Ecooter E3 - Ήρθε στην Ελλάδα, ανακοινώθηκε η τιμή του

Με αυτονομία που φτάνει έως και τα 210 χιλιόμετρα με 2 μπαταρίες, σε ιδανικές συνθήκες
Ecooter E3
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/7/2023

H Motoway Καμπράνης Α.Ε ανακοινώνει την άφιξη του νέου ηλεκτρικού μοντέλου της Ecooter, Ε3. Το E3 βρίσκεται πλέον στη χώρα μας και είναι διαθέσιμο προς πώληση.

Το E3 ξεχωρίζει για το μινιμαλιστικό του design, ενώ φέρει δυνατό κινητήρα 7kW (9,4 hp) στο κέντρο του οχήματος, και όχι στον πίσω τροχό, με την Ecooter να κάνει λόγο για τελική ταχύτητα έως και 95 χλμ/ώρα. Η αυτονομία του Ε3 σε ιδανικές συνθήκες φτάνει έως και τα 105 χλμ., ενώ μπορεί να δεχθεί και δεύτερη μπαταρία για διπλασιασμό των χιλιομέτρων που μπορεί να καλύψει με μία φόρτιση. Το Ε3 μπορεί μάλιστα να φορτιστεί με ταχυφορτιστή, με τη μπαταρία του να γεμίζει από το 0 στο 90% σε μιάμιση ώρα. Σημειώστε πως οι μπαταρίες του είναι αφαιρούμενες. Στα όργανα βρίσκουμε μια μεγάλη και έγχρωμη οθόνη 6,8 ιντσών με συνδεσιμότητα, ενώ στα όργανα μπορούμε να δούμε ακόμα και την ένδειξη πίεσης ελαστικών. Στις αναρτήσεις βρίσκουμε ένα συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και μονό αμορτισέρ πίσω. Οι τροχοί έχουν διάμετρο 14 ίντσες μπροστά και 13 πίσω (ή και 12 ανάλογα την έκδοση), ενώ το E3 έρχεται εξοπλισμένο με δυο δισκόφρενα και σύστημα CBS. Στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνονται: θύρα φόρτισης USB, αποθηκευτικούς χώρους, PKE smart key, κ.α.

  • Διαθέσιμα Χρώματα: Λευκό και Ασημί
  • Τιμή: 4170€Τιμή με Επιδότηση: 3161€ - Δώρο το Βαλιτσάκι!

Βρείτε το Νέο ηλεκτρικό όχημα της Ecooter Ε3 στα καταστήματα Motoway Καμπράνης Α.Ε και στο δίκτυο συνεργατών της σε όλη την Ελλάδα!

Zontes 125X και 125V με αλουμινένιο πλαίσιο – Πότε έρχονται στην Ελλάδα

Δύο καινοτόμα σκούτερ προδιαγραφών Α1 που πρωτοεμφανίστηκαν στην EICMA θα έρθουν στη χώρα μας
Zontes 125X
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

13/3/2026

Η Zontes συνεχίζει να αναπτύσσεται με ταχύτατο ρυθμό και, πέραν της τρικύλιδρης γενιάς των μοτοσυκλετών 703 που αναμενόμενα έχει πρωταγωνιστήσει στη δημοσιότητα, στην πρόσφατη έκθεση EICMA είχε αρκετά ακόμη ενδιαφέροντα.

Ήδη αυτές τις μέρες καταφτάνει στη χώρα μας το ανανεωμένο best seller G368 ETC, ενώ ακόμη περιμένουμε να έρθει η ασφάλτινη adventure 703T και η νέα δικύλινδρη σειρά σκούτερ 552 με τέσσερα μοντέλα.

Zontes 125X
Zontes 125X

Δεν μένουμε μόνο στους μεσαίους και μεγάλους κυβισμούς ωστόσο, καθώς οι Κινέζοι είχαν μια νοστιμότατη έκπληξη και για την Α1 κατηγορία. Ο λόγος για τα δύο σκούτερ που παρουσίασαν στην έκθεση του Μιλάνου, 125Χ και 125V.

Εκ πρώτη όψεως είναι δύο τυπικά μοντέλα της κατηγορίας τους, με τροχούς 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω. Ο μονοκύλινδρος υγρόψυκτος κινητήρας τους τροδοφοτείται από ψεκασμό Bosch και αποδίδει μέγιστη ισχύ 15 ίππων και ροπή 1.3 χιλιογραμμόμετρων, δηλώνοντας πολύ χαμηλή ονομαστική κατανάλωση 1.8 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα.

Zontes 125V
Zontes 125V

Μοιράζονται εν πολλοίς τον ίδιο ακριβώς εξοπλισμό και οι διαφορές τους εστιάζουν στη σχεδίαση, με το 125Χ σε πιο GT κατεύθυνση και το 125V σε μια πιο λιτή και σπορ σιλουέτα.

Κατά τον κατασκευαστή τους τα δύο σκούτερ επιτυγχάνουν μέγιστη ταχύτητα 99 km/h με δυνατή επιτάχυνση, ενώ διακρίνονται επίσης για τον άφθονο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα που, κατά τη Zontes, δέχεται δύο full-face κράνη!

Zontes 125X

Αυτά ωστόσο είναι τα τετριμμένα, σε πλήρη αντίθεση με το κρυφό τους όπλο που παραμένει αθέατο και κρυμμένο κάτω από τα πλαστικά τους: αλουμινένιο πλαίσιο!

Χάρη σε αυτό, η Zontes μας λέει πως τα 125Χ και 125V ζυγίζουν 108 στεγνά κιλά ή περίπου 117 όταν τα 11λιτρα ρεζερβουάρ τους είναι γεμάτα.

Zontes 125X
Zontes 125X

Η Zontes πρωτοπορεί εδώ, αν και δεν πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή αλουμινένιου σκελετού σε σκούτερ. Το Yamaha TMAX είναι ένα πασίγνωστο μοντέλο με πλαίσιο από αλουμίνιο, όπως ήταν και πριν αρκετά χρόνια το GP1 250 της Derbi.

Ακόμη και στα 125άρια σκούτερ δεν είναι η πρώτη τέτοια εφαρμογή, καθώς είχε προηγηθεί πριν περίπου είκοσι χρόνια το Peugeot Jet Force 125, που κυκλοφορούσε και σε μια θεοπάλαβη έκδοση Compressor. Ναι, με κομπρέσορα, όπως ακριβώς τα Kawasaki H2.

Zontes 125X

Ωστόσο έκτοτε δύσκολα θα έβλεπε κανείς τις λέξεις “αλουμινένια πλαίσια” και “μικρά σκούτερ” στην ίδια πρόταση, γεγονός που θα αλλάξει με την έλευση των δύο νέων Zontes, κάτι που αναμένεται να συμβεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2026, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας.

Ετικέτες