Daytona U & G 125: Η επέλαση της Zontes στα 125!

Δυο άκρως ανταγωνιστικά νέα μοντέλα!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

27/4/2020

Μέσα απ’ την εισαγωγή των U125 και G125 της Zontes, η Daytona ενισχύει τη γκάμα της και εδραιώνει -περισσότερο- την παρουσία της στα 125. Τα U και G 125 αποτελούν πραγματικά τέκνα της Zontes, αφού ο εξοπλισμός τους είναι υπερπλήρης και μερικά απ’ τα στοιχεία που τα χαρακτηρίζουν είναι οι keyless και LED τεχνολογίες. Ο περιφερειακός εξοπλισμός βρίσκεται στα επίπεδα που μας έχει συνηθίσει η Zontes και συμπεριλαμβάνει ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι, αλουμινένιο ψαλίδι ασύμμετρης σχεδίασης, ενώ ο ψεκασμός είναι της Bosch. Ο τομέας των φρένων εντυπωσιάζει για τα δεδομένα της κατηγορίας, αφού πέρα απ’ τα δύο δισκόφρενα (!) διαθέτουν και μονάδα ABS της Bosch! Το U125 ξεχωρίζει με την streetfighter σχεδίαση, ενώ η εμφάνιση του G125 ακολουθεί τις νεορετρό “τάσεις” της εποχής. Τα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα απ’ τον Ιούνιο του 2020, με το G125 να είναι 100 ευρώ φθηνότερο απ’ το U125 που κοστίζει €2.595. Στο δελτίο τύπου που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες.

DAYTONA      U125 & G125

By ZONTES

Εισβολή στην κατηγορία των 125 Street Fighter και Scrambler

Τα DAYTONA  X310, V310, T310, R310 και R250 έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού στην κατηγορία τους. Σήμερα, η σειρά προϊόντων DAYTONA by Zontes έρχεται να “εισβάλει” δυναμικά στη μικρή κατηγορία των 125cc με δύο νέα μοντέλα Euro5.

Οι λεπτομέρειες και το φινίρισμά τους, διατηρούν τα εκπληκτικά υψηλά standards που πλέον έχει θέσει το εργοστάσιο και έχουν προκαλέσει διθυραμβικά σχόλια από ειδικούς και καταναλωτές.

Οι δύο νέες μοτοσυκλέτες εξοπλίζονται από ένα νέο, υψηλής τεχνολογίας, κινητήρα 125κ.εκ.. Υγρόψυκτο, 4 βάλβιδο, με 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων, διπλή χαρτογράφηση ECO/SPORT, ιπποδύναμη που αγγίζει τους 15 ίππους και μέγιστη ροπή τα 16 Nm με τη σχέση συμπίεσης να είναι 12.5:1  

  • Ο κινητήρας είναι εξοπλισμένος με συμπλέκτη ολίσθησης για ελαφριά αίσθηση της μανέτας και καλύτερο έλεγχο της μοτοσυκλέτας κατά τη πέδηση
  • Τροφοδοσία EFI από τη BOSCH
  • Και οι δύο εκδόσεις, διαθέτουν κοινό σύστημα πέδησης με δύο μεγάλα δισκόφρενα πίσω/εμπρός και σύστημα ABS της BOSCH
  • Κοινό είναι και το σύστημα αναρτήσεων με το ανεστραμμένο πιρούνι και τη monoshock ανάρτηση πίσω
  • Το ψαλίδι από χυτό αλουμίνιο είναι ασύμμετρο, υιοθετώντας ένα σχήμα “τόξου” στη δεξιά πλευρά προσφέροντας χώρο στο κοντό τελικό της εξάτμισης

U 125

Στην κατηγορία των Street Fighters, η DAYTONA κάνει είσοδο με τη U125. Η σχεδίασή της με το ανυψωμένο πίσω τμήμα της παραπέμπει σε μεγάλο βαθμό στη μεγαλύτερη αδερφή της, τη γυμνή R310, προσθέτοντας σε αυτό μία πιο εντυπωσιακή αισθητική. Με κάθετη διάταξη φωτισμού μπροστά, το βλέμμα της δίνει μία πολύ επιθετική όψη, χαρίζοντάς της προσωπικότητα και εμφάνιση “KING KONG”.

Διαθέτει πλήρη εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας:

  • Keyless σύστημα ελέγχου
  • Full LED φωτισμό
  • Μοντέρνους εύχρηστους διακόπτες με διακριτικό κρυφό φωτισμό
  • Ηλεκτρικό άνοιγμα καλύμματος ρεζερβουάρ
  • Ηλεκτρικό άνοιγμα σέλας
  • Ηλεκτρικό ξεκλείδωμα τιμονιού
  • Θύρα φόρτισης USB

G 125

Μοντέρνα και με εμπνευσμένη vintage σχεδίαση, η G125 είναι γεμάτη καμπύλες, με βασικό στοιχείο τη μεγάλη δεξαμενή καυσίμου των 20 λίτρων. Η κατασκευή της εντυπωσιακή, καθώς τα retro χαρακτηριστικά όπως οι στρόγγυλοι καθρέπτες τοποθετημένοι στη θέση των αντίβαρων τιμονιού και το στρογγυλό φανάρι μπροστά, παντρεύονται με την τεχνολογία. Σύγχρονη εικόνα προσδίδουν το ανεστραμμένο πιρούνι, τα οπίσθια φωτιστικά που έρχονται σαν σε συνέχεια των χειρολαβών του συνεπιβάτη, το χαρακτηριστικό ψαλίδι αλουμινίου, η θύρα USB, ο full LED φωτισμός και η μεγάλη ψηφιακή LCD οθόνη. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στις πλαϊνές προστατευτικές μπάρες καθώς και στη σχεδίαση του τελικού της εξάτμισης που τοποθετείται ακριβώς μετά την έξοδο του κινητήρα.

Αρχική διάθεση:         Ιούνιος 2020

Τιμή U125       :           2.695€

Τιμή G125       :           2.595€

 

ΚΤΜ – Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις!

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά KTM XC και XC-F δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες