EICMA 2023: Zeeho C!ty Sport, C!ty Cross, C!ty Motard - Τρία concept με κοινά χαρακτηριστικά

Παραμένει άγνωστο αν θα τα δούμε στην παραγωγή
motomag EICMA 2023: Zeeho C!ty Sport, C!ty Cross, C!ty Motard – Τρία concept με κοινά χαρακτηριστικά
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

15/11/2023

Η ZEEHO η οποία αποτελεί την εταιρεία ηλεκτρικών δικύκλων της CFMOTO στην EICMA παρουσίασε τρία πρωτότυπα, τα Zeeho C!ty Sport, Zeeho C!ty Cross και Zeeho C!ty Motard τα οποία έχουν κοινά χαρακτηριστικά αλλά διαφορετικούς αποδέκτες.

To πρωτότυπο Zeeho C!ty Sport έχει τοποθετημένο τον ηλεκτροκινητήρα -δεν ανακοινώνεται η ισχύς του- στη θέση που θα υπήρχε ένας συμβατικός θερμικός κινητήρας, με την τελική μετάδοση να γίνεται με αλυσίδα, ενώ είναι εξοπλισμένο με μία μπαταρία ιόντων λιθίου 60V-32Ah η οποία χαρίζει αυτονομία 80 χιλιομέτρων με μέση ταχύτητα 25 χλμ./ώρα και φορτίζεται στο 80% της σε λιγότερο από τρεις ώρες χάρις στον φορτιστή 700W.

EICMA 2023: Zeeho C!ty Sport, C!ty Cross, C!ty Motard – Τρία concept με κοινά χαρακτηριστικά

Το Zeeho C!ty Sport όσον αφορά την εμφάνιση είναι αρκετά φουτουριστικό αν κρίνουμε από την σέλα η οποία μοιάζει να αιωρείται. Τα ιδιόμορφα φωτιστικά σώματα χαρίζουν επίσης μοναδικό design στο C!ty Sport ενώ η ψηφιακή οθόνη που βρίσκεται κάτω από το τιμόνι και στο σημείο που θα βρίσκαμε το ρεζερβουάρ ολοκληρώνει τον σύγχρονο σχεδιασμό. Το Zeeho C!ty Sport διαθέτει ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός και μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ όσον αφορά την πέδηση βρίσκουμε ένα δισκόφρενο εμπρός και ένα πίσω, με τους τροχούς να είναι 17 ιντσών με μπράτσα. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται το keyless κλειδί ενώ μέσω της οθόνης LCD ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει μεταξύ των δύο mode οδήγησης Eco και Sport.

EICMA 2023: Zeeho C!ty Sport, C!ty Cross, C!ty Motard – Τρία concept με κοινά χαρακτηριστικά

To δεύτερο πρωτότυπο που παρουσίασε η Zeeho στην EICMA ήταν το αδερφάκι του C!ty Sport το C!ty Cross. Το εν λόγω μοντέλο αναζητά την εκτός δρόμου οδήγηση και αυτό φαίνεται με γυμνό μάτι. Όσον αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά αυτά είναι όμοια με του C!ty Sport ωστόσο εδώ έχουμε αλλαγές στα ελαστικά και στις ζάντες. Στο C!ty Cross υπάρχουν ελαστικά διπλής χρήσης ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιούνται ζάντες με ακτίνες. Εμφανισιακά υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ των δύο αυτών μοντέλων -C!ty Sport και C!ty Cross- ωστόσο κάποια περιφερειακά όπως το μπροστινό φτερό, η διαφορετική σέλα και ο διαφορετικός χρωματισμός κάνουν το C!ty Cross να ξεχωρίζει.

Το τρίτο και πιο εντυπωσιακό πρωτότυπο που μας έδειξε η Zeeho στην EICMA ήταν το C!ty Motard, βασίζεται και αυτό στο C!ty Sport, ωστόσο έχει πιο επιθετικές γραμμές και καλύτερο εξοπλισμό. Οι αναρτήσεις στο C!ty Motard προέρχονται από την Ohlins ενώ τα φρένα είναι της ιταλικής Brembo. Περισσότερα στοιχεία δεν γνωρίζουμε για τα τρία αυτά μοντέλα ωστόσο είναι πολύ πιθανό να τα δούμε σύντομα στην παραγωγή.

EICMA 2023: Zeeho C!ty Sport, C!ty Cross, C!ty Motard – Τρία concept με κοινά χαρακτηριστικά
Ετικέτες

Harley-Davidson Pan America 350 - Crossover entry-level μοντέλο

Με βάση το X350, παραμένει άγνωστο ακόμα αν θα το δούμε και Ευρώπη
Harley-Davidson X350RA
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/12/2023

Το ιαπωνικό περιοδικό Young Machine ανακάλυψε στο εγχειρίδιο χρήσης του Harley-Davidson X350 μια επερχόμενη νέα μικρή μοτοσυκλέτα της Harley-Davidson, με τα αρχικά X350RA, ενώ όπως φαίνεται πρόκειται για ένα επερχόμενο Pan America 350, που με τροχούς 17 ιντσών θα κάνει είσοδο στην κατηγορία των μικρών Crossover.

Η Harley-Davidson λάνσαρε φέτος στην Κίνα το naked μοντέλο X350, που βασίζεται στις μικρές μοτοσυκλέτες της QJ Motor. Η μοτοσυκλέτα κατόπιν εξήχθη στην Ιαπωνία, την Αυστραλία και άλλες αγορές, αποτελώντας την πιο προσιτή entry-level επιλογή για τους φαν της Harley-Davidson,

Πρόσφατα, τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ανακάλυψαν ότι το εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης της X350 στην Ιαπωνία κρύβει ένα ακόμα, επερχόμενο, μοντέλο, που όπως φαίνεται ίσως είναι ένα μικρό Pan America με Crossover στιλ.

Harley-Davidson X350RA

Όπως συμβαίνει με εγχειρίδια που έχουν φτιαχτεί για δύο ή τρία μοντέλα που χρησιμοποιούν την ίδια βάση, έτσι κι εδώ, δίπλα στο X350 βλέπουμε να γίνεται αναφορά και σε ένα X350RA, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.

Harley-Davidson X350RA

Στο manual βλέπουμε πως τα δυο μοντέλα έχουν αρκετές διαφορές, με τη μέγιστη ιπποδύναμη του X350RA να εμφανίζεται αρκετά μειωμένη, από τους 36 hp / 9.000 rpm σε 23 hp / 7.000 rpm, με αντίστοιχη μείωση ροπής από 3,16 kgm / 7.000 rpm στα 2,9 kgm / 5.000 rpm -βλέπουμε πως έχει αλλάξει εντελώς η απόδοση, με έμφαση στη χαμηλόστροφη και πιο ροπάτη απόδοση.

Harley-Davidson X350RA

Επιπλέον, στα 200 ανακοινώισμα κιλά βάρους, η X350RA ζυγίζει 8 kg περισσότερα από την X350 (βλ. τοποθέτηση φαίρινγκ, όπως στη μεγαλύτερη Pan America), και έχει ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων από 120/70-ZR17 και 160/60-ZR17 σε 110/70-17 και 150/60-17, με τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης να είναι τα PIRELLI ANGEL GT.

Harley-Davidson X350RA

Βρισκόμαστε σε αναμονή για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με το μυστηριώδες X350RA, και περιμένουμε να δούμε αν όντως θα αφορά μια μικρή Pan America, και τέλος αν μετά την έλευση του στην κινέζικη αγορά το δούμε να εξάγεται και σε άλλες αγορές, όπως σε αυτή της Ευρώπης.