Στην ίδια δημοπρασία έχουμε και μία εξαιρετικά σπάνια έκδοση, την 916 Senna του 1995, με μόλις 300 κομμάτια να έχουν περάσει από την γραμμή παραγωγής. Στο οδόμετρό της αναγράφονται μόλις 475 μίλια ή 760 χιλιόμετρα – ούτε το στρώσιμο δεν έχει ολοκληρωθεί δηλαδή. Η άδεια είναι ακόμη στο όνομα του πρώτου της ιδιοκτήτη.

MotoGP – Σε δημοπρασία οι Ducati Desmosedici GP των Stoner και Capirossi

Στις πολλές ακόμα μοτοσυκλέτες προς πώληση βλέπουμε και μία Aston Martin AMB001 του 2023, η οποία αποτελεί το δημιούργημα της συνεργασίας μεταξύ της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και της ιστορικής Brough Superior. Ο υπερτροφοδοτούμενος V2 κινητήρας αποδίδει 184,5 ίππους στις 9.000 στροφές και 15,81 κιλά ροπής στις 6.800 στροφές, με την δοκιμή του να έχει δημοσιευτεί στο τ.651 του MOTO. Η τιμή της αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 150.000 – 200.000 λιρών Αγγλίας ( περίπου 174.000 – 235.000€).

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Υψηλή τεχνολογία κρατώντας την παραγωγή στην Ελλάδα
DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/5/2024

Με μία διαφορετική βραδινή εκδήλωση σε αέρα Μιλάνου με επίσημο ενδυματολογικό κώδικα, και ακριβώς όπως θα διοργάνωνε μία αντίστοιχη ιταλική εταιρεία, η ελληνική DNA High Performance Filters γιόρτασε τα 20 χρόνια λειτουργίας της, σε ένα Gala που αναδείκνυε τα φίλτρα μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου, στον μέγιστο βαθμό.

Υπό την έννοια ενός εξαρτήματος που σε συντροφεύει σε όλη την διάρκεια ζωής της μοτοσυκλέτας καθώς δεν το αλλάζεις παρά μόνο το καθαρίζεις και το φροντίζεις, τα φίλτρα της DNA κερδίζουν επάξια τα φώτα της δημοσιότητας πριν κρυφτούν μέσα στο φιλτροκούτι, ή το αντικαταστήσουν σε κάποιο επόμενο στάδιο αναβάθμισης.

Κι από την στιγμή που βοηθούν τον κινητήρα να κερδίσει ίππους, βελτιώνοντας παράλληλα την καύση και την κατανάλωση, αποτελούν και το πρώτο στάδιο σε κάθε βελτίωση. Για αυτό και ένα από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν την DNA είναι η αμεσότητα με την οποία παρουσιάζει τις προτάσεις της για τα νέα μοντέλα, ταυτόχρονα με την πρώτη τους εμφάνιση στα καταστήματα, πολλές φορές και νωρίτερα. Διότι πολλοί ιδιοκτήτες αγοράζουν φίλτρο της DNA με την παραγγελία της νέας μοτοσυκλέτας τους και πριν αυτή τους παραδοθεί!

Για να φτάσουν όμως να αποτελούν την πρώτη επιλογή, η οικογένεια Νικολαΐδη έδωσε έναν αγώνα να εδραιωθεί και να αποδείξει την αξία της, σε κάθε διαφορετική αγορά ανά την υφήλιο καθότι αποτελεί μία καθαρά εξαγωγική εταιρεία με την Ελλάδα να αποτελεί μικρό ποσοστό του συνολικού κύκλου εργασιών της - Παρόλο που έχει υψηλό ποσοστό διείσδυσης στην ελληνική αγορά. Έπειτα από τον παραπάνω αγώνα, η DNA έδωσε -και δίνει συνεχώς- έναν ακόμη ξεχωριστό: Να κρατήσει την γραμμή παραγωγής εντός συνόρων, μία δύσκολη διαδικασία στην οποία εμμένει.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Όλη αυτή η ανοδική πορεία που αντανακλάται στην σημερινή εμπορική επιτυχία της DNA, αναπτύχθηκε σε μία συγκινητική συζήτηση που διεύθυνε ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, θέτοντας ερωτήσεις στα μέλη της οικογένειας. Παρουσιάστηκαν οι τρόποι, η αγωνία, οι θυσίες, αλλά και ανέκδοτες ιστορίες πίσω από κάθε περίοδο της λειτουργίας της DNA, με την οικογένεια να τις μοιράζεται με τους καλεσμένους της, χωρίς να καταβάλλει προσπάθεια να κρύψει την συγκίνησή της.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Πολλές από αυτές τις ιστορίες και τις θυσίες, μπορούσε κανείς να τις καταχωρήσει σε κεφάλαια ανά όνομα φίλτρου, ένα στοιχείο που φανερώνει τον λόγο που όσα κατασκευάζει η DNA ξέφυγαν από το στάδιο του φίλτρου και έγιναν προϊόντα τεχνολογίας. Η αγωνιστική τους χρήση σε παγκόσμια πρωταθλήματα από εργοστασιακές ομάδες, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για την παραπάνω θέση.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Στη συνέχεια της βραδινής εκδήλωσης η DNA Filters χαιρέτισε ένα προς ένα τους καλεσμένους της και ευχήθηκε για μεγαλύτερη εξωστρέφεια της μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα με περισσότερες εταιρείες που ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας μας. Με την δεύτερη γενιά στο τιμόνι της εταιρείας και μία υγιέστατη σταδιακή παράδοση της σκυτάλης που αποτελεί “case study” για τα ελληνικά δεδομένα και την προσκόλληση στο micromanagement που κατά κόρον παρουσιάζουν οι ιδρυτές ελληνικών επιχειρήσεων, η DNA τρέχει ήδη τις εξελίξεις ώστε στο επόμενο επετειακό Gala που θα διοργανώσει να έχει εδραιωθεί σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της εταιρείας:

 

Η DNA High Performance Filters γιόρτασε  με ένα εντυπωσιακό Gala τα 20 χρόνια λειτουργίας και υπεροχής.

     Την Τετάρτη στις 15 Μαΐου η εταιρεία DNA High Performance Filters επισφράγισε με ένα μοναδικό Gala τα 20 χρόνια λειτουργίας της. Η δεξίωση πραγματοποιηθηκε στον κατάμεστο χώρο του Universe Live Stage, στην Αθήνα και είχε τρομερή επιτυχία, ενώνοντας πολλούς επιχειρηματίες από τον χώρο της μοτοσυκλέτας και του αυτοκινήτου, ορισμένους εκλεκτούς καλεσμένους από το εξωτερικό, εξαίρετους δημοσιογράφους του χώρου καθώς και σύσσωμους τους εργαζόμενους της εταιρείας.

     Η βραδιά με παρουσιαστή τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη ήταν γεμάτη με όμορφες εκπλήξεις, περιλάμβανε ομιλία από τους ιδρυτές της εταιρείας αναδεικνύοντας την πορεία της DNA από μια μικρή νεοφυή επιχείρηση σε έναν παγκόσμιο ηγέτη στην τεχνολογία υψηλής απόδοσης φίλτρων. Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ζωντανή μουσική, γκουρμέ δείπνο και μια ειδική παρουσίαση που ανέδειξε τα ορόσημα και τα επιτεύγματα της εταιρείας.

     Ο CEO της εταιρείας Ντίνος Νικολαΐδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, δηλώνοντας: "Αυτό το ορόσημο αποτελεί απόδειξη της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης της ομάδας μας καθώς και της αδιάκοπης υποστήριξης των πελατών μας.”

Ενώ ο Managing Director, Μάριος Νικολαΐδης συμπλήρωσε “ Είμαστε ενθουσιασμένοι για το μέλλον και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την κληρονομιά της αριστείας μας." ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι: “ η εταιρεία είναι πλέον έτοιμη να αναλάβει νέα τεχνολογικά  έργα που θα ανεβάσουν την χώρα μας ακόμα πιο ψηλά, στην κατάταξη των εξιδεικευμένων επιχειρήσεων του χώρου”.

     Η εκδήλωση υπογράμμισε τη δέσμευση της DNA High Performance Filters στην καινοτομία και την αριστεία, θέτοντας τις βάσεις για συνεχιζόμενη ανάπτυξη και επιτυχία τα επόμενα χρόνια.

     Η βραδιά έκλεισε με πολλά χαμόγελα και την υπόσχεση για το επόμενο ραντεβού σε άλλα 20 χρόνια!

Ετικέτες