MV Agusta: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 30 εκ. ευρώ και τέλος στα χρέη

Τώρα κοιτάει μόνο μπροστά
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

29/4/2021

Η MV Agusta είναι γνωστή για δύο πράγματα: Το ένα είναι οι υπέροχες, σέξι μοτοσυκλέτες της και το άλλο είναι τα μόνιμα οικονομικά προβλήματα. Όταν το 2019 ο Ρώσος επιχειρηματίας Timur Sardarov ανέλαβε πλήρως τον έλεγχο της εταιρείας, υπήρχε διάχυτη η δυσπιστία για τις προθέσεις του να εξυγιάνει αυτή την ιστορική ιταλική εταιρεία και να της δώσει νέα πνοή για να επιβιώσει στο μέλλον.

Ακόμα και όταν προσέλαβε τον Massimo Bordi που είχε κάνει εξαιρετική δουλειά στην Ducati την εποχή που ήταν υπό την ιδιοκτησία των Αμερικάνων επενδυτών, πάλι η αμφιβολία για τις προθέσεις του Ρώσου δεν είχαν καμφθεί. Τώρα όμως οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, καθώς από το 2019 έως σήμερα, ο Timur Sardarov έχει επενδύσει συνολικά 150 εκατομμύρια ευρώ, όπου τα περισσότερα από αυτά πήγαν στα χρέη του παρελθόντος που κράταγαν δέσμια την εταιρεία στις τράπεζες, στο ιταλικό κράτος και στους προμηθευτές.

Τα 30 εκατομμύρια ζεστού χρήματος που μπαίνουν τώρα στα ταμεία της MV Agusta θα πάνε όλα για το μεγαλόπνοο πλάνο που έχει ανακοινώσει ο Massimo Bordi πριν δύο χρόνια και περιλαμβάνει την εξέλιξη νέων κινητήρων σε όλες τις κατηγορίες κυβισμού (ακόμα και με ηλεκτρικά turbo!!!) αλλά και την επέκταση της γκάμας των μοντέλων σε δημοφιλείς εμπορικά κατηγορίες όπως τα Adventure στην Ευρωπαϊκή αγορά και τις μικρού μοτοσυκλέτες στις αγορές της Ασίας και της Ινδίας. Επίσης δεν παραλείπουν να μιλούν για ηλεκτρικά δίκυκλα και δίκυκλα για αστική χρήση. Σύμφωνα με τον Bordi, φέτος ο τζίρος της MV Agusta εκτιμάται πως θα φτάσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της εταιρείας και στόχος να έχει τριπλασιαστεί τα επόμενα τρία χρόνια!   

Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 - Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ

Η προσφορά ισχύει για όλες τις εκδόσεις των ΧΜΑΧ 125 & ΧΜΑΧ 300
motomag Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 – Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/4/2024

Η Yamaha προχωρά σε μία προσφορά για τα scooter XMAX 125 και XMAX 300 η οποία περιλαμβάνει έκπτωση 200 ευρώ στο κιτ γνήσιων αξεσουάρ.

Πιο συγκεκριμένα το κιτ γνήσιων αξεσουάρ περιλαμβάνει σχάρα στήριξης, βάση τοποθέτησης κεντρικής βαλίτσας, κλειδαριά, κεντρική βαλίτσα χωρητικότητας 45 λίτρων καθώς και σετ μαύρα διακοσμητικά βαλίτσας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες