Ducati Desmo450 MX - Έγραψε ιστορία στο ντεμπούτο της, με pole position και νίκη στο ιταλικό πρωτάθλημα motocross!

Ένα λάθος στην εκκίνηση του δεύτερου αγώνα στέρησε το απόλυτο στον αναβάτη της Ducati Alessandro Lupino
motomag Ducati Desmo450 MX – Έγραψε ιστορία καθώς στο ντεμπούτο της κατέκτησε pole position και νίκη στο ιταλικό πρωτάθλημα motocross
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/3/2024

Στον πρώτο γύρο του ιταλικού πρωταθλήματος Motocross Pro-Prestige MX1 του 2024 που διεξήχθη στην πίστα της Mantua, ο οκτώ φορές πρωταθλητής motocross Ιταλίας Alessandro Lupino, έγραψε ιστορία καθώς χάρισε την πρώτη pole position και την πρώτη νίκη στη νέα μοτοσυκλέτα motocross της Ducati, την Desmo450 MX με το δεσμοδρομικό σύστημα βαλβίδων.

H Desmo450 MX η οποία εξελίσσεται όλο αυτό το διάστημα τόσο από τον Alessandro Lupino όσο και από τον θρύλο του motocross και δοκιμαστή πλέον της ιταλικής εταιρείας Tony Cairoli, έλαμψε στο αγωνιστικό της ντεμπούτο επί ιταλικού εδάφους, δείχνοντας με το καλημέρα πως δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τον ανταγωνισμό.

Με δεδομένο πως η Ducati έχει κάνει ξεκάθαρο πως θέλει να μπει και να κυριαρχήσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross τα πρώτα δείγματα γραφής είναι πολύ ενθαρρυντικά για τους ανθρώπους της ιταλικής εταιρείας αν κρίνουμε από τα όσα είδαμε από τον Lupino.

Ducati Desmo450 MX – Έγραψε ιστορία καθώς στο ντεμπούτο της κατέκτησε pole position και νίκη στο ιταλικό πρωτάθλημα motocross

O Lupino με την Desmo450 MX ήταν ταχύτερος όλων στα δοκιμαστικά ενώ κατάφερε να χαρίσει την πρώτη pole position στο νέο motocross μοντέλο της Ducati. Στον πρώτο αγώνα της ημέρας ο Ιταλός αναβάτης κατάφερε να ηγηθεί από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο γύρο πανηγυρίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την πρώτη νίκη της Desmo450 MX στη motocross σκηνή. Στον δεύτερο αγώνα ένα λάθος στην εκκίνηση τον έθεσε εκτός διεκδίκησης της νίκης, με τον Lupino να τερματίζει στην έβδομη θέση, ωστόσο οι πόντοι που συνέλεξε τον έφεραν στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης του πρώτου αγώνα του ιταλικού πρωταθλήματος.

Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού της Desmo450 MX είναι προγραμματισμένο στις 27 και 28 Απριλίου στην πίστα του Cingoli όπου θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος του ιταλικού πρωταθλήματος Motocross Pro-Prestige MX1. Μέχρι να φτάσει εκείνη η ώρα οι Alessandro Lupino και Tony Cairoli θα συνεχίσουν να εξελίσσουν το πρότζεκτ motocross της Ducati.

Ducati Desmo450 MX – Έγραψε ιστορία καθώς στο ντεμπούτο της κατέκτησε pole position και νίκη στο ιταλικό πρωτάθλημα motocross

O Claudio Domenicali, CEO της Ducati Motor Holding δήλωσε: "Αυτό το Σαββατοκύριακο γράψαμε άλλο ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της Ducati. Ο Alessandro Lupino μας χάρισε την πρώτη νίκη της νέας motocross μοτοσυκλέτας και αυτό είναι κάτι σπουδαίο για εμάς. Το σημαντικό είναι πως συλλέξαμε πολλά δεδομένα τα οποία είναι σημαντικά για την συνέχεια της εξέλιξης της μοτοσυκλέτας”.

O Alessandro Lupino ανέφερε: "Το ντεμπούτο μου με την Desmo450 MX δεν γινόταν να είναι καλύτερο. Pole position και νίκη στον πρώτο αγώνα ενώ το λάθος που έκανα στον δεύτερο αγώνα στην εκκίνηση μας στέρησε ένα καλό αποτέλεσμα. Παρολαυτά καταφέραμε να κάνουμε αυτό που έπρεπε να μαζέψουμε δεδομένα για τη συνέχεια του πρότζεκτ της νέας μοτοσυκλέτας”.

Ducati Desmo450 MX – Έγραψε ιστορία καθώς στο ντεμπούτο της κατέκτησε pole position και νίκη στο ιταλικό πρωτάθλημα motocross

 

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross Τρίκαλα 2ος αγώνας: Πλήθος αναβατών σε δυνατό αγώνα!

Κυρίαρχο το θέαμα
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross Τρίκαλα 2ος αγώνας: Πλήθος αναβατών σε δυνατό αγώνα!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

21/4/2024

Εικόνα παλιών καλών εποχών με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου στα Τρίκαλα όπου ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross σε πολύ καλό κλίμα παρόλο που η βροχή προσπάθησε να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο όλους τους συμμετέχοντες.

Το θέαμα ήταν μπόλικο και κυριάρχησε ο ανταγωνισμός σε όλες τις κατηγορίες ανταμείβοντας τους θεατές που επισκέφτηκαν την πίστα στον Πρίνο.

Στην MX1 ο Παναγιώτης Κουζής (Honda #338) κυριάρχησε καθαρά και ξάστερα και στους δύο αγώνες με Ράδο (GASGAS #97) και Κρητικό (KTM #160) να παίρνουν την δεύτερη και τρίτη θέση στον πρώτο και αντίστροφα στον δεύτερο σε μία κατά τα άλλα σταθερή τριάδα βάθρου. Ο δεύτερος αγώνας ήταν μάλιστα ένας άθλος και για τους δύο που κλείνουν την τριάδα καθώς υπήρχε στην αρχή του αγώνα ένα αγωνιστικό συμβάν που οδήγησε την πτώση τους και αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν. Ευτυχώς ανέκαμψαν με τον Ράδο να κάνει εντυπωσιακό αγώνα καλύπτοντας διαφορές και εκμηδενίζοντας αποστάσεις.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross Τρίκαλα 2ος αγώνας: Πλήθος αναβατών σε δυνατό αγώνα!Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross Τρίκαλα 2ος αγώνας: Πλήθος αναβατών σε δυνατό αγώνα!

Στην γενική κατάταξη της MX1-MX300 κυριάρχησαν και οι Τσάτσος (KTM #411) και Μπάκας (Yamaha #29) που έκλεισαν την πρώτη πεντάδα! Αντίστοιχα ήταν και οι πρώτοι της κατηγορίας τους για το διήμερο ακολουθούμενοι από τον Μπόγρη (KTM #151) που πήρε όμως μία δεύτερη θέση στον δεύτερο αγώνα, στην κατηγορία.

Στην MX2 ο Κανάκης Μάριος (KTM #49) πήρε δύο σημαντικές νίκες και στους δύο αγώνες κρατώντας πίσω του τον Ζούνη (Yamaha #37) ο οποίος ήταν άτυχος σήμερα. Στον έναν αγώνα μία στραβή δισκόπλακα συνέπεια αγωνιστικού συμβάν τον άφησε να παλεύει δίχως εμπρός φρένο ενώ αντίστοιχα στον άλλο αγώνα μία πτώση πολλών αναβατών τον άφησε πίσω και πάλεψε να ανέβει δείχνοντας και για πιο λόγο είναι φαβορί για την νίκη. Ο Φωτάκης (ΚΤΜ #307) έκλεινε και στους δύο αγώνες το σταθερό βάθρο από πλευράς βαθμολογίας με το βαθμολογικό αποτέλεσμα να μην αποτυπώνει την πάλη των τριών για διαφορετικούς λόγους σε κάθε αγώνα, να κρατήσουν την θέση. Ο Κοσμάς Σπύρος (ΚΤΜ #322) πήρε την τέταρτη θέση γενικής και την πέμπτη εξασφάλισε ο Μερκούρης (ΚΤΜ #111) που τρέχει στην ΜΧ125 κατηγορία και οι χρόνοι του είναι αντίστοιχοι της ΜΧ2.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross Τρίκαλα 2ος αγώνας: Πλήθος αναβατών σε δυνατό αγώνα!

Σημαντικό εδώ πως ο Λυρίου (Fantic #161) που ήταν τέταρτος στον δεύτερο αγώνα και 12ος στον πρώτο δεν κατάφερε, όπως και ο Πρίμος (GASGAS #88) να δείξουν εκείνο για το οποίο ήταν έτοιμοι στην κατάταξη, αλλά φάνηκε ξεκάθαρα στους θεατές, από τον τρόπο που ανέβαιναν θέσεις μετά την πτώση.

Αντίστοιχα στην ΜΧ125 ο Μερκούρης (ΚΤΜ #111) δεν είχε αντίπαλο ενώ Παπαδάκης (KTM #177) και Ταμβάκος (Yamaha #66) έκαναν τον δικό τους αγώνα εναλλάσσοντας τις θέσεις του βάθρου.

Στην MXOPEN το φαβορί του αγώνα ο Τομαρας (Honda #110) είχε μία τρομερή ατυχία στον πρώτο αγώνα καθώς τον τσίμπησε σφήγκα και ήταν αρκετά άσχημο ώστε να μην ολοκληρώσει τον αγώνα και να μην συνεχίσει αργότερα. Ο Βαγγελάκος (Fantic #112) πήρε μία καθαρή νίκη από εκεί και πέρα με Μπουρικα (Honda #299) και Τζωρα (#46) να ολοκληρώνουν το βάθρο.

Στην MXSenior ο Καρασακαλίδης (GASGAS #177) είχε δύο αναμενόμενα καθαρές νίκες παρότι είχε καιρό να χάσει εκκίνηση, συνήθως κερδίζει χωρίς να χρειάζεται να κάνει ούτε προσπέραση. Ο Πρασσος (ΚΤΜ #12) πήρε δεύτερη θέση της ημέρας με μία δεύτερη και μία τρίτη θέση και τον Τσιμπρη στην τρίτη θέση του βάθρου με αντίστοιχα μία δεύτερη θέση και μία τέταρτη. Εμβόλιμα εκεί ο Δημήτρης Κεραμιδάς (Suzuki #777) ο συντάκτης Motocross του MOTO που συμπλήρωσε σήμερα τετραψήφιο αριθμό εκκινήσεων σε αντίστοιχα σκέλη και πήρε την τέταρτη θέση γενικής! 1.000 εκκινήσεις είναι ένα φανταστικό νούμερο και μεταφράζεται σε τεράστιο βάθος χρόνου καθώς ας μην ξεχνάμε πως δεν τρέχουμε σε κάποιο μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα να γίνονται κάθε χρόνο πάνω από είκοσι αγώνες. Για να φτάσει κανείς να συμπληρώσει 1.000 αγώνες στην Ελλάδα πρέπει να τρέχει μία ολόκληρη ζωή και να συμπληρώνει και αγώνες εκτός χώρας, όπως έχει κάνει ο Κεραμιδάς. Την πέμπτη θέση της γενικής πήρε ο Ζερβας (Honda #240) σε μία κατηγορία που δεν στερείται τον συναγωνισμό παρά το όνομά της!

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross Τρίκαλα 2ος αγώνας: Πλήθος αναβατών σε δυνατό αγώνα!

Στην ΜΧ85 ο Χατζάκης (Yamaha #21) πήρε την πρώτη θέση γενικής με δύο καθαρές νίκες και ο Κουκαλιώτης (Yamaha #125) με τον Τσαλικη (Yamaha #114) πήραν τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου κρατώντας πλήρως μπλε όπως φάνηκε πως θα μείνει από την αρχή στα Τρίκαλα.

Στην ΜΧ65 ο Στρούγκης (Yamaha #4) πήρε την νίκη παλεύοντας όμορφα για αυτή με Τσικολη (GASGAS #98) και Φωτοπουλο (Yamaha #911) να κλείνουν τις θέσεις του βάθρου.

Η αγωνιστική τετράδα της MXWOMEN μας κάνει υπερήφανους γιατί κρατά μόνη της μία κατηγορία και αποτελεί την μαγιά για να δούμε να μεγαλώνει, όπως ελπίζουμε όλοι. Οι αδερφές Λάμπρου έκαναν την διαφορά που αναμενόταν με την Ιωάννα στις νίκες και την Αμαλία με δύο δεύτερες θέσεις καθώς έχουν και διαφορετικές μοτοσυκλέτες. Αμφότερες με Yamaha και Ν#7 και Ν#17 αντίστοιχα. Η Δέσποινα Πασαλη (KTM #9) έκανε έναν πολύ όμορφο αγώνα και την τετράδα ολοκλήρωσε με ΚΤΜ SX150 και το Ν#167 η Μπάκα Μαρία σε συνεχή βελτίωση και μία εξαιρετική παρουσία συνολικά.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross Τρίκαλα 2ος αγώνας: Πλήθος αναβατών σε δυνατό αγώνα!

Ακολουθούν αναλυτικά αποτελέσματα και οι πρώτες φωτογραφίες του ΜΟΤΟ από την σημερινή ημέρα: