Benelli RCX 185i ABS: Το νέο παπί που έρχεται στην Ελληνική αγορά!

Αποκάλυψη ΜΟΤΟ για το νέο παπί της Benelli!
Benelli RCX 185i - Έρχεται στην Ελλάδα!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/1/2023

Η Benelli φέρνει στην Ελλάδα ένα νέο παπί! Η μοναδική χώρα της Ευρώπης που τα παπιά έχουν την δική τους αγορά γίνεται ο επόμενος σταθμός για το παπί της Benelli που για πρώτη φορά είχαμε γράψει πως υπάρχει στην γκάμα της πίσω στον Απρίλιο του 2021!

Ανανεωμένο και έτοιμο τώρα για τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, με ανεστραμμένο πιρούνι, ABS και δύο δίσκους το παπί της Benelli έρχεται άμεσα πλέον την Ελλάδα, όπως αποκαλύπτει το περιοδικό ΜΟΤΟ και μαζί έχουμε και τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά.

Αποδίδει λοιπόν 18 ίππους στις 9.500 στροφές και 1.54 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.000 στροφές ενώ είναι εξατάχυτο με δύο εκκεντροφόρους και τέσσερις βαλβίδες, καθώς και EFI σύστημα ψεκασμού.

Παρότι αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά και χωρίς άμεση γειτνίαση, η ελληνική αγορά εξελίσσεται κάνοντας παράλληλα βήματα με την ασιατική στην πολύ συγκεκριμένη κατηγορία των παπιών, που τα χαρακτηρίζει η τοποθέτηση του κινητήρα τους, το πλαίσιο και τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά και έπειτα η γεωμετρία θέσης οδήγησης.

Benelli RCX 185i - Έρχεται στην Ελλάδα!
Το νέο παπί της Benelli θα έρθει και ενδιαφέροντες χρωματικούς συνδυασμούς

Μεγάλοι τροχοί και χαμηλό κέντρο βάρους είναι τα βασικά τους χαρακτηριστικά και έπειτα η απουσία μανέτας συμπλέκτη. Σε αυτό το τελευταίο υπάρχει εδώ και καιρό τάση διαφοροποίησης καθώς και το παπί ως όχημα καλείται να παίξει και νέους ρόλους, ώστε τώρα έρχοναι περισσότερες αντίστοιχες προτάσεις! Η πιο νέα από αυτές θα είναι κατά πως φαίνεται το νέο υγρόψυκτο, RCX 185i της Benelli.

Έχει αξιόλογα τεχνικά χαρακτηριστικά, μοντέρνο σχεδιασμό με προσεγμένη εμφάνιση ενώ στην έκδοση που δεν πληροί τις προδιαγραφές Euro5 αλλά κυκλοφορεί ήδη σε αγορά εκατομμυρίων οχημάτων, έχει αποδείξει και την αξιοπιστία του. Την οποία αναμένουμε να διατηρήσει και με τον ερχομό του σε Ευρωπαϊκό έδαφος, με τον τελευταίο λόγο να τον έχει η δοκιμή του εδώ φυσικά.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

Εμπορική ονομασία οχήματος

RCX, RCX 185i, RCX 185i ABS

Μήκος μεταξονίου (mm)

1325

Κυβισμός

174cc

Μέγιστη καθαρή ισχύς (Kw)

17,7hp (13,2 kw) / 9500 rpm

Μέγιστη καθαρή ροπή (Nm)

1,54Kg.m (15,2Nm) / 6000 rpm

Μέγιστη ταχύτητα

120 km/h

Πέδηση - πίσω - εμπρός

Δισκόφρενο

Σύστημα πέδησης

ABS

Δισκόφρενο εμπρός

240 mm

Δισκόφρενο πίσω

220 mm

Τύπος κινητήρα

1 κύλινδρος, 4Τ

4 βαλβίδες, 2 εκκεντροφόρους

Σύστημα ψεκασμού

EFI, SOHC, TLI ignition

Εκκίνηση

ηλεκτρική μίζα

Σύστημα ψύξης

υδρόψυκτο

Ταχύτητες

6 ταχύτητες

Σύστημα συμπλέκτη

Υγρού τύπου

Μετάδοση

Αλυσίδα

Βάρος στεγνό

126 kg

Ύψος σέλλας

787 mm

Συνολικό μήκος

2010 mm

Συνολικό πλάτος

675 mm

Συνολικό ύψος

1150 mm

Απόσταση από το έδαφος

160 mm

Μεταξόνιο

1325 mm

Εμπρός ανάρτηση

Ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι

Διαδρομή εμπρός ανάρτησης

88 mm

Πίσω ανάρτηση

Αμορτισέρ λαδιού

Διαδρομή πίσω ανάρτησης

27 mm

Εμπρός ελαστικό

70/90-17

Πίσω ελαστικό

110/70-17

Μέγιστο φορτίο

184 kg

Ρεζερβουάρ

4,8 L

Κατανάλωση εντός / εκτός

1,8 L - 2,0 L / 100km

Τύπος μπαταρίας

12V6Ah (YTX7L-BS)

Σύστημα φώτων

LED

Μπουζί

3 spark plug (CR7E)

 

 

Benelli TRK 552X - Στην αγορά της Κίνας η αναβαθμισμένη έκδοση του μεσαίου On-Off

Πάτησε τις ρόδες της στους δρόμους της Ασίας
motomagBenelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

24/5/2024

Το Benelli TRK 552X έκανε την εμφάνισή του στην Κίνα, ερχόμενο να αντικαταστήσει στις αγορές της Ασίας το δημοφιλές TRK 502, αποκτώντας περισσότερα κυβικά και ισχύ από τον προκάτοχό του, μαζί με πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό, όμως σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία δεν πρέπει να το περιμένουμε στην Ελλάδα.

Το νέο TRK 552X είχε αποκαλυφθεί στα τέλη Απριλίου, χάρη σε φωτογραφίες που έκαναν την εμφάνισή τους, πριν την παρουσίαση του μοντέλου από την εταιρεία. Όπως είχαμε δει και τότε, η εμφάνιση του νέου μοντέλου δεν διαφέρει πολύ από αυτή που γνωρίζουμε εμείς εδώ από το TRK 502, κρατώντας την ίδια σχεδιαστική ταυτότητα της περιπετειώδους οικογένειας της Benelli.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Η μεγαλύτερη αλλαγή εντοπίζεται στον κινητήρα, με τον δικύλινδρο εν σειρά να έχει δεχτεί μία αύξηση στα 550 κυβικά. Η απόδοση ανακοινώνεται στους 61 ίππους στις 8.500 στροφές και τα 5,6 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.000 στροφές, για τις χώρες όπου δεν έχουν κάποιο περιορισμό αντίστοιχο με την Α2 κατηγορία στην Ευρώπη. Για τη μεταφορά της δύναμης στον δρόμο φροντίζει ένας συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης, ο οποίος συνεργάζεται με κιβώτιο έξι σχέσεων. Το πλαίσιο παραμένει ατσάλινο σωληνωτό, με το ψαλίδι να είναι πλέον αλουμινένιο.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Το ρεζερβουάρ παραμένει στα 20 λίτρα, με το ύψος της σέλας να είναι λίγο πιο χαμηλά από το TRK 502 και σημαντικά πιο κάτω από την έκδοση X, στα 825 χιλιοστά. Αρχικά, η Benelli παρουσίασε την έκδοση με τους ακτινωτούς τροχούς και τον μπροστινό των 19 ιντσών, όμως αναμένεται ότι δίπλα του θα δούμε και μία ακόμη με χυτούς τροχούς με μπράτσα, 17 ιντσών μπροστά και πισω, περισσότερο προσανατολισμένη στην ασφάλτινη οδήγηση. Για την πρώτη το βάρος ανακοινώνεται στα 246 κιλά, ενώ για την έκδοση με τους χυτούς τροχούς, το βάρος πέφτει στα 228 κιλά.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Αναβαθμισμένος είναι και ο εξοπλισμός του TRK 552X, με αναρτήσεις και φρένα να υιοθετούν επώνυμες λύσεις. Το τυπικά για Benelli μεγάλο σε διάμετρο ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά είναι της Marzocchi, όπως και το μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ αμφότερες οι αναρτήσεις είναι ρυθμιζόμενες. Το όνομα της Benelli στις δαγκάνες που έχουμε στο TRK 502 έχει αντικατασταθεί στο TRK 552X με αυτό της J.Juan, με το δικάναλο ABS να ολοκληρώνει το πακέτο της πέδησης.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Μέσα από τους φωτιζόμενους διακόπτες, ο αναβάτης μπορεί να περιηγηθεί στο μενού της έγχρωμης TFT οθόνης των 5 ιντσών, στο οποίο θα βρει την επιλογή για την ενεργοποίηση των θερμαινόμενων grip και σέλας. Η οθόνη προσφέρει και δυνατότητα συνδεσιμότητας με το smartphone του αναβάτη για διαχείριση κλήσεων και μουσικής, αλλά και πλοήγηση. Στις ενδείξεις περιλαμβάνεται και αυτή της πίεσης των ελαστικών σε πραγματικό χρόνο, χάρη στο σύστημα TPMS, που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Τα φωτιστικά σώματα είναι παντού LED, με το traction control να ολοκληρώνει το πακέτο του πλούσιο εξοπλισμού.

Καλά όλα αυτά, όμως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από την ελληνική αντιπροσωπεία της Benelli,  Motoway Γ. Καμπράνης Α.Ε., το νέο TRK 552X δεν αναμένεται να πατήσει τις ρόδες του στην Ευρώπη.

Ετικέτες