Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Ducati Monster 1200S 2020: Σκοτεινό και κακό!

Black to black

Το πρώτο Monster κυκλοφόρησε το 1993 και με τον ξεχωριστό σχεδιασμό του και την μοναδική οδηγική αίσθηση που προσέφερε, εισήγαγε νέα δεδομένα στη κατηγορία των γυμνών μοτοσυκλετών. Έκτοτε, τα “Τέρατα” της Ducati, διατηρούν ακόμη πρωταγωνιστικό ρόλο στη γκάμα της, χωρίς να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας τους, ενώ το ιταλικό εργοστάσιο από το Borgo Panigale φροντίζει κάθε χρόνο να τα εμπλουτίζει, τονίζοντας περισσότερο αυτό που αντιπροσωπεύουν.

Για το 2020, η Ducati αποφάσισε για την ναυαρχίδα των γυμνών μοτοσυκλετών της, το Monster 1200S, να το ντύσει με ένα “μαύρο πέπλο”, δίνοντάς του μια πιο επιβλητική και sport εμφάνιση. Ωστόσο, για τους Ducatisti που παραμένουν πιστοί στα παραδοσιακά χρώματα της Ducati, το Monster 1200S παραμένει διαθέσιμο και σε κόκκινο. Έτσι, το νέο Monster 1200S παίζει με τις αποχρώσεις του μαύρου, με το χρυσό πιρούνι της Ohlins, τις κόκκινες λεπτομέρειες στις ζάντες και τα carbon μέρη να δημιουργούν αντιθέσεις, κάνοντας πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους…

Το άρθρο συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό

Εξοπλισμένο με τον Testatretta 11ο DS το Monster φτάνει τους 147 ίππους στις 9.250 στροφές και χάρη στον ηλεκτρονικό έλεγχο του γκαζιού, οι κινήσεις του δεξιού καρπού του αναβάτη μεταφέρονται με ακρίβεια, προσφέροντας δυνατές συγκινήσεις χάρη στη ροπή που παράγει. Ακόμη, είναι εξοπλισμένο με τα περισσότερα προηγμένα ηλεκτρονικά βοηθήματα που υπάρχουν στην αγορά όπως τα cornering ABS, traction control, wheelie control και quickshifter τόσο για το ανέβασμα όσο και το κατέβασμα των σχέσεων. Το τελευταίο μάλιστα ήταν μια καινοτομία που η Ducati εισήγαγε πρώτη στις μοτοσυκλέτες παραγωγής.

Το Monster 1200S ξεχωρίζει περισσότερο από την “απλή” έκδοση χάρη στον πρόσθετο περιφερειακό εξοπλισμό, που υπογραμμίζεται από κορυφαίους κατασκευαστές του χώρου. Στον τομέα των αναρτήσεων η Ohlins, που έχει πάντα τον πρώτο λόγο στα πιο “premium” μοντέλα και εκδόσεις της Ducati, εξοπλίζει το Monster 1200S με ένα πλήρως ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι 48mm μπροστά και αντίστοιχα πίσω έχουμε το πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ της. Τα φρένα είναι της Brembo με δύο δίσκους μπροστά 330mm συνδυασμένους με τις ακτινικά τοποθετημένες monoblock δαγκάνες M50, για κορυφαίες επιδόσεις φρεναρίσματος. Στον επιμέρους εξοπλισμό έχουμε φώτα και φλας τεχνολογίας LED, ενώ διαθέτει και DRL (φώτα ημέρας). Το κόστος απόκτησης στην Ελλάδα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, αλλά στην Ιταλία €17.390 χωρίς Φ.Π.Α.