Yamaha: Γιορτάζει τα 25 χρόνια της R1 στο Mugello

Μόνο για 25 τυχερούς ιδιοκτήτες R1 και R1M
Yamaha R1
Από το

motomag

27/6/2023

Σε μία εορταστική εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πίστα του Mugello στις 21 και 22 Ιουλίου η Yamaha θα γιορτάσει την 25η επέτειο του εμβληματικού μοντέλου R1.

Το 1998 παρουσιάστηκε η πρώτη Yamaha R1 αλλάζοντας τον χάρτη στα superbikes καθώς για πρώτη φορά έγινε λόγος για την αναλογία μήκους ψαλιδιού ως προς το μεταξόνιο ενώ μέχρι εκείνο το διάστημα συζητούσαμε για απόλυτα νούμερα στις ιπποδυνάμεις. Έκτοτε το μοντέλο R1 γράφει την δική του ιστορία τόσο στον αγωνιστικό όσο και στον εμπορικό στίβο. Για να τιμήσει αυτό το γεγονός η Yamaha διοργανώνει ένα ξεχωριστό Yamaha Racetrack Experience για το σημαντικό αυτό μοντέλο της στην πίστα του Mugello στις 21 και 22 Ιουλίου. Οι εκδηλώσεις YRE απευθύνονται αποκλειστικά σε ιδιοκτήτες R1M, ωστόσο αυτή τη φορά θα μπορούν να λάβουν μέρος και ιδιοκτήτες απλών μοντέλων R1.

Yamaha R1

Η εν λόγω εκδήλωση δυστυχώς είναι περιορισμένη για λίγους και τυχερούς ιδιοκτήτες R1 και R1M καθώς μόνο 25 αναβάτες θα μπορούν να πάρουν μέρος και τις δύο ημέρες. Εκτός από την οδήγηση στην πίστα οι παρευρισκόμενοι θα λάβουν συμβουλές από αγωνιστικούς μηχανικούς της Yamaha οι οποίοι θα τους βοηθήσουν στη ρύθμιση των μοτοσυκλετών τους. Επιπρόσθετα θα υπάρξουν ξεναγήσεις στο pit box της αγωνιστικής ομάδας της ιαπωνικής εταιρείας στο WSBK, Pata Yamaha Prometeon WorldSBK, καθώς και άλλες εορταστικές δραστηριότητες που αφορούν την R1.

Yamaha R1

 

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες