Ξεκίνησε η KOVE στην Ελλάδα με εισαγωγέα την Γκοργκόλης Α.Ε.

Εμφανίστηκε η διαδικτυακή παρουσία της εταιρείας!
Ξεκίνησε η KOVE στην Ελλάδα με εισαγωγέα τον Γκοργκόλη
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

31/10/2023

Εμφανίστηκε η ιστοσελίδα KOVEMOTO.GR που αναγγέλλει την έλευση του νέου κατασκευαστή στην ελληνική αγορά από την εισαγωγική εταιρεία Γκοργκόλης Α.Ε., ακριβώς όπως αναμέναμε να γίνει εδώ και αρκετούς μήνες, όπως θα θυμηθείτε και από εδώ.

Εν αναμονή της ανακοίνωσης που θεωρούμε πως θα έρθει άμεσα για να βρεθεί στον αέρα η ιστοσελίδα, βλέπουμε πως η KOVE έρχεται με τα πολυαναμενόμενα 450 Rally και 800X Pro που είδαμε στην περσινή EICMA από κοντά και τα είχαμε ήδη ξεχωρίσει για τα εντυπωσιακά τεχνικά τους χαρακτηριστικά.

Έχοντας ξεκινήσει ως COLOVE να κατασκευάζει μοτοσυκλέτες με πιο γνωστό το Maverick, δεν χρειάζεται να συνδέσει κανείς τις τελείες, όπως κάναμε τόσο καιρό, καθότι στο προφίλ της εταιρείας διαβάζουμε πως η συνεργασία με την εταιρεία ΓΚΟΡΚΟΛΗΣ έχει ξεκινήσει από το 2021, υπό την μάρκα DAYTONA.

Υπάρχει λοιπόν ήδη παρουσία της εταιρείας στην Ελλάδα, όμως τώρα πλέον μπορεί να εγκαινιαστεί από την αρχή καθώς ακολουθεί πλέον την Ευρωπαϊκή πορεία με το δικό της όνομα και την εισαγωγή των νέων μοντέλων που έχουν ήδη δοκιμαστεί σε δύσκολες συνθήκες, ιδιαίτερα το 450Rally.

Ας μην ξεχνάμε πως η KOVE είναι η πρώτη σοβαρή παρουσία κινέζικης εταιρείας στο Dakar. Έχει προηγηθεί της Zongshen το 2017 που ήταν όμως περισσότερο μία θεατρική παράσταση και όχι εργοστασιακή παρουσία στο κορυφαίο Rally για λόγους που έχουμε εξηγήσει ήδη εδώ. Συμπίπτει η ημερομηνία αυτή με την ίδρυση της KOVE και με στόχο μία πραγματική μοτοσυκλετιστική εταιρεία που φτιάχνει μοτοσυκλέτες για να τραφεί το πάθος για τους δύο τροχούς και όχι απλά μεταφορικά μέσα, πράγμα που ξεκινά από τον πρόεδρο της εταιρείας Xue Zhang.

Είναι ο μοναδικός πρόεδρος εταιρείας αυτής της γενιάς που αγωνίζεται ενεργά με μοτοσυκλέτες που κατασκευάζει ο ίδιος, κι αυτό κάτι λέει για τον τρόπο που αναπτύσσεται και τις βάσεις στις οποίες στηρίζεται η KOVE.

Δύο νέα μοντέλα στην ελληνική λοιπόν αγορά και μάλιστα σε καλή χρονική στιγμή καθότι θα ανταγωνιστούν σε κατηγορίες με έντονο εμπορικό ενδιαφέρον και μεγάλη ζήτηση που χρειάζεται νέες προτάσεις.

 

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.