Αποκλειστικό: BMW S1000R 2021 - Έρχεται πριν την EICMA

Είναι ήδη έτοιμο
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

2/2/2020

Το BMW S1000R είναι βέβαιο πως έρχεται από το 2021, από την στιγμή που μπαίνουμε στην δεύτερη φάση των προδιαγραφών Euro 5 όπου θα γίνουν και όλες οι ανανεώσεις και οι εμφανίσεις νέων μοντέλων. Δεν υπάρχει κανείς που δεν το περίμενε στην ερχόμενη EICMA, ωστόσο θα εμφανιστεί νωρίτερα από αυτή!

Στην φετινή EICMA οι υπόλοιπες μοτοσυκλέτες που απαρτίζουν την γκάμα κάθε εταιρίας και δεν έχουν ήδη ανανεωθεί, θα παρουσιαστούν εκεί υπερφορτώνοντας το πρόγραμμα παρουσιάσεων. Η BMW φοβάται πως όταν παρουσιάζεις πολλά μοντέλα μαζεμένα διασπάς το ενδιαφέρον του κόσμου και την προσοχή του και στο τέλος δεν θυμάται τι έχεις δείξει. Πολλαπλασιάζοντας και με τους υπόλοιπους κατασκευαστές, το πρόβλημα δεν είναι θεωρητικό αλλά πραγματικό. Αυτός είναι ο πρώτος λόγος, που προσανατολίζονται να δείξουν το νέο S1000R νωρίτερα, όπως εξήγησε στο ΜΟΤΟ ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη της σειράς S κατά την παρουσίαση των F900R και F900XR.

Ο άλλος είναι πως το S1000R είχε ήδη ισχυρότατο ανταγωνισμό από το Tuono, πριν ακόμη έρθουν οι ανανεωμένες εκδόσεις του Streetfighter της Ducati και του θηρίου της KTM, του SuperDuke. Κινδυνεύει η BMW να μείνει εκτός εντυπώσεων όσο περιμένει, κι έτσι το S1000R θα κάνει την εμφάνισή του νωρίτερα, πριν την EICMA. Το πόσο νωρίτερα δεν έχει αποσαφηνιστεί, αν και η χρονιά των μοντέλων για την BMW ξεκινά από τον προηγούμενο ημερολογιακό Αύγουστο, οπότε και τον Σεπτέμβριο ακόμη θα μπορούσε να εμφανιστεί το νέο S1000R.

Ο στόχος του είναι να αποτελέσει το νέο άνω άκρο της ιπποδύναμης (πράγμα που θα είναι δύσκολο) και να τα βάλει πρώτα με το Tuono από το οποίο θεωρεί πως κινδυνεύει περισσότερο, μιας και τα δύο είναι superbike με τιμόνι, έναντι των υπολοίπων που έχουν διαφοροποιηθεί από αυτή την λύση.

Και ο τρίτος λόγος είναι πως το S1000R είναι ήδη έτοιμο, έχει ολοκληρώσει τις δοκιμές του και έχει προχωρήσει στο τελικό στάδιο πριν την έναρξη παραγωγής. Από όλα όσα ακούγονται για το αν θα έχει shift-cam ή όχι, το μόνο που επιβεβαιώθηκε είναι πως θα πάψει να είναι... αλλήθωρο. Η λύση αυτή με τους προβολείς που εστιάζουν διαφορετικά, έχει τελειώσει για την BMW με την έλευση των cornering lights...

Αναμένεται λοιπόν νωρίτερα από την κανονική του εμφάνιση στην EICMA...

Ετικέτες

QJMOTOR SRT 700S - Παρουσιάστηκε ανανεωμένο στην Κίνα

Το νέο μοντέλο ξεφεύγει από την σχεδιαστική ταυτότητα του προηγούμενου SRT 700
motomagQJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσεις
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

27/5/2024

Η QJMOTOR παρουσίασε στην Έκθεση του Πεκίνο την ανανεωμένη έκδοση του γνωστού και στη χώρα μας SRT 700, βάζοντάς του δίπλα κι ένα “S”, ξεφεύγοντας εντελώς από την πρότερη σχεδιαστική ταυτότητα της περιπετειώδους οικογένειας, ενώ το νέο SRT 700S έρχεται σε δύο εκδόσεις, μία με πιο ασφάλτινο προσανατολισμό και μία για όσους αναζητούν το κάτι παραπάνω στο χώμα.

Εξωτερικά, το νέο SRT 700S δεν θυμίζει σε τίποτα το SRT 700 που έχουμε εδώ στην Ελλάδα, έχοντας αλλαγές παντού. Ξεκινώντας από μπροστά, οι δύο LED προβολείς είναι πλέον ο ένας πάνω από τον άλλον -βλ. Suzuki. Ταυτόχρονα, η ζελατίνα είναι πιο κοντή και πιο μαζεμένη σε διαστάσεις, ενώ τουλάχιστον σύμφωνα με τις φωτογραφίες, το φτερό κάτω από την μάσκα φαίνεται να είναι ελαφρώς μικρότερο. Τα κάγκελα παραμένουν κομμάτι του βασικού εξοπλισμού, με παρόμοιο σχεδιασμό με του προηγούμενου μοντέλου. Αλλαγές έχουμε και στο πίσω τμήμα με περισσότερα πλαστικά γύρω από τη σέλα του συνεπιβάτη και σχάρα που έρχεται πιο ψηλά από την σέλα, θέτοντας ερωτηματικά για την ευκολία φορτώματος της μοτοσυκλέτας.

QJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσεις

Ο κινητήρας παραμένει ο ίδιος υγρόψυκτος δικύλινδρος εν σειρά 698 κυβικών που έχουμε γνωρίσει μέσα από το SRT 700. Η απόδοση αγγίζει τους 73,4 ίππους στις 8.000 στροφές και τα 6,83 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.000 στροφές, με το SRT 700S να εξοπλίζεται με υγρό, πολύδισκο συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης και κιβώτιο 6 σχέσεων. Όπως βλέπουμε, η Brembo παραμένει ο προμηθευτής στα φρένα, με δύο ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες 4 εμβόλων να πιάνουν πάνω σε δίσκους τύπου μαργαρίτα -στο SRT 700S- 320 χιλιοστών, ενώ πίσω μία δαγκάνα ενός εμβόλου πιάνει πάνω σε δίσκο 260 χιλιοστών.

QJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσεις

Το ευμέγεθες ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και το επίσης ρυθμιζόμενο μονό αμορτισέρ πίσω, είναι της Marzzocchi. Για την ώρα, δεν αναφέρονται οι διαδρομές, όμως το ύψος της σέλας στα 795 χιλιοστά υποδηλώνει ότι πιθανότατα δεν ξεφεύγουν ιδιαίτερα. Το ρεζερβουάρ των 19,5 λίτρων συνεχίζει να υφίσταται και στο SRT 700S, με το βάρος της μοτοσυκλέτας να ανακοινώνεται στα 238 γεμάτα κιλά, 3 περισσότερα από τα 235.

Η βασική διαφορά μεταξύ των δύο εκδόσεων εντοπίζεται στους τροχούς. Στη μεν πρώτη, την ασφάλτινη, έχουμε 17 ιντσών χυτούς με μπράτσα μπροστά και πίσω, με τις διαστάσεις ελαστικών 120/70-17 και 160/60-17, αντίστοιχα. Από την άλλη, η “off-road” όπως την ονομάζει η εταιρεία έκδοση αποκτά ακτινωτούς τροχούς 19 ιντσών μπροστά και 17 πίσω, με διαστάσεις 110/80-19 και 150/70-17, αντίστοιχα, ενώ κρίνοντας από τις φωτογραφίες τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης έρχονται από την Metzeler.

​QJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσεις

Συγκρίνοντας λίγο τις διαστάσεις μεταξύ του SRT 700 και SRT 700S βλέπουμε ότι το νέο μοντέλο έχει δεχτεί μία γενναία αύξηση στο πλάτος -από τα 925 φτάνει πλέον τα 940 χιλιοστά-, ενώ έχει μεγαλώσει σε μήκος (2.330 χιλιοστά έναντι 2.200 χιλιοστών). Το SRT 700S χαμήλωσε και σε ύψος, φτάνοντας τα 1.395 χιλιοστά από τα 1.450 του προγόνου του.

QJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσεις

Στον βασικό εξοπλισμό του SRT 700S συναντάμε έγχρωμη TFT οθόνη 7 ιντσών με συνδεσιμότητα, θερμαινόμενες σέλες, φωτιζόμενους διακόπτες, κεντρικό σταντ, κάγκελα προστασίας, έτοιμες βάσεις για πλαϊνές βαλίτσες, ABS, traction control, σύστημα μέτρησης πίεσης ελαστικών, σχάρα και χούφτες. Η τιμή για την έκδοση με τους χυτούς τροχούς στην Κίνα έχει ανακοινωθεί στα 37.999 γουάν (4.834€). Ελαφρώς ακριβότερη είναι αυτή με τους ακτινωτούς τροχούς και τον 19 ιντσών μπροστινό στα 41.999 γουάν (5.343€). Οι τιμές βέβαια είναι ενδεικτικές και αφορούν την αγορά της Κίνας, όπου προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο στον κόκκινο χρωματισμό που βλέπουμε και στις φωτογραφίες.

QJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσεις

Λόγω των νέων Euro5+ προδιαγραφών, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ από 1/1/2025 για όλα τα νέα μοντέλα που θα πατάνε τις ρόδες τους στην Ευρώπη, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο ποια από αυτά που βλέπουμε να παρουσιάζονται στην Κίνα αυτή την περίοδο, θα έρθουν και προς τα μέρη μας. Το κόστος της έγκρισης τύπου είναι αρκετά αυξημένο, επομένως κάθε κατασκευαστής θα πρέπει να αποφασίσει για ποια μοντέλα αξίζει να δαπανήσει το ποσό που απαιτείται, ανάλογα με το αν η αγορά που απευθύνεται θα μπορέσει να κάνει απόσβεση του κόστους στην πορεία.

QJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσειςQJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσειςQJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσειςQJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσεις

 

Ετικέτες