Yamaha Ténéré 700 “Travel”: Νέα Adventure έκδοση σε “spy” φωτογραφίες

Μεγαλύτερο ρεζερβουάρ για Adventure αυτονομία
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

10/10/2020

Οι Αμερικανοί συνάδελφοι του RideApart εξασφάλισαν φωτογραφίες για μία Adventure έκδοση του Yamaha Ténéré 700 με μεγαλύτερο ρεζερβουάρ κατά τέσσερα λίτρα που αυξάνει σημαντικά την αυτονομία του μεσαίου on-off της Yamaha.

Το Ténéré 700 μπορεί να πετύχει μία πολύ καλή μέση κατανάλωση όπως έχουμε πει στο ΜΟΤΟ και να κερδίσει αρκετά χιλιόμετρα από το 16 λίτρων ρεζερβουάρ, ωστόσο η κατάσταση «οδηγώ όλη μέρα» τελείωνε στο Ténéré πιο γρήγορα συγκριτικά με τον ανταγωνισμό σε μία χωμάτινη διαδρομή με έντονη οδήγηση, όπως έχει φανεί και σε δύο διαδοχικά Mega Test.

Η Yamaha δεν είχε πολλές επιλογές φτιάχνοντας αρχικά το ρεζερβουάρ για το μεσαίο Ténéré καθώς το ύψος του δικύλινδρου κινητήρα περιόριζε την χωρητικότητα και είχε ήδη τοποθετήσει την σέλα μακριά από το τιμόνι, χωρίς να θέλει παράλληλα να εξελίξει ένα “rally” ρεζερβουάρ. Δεν μπορούσε λοιπόν να μεγαλώσει το ρεζερβουάρ περισσότερο από τα 16 λίτρα αλλά κέρδισε όμως έτσι μία μοτοσυκλέτα με την καλύτερη εμφάνιση στην κατηγορία και μαζί και τις εντυπώσεις.

Στην νέα αυτή έκδοση φαίνεται πως δίνει στον κόσμο μία επιλογή με μεγαλύτερη αυτονομία που έλειπε, ανοίγοντας την γκάμα μετά και την έκδοση “Rally” με τα πολύ όμορφα γαλανά γραφικά και τον πρόσθετο εξοπλισμό.

Με το μεγαλύτερο ρεζερβουάρ των 20 λίτρων, αν και εφόσον βγει στην παραγωγή, το Ténéré 700 χάνει την εξαιρετικά λεπτή σιλουέτα που το είχε χαρακτηρίσει, κερδίζει όμως και σε προστασία εκτός της αυτονομίας αλλά και σε κατανομή βάρους που έχουμε εξηγήσει πως χρειάζεται να επιβαρύνει περισσότερο τον εμπρός τροχό. Χάνει λοιπόν σε εμφάνιση, ιδιαίτερα όταν το βλέπεις χωρίς χρώμα και γραφικά και "σκεπασμένο" κι αποκτά σίγουρα διαφορετικές αναρτήσεις, ή ένα άλλο πιρούνι καθώς και διαφορετική εξαγωγή από τους λαιμούς. Πίσω μπορεί το υποπλαίσιο να ενισχυθεί για να ανταπεξέρχεται στο αυξημένο βάρος καθώς η έκδοση μπορεί να έρχεται έτοιμη με βαλίτσες ενώ όργανα και άλλος εξοπλισμός είναι ίδια στην συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα.

 

Πηγή: RideApart 

Ετικέτες

Το Yamaha XSR900 που δεν λέει όχι στον πάγο - Το νέο project της Deus Ex Machina

Με χρώματα και γραφικά εμπνευσμένα από τα Yamaha YZ των '90s
Deus Ex Machina Yamaha XSR900
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

3/4/2026

Yamaha και Deus Ex Machina δημιουργούν μαζί project εδώ και πάνω από μία δεκαετία και στην τελευταία συνεργασία τους την τιμητική του είχε ένα κατάλληλα προετοιμασμένο για διασκέδαση στον πάγο XSR900.

Τα χιόνια είναι ακόμη εδώ όμως δεν πρέπει να βάζουν φρένο στη διασκέδαση με δύο τροχούς ούτε λεπτό σύμφωνα με την Deus Ex Machina που διοργάνωσε φέτος το 3ο Deus Swank Rally On Ice, το δικό της ξεχωριστό event, στην πίστα της Ανδόρρας, την υψηλότερη μόνιμη πίστα στον κόσμο που βρίσκεται στα 2.400 μέτρα.

Στην φετινή συνάντηση Deus Swank Rally on Ice, που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Μαρτίου και κυριάρχησε η διασκεδαστική οδήγηση στον πάγο με τις κατάλληλα τροποποιημένες μοτοσυκλέτες όσων συμμετείχαν, παρουσιάστηκε και το "χειμωνιάτικο" XSR900 που είχε δεχτεί την περιποίηση των ανθρώπων της Deus Ex Machina.

Deus Ex Machina Yamaha XSR900

Η έμπνευση για τα χρώματα και τη δημιουργία των γραφικών προέρχεται από τα YZ125 και 250 της 10ετίας του '90 για αυτό και το κυρίαρχο χρώμα είναι το ροζ/φούξια. Οι αλλαγές είναι περιορισμένες και εντοπίζονται στα πλαϊνά πλαστικά την μεταλλική ποδιά/προστασία του κινητήρα και φυσικά στα ελαστικά με τα τακούνια, στα οποία έχουν προστεθεί και καμια 200αριά καρφιά στο καθένα για να υπάρχει πρόσφυση στον πάγο. 

Όλα τα περιττά που ενοχλούν και θα μπορούσαν να σπάσουν, όπως είναι τα φώτα, έχουν αφαιρεθεί, ενώ το στάνταρ τελικό έχει δώσει τη θέση του σε αυτό της Akrapovic που μπορείτε να βρείτε και στον επίσημο κατάλογο με αξεσουάρ της Yamaha.

Deus Ex Machina Yamaha XSR900

Παρόντας στο event της Deus Ex Machina ήταν ο Pol Tarres που οδήγησε στον πάγο την XT600Z Tenere του αλλά και το νέο WR125R, το οποίο ήταν διαθέσιμο και στους υπόλοιπους συμμετέχοντες αφού υπήρχαν τρία στην πίστα, όπως και ένα Wolverine RMAX 1000 για να προσφέρει... ομαδική διασκέδαση.

Δείτε στιγμιότυπα από το event στο βίντεο που ακολουθεί. 

Deus Ex Machina Yamaha XSR900

Ετικέτες