Yamaha - Δεύτερη επενδυτική εταιρεία για νέες τεχνολογίες

Με συνολικό ύψος επένδυσης 100 εκατομμυρίων δολαρίων Η.Π.Α.
Yamaha 2nd tech fund
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/3/2023

Η Yamaha Motor ανακοίνωσε την ίδρυση δεύτερης επενδυτικής εταιρείας του ομίλου στο θέμα των νέων τεχνολογιών, υπό την ονομασία Yamaha Motor Exploratory Fund, L.P. II., με συνολικό ύψος επένδυσης 100 εκατομμυρίων δολαρίων Η.Π.Α.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Yamaha:

"Η επένδυση αφορά σε βάθος χρόνου 10 ετών, με βάση τις Η.Π.Α., και στόχο την εξερεύνηση νέων τεχνολογιών και ευκαιριών, για επέκταση των δραστηριοτήτων της Yamaha και για την εύρεση ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων.

Η κίνηση αυτή της Yamaha έρχεται μετά την ίδρυση της πρώτης επενδυτικής εταιρείας της Iwata για τον ίδιο σκοπό, υπό την ονομασία Yamaha Motor Exploratory Fund, L.P., το 2018.

Η έρευνα για τις εταιρείες στις οποίες θα γίνουν επενδύσεις από τα κονδύλια της Yamaha θα γίνει μέσω της Yamaha Motor Ventures (YMV).

Το 2015 η Yamaha Motor είχε ιδρύσει την YMV στη Silicon Valley των Η.Π.Α., ως την εταιρεία εταιρικού επενδυτικού κεφαλαίου της, ιδρύοντας στη συνέχεια την Yamaha Motor Exploratory Fund, L.P. το 2018, και κατόπιν την Yamaha Motor Sustainability Fund το 2022, για επενδύσεις σε εταιρείες που εργάζονται πάνω σε προβλήματα που αφορούν στο περιβάλλον.

Στο νέο μεσοπρόθεσμο πλάνο διαχείρισης της εταιρείας (2022-2024) που ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2022, η Yamaha Motor όρισε αρκετές “Νέες Επιχειρήσεις” και “Επιχειρήσεις Ανάπτυξης” ως “Στρατηγικά Επιχειρηματικά Πεδία”.

Ως μέρος της διαχείρισης του επιχειρηματικού χαρτοφυλακίου της, η Εταιρεία θα διανείμει διαχειριστικούς πόρους σε αυτές τις επιχειρήσεις, ώστε να τις εξελίξει σε μελλοντικούς βασικούς τομείς εμπορικής / επαγγελματικής δραστηριότητας. Για αυτές τις νέες επιχειρήσεις, η Εταιρεία θα προωθήσει τη δημιουργία νέας αξίας, μοναδικής για τη Yamaha Motor, μέσα από τη συν-δημιουργία συνεργασιών και με τις τεχνολογίες και την εξειδίκευση που έχει αποκτήσει μέχρι σήμερα.

Στόχος της Yamaha η επένδυση σε startup που ασχολούνται με καινοτόμες τεχνολογίες στα πεδία των μεταφορών, της ρομποτικής, των δεδομένων και της τεχνητής νοημοσύνης, σε fintech / insuretech, ψηφιακής υγείας και ευεξίας (wellness)."

Ετικέτες

Fantic Days 2024 - Η Fantic αποκτά κι αυτή τη γιορτή της, στις 21-22 Σεπτεμβρίου

Στο SalviniLand - Monterenzio στην επαρχία της Μπολόνια
Fantic Days 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/6/2024

Η Fantic Motor ανακοινώνει την πρώτη έκδοση των Fantic Days, ένα Σαββατοκύριακο ανοιχτό στο κοινό με test-rides, πολλή οδήγηση MX, Enduro και e-bikes, εκθεσιακά περίπτερα, ζωντανή μουσική και φαγητό. Μια συγκέντρωση για όλους τους ιδιοκτήτες της Fantic στο SalviniLand - Monterenzio στην επαρχία της Μπολόνια.

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να οδηγήσουν σε πίστες Motocross, Enduro και e-bike τις μοτοσυκλέτες τους αλλά και τα νέα μοντέλα της Fantic, ενώ θα υπάρχουν και περιηγήσεις με τα Caballero. Στην εκδήλωση θα δώσουν το παρών και οι αγωνιζόμενοι της Fantic Racing, τους οποίους θα μπορούν να συναντήσουν από κοντά οι φίλοι της εταιρείας.

Το πρόγραμμα

Κατά τη διάρκεια των Fantic Days, όλοι οι παρευρισκόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε μια σειρά συναρπαστικών δραστηριοτήτων:

- Ξεναγήσεις: εξερευνήστε τοπία που κόβουν την ανάσα και διαδρομές ειδικά σχεδιασμένες για να αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά των ποδηλάτων και των μοτοσυκλετών της Fantic.

- Test-Rides: ανακαλύψτε την πλήρη γκάμα των μοτοσικλετών MX και Enduro της Fantic, καθώς και τις μοτοσικλέτες Caballero και e-bikes σε διάφορες πίστες.

- Ζωντανή μουσική: συναυλίες και ζωντανές παραστάσεις θα εξασφαλίσουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

- Εκθεσιακά περίπτερα: ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα, τους συνεργάτες και τα αξεσουάρ της Fantic.

- Φαγητό και ποτά: απολαύστε μια μεγάλη ποικιλία από γαστρονομικές απολαύσεις και ποτά στα περίπτερα φαγητού.

- Συγκεντρώσεις: λάβετε μέρος σε συγκεντρώσεις για να γιορτάσετε την κοινότητα Fantic, να συναντήσετε άλλους λάτρεις των δύο τροχών και να μοιραστείτε εμπειρίες.

- Ειδικοί προσκεκλημένοι και πρεσβευτές: Γνωρίστε μερικά από τα γνωστά πρόσωπα της οικογένειας Fantic - αναβάτες, πρωταθλητές και Fantic Racing Ambassadors που θα μοιραστούν τις ιστορίες και το πάθος τους.

Η εκδήλωση θα σηματοδοτήσει επίσης το τελικό στάδιο του The Long Way 2024, της περιοδείας που οδήγησε την κοινότητα των ιδιοκτητών Caballero, τη μακροβιότερη και πιο ιστορική μέσα στην οικογένεια Fantic, στον γύρο της Ιταλίας.