Ο πιο μικρός σε ηλικία Globetrotter!

Με σύντροφο ένα Ducati Scrambler Desert Sled
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

23/5/2019

Η έννοια της μοτοσυκλέτας απ’ την αρχή της ιστορίας της, ήταν συνώνυμο της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας, διότι έδινε τη δυνατότητα στους αναβάτες να ζήσουν την περιπέτεια του ταξιδιού και να γνωρίσουν τον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια η μοτοσυκλέτα (σαν έννοια πάντα) έχει αρχίσει να χάνει τον ρόλο της ως μέσο ελευθερίας και έκφρασης, καθώς η νέα γενιά έχει βρει το επόμενο μέσο με το οποίο μπορεί να ξεφεύγει απ’ την ρουτίνα (πλέον και την πραγματικότητα) και δεν είναι άλλο απ’ τα smartphones και τα social media. Όμως, υπάρχουν ακόμη νέοι σε ηλικία αναβάτες που προτιμούν να βλέπουν τα πράγματα χειροπιαστά -και όχι μέσα από οθόνες- ταξιδεύοντας τον κόσμο με μοτοσυκλέτα, με σκοπό να δουν νέα μέρη και να αποτυπώσουν στο μυαλό τους μοναδικά τοπία. Ο πιο νέος παγκόσμιος ταξιδιώτης (επίσημα πλέον καθώς έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ αποτελώντας τον νεαρότερο σε ηλικία αναβάτη που γύρισε τον κόσμο) είναι ο 23χρονος Henry Crew που ολοκλήρωσε φέτος την περιπέτειά του, ταξιδεύοντας σε 35 χώρες και διανύοντας σχεδόν 90.000 χιλιόμετρα με το Ducati Scrambler Desert Sled.

Ας τα πάρουμε όμως απ’ την αρχή. Ο Crew ξεκίνησε το ταξίδι του πέρσι στις 3 Απριλίου με αφετηρία το Bike Shed Motorcycle Club, ένα μοτοσυκλετιστικό στέκι που βρίσκεται στο Λονδίνο, και με αρχικό σκοπό να διανύσει πάνω από 56.000 χιλιόμετρα μέσα σ’ έναν χρόνο με την μοτοσυκλέτα της Ducati. Μετά από 381 μέρες επέστρεψε στο σημείο που ξεκίνησε γεμάτος με αναμνήσεις, μοναδικές εμπειρίες που βίωσε στο ταξίδι του αλλά και πιο έμπειρος ως αναβάτης, έχοντας κάνει περισσότερα χιλιόμετρα απ' όσα σχεδίαζε. Σε δηλώσεις σχετικά με τη μοτοσυκλέτα του ανέφερε: “Το Scrambler Desert Sled αποδείχτηκε ένας εξαιρετικά ανθεκτικός σύντροφος στο ταξίδι, ικανό να αντιμετωπίσει οποιουδήποτε είδος τερέν ή θερμοκρασίες. Ταξιδέψαμε μαζί 88.000 χιλιόμετρα και διασχίσαμε διάφορους δρόμους του κόσμου σε πολύ μεγάλο υψόμετρο και θερμοκρασίες που έφταναν του -7 οC. Περάσαμε απο ερήμους, βουνά και τροπικά δάση με θερμοκρασίες άνω των 50 οC. Η μοτοσυκλέτα αποδείχτηκε πως είχε τις τέλειες αναλογίες και μου επέτρεψε να αντιμετωπίσω με ευκολία, τόσο τα  ασφάλτινα όσο και τα χωμάτινα κομμάτια της διαδρομής. Μοιραία, είχα μερικές πτώσεις, αλλά χάρη στο χαμηλό της βάρος  μπορούσα να τη σηκώσω μόνος μου χωρίς να αντιμετωπίσω μεγάλα προβλήματα ή να προκληθούν ζημιές σε βαθμό που να μου διακόψουν το ταξίδι.”

Η μοτοσυκλέτα του Henry Crew θα βρίσκεται περίπτερο της Scrambler by Ducati στο Bike Shed London 2019 –το δέκατο που θα πραγματοποιηθεί- μια εκδήλωση που διοργανώνεται απ’ το Bike Shed Motorcycle Club. Ο χώρος στον οποίο πραγματοποιείται έχει ανακαινιστεί, καθώς στο παρελθόν ήταν μια αποθήκη καπνού και δίνει μια ξεχωριστή χροία, στην εκδήλωση που φιλοξενεί πολλές απ' τις πιο διάσημες custom μοτοσυκλέτες της παγκόσμιας σκηνής. Η εκδήλωση ανοίγει τις πόρτες της από σήμερα μέχρι την Κυριακή 26 Μαΐου και όσοι βρεθούν εκεί θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να θαυμάσουν τα νέα μοντέλα της ιταλικής εταιρείας και τη μοτοσυκλέτα του Henry Crew, αλλά και πολλές άλλες. Συγκεκριμένα, ένα custom Scrambler 1100 (Goblin Works Hooligan Hillclibmer, ναι όλο αυτό είναι τ’ όνομά του) που σχεδιάστηκε απ’ τον Anthony Partridge για την σειρά Goblin Works Garage θα βρίσκεται στο περίπτερο της Scrambler by Ducati. Κάθε χρόνο, στο Bike Shed,  συγκεντρώνονται κορυφαίοι customizers απ’ όλο τον κόσμο και ανάμεσα σε αυτούς θα βρίσκεται ο Μάριος Νικολαΐδης με το DCR-018, που την προηγούμενη βδομάδα βρισκόταν στο Sultans Of Sprint στη Monza μαζί το ΜΟΤΟ για να αγωνιστεί και θα είναι η δεύτερη φορά που εκπροσωπεί τη χώρα μας στο θεσμό, αφού και η DCR-017 είχε βρεθεί εκεί παλιότερα.

Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa - Κανονίζουν αγώνα… μποξ μεταξύ τους!

Το #99 προκάλεσε το #26 σε grudge match, με τον μικρό σαμουράι να απαντά θετικά
Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/4/2024

Την ώρα που ο παλαίμαχος Dani Pedrosa επιστρέφει στο MotoGP ως wildcard συμμετοχή της KTM στον αγώνα της Jerez, ο Jorge Lorenzo ανέβαζε βίντεο εν ώρα προπόνησης στο μποξ, προκαλώντας τον Dani για ματς, με τον τελευταίο να απαντά “τα λέμε στο ρινγκ”!

Όπως όλοι γνωρίζουμε, μετά την απόσυρσή του από τους αγώνες MotoGP, ο 5 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jorge Lorenzo έχει πολύ χρόνο στα χέρια του, κάνοντας τα πάντα για να κρατήσει πάνω του ακόμα και σήμερα τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτό το καταφέρνει με πάμπολλους τρόπους όπως με προκλητικές δηλώσεις για τα τεκταινόμενα στο MotoGP, χορεύοντας σε reality show της τηλεόρασης, ενεργώντας ως ambassador διαφόρων εταιρειών (Tissot, Sendi, Laureus, Vmoto Soco, κλπ.), συμμετέχοντας σε αγώνες αυτοκινήτου (Porsche Carrera Cup Italia, κ.α.), και τώρα προκαλώντας το αντίπαλο ισπανικό δέος της εποχής του στο MotoGP, Dani Pedrosa σε αγώνα μποξ.

Συγκεκριμένα, ο Lorenzo ανέβασε ένα βίντεο στο instagram στο οποίο τον βλέπουμε να προπονείται στο μποξ χτυπώντας (χαλαρά, άκεφα και... ατάλαντα) έναν σάκο, όταν σταματά και λέει τα εξής: “ξέρετε πως μου αρέσουν οι προκλήσεις. Δεκαπέντε χρόνια πριν είχα καλές αλλά και κακές στιγμές με τον Dani Pedrosa στην πίστα και εκτός αυτής. Τώρα που τα celebrity events έχουν γίνει της μόδας (βλ. αγώνες μποξ του Jake Paul), μου ήρθε στο μυαλό μια λίγο τρελή πρόκληση. Σε προκαλώ Dani σε έναν αγώνα μποξ στη Βαρκελώνη, στη σχολή που προπονούμαι.” Ο Lorenzo μάλιστα δήλωσε πως στόχος του είναι ο αγώνας να μεταδοθεί ζωντανά από το Youtube!

Οι Lorenzo και Pedrosa είχαν αρκετές ιστορικές μάχες στην πίστα -και αρκετή αντιπάθεια μεταξύ τους-, συμπεριλαμβανομένου και του ισπανικού GP του 2010, όπου τα έδωσαν όλα σε μια μάχη μέχρι τον τελευταίο γύρο του αγώνα, αλλά και στο διαβόητο GP του 2008, ξανά στην Ισπανία, όπου ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Juan Carlos τους έβαλε με το ζόρι να δώσουν τα χέρια στο βάθρο.

Επιστρέφοντας στο παρών, ο Pedrosa δεν άφησε την πρόκληση του Lorenzo αναπάντητη, και σε μια ανάρτησή του στα social media δήλωσε τα εξής: στην αρχή σκέφτηκα πως παραείναι τρελή σαν ιδέα, αλλά από την άλλη είμαι ακόμα γυμνασμένος και ο πειρασμός να σου ρίξω μερικές μπουνιές είναι μεγάλος. Έτσι, δέχομαι την πρόκλησή σου.”

Το grudge match μεταξύ των δύο πρώην αντιπάλων του MotoGP δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, αν και ο Pedrosa ανέφερε “πες μου τη μέρα και την ώρα και τα λέμε στο ρινγκ”.

Παρόλο τώρα που στο βίντεο ο Lorenzo δείχνει... ιδιαίτερα ατσούμπαλος με τις γροθιές του, όπως επισήμανε στον Pedrosa ο Michael Ruben Rinaldi (γενικά γίνεται το έλα να δεις στα σχόλια από αναβάτες κάτω από την ανάρτηση), "φίλε Dani, ο Jorge σου ρίχνει τουλάχιστον 15 κιλά. Είναι σα να κάνετε αγώνα εσύ με μοτοσυκλέτα 600 κυβικών κι εκείνος με χιλιάρα! Αλλά όπως και να έχει θα είχε πλάκα να δούμε τον αγώνα σας."