Yamaha Motor - Τροποποιεί το εταιρικό της λογότυπο, και παρουσιάζει αναμνηστικό λογότυπο για την 70ή επέτειο της

Κόκκινες πλέον οι τρεις διαπασών, και δισδιάστατο και πιο απλό το νέο λογότυπο
Yamaha - Νέο λογότυπο
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/1/2025

Η Yamaha Motor Co., Ltd. αλλάζει ανεπαίσθητα τον σχεδιασμό του εταιρικού της λογότυπου για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια, με το νέο logo να χάνει τον 3D χαρακτήρα στο σήμα με τις τρεις διαπασών, και να δέχεται αντιστροφή της διχρωμίας ασημί-κόκκινου, με τις διαπασών να είναι κόκκινες πλέον όπως και τα γράμματα YAMAHA. Παράλληλα, η εταιρεία της Iwata παρουσίασε ένα νέο επετειακό λογότυπο για τα 70 χρόνια από την ίδρυσή της, το 1955.

Το νέο εταιρικό λογότυπο σχεδιάστηκε με γνώμονα τις ψηφιακές εφαρμογές και χρησιμοποιεί ένα επίπεδο (2D) Tuning Fork Mark (διαπασών) για "μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα". Ξεκινώντας από αυτόν τον μήνα, η εταιρεία θα αρχίσει σταδιακά τη μετάβαση στον νέο σχεδιασμό.

Η Yamaha Motor δημιούργησε επίσης ένα ειδικό λογότυπο για τον εορτασμό της 70ης επετείου της. Σχεδιασμένο με την ιδέα "Όλα ξεκινούν με μια πρόκληση", το λογότυπο βασίστηκε στις αγωνιστικές πινακίδες (numberplates) που χρησιμοποιήθηκαν στον πρώτο αγώνα μοτοσυκλέτας της εταιρείας λίγο μετά την ίδρυσή της.

Yamaha 70th anniversary logo

Το λογότυπο για την 70ή επέτειο θα χρησιμοποιηθεί σε διάφορες εκδηλώσεις, εργαλεία μάρκετινγκ και εταιρικά αντικείμενα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους για τη δημοσιοποίηση αυτού του ορόσημου εσωτερικά και εξωτερικά.

Ετικέτες

Honda: Προσθέτει κι άλλη γραμμή παραγωγής δικύκλων στην Ινδία – Δυνατότητα επιπλέον 670.000 μονάδων ετησίως

Στοχεύουν στην παραγωγή 8 εκατομμύριων μονάδων ετησίως το 2028
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

20/3/2026

Η Honda Motorcycle and Scooter India Private Limited (HMSI) ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει και τρίτη γραμμή παραγωγής στο δεύτερο εργοστάσιο της στην Ινδία, που θα παράγει 670.000 δίκυκλα ετησίως.

Σας είχαμε ενημερώσει πέρυσι, πως η ιαπωνική εταιρεία ετοιμαζόταν για την προσθήκη τέταρτης γραμμής παραγωγής στο πρώτο εργοστάσιο της στο Vithalapur και σήμερα η θυγατρική εταιρεία της Honda στην Ινδία ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει και τρίτη γραμμή παραγωγής στο δεύτερο της εργοστάσιο στην Tapukara.

Η νέα γραμμή παραγωγής υπολογίζεται πως θα αρχίσει να λειτουργεί το 2028, με ετήσια παραγωγική δυνατότητα 670,000 μονάδων, κάτι που θα αυξήσει την συνολική ετήσια παραγωγή του εργοστασίου στα 2,01 εκατομμύρια μονάδες. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο άρχισε να λειτουργεί τον Ιούλιο του 2011 με ετήσια παραγωγική ικανότητα 600.000 μονάδων, η οποία αυξήθηκε σε 1,2 εκατομμύρια μονάδες τον Μάρτιο του 2012.

Προκειμένου να ανταποκριθεί στη ζήτηση για δίκυκλα στην Ινδία, η οποία αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται, η HMSI θα επενδύσει 140 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει ένα οικόπεδο έκτασης 74.000 στρεμμάτων δίπλα στο εργοστάσιο, ώστε να μπορέσει να επεκταθεί. Η νέα γραμμή παραγωγής θα είναι ικανή να παράξει 670.000 σκούτερ και μοτοσυκλέτες 125-160 κυβικών ετησίως, κάτι που θα δημιουργήσει παράλληλα 2.000 νέες θέσεις εργασίας.

Η HMSI σχεδιάζει την γενικότερη ανάπτυξή της παραγωγικής της ικανότητας και σκοπεύει να την αυξήσει από τα 6,25 εκατομμύρια μονάδες που είναι σήμερα σε περίπου 8 εκατομμύρια μονάδες ετησίως έως το 2028.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Tsutsumu Otani, δήλωσε: “Η αγορά δικύκλων στην Ινδία συνεχίζει να επεκτείνεται σταθερά παράλληλα με την οικονομική ανάπτυξη. Η Honda θα συνεχίσει να ενισχύει συνεχώς το σύστημα εφοδιασμού της, προκειμένου να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη των πελατών της, τόσο στην Ινδία όσο και σε όλο τον κόσμο. Μέσω της πρόσθετης επένδυσης στο δεύτερο εργοστάσιο, θα προσφέρουμε ελκυστικά προϊόντα και υπηρεσίες με στόχο την περαιτέρω αύξηση της ικανοποίησης των πελατών μας.”