Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Yamaha Ténéré 700 “Travel”: Νέα Adventure έκδοση σε “spy” φωτογραφίες

Μεγαλύτερο ρεζερβουάρ για Adventure αυτονομία

Οι Αμερικανοί συνάδελφοι του RideApart εξασφάλισαν φωτογραφίες για μία Adventure έκδοση του Yamaha Ténéré 700 με μεγαλύτερο ρεζερβουάρ κατά τέσσερα λίτρα που αυξάνει σημαντικά την αυτονομία του μεσαίου on-off της Yamaha.

Το Ténéré 700 μπορεί να πετύχει μία πολύ καλή μέση κατανάλωση όπως έχουμε πει στο ΜΟΤΟ και να κερδίσει αρκετά χιλιόμετρα από το 16 λίτρων ρεζερβουάρ, ωστόσο η κατάσταση «οδηγώ όλη μέρα» τελείωνε στο Ténéré πιο γρήγορα συγκριτικά με τον ανταγωνισμό σε μία χωμάτινη διαδρομή με έντονη οδήγηση, όπως έχει φανεί και σε δύο διαδοχικά Mega Test.

Η Yamaha δεν είχε πολλές επιλογές φτιάχνοντας αρχικά το ρεζερβουάρ για το μεσαίο Ténéré καθώς το ύψος του δικύλινδρου κινητήρα περιόριζε την χωρητικότητα και είχε ήδη τοποθετήσει την σέλα μακριά από το τιμόνι, χωρίς να θέλει παράλληλα να εξελίξει ένα “rally” ρεζερβουάρ. Δεν μπορούσε λοιπόν να μεγαλώσει το ρεζερβουάρ περισσότερο από τα 16 λίτρα αλλά κέρδισε όμως έτσι μία μοτοσυκλέτα με την καλύτερη εμφάνιση στην κατηγορία και μαζί και τις εντυπώσεις.

Στην νέα αυτή έκδοση φαίνεται πως δίνει στον κόσμο μία επιλογή με μεγαλύτερη αυτονομία που έλειπε, ανοίγοντας την γκάμα μετά και την έκδοση “Rally” με τα πολύ όμορφα γαλανά γραφικά και τον πρόσθετο εξοπλισμό.

Με το μεγαλύτερο ρεζερβουάρ των 20 λίτρων, αν και εφόσον βγει στην παραγωγή, το Ténéré 700 χάνει την εξαιρετικά λεπτή σιλουέτα που το είχε χαρακτηρίσει, κερδίζει όμως και σε προστασία εκτός της αυτονομίας αλλά και σε κατανομή βάρους που έχουμε εξηγήσει πως χρειάζεται να επιβαρύνει περισσότερο τον εμπρός τροχό. Χάνει λοιπόν σε εμφάνιση, ιδιαίτερα όταν το βλέπεις χωρίς χρώμα και γραφικά και "σκεπασμένο" κι αποκτά σίγουρα διαφορετικές αναρτήσεις, ή ένα άλλο πιρούνι καθώς και διαφορετική εξαγωγή από τους λαιμούς. Πίσω μπορεί το υποπλαίσιο να ενισχυθεί για να ανταπεξέρχεται στο αυξημένο βάρος καθώς η έκδοση μπορεί να έρχεται έτοιμη με βαλίτσες ενώ όργανα και άλλος εξοπλισμός είναι ίδια στην συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα.

 

Πηγή: RideApart 

Tags: