MV Agusta: Νέος σχεδιαστής ο Stephane Zache

Επενδύσεις και αναδιοργάνωση στο CRC
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

14/1/2021

Η MV Agusta συνεχίζει ακάθεκτη το πρόγραμμα αναδιοργάνωσης και προετοιμασίας για την ανάπτυξή της προσθέτοντας στο δυναμικό της τον Stephane Zache, που αναλαμβάνει τη θέση του Chief Designer στο CRC. Η ιστορική ιταλική εταιρεία, έχει ήδη επενδύσει στην πλήρη τεχνολογική αναβάθμιση του R&D της, στα πλαίσια του φιλόδοξου σχεδίου επέκτασης της γκάμας μοντέλων και κινητήρων που έχει ανακοινώσει δια στόματος Massimo Bordi.

Θυμίζουμε πως στα άμεσα σχέδια είναι η παρουσίαση μικρού κυβισμού μοτοσυκλετών για της τεράστιες αγορές της Ασίας, αλλά και ολοκαίνουριων κινητήρων για τις μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτες της.

Ήδη με το νέο Brutale 1000 επέστρεφε στη μεγάλη κατηγορία με εντυπωσιακό τρόπο και περιμένουμε να δούμε την αντίστοιχη superbike με τον νέο τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα. Επίσης ο τρικύλινδρος κινητήρας που επανασχεδιάστηκε πρόσφατα θα χρειαστεί σύντομα μια ριζική αλλαγή. Όλα αυτά θα πρέπει να τα ντύσει με όμορφα ρούχα ο Stephane Zache, κάτι που προφανώς δεν θα είναι εύκολη αποστολή

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα – Η διαδικασία ξεκινά από την 1η Απριλίου

Ποιο είναι το ποσό που πρέπει να καταβληθεί και ποιες οι προϋποθέσεις
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/3/2026

Μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας myCAR της ΑΑΔΕ, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπορούν να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας μόνο για τους μήνες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους, με τη ρύθμιση που έρχεται ενόψει της πασχαλινής περιόδου.

Στην πλατφόρμα myCAR, από την πρώτη Απριλίου οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώσουν μόνο τα τέλη που αναλογούν στο χρονικό διάστημα που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους έως το τέλος του έτους και χωρίς προσαυξήσεις.

Περισσότεροι από 120.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δικύκλων είχαν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους τον Δεκέμβριο του 2025, όπως και τα προηγούμενα χρόνια και με το μέτρο αυτό μπορούν να τις πάρουν πίσω.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ένας ιδιοκτήτης που θέλει να κυκλοφορήσει το όχημα του για ένα μήνα, θα καταβάλει το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12 κλπ.

Ωστόσο, πριν επανεκκινηθεί το όχημα θα προηγηθεί online έλεγχος εάν είναι ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία και ώρα συμπλήρωσης της σχετικής αίτησης και στη συνέχεια να γίνει η υποβολή του αιτήματος, ενώ όσοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες του οχήματός τους στην εφορία θα πρέπει να υποβάλλουν το αίτημα στη αρμόδια Δ.Ο.Υ. για να τις παραλάβουν. Στην περίπτωση που υπάρχουν συνιδιοκτήτες σε ένα όχημα για να αρθεί η ακινησία θα πρέπει να είναι σύμφωνοι όλοι οι συνιδιοκτήτες.

Θυμίζουμε πως:

  • Κάθε ιδιοκτήτης οχήματος μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτή τη δυνατότητα μόνο μια φορά κάθε χρόνο.
  • Ο μήνας άρσης ακινησίας λογίζεται ακέραιος, ακόμη κι αν η διαδικασία γίνει μέσα στον μήνα.
  • Η πληρωμή των τελών για το επιθυμητό διάστημα γίνεται εφάπαξ και όχι σε δόσεις.
  • Όταν λήξει η περίοδος που πληρώθηκαν τα τέλη ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να ξαναθέσει ο όχημα σε ακινησία, αλλιώς κινδυνεύει με πρόστιμο που εκδίδεται αυτομάτως.