Valentino Rossi, La 100 km dei Campioni- Με τους κορυφαίους των MotoGP, WorldSBK, Supermoto & Enduro!

Στις 12 και 13 Ιανουαρίου, στο ράντσο του Ιταλού πολυπρωταθλητή στην Tavullia
motomagValentino Rossi – Τα 100 χιλιόμετρα των Πρωταθλητών θα γίνουν φέτος τον Ιανουάριο
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

8/1/2024

Ο flat track αγώνας “La 100 km dei Campioni” (Τα 100 χλμ των Πρωταθλητών) θα διεξαχθεί για ένατη χρονιά στο MotoRanch του Valentino Rossi στην Tavullia, στις 12 και 13 Ιανουαρίου, με τη λίστα συμμετοχών να απαρτίζεται από κορυφαία ονόματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και Παγκόσμιους Πρωταθλητές, ενώ θα είναι και η πρώτη φορά που βλέπουμε την ύπαρξη κάποιου εξωτερικού χορηγού στον συγκεκριμένο αγώνα (ebay Ιταλίας).

Αν και τα προηγούμενα χρόνια ο αγώνας αυτός διεξαγόταν στα τέλη της σεζόν -στα τέλη Νοεμβρίου ή στις αρχές Δεκεμβρίου-, αυτή τη φορά οι ιθύνοντες της ακαδημίας VR46 επέλεξαν τον Ιανουάριο. Ο τόπος διεξαγωγής παραμένει το γνωστό ράντσο του Ιταλού πολυπρωταθλητή, Valentino Rossi. Έτσι την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Ιανουαρίου, το ράντσο του στην Ιταλία θα συγκεντρώσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου των αγώνων μοτοσυκλέτας.

Valentino Rossi – Τα 100 χιλιόμετρα των Πρωταθλητών θα γίνουν φέτος τον Ιανουάριο

Οι 41 συνολικά συμμετέχοντες -μαζί με τον “Γιατρό”- δεν θα διαγωνιστούν μόνο για την τιμή των όπλων αλλά και για ένα κύπελλο από… αλλαντικά και λουκάνικα. Βέβαια, η ύπαρξη της ebay ως χορηγού -πρώτη φορά στα 9 χρόνια που βλέπουμε κάποιον εξωτερικό χορηγό- ίσως να επιφυλάσσει και άλλα δωράκια για τους παρευρισκόμενους. Οι περσινοί νικητές ήταν οι Elia Bartolini και Lorenzo Baldassari, οι οποίοι βρέθηκαν μπροστά από τον ιδιοκτήτη του ράντσου, Valentino Rossi και τον αδερφό του, Luca Marini. Αναμφίβολα ο “Vale” θα θέλει να πάρει πίσω τον… χορταστικό τίτλο του, όμως ο Baldassari δεν θα βρίσκεται ανάμεσα στις συμμετοχές, καθώς προετοιμάζεται για την επιστροφή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SSP.

Η μακριά λίστα συμμετοχών περιλαμβάνει πρωτοκλασάτα ονόματα από τον χώρο των αγώνων μοτοσυκλέτας, ενώ όπως είναι φυσικό την τιμητική της έχει η Ακαδημία VR46 του Ιταλού θρύλου, η οποία έχει βοηθήσει πολλούς αναβάτες της γειτονικής χώρας να βρουν τον δρόμο τους προς το παγκόσμιο στερέωμα. Επομένως, πέραν των Rossi και Marini, από την εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να λείπουν ο δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής Pecco Bagnaia, αλλά και οι Marco Bezzecchi, Franco Morbidelli και Celestino Vietti δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν. Μαζί θα είναι και ο Fabio Di Giannantonio, καθώς αποτελεί τη νέα προσθήκη στην Pertamina Enduro VR46 Racing Team στα MotoGP για το 2024. Μένοντας στον κόσμο των GP, το ράντσο του Ιταλού θα επισκεφτούν ακόμη οι Augusto Fernandez, Pedro Acosta, Manuel Gonzalez, Diogo Moreira και Ivan Ortola.

Οι συμμετοχές δεν αφορούν αποκλειστικά αναβάτες των MotoGP, καθώς από τα Motul WSBK θα δούμε ονόματα όπως των Danilo Petrucci, Michael Ruben Rinaldi και Remy Gardner, ενώ εξάσκηση στο flat track θα κάνει και ο αστέρας του enduro, Andrea Verona, ο οποίος αγωνίζεται με την GASGAS, αλλά και ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Supermoto, Thomas Chareyre.

Valentino Rossi – Τα 100 χιλιόμετρα των Πρωταθλητών θα γίνουν φέτος τον Ιανουάριο
Ετικέτες

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.