Yamaha - Σε συνομιλίες για μερική πώληση της θυγατρικής Yamaha Motor Powered Products

Στην επίσης ιαπωνική εταιρεία Meiko Seiki
Yamaha Power Products partial transfer
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/3/2023

Η Yamaha Motor βρίσκεται σε συνομιλίες με την Meiko Seiki Co., Ltd και τη θυγατρική της, Earth Power Products Co., Ltd. (EPP), αμφότερες με βάση την Tsushima, για την μερική πώληση της Yamaha Motor Powered Products που παράγει multi-purpose κινητήρες, γεννήτριες και φυσητήρες χιονιού, έχει τη βάση της στην Kagegawa, και απασχολεί 423 εργαζομένους.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις αρχές Μαρτίου η Meiko Seiki ανακοίνωσε την εξαγορά μιας ακόμα θυγατρικής εταιρείας μικρών αερόψυκτων βενζινοκινητήρων (Meiki Engines), η οποία ανήκει στην Mitsubishi Heavy Industries Engine & Turbocharger, Ltd. (MHIET).

Πέρα από τη μεταφορά των multi-purpose κινητήρων, γεννητριών και φυσητήρων χιονιού, η μεταφορά των προϊόντων της Yamaha Motor Powered Products συμπεριλαμβάνει και τους κινητήρες για αγωνιστικά καρτ, ενώ η YMPC εξελίσσει επιπλέον και μια σειρά ελαφρών οχημάτων χαμηλής ταχύτητας, και θα συνεχίσει να εξελίσσει, κατασκευάζει και πουλά αυτοκίνητα για golf και συναφή οχήματα και Green Slow Mobility οχήματα για τουριστική και εκδρομική χρήση αλλά και ως μεταφορικά μέσα ηλικιωμένων

Ετικέτες

Εντουροβόλτα Μακρυμαλίου: Τραυματίστηκε αναβάτης σε δύσβατο σημείο – Τον ανέσυρε η Πυροσβεστική

Ο αναβάτης ευτυχώς απέφυγε τα χειρότερα
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

30/3/2026

Σε απρόοπτη περιπέτεια εξελίχθηκε μία οργανωμένη εντουροβόλτα που διοργανώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, με αναβάτη να χάνει τον έλεγχο και να πέφτει σε δύσβατη περιοχή που χρειάστηκε τη βοήθεια της πυροσβεστικής για να ανασυρθεί από το σημείο.

Η 3η Εντουροβόλτα της Λέσχης Διρφύων Μεσσαπίων πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο με πάνω από 200 συμμετοχές και μουσικά δρώμενα μετά το πέρας του οδηγικού κομματιού, όμως δεν έλειψαν και τα απρόοπτα με την πτώση αναβάτη σε δύσβατη περιοχή.

Ο άτυχος αναβάτης έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και έπεσε δύσβατο σημείο του όρους Πυξαριάς, με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι του. Στο σημείο έσπευσαν η Πυροσβεστική, εθελοντές του Πυροσβεστικού κλιμακίου Ψαχνών και του Συλλόγου Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας Ψαχνών.

Ο αναβάτης ανασύρθηκε και τοποθετήθηκε σε ειδικό  φορείο από το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τους εθελοντές Ψαχνών. Έπειτα επιβιβάστηκε σε τζιπ, καθώς δεν ήταν δυνατό να πλησιάσει στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να λάβει τις πρώτες βοήθειες.