EICMA 2023: Moto Morini Milano 2024 - Σχεδιαστικό φρεσκάρισμα, Euro 5+ και αυξημένη απόδοση

Η εμφάνιση του Milano βασίζεται στο μοντέλο 3 ½, ενώ παρά τις νέες προδιαγραφές, η ιπποδύναμη ανέβηκε στους 125 hp!
motomag EICMA 2023: Moto Morini Milano – Σχεδιαστικό φρεσκάρισμα και προσαρμογή στα Euro 5+ δεδομένα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/11/2023

Η Moto Morini στην EICMA έφερε ξανά στο προσκήνιο την κλασική μοτοσυκλέτα Milano η οποία χρησιμοποιεί τον V2 κινητήρα Bialbero CorsaCorta των 1.187 κυβικών εκατοστών ο οποίος αποδίδει 125 ίππους.

Το 2017 η Moto Morini είχε παρουσιάσει το Milano το οποίο εφοδιαζόταν με τον V2 κινητήρα των 1.187 κ. εκ. Bialbero CorsaCorta Euro 4 ο οποίος επέδιδε 110 ίππους, ενώ σχεδιαστικά ήταν βασισμένο στο μοντέλο 3 ½. Στην EICMA η ιταλική εταιρεία εκτός από τα X-Cape 1200 και Corsaro 750 παρουσίασε και το “νέο” Milano το οποίο προσαρμόζεται πλέον στα Euro 5+ δεδομένα. Ο V2 Bialbero CorsaCorta των 1.187 κυβικών εκατοστών όχι μόνο πληροί τώρα τις Euro 5+ προδιαγραφές, αλλά είναι και ισχυρότερος, στους 125 ονομαστικούς ίππους, χάρη σε redesign στο οποίο προχώρησαν οι Ιταλοί! Το πλαίσιο είναι υβριδικό, αποτελούμενο από ατσάλινο χωροδικτύωμα μπροστά και από αλουμινένιες δοκούς στο κέντρο, με το ανεστραμμένο πιρούνι να είναι πλήρως ρυθμιζόμενο. Την πέδηση αναλαμβάνει η ιταλική Brembo, με τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης να είναι τα Diablo Rosso IV της Pirelli, και την οθόνη οργάνων να είναι πλήρως ψηφιακή TFT 5 ιντσών.

EICMA 2023: Moto Morini Milano – Σχεδιαστικό φρεσκάρισμα και προσαρμογή στα Euro 5+ δεδομένα

Σχεδιαστικά το Moto Morini δεν έχει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το μοντέλο που είχε παρουσιαστεί το 2017. Ο χαρακτηριστικός στρογγυλός προβολέας παραμένει, με το κόκκινο χρώμα να κυριαρχεί στα περισσότερα μέρη της μοτοσυκλέτας. Σχεδιαστική διαφορά υπάρχει στην εξάτμιση η οποία διατηρεί τις δύο κάνες ωστόσο έχει πλαστικό προστατευτικό αντί για το μεταλλικό που υπήρχε στο προγενέστερο μοντέλο. Διαφορά υπάρχει και στο τελείωμα της ουράς με την ουρά του νέου Moto Morini Milano να αποκτά βάση για χειρολαβές ώστε να μπορεί να κρατηθεί καλύτερα ο συνεπιβάτης. Οι σχεδιαστικές αλλαγές ολοκληρώνονται με την προσθήκη γκρι χρώματος στο εξωτερικό μέρος του ψυγείου και στο κάτω μέρος του εμπρός φτερού.

EICMA 2023: Moto Morini Milano – Σχεδιαστικό φρεσκάρισμα και προσαρμογή στα Euro 5+ δεδομένα
Ετικέτες

Benelli TRK 552X - Στην αγορά της Κίνας η αναβαθμισμένη έκδοση του μεσαίου On-Off

Πάτησε τις ρόδες της στους δρόμους της Ασίας
motomagBenelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

24/5/2024

Το Benelli TRK 552X έκανε την εμφάνισή του στην Κίνα, ερχόμενο να αντικαταστήσει στις αγορές της Ασίας το δημοφιλές TRK 502, αποκτώντας περισσότερα κυβικά και ισχύ από τον προκάτοχό του, μαζί με πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό, όμως σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία δεν πρέπει να το περιμένουμε στην Ελλάδα.

Το νέο TRK 552X είχε αποκαλυφθεί στα τέλη Απριλίου, χάρη σε φωτογραφίες που έκαναν την εμφάνισή τους, πριν την παρουσίαση του μοντέλου από την εταιρεία. Όπως είχαμε δει και τότε, η εμφάνιση του νέου μοντέλου δεν διαφέρει πολύ από αυτή που γνωρίζουμε εμείς εδώ από το TRK 502, κρατώντας την ίδια σχεδιαστική ταυτότητα της περιπετειώδους οικογένειας της Benelli.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Η μεγαλύτερη αλλαγή εντοπίζεται στον κινητήρα, με τον δικύλινδρο εν σειρά να έχει δεχτεί μία αύξηση στα 550 κυβικά. Η απόδοση ανακοινώνεται στους 61 ίππους στις 8.500 στροφές και τα 5,6 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.000 στροφές, για τις χώρες όπου δεν έχουν κάποιο περιορισμό αντίστοιχο με την Α2 κατηγορία στην Ευρώπη. Για τη μεταφορά της δύναμης στον δρόμο φροντίζει ένας συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης, ο οποίος συνεργάζεται με κιβώτιο έξι σχέσεων. Το πλαίσιο παραμένει ατσάλινο σωληνωτό, με το ψαλίδι να είναι πλέον αλουμινένιο.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Το ρεζερβουάρ παραμένει στα 20 λίτρα, με το ύψος της σέλας να είναι λίγο πιο χαμηλά από το TRK 502 και σημαντικά πιο κάτω από την έκδοση X, στα 825 χιλιοστά. Αρχικά, η Benelli παρουσίασε την έκδοση με τους ακτινωτούς τροχούς και τον μπροστινό των 19 ιντσών, όμως αναμένεται ότι δίπλα του θα δούμε και μία ακόμη με χυτούς τροχούς με μπράτσα, 17 ιντσών μπροστά και πισω, περισσότερο προσανατολισμένη στην ασφάλτινη οδήγηση. Για την πρώτη το βάρος ανακοινώνεται στα 246 κιλά, ενώ για την έκδοση με τους χυτούς τροχούς, το βάρος πέφτει στα 228 κιλά.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Αναβαθμισμένος είναι και ο εξοπλισμός του TRK 552X, με αναρτήσεις και φρένα να υιοθετούν επώνυμες λύσεις. Το τυπικά για Benelli μεγάλο σε διάμετρο ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά είναι της Marzocchi, όπως και το μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ αμφότερες οι αναρτήσεις είναι ρυθμιζόμενες. Το όνομα της Benelli στις δαγκάνες που έχουμε στο TRK 502 έχει αντικατασταθεί στο TRK 552X με αυτό της J.Juan, με το δικάναλο ABS να ολοκληρώνει το πακέτο της πέδησης.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Μέσα από τους φωτιζόμενους διακόπτες, ο αναβάτης μπορεί να περιηγηθεί στο μενού της έγχρωμης TFT οθόνης των 5 ιντσών, στο οποίο θα βρει την επιλογή για την ενεργοποίηση των θερμαινόμενων grip και σέλας. Η οθόνη προσφέρει και δυνατότητα συνδεσιμότητας με το smartphone του αναβάτη για διαχείριση κλήσεων και μουσικής, αλλά και πλοήγηση. Στις ενδείξεις περιλαμβάνεται και αυτή της πίεσης των ελαστικών σε πραγματικό χρόνο, χάρη στο σύστημα TPMS, που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Τα φωτιστικά σώματα είναι παντού LED, με το traction control να ολοκληρώνει το πακέτο του πλούσιο εξοπλισμού.

Καλά όλα αυτά, όμως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από την ελληνική αντιπροσωπεία της Benelli,  Motoway Γ. Καμπράνης Α.Ε., το νέο TRK 552X δεν αναμένεται να πατήσει τις ρόδες του στην Ευρώπη.

Ετικέτες