EICMA 2023: Fantic Caballero 125/500 - Βελτιώσεις στα σημεία και αισθητική ανανέωση

Ακόμη προστίθεται μία επιπλέον χρωματική επιλογή στην έκδοση Scrambler
motomagEICMA 2023: Fantic Caballero 125/500 – Βελτιώσεις στα σημεία και αισθητική ανανέωση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

13/11/2023

Tα Caballero 125 και 500 δέχτηκαν βελτιώσεις στα σημεία, με νέα όργανα, νέο ψαλίδι, και αλλαγές στον κινητήρα, που αφορούν όλες τις εκδόσεις, ενώ η έκδοση Scrambler δέχεται την προσθήκη ενός νέου χρωματισμού.

Ξεκινώντας από τον κινητήρα, η απόδοση τόσο στα 125 όσο και στα 500 κυβικά παραμένει ως είχε. Επομένως, ο τετράχρονος, υγρόψυκτος μονοκύλινδρος των 124,66 κυβικών με 1ΕΕΚ και 4 βαλβίδες στον κύλινδρο, διατηρεί την απόδοση των 15 ίππων στις 10.250 στροφές και τα 1,14 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.500 στροφές. Από την άλλη ο υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος των 449 κυβικών με 1ΕΕΚ και 4 β/κ διατηρεί τους 40 ίππους στις 7.500 στροφές και τα 4,38 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.000 στροφές.

Νέο όμως είναι το βολάν, έχοντας περισσότερο βάρος, κάτι που βοηθά στη μείωση των κραδασμών και την πιο ομαλή απόδοση. Σε αυτό το τελευταίο συμβάλει και η νέα χαρτογράφηση, η οποία έχει ρυθμιστεί με γνώμονα την γραμμικότητα σε όλο το φάσμα στροφών.

EICMA 2023: Fantic Caballero 125/500 – Βελτιώσεις στα σημεία και αισθητική ανανέωση

Το αλουμινένιο ψαλίδι αποτελεί μία ακόμα προσθήκη για το μοντέλο του 2024 και προέρχεται από το μεγαλύτερο δικύλινδρο Caballero των 700 κυβικών. Ταυτόχρονα είναι δύο κιλά ελαφρύτερο από το ατσάλινο της προηγούμενης γενιάς, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία βελτιώνει τόσο την ακαμψία όσο και την οδήγηση εκτός δρόμου.

Στα όργανα βρίσκουμε μία νέα LCD οθόνη, η οποία έχει περισσότερες ενδείξεις συμπεριλαμβάνοντας πλέον και αυτή της στάθμης βενζίνης και δυνατότητα συνδεσιμότητας μέσω Bluetooth για τη διαχείριση κλήσεων και μουσικής. Οι ανανεωμένοι διακόπτες περιλαμβάνουν πλέον και την πλήρη απενεργοποίηση του ABS, μέσω της λειτουργίας “All-Terrain”.

EICMA 2023: Fantic Caballero 125/500 – Βελτιώσεις στα σημεία και αισθητική ανανέωση

Κατά τη διάρκεια της EICMA 2023, η Fantic παρουσίασε την εφαρμογή LA NUOVA σε έκδοση BETA, διαθέσιμη για iOS αλλά και Android λογισμικό. Μέσω αυτής ο αναβάτης μπορεί να δει όλες τις βασικές πληροφορίες για τη μοτοσυκλέτα του (υπολειπόμενη αυτονομία, χιλιόμετρα μέχρι το επόμενο σέρβις κ.α.) αλλά και να αποθηκεύσει ηλεκτρονικά τα έγγραφά του (άδεια, ασφάλεια). Η εφαρμογή είναι συμβατή με τα Caballero 125/500, παρέχοντας και δυνατότητα πλοήγησης.

EICMA 2023: Fantic Caballero 125/500 – Βελτιώσεις στα σημεία και αισθητική ανανέωση

Περνάμε τώρα στην εμφάνιση, η οποία έρχεται πιο κοντά στο 700, με τον στρογγυλό προβολέα μπροστά να αποτελείται από 24 μικρά LED. Ίδιας τεχνολογίας είναι και το στρογγυλού σχήματος φανάρι πίσω. Tέλος, στην έκδοση Scrambler βρίσκουμε το νέο χρωματισμό Azzuro, τον οποίο είδαμε για πρώτη φορά στο Caballero 700.

Ετικέτες

Ο CEO της BMW αποκαλύπτει το πρωτότυπο R20 [Video]

Μέσω νέας σειράς βίντεο της BMW Motorrad, ο Markus Flasch μας χαρίζει μερικά πλάνα δράσης και μια γεύση από τον ήχο του δίλιτρου R20
BMW R20
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/9/2026

Υπό τον τίτλο ‘The Ones Who Ride’ (Αυτοί Που Οδηγούν), η BMW Motorrad ξεκινά μια σειρά βίντεο που εστιάζει στους ανθρώπους της εταιρείας και στο πρώτο επεισόδιο, με τίτλο Vision (Όραμα), πρωταγωνιστής είναι ο διευθύνων σύμβουλός της, Markus Flasch.

Εκεί ο Γερμανός μας μιλά για τη θέση του, για τις μοτοσυκλέτες της εταιρείας και το όραμά του για την εταιρεία, μιλώντας μέσα από έναν προσωπικό χώρο στο σπίτι του, εκεί που τον περιμένουν κάθε μέρα οι δικές του μοτοσυκλέτες – μια σειρά νέων και κλασικών BMW και Moto Guzzi.

BMW R20

Μεταξύ αυτών βρίσκεται και η R20, η επόμενη εξέλιξη του σχεδίου Bix Boxer που αφήνει πίσω τα 1800 κυβικά των R18 για να φτάσει στα 2000 cc με μια café racer μοτοσυκλέτα που έχει ήδη κάνει το ντεμπούτο της σε πρωτότυπη μορφή το 2024 στην εκδήλωση Concorso d’ Eleganza Villa d’ Este στις όχθες της ιταλικής λίμνης Como.

BMW R20

Η R20 συνεχίζει την εξέλιξή της για να φτάσει στη γραμμή παραγωγής της BMW, κάτι που φαίνεται πως δεν απέχει και πολύ, μιας και η μοτοσυκλέτα που καβάλησε ο Flasch παραμένει μεν θεωρητικά ένα πρωτότυπο, αλλά δείχνει να βρίσκεται πολύ κοντά στην τελική της μορφή. Αυτό το παραδέχεται και ο ίδιος ο διευθυντής, λέγοντας μάλιστα στο βίντεο πως, “η μοτοσυκλέτα δείχνει έτοιμη, ίσως πρέπει να επισπεύσουμε την παρουσίασή της, πρέπει να μιλήσω με τους μηχανικούς μου”.

BMW Vision K18

Στο βίντεο θα ακούσουμε ακόμη για ένα άλλο συναρπαστικό πλάνο που ετοιμάζει η BMW. Tο επίσης πρωτότυπο Vision K18 μας συστήνει τον εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που από τα 1600 κυβικά έχει ανέβει στα 1800 και, μετά από το δικό του ντεμπούτο πέρυσι στο Concorso d’ Eleganza, ετοιμάζεται επίσης να φτάσει στη γραμμή παραγωγής της BMW.

Δείτε στη συνέχεια το πρώτο επεισόδιο της σειράς The Ones Who Ride της BMW και δείτε τα δύο πρωτότυπα να πλάνα δράσης, με πρωταγωνιστές τους κινητήρες και πρωτίστως τον ήχο τους.

Ετικέτες