Συνέδριο Συνεργατών Yamaha 2023, «Move 2 Inspire»

Πρώτη παρουσίαση και test-ride του πρώτου e-scooter της ιαπωνικής εταιρείας
Yamaha Συνέδριο
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/2/2023

Στις 3 και 4 Φεβρουαρίου 2023 η Yamaha πραγματοποίησε το διήμερο Συνέδριο Συνεργατών 2023, με τίτλο «Move 2 Inspire», στους χώρους του ξενοδοχείου Domotel Kastri, όπου μεταξύ άλλων οι καλεσμένοι είχαν τη δυνατότητα να οδηγήσουν το πρώτο e-scooter της Yamaha NEO's.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Yamaha:

"Move 2 Inspire: η έμπνευση για νέους στόχους και νέα πορεία παρουσιάστηκε στο διήμερο Συνέδριο Συνεργατών που πραγματοποίησε η Yamaha, του ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ.

Το 2023 είναι μια αισιόδοξη χρονιά και μετά από 3 χρόνια με πρωτόγνωρες μεταβολές στο επιχειρησιακό περιβάλλον, είναι η καταλληλότερη ευκαιρία για αναδιοργάνωση και νέους στόχους. Αυτήν την έμπνευση θέλησε να μεταλαμπαδεύσει και η Yamaha στο Δίκτυο Συνεργατών της, πραγματοποιώντας το διήμερο Συνέδριο Συνεργατών 2023, με τίτλο «Move 2 Inspire», στις 03 και 04 Φεβρουαρίου, στους χώρους του ξενοδοχείου Domotel Katsri.

Συνέδριο Yamaha

Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, εκπρόσωποι του Δικτύου από όλη την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τα αποτελέσματα αλλά και τους στόχους της νέας χρονιάς από τον Γενικό Διευθυντή του Κλάδου Yamaha, κο Ιωάννη Σώκιαλη και στελέχη από τα τμήματα Πωλήσεων, Marketing & Motorsports και After Sales.

Πάρις Κυριακόπουλος

Το καλωσόρισμα στο συνέδριο απηύθυνε ο Πρόεδρος και CEO του ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, κος Πάρης Κυριακόπουλος.

Yamaha συνέδριο

Το τέλος της ημέρας σηματοδοτήθηκε με φαντασμαγορικό δείπνο όπου τους καλεσμένους διασκέδασε με μοναδικό τρόπο πολυτάλαντος performer, σε μια βραδιά που επιβεβαίωσε τους πολυετείς στενούς δεσμούς της εταιρείας με το δίκτυό της.

Yamaha συνέδριο

Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, οι καλεσμένοι είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν test ride με το πρώτο ηλεκτρικό scooter της Yamaha, ΝΕΟ’s, σε επιλεγμένη διαδρομή.

Ευχόμαστε στο Δίκτυο Yamaha πολλές επιτυχίες και Καλές Πωλήσεις για τη Νέα Χρονιά!"

Περισσότερα εδώ.

Ετικέτες

Πατέρας και γιος πάνε για ρεκόρ στον γύρο του κόσμου με Honda

Ο 17χρονος Oli θα επιχειρήσει το 2027 να γίνει ο νεότερος άνθρωπος που θα κάνει τον γύρο του κόσμου με μοτοσυκλέτα
Olimoto
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

28/9/2026

Ο Joe και ο γιος του Oli ετοιμάζουν μια προσπάθεια για παγκόσμιο ρεκόρ, με Honda NX500 και CB125R, περνώντας από τέσσερις ηπείρους και 20 χώρες.

Η OliMoto, η ομάδα πατέρα και γιου Joe και Oli, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Honda για μια προσπάθεια κατάρριψης παγκόσμιου ρεκόρ το 2027. Ο Oli θα είναι 17 ετών όταν ξεκινήσει το ταξίδι.

Η διαδρομή θα περάσει από τέσσερις ηπείρους και 20 χώρες, με συνολική απόσταση περίπου 30,580 χιλιομέτρων. Οι τρεις βασικοί στόχοι της προσπάθειας είναι η ασφαλής επιστροφή, η ολοκλήρωση του γύρου του κόσμου και η επίτευξη ενός ρεκόρ Guinness. Παράλληλα, η ομάδα θα συγκεντρώνει χρήματα για τη φιλανθρωπική οργάνωση Save the Children.

Ο Joe θα χρησιμοποιήσει μια Honda NX500 με το σύστημα E-Clutch, ενώ ο Oli θα οδηγήσει μια Honda CB125R. Αν η προσπάθεια ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο Oli θα γίνει ο νεότερος άνθρωπος που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου με μοτοσυκλέτα.

Olimoto

Η σχέση με τη Honda ξεκίνησε πριν από δεκαετίες

Για τον Joe η επιλογή της Honda έχει και προσωπική ιστορία. Η πρώτη του επαφή με τη μοτοσυκλέτα έγινε ως συνεπιβάτης στη Honda 400 Four του αδελφού του Sam, στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα είχε αγοραστεί από τη Shirlaws στο Aberdeen, την οικογενειακή αντιπροσωπεία Honda που σήμερα στηρίζει επίσης την προσπάθεια της OliMoto.

"Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες πριν, ανακάλυψα για πρώτη φορά την ελευθερία του ανοιχτού δρόμου στο πίσω μέρος της Honda 400 Four του αδελφού μου Sam, την οποία είχε αγοράσει από τη Shirlaws Aberdeen στα τέλη της δεκαετίας του 1980", ανέφερε ο Joe.

"Είναι απίστευτο το πώς η ζωή έκανε έναν πλήρη κύκλο. Με τη Honda ως επίσημο συνεργάτη, θα συνεχίσω αυτό το ταξίδι δίπλα στον γιο μου, στηρίζοντας τα σχέδιά του."

Από το Adventure Bike Rider Festival στην παγκόσμια διαδρομή

Η ιδέα για την προσπάθεια προέκυψε μετά το Adventure Bike Rider Festival του 2025. Η αρχική συζήτηση πατέρα και γιου για μοτοσυκλέτες και ταξίδια εξελίχθηκε σταδιακά σε σχέδιο για μια μεγάλη αποστολή.

Olimoto

Οι δύο τους σκοπεύουν να καταγράψουν το ταξίδι, τους ανθρώπους και τις χώρες που θα συναντήσουν στη διαδρομή, ενώ στο εγχείρημα δίνεται έμφαση και στην εμπειρία του Oli ως νεαρού αναβάτη.

Η πρώτη παρουσίαση στις 22 Οκτωβρίου

Το πρώτο σημαντικό ορόσημο πριν από την αναχώρηση του 2027 είναι προγραμματισμένο για τις 22 Οκτωβρίου 2026, στη Shirlaws στο Aberdeen.

Στην εκδήλωση αναμένεται να παρευρεθεί και ο John McGuinness MBE, ενώ στη συνέχεια θα συνεχιστούν οι προετοιμασίες για την έναρξη του ταξιδιού.

Αν όλα εξελιχθούν σύμφωνα με το σχέδιο, ο Oli θα επιχειρήσει παράλληλα να γράψει το όνομά του στα ρεκόρ ως ο νεότερος αναβάτης που έχει ολοκληρώσει τον γύρο του κόσμου με μοτοσυκλέτα.