Κατάρτιση και πιστοποίηση εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα σε νέες δεξιότητες και επίκαιρες γνώσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιούνται οι δράσεις δημοσιότητας και ενημέρωσης του κοινού και των ενδιαφερόμενων αναφορικά με την Πράξη «Κατάρτιση και πιστοποίηση εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα σε νέες δεξιότητες και επίκαιρες γνώσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας», του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Επισκευαστών Δικύκλων (Π.Α.Σ.Ε.Ε.Ε.Δ.). Η Πράξη υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 -2020», με κωδικό ΟΠΣ 5003109.
Αντικείμενο της Πράξης είναι η παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων και δεξιοτήτων σε 739 εργαζόμενους του Ιδιωτικού τομέα της Οικονομίας ανεξαρτήτως του κλάδου ή της επιχείρησης που απασχολούνται. Η υλοποίηση της Πράξης καλύπτει το σύνολο των Γεωγραφικών Περιφερειών της Χώρας.
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την Πράξη, ο ΠΑΣΕΕΕΔ έχει ήδη διοργανώνει δύο διαδικτυακές ημερίδες ενημέρωσης με θέμα: «Η υλοποίηση της Πράξης “Κατάρτιση και πιστοποίηση εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα σε νέες δεξιότητες και επίκαιρες γνώσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας”».
Η πρώτη διαδικτυακή ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 για τους ενδιαφερόμενους στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου. Για την προσέλκυση του κοινού από τις συγκεκριμένες περιφέρειες, έγιναν στοχευμένες προωθητικές ενέργειες μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ημερίδα ξεκίνησε στις 13.30 και πραγματοποιήθηκε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Webex. Όσοι παρακολούθησαν τις εργασίες της διαδικτυακής ημερίδας, μπόρεσαν να ενημερωθούν για την πορεία υλοποίησης της Πράξης, ενώ αναδείχθηκε και η αξία της τηλεκατάρτισης στην εποχή της πανδημίας Covid-19.
Στην διαδικτυακή ημερίδα του ΠΑΣΕΕΕΔ συμμετείχαν πλήθος ομιλητών. Η κα. Γεωργία Δημητροπούλου ως υπεύθυνη του οικονομικού αντικειμένου και μέλος της ομάδας έργου η οποία τόνισε τα βασικά στοιχεία της Πράξης, ο κ. Χριστόπουλος Αλέκος διευθύνοντας σύμβουλος του ΚΔΒΜ Εργασία Εκπαιδευτική ο οποίος μίλησε για την μέθοδο της τηλεκατάρτισης και την εξ’ αποστάσεων πιστοποίηση, η κα. Θεοφάνη Άννα, διευθύντρια κατάρτισης του ΚΔΒΜ Εργασία Εκπαιδευτική η οποία έδωσε στη δημοσιότητα δεδομένα και στοιχεία από την υλοποίηση της Πράξης καθώς και η κα. Ζιγούρη Χριστίνα, εκπαιδεύτρια προγράμματος, η οποία μίλησε για τα εκπαιδευτικά προγράμματα κατάρτισης και τα αποκομιζόμενα οφέλη για τους συμμετέχοντες.
Παράλληλα, χαιρετισμό προς τους συμμετέχοντες απηύθυνε ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων & Επισκευαστών Δικύκλων, κος Μπαξεβάνης Δημήτριος.
Η 2η διαδικτυακή ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020, για τους ενδιαφερόμενους στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας και Ηπείρου. Η ημερίδα ξεκίνησε στις 13.00 και πραγματοποιήθηκε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Webex ενώ οι συμμετέχοντες μπόρεσαν να ενημερωθούν για την πορεία υλοποίησης της Πράξης. Αντίστοιχες προωθητικές ενέργειες όπως και για την 1η ημερίδα πραγματοποιήθηκαν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Στην διαδικτυακή ημερίδα του ΠΑΣΕΕΕΔ συμμετείχαν πλήθος ομιλητών. Η κα. Γεωργία Δημητροπούλου ως υπεύθυνη του οικονομικού αντικειμένου και μέλος της ομάδας έργου η οποία τόνισε τα βασικά στοιχεία της Πράξης, ο κ. Μπόμπολης Σπυρίδων συντονιστής κατάρτισης του ΚΔΒΜ Εργασία Εκπαιδευτική ο οποίος μίλησε για την μέθοδο της τηλεκατάρτισης και την εξ’ αποστάσεων πιστοποίηση, η κα. Θεοφάνη Άννα, διευθύντρια κατάρτισης του ΚΔΒΜ Εργασία Εκπαιδευτική η οποία έδωσε στη δημοσιότητα δεδομένα και στοιχεία από την υλοποίηση της Πράξης καθώς και η κα. Υφαντίδου Άννα, συντονίστρια κατάρτισης, η οποία μίλησε για τα εκπαιδευτικά προγράμματα κατάρτισης και τα αποκομιζόμενα οφέλη για τους συμμετέχοντες.
Παράλληλα, χαιρετισμό προς τους συμμετέχοντες απηύθυνε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων & Επισκευαστών Δικύκλων, κος Αραούζος Γεώργιος.
Η επόμενη ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021 για τους ενδιαφερόμενους στην Περιφέρειας Αττικής. Παράλληλα, μετά την 3η ημερίδα, θα πραγματοποιηθεί και workshop με κύρια θεματολογία την σημασία της τηλεκατάρτισης στην εποχή του Covid-19 αλλά και γενικότερα, προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας και λύσεις που προέκυψαν για την αντιμετώπισή τους καθώς και προτάσεις για την επίτευξή βέλτιστων αποτελεσμάτων από την υλοποίηση του προγράμματος.
Χρηματοδότηση της Πράξης
Φορέας χρηματοδότησης της Πράξης είναι το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Κωδ. ΣΑΕ 1191. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από Εθνικούς Πόσους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2017ΣΕ11910033.