Πρώτη επένδυση από το Ταμείο Βιωσιμότητας της Yamaha Motor, στην Andes Ag, Inc

Νεοσύστατη επιχείρηση με έδρα τις ΗΠΑ, στον τομέα της απομάκρυνσης CO2 από τον αέρα
Yamaha Andes
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/3/2023

Στις 17 Μαρτίου η Yamaha Motor ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε επένδυση στην Andes Ag, Inc., μια νεοσύστατη επιχείρηση με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία ερευνά τεχνολογίες ευεργετικών μικροοργανισμών για την απομάκρυνση του CO2 από τον αέρα.

Πρόκειται για την πρώτη επένδυση που πραγματοποιείται μέσω του Ταμείου Βιωσιμότητας της Yamaha Motor, το οποίο ιδρύθηκε τον περασμένο Ιούνιο με κεφάλαιο 100 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, ειδικά για επενδύσεις σε εταιρείες αρχικών σταδίων που εργάζονται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η επένδυση στην Andes έγινε μέσω της εταιρείας του ομίλου της Yamaha Motor με έδρα τη Silicon Valley, της Yamaha Motor Ventures (YMV), του εταιρικού βραχίονα επιχειρηματικών κεφαλαίων της Yamaha Motor Company.

Η Andes ερευνά μεθόδους για τη χρήση φυσικών μικροοργανισμών για την αποθήκευση ατμοσφαιρικού CO2 στο έδαφος. Για να το πετύχει αυτό η εταιρεία χρησιμοποιεί σπόρους ως “ασφαλή δοχεία” για τους μικροοργανισμούς. Καθώς τα μικρόβια ευδοκιμούν σε συνδυασμό με τις καλλιέργειες (π.χ. καλαμπόκι, σόγια και σιτάρι), μετατρέπουν το ατμοσφαιρικό CO2 σε ανόργανες ενώσεις που δεσμεύουν και εναποθέτουν τον άνθρακα μόνιμα στο έδαφος, δημιουργώντας μονάδες απομάκρυνσης διοξειδίου του άνθρακα, οι οποίες επικυρώνονται μέσω δειγματοληψίας εδάφους.

Στο νέο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο Διαχείρισης (2022-2024) που ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2022, η Yamaha Motor κατέστησε την ενίσχυση των προσπαθειών της για βιωσιμότητα κεντρικό άξονα.

Ο στόχος της τελευταίας αυτής επένδυσης είναι η απόκτηση περισσότερων γνώσεων σχετικά με τις πιστώσεις/αποζημιώσεις άνθρακα και τις φυσικές πηγές για κλιμακούμενη απομάκρυνση άνθρακα που μπορούν να εφαρμοστούν σε γεωργικό πλαίσιο.

Ετικέτες

Πάνω από 5.500 Harley Davidson στην Ηγουμενίτσα για την Πανευρωπαϊκή Συγκέντρωση 2023!

Αγγίζει το 100% η πληρότητα στα καταλύματα της περιοχής
Πάνω από 5.500 Harley Davidson στην Ηγουμενίτσα για την Πανευρωπαϊκή Συγκέντρωση 2023!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

28/5/2023

Γεμάτο το κάμπινγκ στην παραλία Δρέπανος στην Ηγουμενίτσα όπως και τα ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή όλες αυτές τις ημέρες καθώς κορυφώθηκε εχθές η άφιξη των μοτοσυκλετών Harley Davidson για την Πανευρωπαϊκή τους Συγκέντρωση.

Είναι η τρίτη φορά που επιλέγεται η Ελλάδα για την συνάντηση των Harley Davidson και η δεύτερη για την Ηγουμενίτσα. Η πρώτη ήταν  το 2001 πάλι στο Δρέπανο, ακολούθησε η Πάτρα το 2010 και φέτος συγκεντρώνονται ξανά στο αγαπημένο τους μέρος, πάντα με την συνδρομή της ελληνικής λέσχης που επί πολλούς μήνες προετοιμάζει όλες τις λεπτομέρειες.

Πάνω από 5.500 Harley Davidson στην Ηγουμενίτσα για την Πανευρωπαϊκή Συγκέντρωση 2023!

Στο ενδιάμεσο έχει γίνει και άλλη συγκέντρωση με H-D αλλά από συγκεκριμένο club, επίσης στην Ηγουμενίτσα με τεράστια συμμετοχή, ωστόσο εδώ μιλάμε για ανοικτή και κεντρική διοργάνωση πολλών διαφορετικών λεσχών και μεμονωμένων ιδιοκτητών από ολόκληρο τον κόσμο.

Μέχρι στιγμής έχουν κυλίσει ομαλά οι αφίξεις και η παραμονή αυτού του τεράστιου πλήθους από H-D με τους κατοίκους να είναι ενήμεροι εδώ και καιρό.

Μέσα στο χώρο του κάμπινγκ υπάρχει και χώρος που λειτουργεί σαν μουσείο με σπάνιες μοτοσυκλέτες, έκθεση με custom και φυσικά κάθε χώρος πάρκινγκ είναι ταυτόχρονα και μία μίνι έκθεση H-D.