Πρώτη επένδυση από το Ταμείο Βιωσιμότητας της Yamaha Motor, στην Andes Ag, Inc

Νεοσύστατη επιχείρηση με έδρα τις ΗΠΑ, στον τομέα της απομάκρυνσης CO2 από τον αέρα
Yamaha Andes
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/3/2023

Στις 17 Μαρτίου η Yamaha Motor ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε επένδυση στην Andes Ag, Inc., μια νεοσύστατη επιχείρηση με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία ερευνά τεχνολογίες ευεργετικών μικροοργανισμών για την απομάκρυνση του CO2 από τον αέρα.

Πρόκειται για την πρώτη επένδυση που πραγματοποιείται μέσω του Ταμείου Βιωσιμότητας της Yamaha Motor, το οποίο ιδρύθηκε τον περασμένο Ιούνιο με κεφάλαιο 100 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, ειδικά για επενδύσεις σε εταιρείες αρχικών σταδίων που εργάζονται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η επένδυση στην Andes έγινε μέσω της εταιρείας του ομίλου της Yamaha Motor με έδρα τη Silicon Valley, της Yamaha Motor Ventures (YMV), του εταιρικού βραχίονα επιχειρηματικών κεφαλαίων της Yamaha Motor Company.

Η Andes ερευνά μεθόδους για τη χρήση φυσικών μικροοργανισμών για την αποθήκευση ατμοσφαιρικού CO2 στο έδαφος. Για να το πετύχει αυτό η εταιρεία χρησιμοποιεί σπόρους ως “ασφαλή δοχεία” για τους μικροοργανισμούς. Καθώς τα μικρόβια ευδοκιμούν σε συνδυασμό με τις καλλιέργειες (π.χ. καλαμπόκι, σόγια και σιτάρι), μετατρέπουν το ατμοσφαιρικό CO2 σε ανόργανες ενώσεις που δεσμεύουν και εναποθέτουν τον άνθρακα μόνιμα στο έδαφος, δημιουργώντας μονάδες απομάκρυνσης διοξειδίου του άνθρακα, οι οποίες επικυρώνονται μέσω δειγματοληψίας εδάφους.

Στο νέο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο Διαχείρισης (2022-2024) που ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2022, η Yamaha Motor κατέστησε την ενίσχυση των προσπαθειών της για βιωσιμότητα κεντρικό άξονα.

Ο στόχος της τελευταίας αυτής επένδυσης είναι η απόκτηση περισσότερων γνώσεων σχετικά με τις πιστώσεις/αποζημιώσεις άνθρακα και τις φυσικές πηγές για κλιμακούμενη απομάκρυνση άνθρακα που μπορούν να εφαρμοστούν σε γεωργικό πλαίσιο.

Ετικέτες

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.