Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Aprilia Terra 250: Προς το παρόν μόνο για Ασία!

Η Aprilia μπαίνει στα μικρά Adventures

Η Aprilia, μέλος του Piaggio Group συνεχίζει με το πλάνο της για επέκταση στις ασιατικές αγορές και μετά το GPR250 είναι λέτοιμη να παρουσιάσει μια adventure εκδοχή, το Terra 250, που θα διαθέτει τον ίδιο κινητήρα. Πρόκειται ουσιαστικά για την εξέλιξη του Terra 150, το οποίο είναι ήδη αρκετά δημοφιλές στις αγορές τις Ασίας.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά της απόδοσης, ο μικρός μονοκύλινδρος κινητήρας των 249,2cc θα φτάνει τους 26.5 ίππους στις 9.00 στροφές και 2,3 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 7.500 στροφές αντίστοιχα. Το πλαίσιο και τα περιφερειακά του θα είναι ίδια με του Terra 150, πράγμα που σημαίνει ότι το τηλεσκοπικό πιρούνι, ο 18'' τροχός μπροστά και ο 17'' πίσω παραμένουν ως έχουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό να υπάρχει και μία έκδοση Adventure με 21'' τροχό εμπρός, ενώ τα φρένα έχουν αναλάβει δύο δισκόφρενα σε συνδυασμό με ένα σύστημα ABS.

Επιπλέον, οι δημοσιογράφοι του ZigWheels, αναφέρουν ότι ίσως για την Ινδία να παραχθεί και μια έκδοση 300 κυβικών, με μτον κινητήρα που φορά το CFMOTO 300NK, ο οποίος αποδίδει 28 ίππους και 2,6 χιλιογραμμόμετρα ροπής.

Το μεγάλο ερώτημα, είναι αν το Terra θα κάνει την εμφάνισή του και στις ευρωπαϊκές αγορές, όπως είχαμε αναρωτηθεί και όταν παρουσιάστηκε το GPR250. Η μεγάλη διαφορά όμως εδώ, είναι ότι πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα που ανήκει σε μια από τις πλέον ανερχόμενες εμπορικά κατηγορίες στην Ευρώπη, αυτή των μικρών on-off. Ο ανταγωνισμός των Kawasaki Versys-X, Suzuki V-Strom 250, Honda CRF250L, Daytona T310 (και 310Τ1 πρόσφατα) καταγράφει εξαιρετική εμπορική πορεία και κάλλιστα το Aprilia Terra 250 θα μπορούσε να αποτελεί έναν κρυμμένο άσσο στο μανίκη του εργοστασίου στο Noale για το 2021.