EICMA 2023: Zeeho C!ty Sport, C!ty Cross, C!ty Motard - Τρία concept με κοινά χαρακτηριστικά

Παραμένει άγνωστο αν θα τα δούμε στην παραγωγή
motomag EICMA 2023: Zeeho C!ty Sport, C!ty Cross, C!ty Motard – Τρία concept με κοινά χαρακτηριστικά
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

15/11/2023

Η ZEEHO η οποία αποτελεί την εταιρεία ηλεκτρικών δικύκλων της CFMOTO στην EICMA παρουσίασε τρία πρωτότυπα, τα Zeeho C!ty Sport, Zeeho C!ty Cross και Zeeho C!ty Motard τα οποία έχουν κοινά χαρακτηριστικά αλλά διαφορετικούς αποδέκτες.

To πρωτότυπο Zeeho C!ty Sport έχει τοποθετημένο τον ηλεκτροκινητήρα -δεν ανακοινώνεται η ισχύς του- στη θέση που θα υπήρχε ένας συμβατικός θερμικός κινητήρας, με την τελική μετάδοση να γίνεται με αλυσίδα, ενώ είναι εξοπλισμένο με μία μπαταρία ιόντων λιθίου 60V-32Ah η οποία χαρίζει αυτονομία 80 χιλιομέτρων με μέση ταχύτητα 25 χλμ./ώρα και φορτίζεται στο 80% της σε λιγότερο από τρεις ώρες χάρις στον φορτιστή 700W.

EICMA 2023: Zeeho C!ty Sport, C!ty Cross, C!ty Motard – Τρία concept με κοινά χαρακτηριστικά

Το Zeeho C!ty Sport όσον αφορά την εμφάνιση είναι αρκετά φουτουριστικό αν κρίνουμε από την σέλα η οποία μοιάζει να αιωρείται. Τα ιδιόμορφα φωτιστικά σώματα χαρίζουν επίσης μοναδικό design στο C!ty Sport ενώ η ψηφιακή οθόνη που βρίσκεται κάτω από το τιμόνι και στο σημείο που θα βρίσκαμε το ρεζερβουάρ ολοκληρώνει τον σύγχρονο σχεδιασμό. Το Zeeho C!ty Sport διαθέτει ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός και μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ όσον αφορά την πέδηση βρίσκουμε ένα δισκόφρενο εμπρός και ένα πίσω, με τους τροχούς να είναι 17 ιντσών με μπράτσα. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται το keyless κλειδί ενώ μέσω της οθόνης LCD ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει μεταξύ των δύο mode οδήγησης Eco και Sport.

EICMA 2023: Zeeho C!ty Sport, C!ty Cross, C!ty Motard – Τρία concept με κοινά χαρακτηριστικά

To δεύτερο πρωτότυπο που παρουσίασε η Zeeho στην EICMA ήταν το αδερφάκι του C!ty Sport το C!ty Cross. Το εν λόγω μοντέλο αναζητά την εκτός δρόμου οδήγηση και αυτό φαίνεται με γυμνό μάτι. Όσον αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά αυτά είναι όμοια με του C!ty Sport ωστόσο εδώ έχουμε αλλαγές στα ελαστικά και στις ζάντες. Στο C!ty Cross υπάρχουν ελαστικά διπλής χρήσης ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιούνται ζάντες με ακτίνες. Εμφανισιακά υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ των δύο αυτών μοντέλων -C!ty Sport και C!ty Cross- ωστόσο κάποια περιφερειακά όπως το μπροστινό φτερό, η διαφορετική σέλα και ο διαφορετικός χρωματισμός κάνουν το C!ty Cross να ξεχωρίζει.

Το τρίτο και πιο εντυπωσιακό πρωτότυπο που μας έδειξε η Zeeho στην EICMA ήταν το C!ty Motard, βασίζεται και αυτό στο C!ty Sport, ωστόσο έχει πιο επιθετικές γραμμές και καλύτερο εξοπλισμό. Οι αναρτήσεις στο C!ty Motard προέρχονται από την Ohlins ενώ τα φρένα είναι της ιταλικής Brembo. Περισσότερα στοιχεία δεν γνωρίζουμε για τα τρία αυτά μοντέλα ωστόσο είναι πολύ πιθανό να τα δούμε σύντομα στην παραγωγή.

EICMA 2023: Zeeho C!ty Sport, C!ty Cross, C!ty Motard – Τρία concept με κοινά χαρακτηριστικά
Ετικέτες

BSA Thunderbolt 350: Έρχεται στην Ελλάδα με υπογραφή KISKA

Η adventure μοτοσυκλέτα της BSA ετοιμάζεται να βγει στην αγορά και έχουμε μια πρώτη εκτίμηση χρόνου άφιξης και τιμής
BSA Thunderbolt 350
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

13/2/2026

Στην πρόσφατη παρουσία της BSA στην έκθεση EICMA 2025 το Thunderbolt 350 εύλογα συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον ως το νέο μοντέλο που ακόμη δεν είχε μπει στην παραγωγή, μα αυτό αναμένεται να αλλάξει σύντομα.

Έχοντας πια αντιπροσώπευση στην Ελλάδα από την KSR Hellas, η άφιξή του στη χώρα δεν είναι ακόμη οριστικά καθορισμένη και η πρόβλεψη είναι για το 2027, με μερικές πιθανότητες να έρθει στα μέρη μας αρκετά νωρίτερα, τον φετινό Σεπτέμβριο.

BSA Thunderbolt 350

Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, η τιμή του εκτιμάται πως θα κινηθεί περίπου στο ένα χιλιάρικο πάνω από το Bantam 350 - για την τιμολόγηση του οποίου έχουμε μιλήσει λίγο πριν το τέλος της περασμένης χρονιάς.

BSA Thunderbolt 350

Το τέταρτο μοντέλο της BSA μετά τα Gold Star 650, Bantam 350 και Scrambler 350 είναι σχεδιασμένο από τον αυστριακό οίκο KISKA - ο οποίος έχει πια ανεξαρτητοποιηθεί μετά τις ιδιοκτησιακές αλλαγές που συντελέστηκαν στον όμιλο Pierer, του οποίου ήταν μέλος – με βάση μια σιλουέτα που επιχειρεί να συνδέσει την ιστορία της BSA με τις σύγχρονες επιταγές της adventure σχολής.

BSA Thunderbolt 350

Ο υγρόψυκτος μονοκύλινδρος κινητήρας του είναι κοινός με το Bantam 350, μετρώντας 334 cc για μέγιστη απόδοση 29 ίππων στις 8.000 rpm και 3 χιλιογραμμόμετρων ροπής στις 5.800 rpm μέσω εξατάχυτου κιβωτίου.

BSA Thunderbolt 350

Με τροχούς 21 ιντσών μπροστά και 17 πίσω το Thunderbolt δεν κρύβει τη χωμάτινη πλευρά του χαρακτήρα του, η οποία υποστηρίζεται από τις αναρτήσεις που περιλαμβάνουν ανεστραμμένο πιρούνι 41 mm με διαδρομή 200 mm και ένα αμορτισέρ με διαδρομή 180 mm.

BSA Thunderbolt 350

Εξοπλίζεται με δικάναλο ABS με τρία modes λειτουργίας (Road, Rain και Off-Road), traction control, συνδεσιμότητα Bluetooth με υποστήριξη πλοήγησης και δηλώνει στεγνό βάρος 185 κιλών.

BSA Thunderbolt 350

 

Ετικέτες