Πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης εργαζομένων από τον ΠΑΣΕΕΕΔ

Γνώσεις προστιθέμενης αξίας
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

2/2/2021

Κατάρτιση και πιστοποίηση εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα σε νέες δεξιότητες και επίκαιρες γνώσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιούνται οι δράσεις δημοσιότητας και ενημέρωσης του κοινού και των ενδιαφερόμενων αναφορικά με την Πράξη «Κατάρτιση και πιστοποίηση εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα σε νέες δεξιότητες και επίκαιρες γνώσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας», του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Επισκευαστών Δικύκλων (Π.Α.Σ.Ε.Ε.Ε.Δ.). Η Πράξη υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 -2020», με κωδικό ΟΠΣ 5003109.

Αντικείμενο της Πράξης είναι η παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων και δεξιοτήτων σε 739 εργαζόμενους του Ιδιωτικού τομέα της Οικονομίας ανεξαρτήτως του κλάδου ή της επιχείρησης που απασχολούνται. Η υλοποίηση της Πράξης καλύπτει το σύνολο των Γεωγραφικών Περιφερειών της Χώρας.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την Πράξη, ο ΠΑΣΕΕΕΔ έχει ήδη διοργανώνει δύο διαδικτυακές ημερίδες ενημέρωσης με θέμα:  «Η υλοποίηση της Πράξης “Κατάρτιση και πιστοποίηση εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα σε νέες δεξιότητες και επίκαιρες γνώσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας”».

Η πρώτη διαδικτυακή ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 για τους ενδιαφερόμενους στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου. Για την προσέλκυση του κοινού από τις συγκεκριμένες περιφέρειες, έγιναν στοχευμένες προωθητικές ενέργειες μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ημερίδα ξεκίνησε στις 13.30 και πραγματοποιήθηκε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Webex. Όσοι παρακολούθησαν τις εργασίες της διαδικτυακής ημερίδας, μπόρεσαν να ενημερωθούν για την πορεία υλοποίησης της Πράξης, ενώ αναδείχθηκε και η αξία της τηλεκατάρτισης στην εποχή της πανδημίας Covid-19.

Στην διαδικτυακή ημερίδα του ΠΑΣΕΕΕΔ συμμετείχαν πλήθος ομιλητών. Η κα. Γεωργία Δημητροπούλου ως υπεύθυνη του οικονομικού αντικειμένου και μέλος της ομάδας έργου η οποία τόνισε τα βασικά στοιχεία της Πράξης, ο κ. Χριστόπουλος Αλέκος διευθύνοντας σύμβουλος του ΚΔΒΜ Εργασία Εκπαιδευτική ο οποίος μίλησε για την μέθοδο της τηλεκατάρτισης και την εξ’ αποστάσεων πιστοποίηση, η κα. Θεοφάνη Άννα, διευθύντρια κατάρτισης του ΚΔΒΜ Εργασία Εκπαιδευτική η οποία έδωσε στη δημοσιότητα δεδομένα και στοιχεία από την υλοποίηση της Πράξης καθώς και η κα. Ζιγούρη Χριστίνα, εκπαιδεύτρια προγράμματος, η οποία μίλησε για τα εκπαιδευτικά προγράμματα κατάρτισης και τα αποκομιζόμενα οφέλη για τους συμμετέχοντες.

Παράλληλα, χαιρετισμό προς τους συμμετέχοντες απηύθυνε ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων & Επισκευαστών Δικύκλων, κος Μπαξεβάνης Δημήτριος.

Η 2η διαδικτυακή ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020, για τους ενδιαφερόμενους στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας και Ηπείρου. Η ημερίδα ξεκίνησε στις 13.00 και πραγματοποιήθηκε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Webex ενώ οι συμμετέχοντες μπόρεσαν να ενημερωθούν για την πορεία υλοποίησης της Πράξης. Αντίστοιχες προωθητικές ενέργειες όπως και για την 1η ημερίδα πραγματοποιήθηκαν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Στην διαδικτυακή ημερίδα του ΠΑΣΕΕΕΔ συμμετείχαν πλήθος ομιλητών. Η κα. Γεωργία Δημητροπούλου ως υπεύθυνη του οικονομικού αντικειμένου και μέλος της ομάδας έργου η οποία τόνισε τα βασικά στοιχεία της Πράξης, ο κ. Μπόμπολης Σπυρίδων συντονιστής κατάρτισης του ΚΔΒΜ Εργασία Εκπαιδευτική ο οποίος μίλησε για την μέθοδο της τηλεκατάρτισης και την εξ’ αποστάσεων πιστοποίηση, η κα. Θεοφάνη Άννα, διευθύντρια κατάρτισης του ΚΔΒΜ Εργασία Εκπαιδευτική η οποία έδωσε στη δημοσιότητα δεδομένα και στοιχεία από την υλοποίηση της Πράξης καθώς και η κα. Υφαντίδου Άννα, συντονίστρια κατάρτισης, η οποία μίλησε για τα εκπαιδευτικά προγράμματα κατάρτισης και τα αποκομιζόμενα οφέλη για τους συμμετέχοντες.

Παράλληλα, χαιρετισμό προς τους συμμετέχοντες απηύθυνε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων & Επισκευαστών Δικύκλων, κος Αραούζος Γεώργιος.

Η επόμενη ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021 για τους ενδιαφερόμενους στην Περιφέρειας Αττικής. Παράλληλα, μετά την 3η ημερίδα, θα πραγματοποιηθεί και workshop με κύρια θεματολογία την σημασία της τηλεκατάρτισης στην εποχή του Covid-19 αλλά και γενικότερα, προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας και λύσεις που προέκυψαν για την αντιμετώπισή τους καθώς και προτάσεις για την επίτευξή βέλτιστων αποτελεσμάτων από την υλοποίηση του προγράμματος.

Χρηματοδότηση της Πράξης                                       

Φορέας χρηματοδότησης της Πράξης είναι το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Κωδ. ΣΑΕ 1191. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από Εθνικούς Πόσους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων  2017ΣΕ11910033.

Γίνε γελοίος και βάλε σε κίνδυνο τη ζωή σου μόλις με 75 ευρώ - VIDEO

Με ινδικό παρμπρίζ και οροφή μοτοσυκλέτας από την Sepal Shields
Sepal
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/4/2024

Θέλεις να κρατήσεις τη βροχή μακριά σου και ταυτόχρονα να κάνεις kite-surfing με τη μοτοσυκλέτα σου; Θέλεις να προκαλείς το γέλιο και έχεις χαμηλή αίσθηση του κινδύνου; Sepal. Είναι για σένα. Παμ!

Η μικρή ινδική startup Sepal αποφάσισε να εφεύρει ένα εντυπωσιακό παρμπρίζ με οροφή για αναβάτες μοτοσυκλέτας, το οποίο κοστίζει μόλις 75 ευρώ και υποτίθεται πως κρατά μακριά σου αέρα και βροχή, επιτρέποντάς σου να ταξιδεύεις στεγνός και άνετος με έως και 120 χλμ/ώρα. Και μετά ξύπνησες...

Η μοτοσυκλέτα ως concept στη βασική της μορφή αφήνει εκτεθειμένους τους επιβαίνοντες στα στοιχεία της φύσης. Αυτό είναι καλό, είναι και κακό, ανάλογα τον καιρό. Αν θέλεις να οδηγείς και στη βροχή, θα πάρεις ένα ζευγάρι αδιάβροχα και θα οδηγείς και στη βροχή. Αν δεν σου αρέσει η λύση με τα αδιάβροχα, μπορείς να πάρεις αυτοκίνητο. Αν όμως δεν έχεις λεφτά για αυτοκίνητο, ή σου αρέσει η μοτοσυκλέτα αλλά σιχαίνεσαι το νερό, τα μυγάκια και το καυσαέριο, τότε η Sepal έχει τη λύση για σένα.

Μόνο που η συγκεκριμένη πατέντα, όχι μόνο δεν λύνει κάποιο πρόβλημα, αλλά μάλλον δημιουργεί πέντε-δέκα ακόμη, ενώ παράλληλα ανεβάζει τον βαθμό κινδύνου του χρήστη στον Θεό.

Sepal

Το παρμπρίζ της Sepal, κομπλέ με αεροδυναμική οροφή που θυμίζει αετό για kite-surfing, στηρίζεται στο ρεζερβουάρ της μοτοσυκλέτας με βεντούζες και με ιμάντα κατόπιν δένεται στα μαρσπιέ, δημιουργώντας μια απίστευτη… παγίδα θανάτου, μόνο και μόνο για να μην βραχεί ο χλεχλές αναβάτης και να μην φάει τα μυγάκια στο κράνος και στο μπουφάν. Ως bonus, το death-trap της Sepal έχει και θήκη για το κινητό του αναβάτη.

Sepal

Η εταιρεία αναφέρει πως η κατασκευή της μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα με ρεζερβουάρ και μαρσπιέ σε μόλις 5 λεπτά, με την μέγιστη προτεινόμενη ταχύτητα να είναι τα 120 χλμ/ώρα, αν και ο κατασκευαστής συστήνει τα 100 ως μια πιο ασφαλή… σαχλαμάρες… δεν υπάρχει ασφαλής ταχύτητα με αυτό το πράμα πάνω στη μοτοσυκλέτα.

Sepal

Από πού να ξεκινήσουμε με τα προβλήματα της συγκεκριμένης πατέντας; Από το ότι στη βροχή δεν βλέπεις μπροστά τίποτα, αφού δεν υπάρχει υαλοκαθαριστήρας; Από την αστάθεια που δημιουργεί στη μοτοσυκλέτα το… πανωσήκωμα της Sepal; Από τό γεγονός πως ο αναβάτης έχει κολλημένη τη μούρη του στη ζελατίνα; Θυμηθείτε λίγο και το φιάσκο του BMW C1 -τουλάχιστον εκείνο είχε υαλοκαθαριστήρα.

Sepal

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για την τραγωδία της Sepal, επισκεφθείτε το επίσημο site της εταιρείας, ΕΔΩ

Ετικέτες