EICMA 2023: Stormbreaker V 1200 - Με παραδοσιακό V2 αμερικάνικο κινητήρα με ωστήρια

Με ελκυστική τιμή και αξιόλογη ποιότητα κατασκευής
motomag EICMA 2023: Stormbreaker V 1200 – Το cruiser το οποίο δεν θέλει να είναι αντιγραφή της Harley-Davidson
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

9/11/2023

Η SWM παρουσίασε τη νέα cruiser μοτοσυκλέτα της με ονομασία Stormbreaker V 1200 η οποία εφοδιάζεται με τον V2 τετράχρονο αερόψυκτο κινητήρα των 1.202 κυβικών έχοντας ταυτόχρονα ως ατού την καλή ποιότητας κατασκευής και την προσιτή του τιμή.

Το 2022 στην EICMA είχε παρουσιαστεί το SWM Custom Stormbreaker V 1200  το οποίο ένα χρόνο αργότερα ξεκίνησε να πωλείται στις αγορές της Κίνας σε πολύ προσιτή τιμή. Στη φετινή EICMA η ιταλική εταιρεία αποφάσισε να λανσάρει το Stormbreaker V 1200 το οποίο στην ιταλική αγορά κοστίζει 10.000 ευρώ -9.990 για την ακρίβεια- ενώ η ποιότητα κατασκευής του με την πρώτη ματιά είναι αρκετά αξιόλογη. Και το λέμε αυτό γιατί στο ΜΟΤΟ είμαστε αρκετά καχύποπτοι με τις μοτοσυκλέτες οι οποίες έχουν κινεζική προέλευση καθώς στον βωμό του χρήματος έχουν θυσιαστεί αρκετά μηχανικά μέρη τα οποία θα έχριζαν περαιτέρω προσοχής και φροντίδας. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει με το Stormbreaker V 1200 τουλάχιστον με την πρώτη ματιά -όταν θα το έχουμε στα χέρια μας τότε θα μπορούμε να πούμε περισσότερα- καθώς το φινίρισμα της νέας cruiser μοτοσυκλέτας της SWM φαίνεται πως βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, ενώ αν υπήρχε άλλο λογότυπο μάρκας -ονόματα δεν λέμε- τότε οι πωλήσεις θα ήταν πολύ υψηλότερες.

EICMA 2023: Stormbreaker V 1200 – Το cruiser το οποίο δεν θέλει να είναι αντιγραφή της Harley-Davidson

Στην καρδιά του Stormbreaker V 1200 βρίσκεται ο V2 τετράχρονος αερόψυκτος κινητήρας των 1.202 κυβικών εκατοστών Euro5 απόδοσης 60 ίππων, με το κιβώτιο ταχυτήτων να είναι 5 σχέσεων, ενώ την τελική μετάδοση αναλαμβάνει, όπως συνηθίζεται στα cruiser, ένας ιμάντας. Το βάρος της μοτοσυκλέτας αγγίζει τα 262 κιλά, ενώ το ύψος της σέλας είναι χαμηλό στα 715 mm. Όσον αφορά τις αναρτήσεις εμπρός έχουμε συμβατικό πιρούνι με διάμετρο 49 χλστ. ενώ πίσω έχουμε ένα ζευγάρι αμορτισέρ με ρύθμιση προφόρτισης. Στα φρένα εμπρός βρίσκουμε δύο δισκόφρενα 280 χλστ. ενώ πίσω υπάρχει μονό δισκόφρενο 260 χλστ., το πακέτο της πέδησης ολοκληρώνεται με την ύπαρξη ABS, με τους χυτούς τροχούς 16 ιντσών να έχουν διαστάσεις 130/90 μπροστά και 150/80 πίσω.

EICMA 2023: Stormbreaker V 1200 – Το cruiser το οποίο δεν θέλει να είναι αντιγραφή της Harley-DavidsonEICMA 2023: Stormbreaker V 1200 – Το cruiser το οποίο δεν θέλει να είναι αντιγραφή της Harley-Davidson
Ετικέτες

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες