Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Αποκλειστικό: BMW S1000R 2021 - Έρχεται πριν την EICMA

Είναι ήδη έτοιμο

Το BMW S1000R είναι βέβαιο πως έρχεται από το 2021, από την στιγμή που μπαίνουμε στην δεύτερη φάση των προδιαγραφών Euro 5 όπου θα γίνουν και όλες οι ανανεώσεις και οι εμφανίσεις νέων μοντέλων. Δεν υπάρχει κανείς που δεν το περίμενε στην ερχόμενη EICMA, ωστόσο θα εμφανιστεί νωρίτερα από αυτή!

Στην φετινή EICMA οι υπόλοιπες μοτοσυκλέτες που απαρτίζουν την γκάμα κάθε εταιρίας και δεν έχουν ήδη ανανεωθεί, θα παρουσιαστούν εκεί υπερφορτώνοντας το πρόγραμμα παρουσιάσεων. Η BMW φοβάται πως όταν παρουσιάζεις πολλά μοντέλα μαζεμένα διασπάς το ενδιαφέρον του κόσμου και την προσοχή του και στο τέλος δεν θυμάται τι έχεις δείξει. Πολλαπλασιάζοντας και με τους υπόλοιπους κατασκευαστές, το πρόβλημα δεν είναι θεωρητικό αλλά πραγματικό. Αυτός είναι ο πρώτος λόγος, που προσανατολίζονται να δείξουν το νέο S1000R νωρίτερα, όπως εξήγησε στο ΜΟΤΟ ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη της σειράς S κατά την παρουσίαση των F900R και F900XR.

Ο άλλος είναι πως το S1000R είχε ήδη ισχυρότατο ανταγωνισμό από το Tuono, πριν ακόμη έρθουν οι ανανεωμένες εκδόσεις του Streetfighter της Ducati και του θηρίου της KTM, του SuperDuke. Κινδυνεύει η BMW να μείνει εκτός εντυπώσεων όσο περιμένει, κι έτσι το S1000R θα κάνει την εμφάνισή του νωρίτερα, πριν την EICMA. Το πόσο νωρίτερα δεν έχει αποσαφηνιστεί, αν και η χρονιά των μοντέλων για την BMW ξεκινά από τον προηγούμενο ημερολογιακό Αύγουστο, οπότε και τον Σεπτέμβριο ακόμη θα μπορούσε να εμφανιστεί το νέο S1000R.

Ο στόχος του είναι να αποτελέσει το νέο άνω άκρο της ιπποδύναμης (πράγμα που θα είναι δύσκολο) και να τα βάλει πρώτα με το Tuono από το οποίο θεωρεί πως κινδυνεύει περισσότερο, μιας και τα δύο είναι superbike με τιμόνι, έναντι των υπολοίπων που έχουν διαφοροποιηθεί από αυτή την λύση.

Και ο τρίτος λόγος είναι πως το S1000R είναι ήδη έτοιμο, έχει ολοκληρώσει τις δοκιμές του και έχει προχωρήσει στο τελικό στάδιο πριν την έναρξη παραγωγής. Από όλα όσα ακούγονται για το αν θα έχει shift-cam ή όχι, το μόνο που επιβεβαιώθηκε είναι πως θα πάψει να είναι... αλλήθωρο. Η λύση αυτή με τους προβολείς που εστιάζουν διαφορετικά, έχει τελειώσει για την BMW με την έλευση των cornering lights...

Αναμένεται λοιπόν νωρίτερα από την κανονική του εμφάνιση στην EICMA...

Tags: