EICMA 2024: CFMOTO 675 SR-R και 675 NK - Η τρικύλινδρη οικογένεια έρχεται Ευρώπη

Μετά τις Η.Π.Α., σειρά έχουμε εμείς - Ίδια απόδοση και για τα δύο, στους 88 hp
Η σειρά 675 της CFMOTO έρχεται στην Ευρώπη
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/11/2024

Η CFMOTO παρουσίασε στην EICMA δυο μοτοσυκλέτες που μοιράζονται την ίδια βάση κινητήρα, αναρτήσεων, τροχών, φρένων και οργάνων, διαφέροντας στις λεπτομέρειες -τιμόνι, πλαστικά, προβολέας κυρίως. Η μεν 675SR-R είναι η Supersport πρόταση της εταιρείας, και η 675NK η γυμνή.

Η εμφάνιση είναι αιχμηρή και σπορ, στα πρότυπα των 450SR-S και 450NK, με ατσάλινο πλαίσιο δυο δοκών, κτηνώδες αλουμινένιο ψαλίδι “banana” δυο μπράτσων, 3 σε 1 κοντό τελικό εξάτμισης κάτω από τον κινητήρα, ανεστραμμένο πιρούνι και μονό πίσω αμορτισέρ (με ρυθμίσεις), φρένα της J.Juan με τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες και δυο δίσκους μπροστά που διαθέτουν προστατευτικά σε MotoGP στιλ, full-LED και DRL LED φώτα, TFT έγχρωμη οθόνη οργάνων 5 ιντσών με συνδεσιμότητα, δικάναλο ABS, Traction Control, shifter κ.α.

Ο τρικύλινδρος τετράχρονος, ψεκαστός, υγρόψυκτος κινητήρας των 674 κ.εκ., με 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο και 2 εκκεντροφόρους επικεφαλής ζυγίζει 55 κιλά και στην ευρωπαϊκή Euro5+ έκδοση αποδίδει 88,5 hp / 11.000 rpm και 6,93 kgm / 8.250 rpm. Ο συμπλέκτης είναι περιορισμένης ολίσθησης και το κιβώτιο 6 σχέσεων.

Το μεταξόνιο ανακοινώνεται στα 1.400 mm, το ύψος σέλας στα 810 mm, η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ στα 15 λίτρα και το βάρος στα 189 κιλά -το δελτίο τύπου γράφει curb weight δηλαδή με 90% γεμάτο το ρεζερβουάρ, αλλά διατηρούμε μια επιφύλαξη, μας φαίνονται λίγα.

Οι κοινές αναρτήσεις αποτελούνται από πλήρως ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι 41 mm και από μονό αμορτισέρ ρυθμιζόμενο για προφόρτιση και απόσβεση επαναφοράς. Οι διαδρομές τους ανακοινώνονται στα 130 mm. Οι δυο δίσκοι μπροστά έχουν διάμετρο 300 mm, ακτινικές είναι οι τετραπίστονες δαγκάνες της J.Juan και τα ελαστικά έχουν διαστάσεις 120/70-17 και 180/55-17. 

Ετικέτες

Νέο μοντέλο BMW ενόψει: Χαμηλό, μακρύ και σκοτεινό

Αποκαλυπτήρια την Παρασκευή 15 Μαΐου
bmw-new-model-teaser
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/5/2026

H BMW Motorrad δημοσίευσε μια ασαφή και σκοτεινή φωτογραφία για να προλογίσει την αποκάλυψη ενός νέου μοντέλου την Παρασκευή 15/5 και ώρα 20:00 Ελλάδας (19:00 CEST).

Προφανώς δεν αποκαλύπτει περί τίνος πρόκειται, αλλά από τη φωτογραφία μπορούμε να διακρίνουμε ένα μακρύ και χαμηλό σουλούπι που εύκολα θα ταίριαζε με ένα bagger μοντέλο.

Η BMW έχει ήδη στη γκάμα της baggers σε δύο μορφές, μια με τον μεγάλο boxer στο R 18 Β και μια με τον εξακύλινδρο στο Κ 1600 Β.

Τι νέο περιμένουμε από τους Γερμανούς; Ένα νέο μοντέλο που σίγουρα θα έρθει κάποια στιγμή σύντομα είναι το R20, με τον νέο μεγαλύτερο boxer όλων των εποχών στα δύο λίτρα χωρητικότητας. Αυτό έχει ήδη εμφανιστεί σε πρωτότυπη μορφή το 2024 στην ετήσια εκδήλωση Concorso d’ Eleganza – Villa d’ Este στην Ιταλία, οπότε ίσως η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα να είναι αυτή που θα μας συστήσει την έκδοση παραγωγής του πρώτου μοντέλου R 20.

Από την άλλη το σύγχρονη αισθητικής φωτιστικό σώμα μπροστά δεν μοιάζει τόσο ταιριαστό με ένα Heritage μοντέλο, οπότε ίσως εδώ η BMW να μας επιφυλάσσει μια διαφορετική έκπληξη. Ένα νέο K 1600 B, για παράδειγμα, ή ίσως κάτι εντελώς καινούργιο που δεν μπορούμε να προβλέψουμε.

Σε κάθε περίπτωση, σε μερικές μέρες θα γνωρίζουμε πέραν οποιασδήποτε αμφιβολίας.

Ετικέτες