Πρώτη επένδυση από το Ταμείο Βιωσιμότητας της Yamaha Motor, στην Andes Ag, Inc

Νεοσύστατη επιχείρηση με έδρα τις ΗΠΑ, στον τομέα της απομάκρυνσης CO2 από τον αέρα
Yamaha Andes
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/3/2023

Στις 17 Μαρτίου η Yamaha Motor ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε επένδυση στην Andes Ag, Inc., μια νεοσύστατη επιχείρηση με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία ερευνά τεχνολογίες ευεργετικών μικροοργανισμών για την απομάκρυνση του CO2 από τον αέρα.

Πρόκειται για την πρώτη επένδυση που πραγματοποιείται μέσω του Ταμείου Βιωσιμότητας της Yamaha Motor, το οποίο ιδρύθηκε τον περασμένο Ιούνιο με κεφάλαιο 100 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, ειδικά για επενδύσεις σε εταιρείες αρχικών σταδίων που εργάζονται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η επένδυση στην Andes έγινε μέσω της εταιρείας του ομίλου της Yamaha Motor με έδρα τη Silicon Valley, της Yamaha Motor Ventures (YMV), του εταιρικού βραχίονα επιχειρηματικών κεφαλαίων της Yamaha Motor Company.

Η Andes ερευνά μεθόδους για τη χρήση φυσικών μικροοργανισμών για την αποθήκευση ατμοσφαιρικού CO2 στο έδαφος. Για να το πετύχει αυτό η εταιρεία χρησιμοποιεί σπόρους ως “ασφαλή δοχεία” για τους μικροοργανισμούς. Καθώς τα μικρόβια ευδοκιμούν σε συνδυασμό με τις καλλιέργειες (π.χ. καλαμπόκι, σόγια και σιτάρι), μετατρέπουν το ατμοσφαιρικό CO2 σε ανόργανες ενώσεις που δεσμεύουν και εναποθέτουν τον άνθρακα μόνιμα στο έδαφος, δημιουργώντας μονάδες απομάκρυνσης διοξειδίου του άνθρακα, οι οποίες επικυρώνονται μέσω δειγματοληψίας εδάφους.

Στο νέο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο Διαχείρισης (2022-2024) που ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2022, η Yamaha Motor κατέστησε την ενίσχυση των προσπαθειών της για βιωσιμότητα κεντρικό άξονα.

Ο στόχος της τελευταίας αυτής επένδυσης είναι η απόκτηση περισσότερων γνώσεων σχετικά με τις πιστώσεις/αποζημιώσεις άνθρακα και τις φυσικές πηγές για κλιμακούμενη απομάκρυνση άνθρακα που μπορούν να εφαρμοστούν σε γεωργικό πλαίσιο.

Ετικέτες

Fantic Days 2024 - Η Fantic αποκτά κι αυτή τη γιορτή της, στις 21-22 Σεπτεμβρίου

Στο SalviniLand - Monterenzio στην επαρχία της Μπολόνια
Fantic Days 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/6/2024

Η Fantic Motor ανακοινώνει την πρώτη έκδοση των Fantic Days, ένα Σαββατοκύριακο ανοιχτό στο κοινό με test-rides, πολλή οδήγηση MX, Enduro και e-bikes, εκθεσιακά περίπτερα, ζωντανή μουσική και φαγητό. Μια συγκέντρωση για όλους τους ιδιοκτήτες της Fantic στο SalviniLand - Monterenzio στην επαρχία της Μπολόνια.

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να οδηγήσουν σε πίστες Motocross, Enduro και e-bike τις μοτοσυκλέτες τους αλλά και τα νέα μοντέλα της Fantic, ενώ θα υπάρχουν και περιηγήσεις με τα Caballero. Στην εκδήλωση θα δώσουν το παρών και οι αγωνιζόμενοι της Fantic Racing, τους οποίους θα μπορούν να συναντήσουν από κοντά οι φίλοι της εταιρείας.

Το πρόγραμμα

Κατά τη διάρκεια των Fantic Days, όλοι οι παρευρισκόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε μια σειρά συναρπαστικών δραστηριοτήτων:

- Ξεναγήσεις: εξερευνήστε τοπία που κόβουν την ανάσα και διαδρομές ειδικά σχεδιασμένες για να αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά των ποδηλάτων και των μοτοσυκλετών της Fantic.

- Test-Rides: ανακαλύψτε την πλήρη γκάμα των μοτοσικλετών MX και Enduro της Fantic, καθώς και τις μοτοσικλέτες Caballero και e-bikes σε διάφορες πίστες.

- Ζωντανή μουσική: συναυλίες και ζωντανές παραστάσεις θα εξασφαλίσουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

- Εκθεσιακά περίπτερα: ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα, τους συνεργάτες και τα αξεσουάρ της Fantic.

- Φαγητό και ποτά: απολαύστε μια μεγάλη ποικιλία από γαστρονομικές απολαύσεις και ποτά στα περίπτερα φαγητού.

- Συγκεντρώσεις: λάβετε μέρος σε συγκεντρώσεις για να γιορτάσετε την κοινότητα Fantic, να συναντήσετε άλλους λάτρεις των δύο τροχών και να μοιραστείτε εμπειρίες.

- Ειδικοί προσκεκλημένοι και πρεσβευτές: Γνωρίστε μερικά από τα γνωστά πρόσωπα της οικογένειας Fantic - αναβάτες, πρωταθλητές και Fantic Racing Ambassadors που θα μοιραστούν τις ιστορίες και το πάθος τους.

Η εκδήλωση θα σηματοδοτήσει επίσης το τελικό στάδιο του The Long Way 2024, της περιοδείας που οδήγησε την κοινότητα των ιδιοκτητών Caballero, τη μακροβιότερη και πιο ιστορική μέσα στην οικογένεια Fantic, στον γύρο της Ιταλίας.