Το πρόγραμμα του KTM OFF ROAD DAYS 2019

Περιοδεία από τη Θράκη έως την Κρήτη
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

1/10/2019

Τα KTM Off Road Days του 2019 ολοκλήρωσαν την περιοδεία τους στην Αλεξανδρούπολη και την Ξάνθη και “κατηφορίζουν” προς νότο, όπου το επόμενο Σαββατοκύριακο θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη και της Σκύδρα. Αμέσως μετά  ακολουθούν η Καστοριά, τα Τρίκαλα, η Κατερίνη, η Χαλκίδα και τελικός προορισμός είναι η Κρήτη. Στο δελτίο τύπου που λάβαμε από την ΚΤΜ SEE μαζί με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, περιγράφονται αναλυτικά όσα έγιναν έως τώρα, αλλά και όσα θα γίνουν έως και το μήνα Νοέμβριο:

ΑΝΑΒΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΒΙΩΣΑΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

 

 

Οδήγησαν, άκουσαν μουσική, μαζεύτηκαν γύρω από το barbeque και συζήτησαν με τους ανθρώπους της KTM SOUTH EAST EUROPE και τον εξουσιοδοτημένο συνεργάτη της ΔΡΑΜΟΝ για τις αγαπημένες τους «χωμάτινες» μοτοσυκλέτες.

Όπως τα Orange Days και τα Coffee Days έτσι και τα OFFROAD DAYS 2019 χαρακτηρίζονται από το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί. Όσοι έρχονται δεν οδηγούν μόνο τα τελευταία μοντέλα της KTM, αλλά βιώνουν μια όμορφη εμπειρία και περνούν εποικοδομητικά τον χρόνο τους.

Φέτος σε μια διαδρομή που επιλέχθηκε προσεκτικά από την έμπειρη ομάδα της ΔΡΑΜΟΝ, 35 αναβάτες βρέθηκαν στην περιοχή Λιβάδι, πάνω από την Ιερά Μονή Παναγίας Καλαμούς και ευχαριστήθηκαν οδήγηση. Η βόλτα με τα νέα enduro και motocross μοντέλα της KTM περιελάμβανε μονοπάτια σε πυκνό δάσος.



Στο τέλος όλοι οι συμμετέχοντες αισθάνθηκαν τη ζεστασιά της φιλοξενίας της KTM SEE και της ΔΡΑΜΟΝ. Ζητώντας περισσότερες πληροφορίες από τους ειδικούς, με μουσική υπόκρουση και συνοδεία πλούσιων εδεσμάτων ανανέωσαν το επόμενο ραντεβού στην Ξάνθη για την άνοιξη του 2019 με Coffee Days αρχικά και Orange Days στη συνέχεια.

Η επόμενη συνάντηση KTM OFFROAD DAYS είναι προγραμματισμένη για τη Θεσσαλονίκη στις 5 Οκτωβρίου και την Σκύδρα στις 6 Οκτωβρίου.

Μοντέλα διαθέσιμα για Test Ride
KTM 150 EXC TPI
KTM 300 EXC TPI
KTM 350 EXC-F
KTM 450 SX-F
HUSQVARNA FC250*
HUSQVARNA TE300i*

*Τα μοντέλα της HUSQVARNA θα είναι διαθέσιμα για test ride σε επιλεγμένα OFFROAD DAYS σε συνεργασία με επίσημους συνεργάτες της HUSQVARNA

Ημερομηνίες & Τόποι Διεξαγωγής:
21 Σεπτεμβρίου Δράμα – ΔΡΑΜΟΝ (25410 84555)
22 Σεπτεμβρίου Αλεξανδρούπολη – ΔΡΑΜΟΝ (25410 84555)
28-29 Σεπτεμβρίου Ξάνθη - ΔΡΑΜΟΝ (25410 84555)
5-6 Οκτωβρίου Θεσσαλονίκη & Σκύδρα - ΜΑΚΙΝΑ (2310 553035)
12-13 Οκτωβρίου Καστοριά – ΔΕΛΤΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ* (2311 824700)
19-20 Οκτωβρίου Τρίκαλα - ΣΙΩΚΗΣ ΜΟΤΟ (24310 35045)
26-27 Οκτωβρίου Κατερίνη – BOB’S MOTOR GARAGE (23510 79157)
9-10 Νοεμβρίου Χαλκίδα – ΜΙΜΙΚΟΣ MOTOSHOP (22210 60438)
16-17 Νοεμβρίου Κρήτη - Η&Κ ΑΕΒΕ (2810 330870)

Ινδία: Μοτοσυκλετιστής παγιδεύτηκε σε κατολίσθηση - Αποκολλήθηκε ολόκληρη πλαγιά! [VIDEO]

Παρασύρθηκε αλλά δεν καταπλακώθηκε - Δείτε τον τεράστιο χωμάτινο όγκο να κινείται αυτούσιος!
Landslide
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

29/6/2026

Συγκλονιστικές εικόνες από την βορειοανατολική Ινδία όταν ένας μοτοσυκλετιστής βρέθηκε κυριολεκτικά πάνω σε ένα κομμάτι βουνού που κατέρρεε, παρασυρόμενος μαζί με τη μοτοσυκλέτα του από τόνους λάσπης και βράχων.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 28 Ιουνίου κοντά στον οικισμό Siji, στην επαρχία Lower Siang, μία από τις περιοχές που έχουν δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα από τις καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων στα βορειοανατολικά της χώρας. Ολόκληρη η πλαγιά κατέρρευσε κάτω από τους τροχούς της μοτοσυκλέτας του Το βίντεο, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, δείχνει τον αναβάτη να κινείται με ιδιαίτερη προσοχή πάνω σε έναν στενό, λασπωμένο ορεινό δρόμο. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, το έδαφος κάτω από τη μοτοσυκλέτα αρχίζει να υποχωρεί.

Ολόκληρη η πλαγιά αποκολλάται, μετατρέπεται σε χείμαρρο από λάσπη, πέτρες και χώματα και παρασύρει τόσο τον αναβάτη όσο και τη μοτοσυκλέτα του στη χαράδρα.

Το βίντεο, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, δείχνει τον αναβάτη να κινείται με ιδιαίτερη προσοχή πάνω σε έναν λασπωμένο ορεινό δρόμο. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, το έδαφος κάτω από τη μοτοσυκλέτα αρχίζει να υποχωρεί. Ολόκληρη η πλαγιά αποκολλάται, μετατρέπεται σε χείμαρρο από λάσπη, πέτρες και χώματα και παρασύρει τόσο τον αναβάτη όσο και τη μοτοσυκλέτα του στη χαράδρα.

Παρά τη σφοδρότητα της κατολίσθησης, ο μοτοσυκλετιστής κατάφερε να επιζήσει χωρίς να υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Έκβασή που μοιάζει τουλάχιστον τυχερή.

Οι μουσώνες έχουν παραλύσει την περιοχή

Το περιστατικό δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός. Η πολιτεία Arunachal Pradesh, στα σύνορα της Ινδίας με την Κίνα, το Μπουτάν και τη Μιανμάρ, βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες αντιμέτωπη με έντονες βροχοπτώσεις που έχουν προκαλέσει δεκάδες κατολισθήσεις, πλημμύρες και σοβαρές ζημιές στο οδικό δίκτυο και τις ευρύτερες υποδομές της περιοχής.

Δρόμοι έχουν καταστραφεί, γέφυρες έχουν παρασυρθεί και αρκετές κοινότητες έχουν αποκοπεί, ενώ οι αρχές πραγματοποιούν συνεχείς επιχειρήσεις διάσωσης με πολλές επαρχίες να έχουν επηρεαστεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Οι εικόνες δημοσιεύθηκαν και μέσα σε λίγες ώρες αναπαράχθηκαν από μεγάλα ινδικά ειδησεογραφικά δίκτυα, προκαλώντας έντονο προβληματισμό για την κατάσταση του οδικού δικτύου στις ορεινές περιοχές της Ινδίας κατά την περίοδο των μουσώνων.