Aprilia RS 660 Trofeo – Με τις ευλογίες της Aprilia Racing και σε περιορισμένη παραγωγή

Σε 28 κομμάτια και έτοιμο για πίστα
motomag Aprilia RS 660 Trofeo – Με τις ευλογίες της Aprilia Racing και σε περιορισμένη παραγωγή
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/3/2024

Η Aprilia όπως και πέρυσι αποφάσισε να βγάλει σε περιορισμένη παραγωγή το μοντέλο RS 660 Trofeo το οποίο εστιάζει όπως μπορείτε να καταλάβετε στην χρήση πίστας, με την μοτοσυκλέτα να είναι μέρος του προγράμματος Factory Works.

To περιορισμένης παραγωγής RS 660 Trofeo βασίζεται στην πολιτική έκδοση RS 660 ωστόσο η Aprilia Racing στοχεύει ξεκάθαρα στην πίστα και αυτό φαίνεται με το καλημέρα. Η συγκεκριμένη έκδοση καταργεί την μίζα και το ABS -η μονάδα ελέγχου του ABS ωστόσο παραμένει και είναι συνδεδεμένη ώστε ο αναβάτης να εκμεταλλευτεί τις ρυθμίσεις του εν λόγω ηλεκτρονικού συστήματος- ενώ το υπόλοιπο σύστημα πέδησης απλοποιείται με ανεξάρτητες συνδέσεις με τις δαγκάνες των φρένων.

Aprilia RS 660 Trofeo – Με τις ευλογίες της Aprilia Racing και σε περιορισμένη παραγωγή

Η ηλεκτρονική μονάδα ECU του RS 660 Trofeo έχει προγραμματιστεί από την Aprilia Racing ώστε να αποδίδει την μέγιστη ισχύ ενώ είναι ρυθμισμένη με την αγωνιστική εξάτμιση της SC Project. Το σύστημα ανάρτησης με τη σειρά του έχει δεχθεί και αυτό την φροντίδα της Aprilia Racing. Στο εμπρός πιρούνι υπάρχει το ρυθμιζόμενο cartridge «Misano by Andreani», το οποίο έχει ρυθμίσεις για συμπίεση, απόσβεση και προφόρτιση, ενώ πίσω υπάρχει το αμορτισέρ Öhlins AP948 το οποίο έχει υδραυλική ρύθμιση προφόρτισης, συμπίεσης και απόσβεσης επαναφοράς.

Το πλαίσιο σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία έχει βελτιωθεί, καθώς η θέση οδήγησης βρίσκεται πιο χαμηλά, ενώ νέα είναι και τα ρυθμιζόμενα μαρσπιέ, με το βάρους του RS 660 Trofeo χωρίς υγρά να αγγίζει τα 153 κιλά.

H περιορισμένης παραγωγής έκδοση Aprilia RS 660 Trofeo θα κατασκευαστεί σε μόλις 28 κομμάτια με το κόστος να υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Aprilia RS 660 Trofeo – Με τις ευλογίες της Aprilia Racing και σε περιορισμένη παραγωγή

 

Ετικέτες

Yum-e: Το πρώτο ελληνικό σκούτερ παραγωγής παρουσιάστηκε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024!

Made in Greece από τον Σαρακάκη!
Yum-e: Το πρώτο ελληνικό σκούτερ παραγωγής παρουσιάστηκε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/4/2024

Το πρώτο, από δύο που έχει γίνει γνωστό ότι ετοιμάζονται, σκούτερ MADE IN GREECE, έκανε την εμφάνισή του στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024 από τον Όμιλο Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ!

Μία πρωτιά για τον ιστορικό Όμιλο που η κατασκευή οχημάτων όχι μόνο δεν του είναι άγνωστη αλλά αποτελεί και ενεργό τομέα στο μακρύ χαρτοφυλάκιό του, παρουσιάστηκε δίχως τυμπανουκρουσίες, όμορφα και ξεκάθαρα, όπως αρμόζει στην συγκεκριμένη επαγγελματική κατηγορία που απευθύνεται. Ίσως για αυτό και δεν το ανακάλυψε κάποιος άλλος και δεν πήρε την έκταση που αρμόζει σε ένα εγχείρημα αυτού του μεγέθους, καθώς το Yum-e έχει στόχο να γίνει εξαγώγιμο προϊόν.

Yum-e: Το πρώτο ελληνικό σκούτερ παραγωγής παρουσιάστηκε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024!
Το Yum-E είχε την δική του γωνιά στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024

Το όνομά του έχει επιλεχθεί από την ιαπωνική λέξη για το όνειρο και τα ιαπωνικά είναι άμεσο σημείο αναφοράς στην ιστορία και την παράδοση του Ομίλου Σαρακάκη καθώς υπήρξε ο πρώτος εισαγωγέας Honda στην Ευρώπη κι ένας από τους ελάχιστους ανεξάρτητους που παραμένουν ενώ ταυτόχρονα είναι και ο παλαιότερος με συνεχή λειτουργία. Παράλληλα το όνομα Yum-e αποτελεί και λογοπαίγνιο για την λειτουργία του τρίτροχου σκούτερ που προορίζεται για εταιρείες μεταφορών και παραδόσεων.

Ο σχεδιασμός του έχει εξ αρχής απαντήσει στα γνωστά ζητήματα που καλούνται οι επαγγελματίες του χώρου να απαντήσουν με πρώτο και καλύτερο το ζήτημα της αυτονομίας καθώς μιλάμε για ηλεκτρονικό όχημα.

Για αυτό και έγινε προσπάθεια να ξεπερνά τα 200 χιλιόμετρα αυτονομίας με την έγκριση τύπου να είναι ακριβώς 210χλμ αυτομίας με μέγιστη ισχύ 4.0kW και μέγιστη ταχύτητα 45χ.α.ω. Διαθέτει δύο κινητήρες, έναν σε κάθε πίσω τροχό διαστάσεων 90/90-10 καθώς και τρία δισκόφρενα με λειτουργία CBS.

Εμπρός έχει τροχό 80/90-14 με αιχμηρό σχεδιασμό και μπόλικο χώρο για τα πόδια με ίσια ποδιά. Να σημειωθεί πως έχει χώρο και κάτω από τη σέλα για κράνος με έξυπνη τοποθέτηση των μπαταριών που παραμένουν αποσπώμενες και έτσι δεν υπάρχει περιορισμός στον χώρο παρκαρίσματος.

Οι HUB κινητήρες είναι αθόρυβοι και προσφέρουν και ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση με τις τρεις μπαταρίες λιθίου να είναι τύπου NMC, 48V/45Ah με χρόνο πλήρους φόρτισης 4,5 ώρες και για τις τρεις συνολικά. Οι μπαταρίες προσφέρουν έναν κύκλο 1000 φορτίσεων, δηλαδή σχεδόν τριών χρόνων εντατικής καθημερινής χρήσης των Σαββατοκύριακων συμπεριλαμβανομένων. Στόχος του Yum-e είναι να προσφέρει στις εταιρείες χαμηλό κόστος συντήρησης και εξίσου χαμηλό κόστος χρήσης.

Yum-e: Το πρώτο ελληνικό σκούτερ παραγωγής παρουσιάστηκε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024!

Ο χώρος αποθήκευσης, από τα πλέον βασικά χαρακτηριστικά του νέου τρίκυκλου σκούτερ του Ομίλου Σαρακάκη, έχει ωφέλιμο φορτίο 85 κιλών και έξυπνο σχεδιασμό της πλατφόρμας ώστε το κουτί αποθήκευσης να αφαιρείται εύκολα για να αυξάνονται οι δυνατότητες φόρτωσης. Στο μεταξύ το κουτί αποθήκευσης είναι σχεδιασμένο για να φέρει τα διακριτικά της εταιρείας ενώ στον πλούσιο εξοπλισμό -για τα δεδομένα της κατηγορίας και όχι μόνο- περιλαμβάνονται τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, LED φώτα παντού, λειτουργία οπισθοπορείας, χειρόφρενο, αισθητήρες παρκαρίσματος και ψηφιακά όργανα.

Η γραμμή παραγωγής του Yum-e είναι ήδη έτοιμη και έχει ξεκινήσει να βγάζει τα πρώτα Made in Greece ηλεκτρικά σκούτερ! Μακάρι αυτή να είναι η αρχή και να δούμε περισσότερα δίκυκλα δική μας παραγωγής, καθώς τρίκυκλα σίγουρα θα δούμε και άλλα. Η σκέψη να ξεκινήσουν με κάτι που απαντά σε ένα κενό της αγοράς αυτή τη στιγμή είναι απολύτως σωστή καθώς όχι μόνο εξασφαλίζεται η πώληση αλλά ταυτόχρονα χτίζεται και ο τομέας της αξιοπιστίας διότι είναι πλέον κοινά αποδεκτό πως αν πετύχεις στις μεταφορές, έχεις πετύχει και γενικότερα στην λιανική πώληση. Έναν τομέα που θα θέλαμε να δούμε να διευρύνεται.