Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Νέα σπείρα κλεφτών μοτοσυκλετών & σκούτερ καταγράφεται σε video

Χτυπούν Δάφνη, Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα και Βύρωνα

Ένα βίντεο που φέρνει στο φως το lawandorder.gr, καταγράφει την δράση μίας νέας σπείρας -όπως εκτιμάται- που θυμίζει έντονα σε κινήσεις τους κλέφτες με τα “Beverly”, που είχαν κλέψει παραπάνω από 200 μοτοσυκλέτες μέχρι την επεισοδιακή σύλληψή τους, την Παρασκευή 4/10 2019.

Η νέα σπείρα που δρα μετά την άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας, ξημερώματα 05:30 – 06:00, καταγράφηκε σε video στις 6 Μαΐου να κλέβει σκούτερ και δυστυχώς είναι κάτι που κάνουν συστηματικά.

Τις ημέρες της καραντίνας η μείωση των κλοπών και των ληστειών ήταν κατακόρυφη, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης, πράγμα που δείχνει πως από την χώρα λείπει ο έλεγχος. Τα υπόλοιπα σχετικά με τις κλοπές τα έχουμε πει ξανά πρόσφατα εδώ, οπότε ας αποφύγουμε την επανάληψη.

Κλεμμένη Ducati Multistrada σε λευκό βανάκι: Το θέμα δεν είναι πως τους έπιασαν…

Η πρακτική τους είναι γνωστή, η ίδια που έχουν όλοι οι ληστές και αποτυπώνεται και στο video. Με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά, και στην προκειμένη περίπτωση φορώντας και κράνος, ώστε το σκηνικό σε κάποιον διερχόμενο να θυμίζει αναβάτη που κοιτά κάτι στην μοτοσυκλέτα του, οι κλέφτες πλησιάζουν το σκούτερ ή την μοτοσυκλέτα.

Αφαιρούν ή κόβουν αλυσίδα και disclocker και απομακρύνονται για ένα λεπτό μετρώντας αντιδράσεις.

Μόλις δουν πως δεν υπάρχει αντίδραση, επιστρέφουν για την κλειδαριά του τιμονιού και απομακρύνονται με το κλεμμένο σκούτερ ή την κλεμμένη μοτοσυκλέτα.

Προσοχή στις περιοχές Δάφνη, Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα και Βύρωνα. Προσοχή αν δείτε στον δρόμο κάποιον να κοντοστέκεται δίπλα σε κάποια μοτοσυκλέτα, ή να την σπρώχνει με την βοήθεια κάποιου άλλου, τέτοιες πρωινές ώρες. Μην εμπλακείτε με κανέναν, απλά ενημερώστε την αστυνομία. Στην χειρότερη περίπτωση κάποιος που έχει μείνει από βενζίνη ή αντιμετωπίζει βλάβη, να χρειαστεί να δείξει την άδεια κυκλοφορίας και να καθυστερήσει ελάχιστα παραπάνω. Με βάση τον αριθμό των κλοπών όμως, το πιθανότερο είναι να βοηθάτε εκείνη την στιγμή κάποιον μοτοσυκλετιστή που του κλέβουν την μοτοσυκλέτα ή το σκούτερ.