BMW R1250R – R1250RS 2019 στην EICMA

Με την τεχνολογία ShiftCam
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

6/11/2018

Ήταν φυσικό και απολύτως αναμενόμενο, όπως είχαμε γράψει, ο καινούργιος boxer των 1250 κυβικών να προικίσει όλη την γκάμα των "R" της BMW (πλην της οικογένειας RnineT που "φορούν" τον αερόψυκτο boxer). Στην EICMA λοιπόν, οι Βαυαροί παρουσίασαν τα R1250R και R1250RS, αφού τα R1250GS και R1250RT τα είχαν δείξει αρκετό καιρό πριν την Έκθεση του Μιλάνου. Η ShiftCam τεχνολογία περνάει πλέον σε όλη την οικογένεια των R, με τον μεταβλητό χρονισμό και βύθισμα των βαλβίδων που έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην απόδοση (136 ίπποι) και στην κατανάλωση, όπως είχατε διαβάσει και στην παρουσίαση του R1250GS.


Για την απόδοση πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν δύο riding modes, ενώ στα ηλεκτρονικά βοηθήματα συμπεριλαμβάνονται το ASC (το traction control της BMW) και το hill start control που βοηθά στις εκκινήσεις σε ανηφόρες. Στον προαιρετικό εξοπλισμό διατίθενται και τα "Riding Modes Pro" (Dynamic και Dynamic Pro) που εμπεριέχει και το DTC (Dynamic Traction Control) και για τα δύο μοντέλα, το οποίο συμβάλλει τα μέγιστα ειδικά στις επιταχύνσεις στις εξόδους των στροφών. Το ABS Pro προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στο φρενάρισμα υπό κλίση, ενώ το DBC (Dynamic Brake Control) αυξάνει τα επίπεδα ασφαλείας κατά την επιβράδυνση μειώνοντας την πιθανότητα για ακούσια επιτάχυνση. Μέσω της ECU μειώνεται η δύναμη του κινητήρα κατά το φρενάρισμα έτσι ώστε να γίνεται πλήρης εκμετάλλευση του πίσω φρένου και να παραμένει η μοτοσυκλέτα σταθερή.


Επίσης, στον στάνταρ εξοπλισμό του R1250RS συμπεριλαμβάνονται οι LED προβολείς, ενώ τόσο για το RS όσο και για το R τα LED φώτα ημέρας ανήκουν στο έξτρα εξοπλισμό. Στάνταρ όμως είναι και το Connectivity της BMW που συνεργάζεται με την TFT οθόνη των 6,5 ιντσών και το νέο χειριστήριο που απλοποιεί ιδιαίτερα την διαδικασία των επιλογών. Έξτρα είναι το έξυπνο σύστημα κλήσεων εκτάκτου ανάγκης, μαζί με μια μακριά λίστα από εξαρτήματα που επιτρέπουν στον αναβάτη να βάλει την προσωπική του πινελιά στην μοτοσυκλέτα του από το τμήμα της BMW Motorrad Spezial.
Τέλος, στις στιλιστικές αλλαγές των δύο μοτοσυκλετών ανήκουν τα επανασχεδιασμένα μπροστινά φτερά και η βάση των οργάνων, ενώ το R1250RS έχει διαφορετικό σχεδιασμό για το πάνω μέρος του φαίρινγκ.

Δείτε πλήρες φωτογραφικό υλικό σε υψηλή ανάλυση στο gallery

Ετικέτες

Ducati Factory Made - Και μοβ Multistrada έχουμε, αν έτσι θέλετε

Η μοτοσυκλέτα θα βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής όπως ακριβώς την οραματίζεται ο πελάτης
Multistrada Factory Program
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/2/2026

Η Ducati ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην εξατομίκευση με το Ducati Factory Made, ένα πρόγραμμα που μεταφέρει την παραμετροποίηση της μοτοσυκλέτας απευθείας στη γραμμή παραγωγής του Borgo Panigale. Η πρεμιέρα γίνεται στη Multistrada V4, με το DFM να επιτρέπει στους πελάτες να διαμορφώσουν τη μοτοσυκλέτα τους με αποκλειστικά κοστούμια, ειδικά χρώματα, διαφορετικούς τροχούς, υποπλαίσια και πακέτα εξοπλισμού. Η μοτοσυκλέτα παραδίδεται έτοιμη, ακριβώς όπως την επιθυμεί ο πελάτης, στον dealer.

Το πρόγραμμα ενισχύει περαιτέρω τη συνεργασία Ducati–Automobili Lamborghini, την οποία έχουμε ήδη δει στις ειδικές εκδόσεις Diavel 1260, Streetfighter V4 και Panigale V4. Στις διαθέσιμες χρωματικές επιλογές περιλαμβάνονται και εμβληματικές Ad Personam (αποκλειστικές) αποχρώσεις της Automobili Lamborghini: Viola Pasifae, Arancio Xanto, Giallo Belenus, Blu Uranus και Verde Scandal -χρώματα που μέχρι σήμερα ήταν προνόμιο των supercars της Sant’Agata.

Με αφετηρία τη Multistrada V4 S, όπου προσφέρεται πλήρης εξατομίκευση χρώματος και γραφικών, και με επέκταση σε όλη τη σειρά V4 μέσω επιλογών εξοπλισμού, το Ducati Factory Made επιβεβαιώνει την πρόθεση της εταιρείας στην παροχή μιας εμπειρίας ιδιοκτησίας μοναδικά προσαρμοσμένης στον πελάτη. Η ιδέα μιας μοτοσυκλέτας προσαρμοσμένης στα χρωματικά και εξοπλιστικά γούστα του αναβάτη όχι με aftermarket κινήσεις, αλλά με την παράδοσή της, έτοιμη με μοναδικά χρώματα και αξεσουάρ, από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου.

Ετικέτες