CFMOTO 675NK - Νέο χρώμα εμπνευσμένο από τα αγωνιστικά GP

Τα χρώματα της εκλεκτής έκδοσης 675NK GP εξαπλώνονται και στη βασική γκάμα του μοντέλου.
cfmoto-675nk
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

3/6/2026

Η CFMOTO ανακοίνωσε έναν νέο χρωματισμό για το 675ΝΚ, ο οποίος έρχεται να προστεθεί στους δύο υπάρχοντες, τον λευκό (Glacier White) και τον γκρίζο (Tundra Grey).

Η νέα απόχρωση έχει ως βάση το μαύρο χρώμα σε συνδυασμό με γαλάζιο, δηλαδή τα χρώματα που χαρακτηρίζουν τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της CFMOTO σε Moto2 και Moto3.

cfmoto 675nk gp
Το πρωτότυπο CFMOTO 675NK GP όπως είχε παρουσιαστεί πέρυσι στην EICMA

Πέραν της εμφάνισης δεν προκύπτει καμιά άλλη διαφορά στο μοντέλο, ενώ ο χρωματισμός αυτός εμφανώς βασίζεται στο πρωτότυπο 675NK GP που είχε παρουσιαστεί πέρυσι στην EICMA, χωρίς βέβαια τα εκλεκτά καλούδια που έλαμπαν πάνω του, όπως οι δαγκάνες GP4-MotoGP της Brembo και οι αναρτήσεις της Ohlins. Διατηρεί πάντως το λογότυπο Aspar Team στα πλανά του ψυγείου, δηλώνοντας ευθέως τη διασύνδεση με τα αγωνιστικά χρώματα του MotoGP.

CFMOTO

Προς το παρόν δεν γίνεται αναφορά στο πότε θα περάσει στην παραγωγή αυτό το νέο χρώμα, καθώς ακόμη δεν έχει ενταχθεί ούτε στην κινέζικη ιστοσελίδα της CFMOTO. Πιθανότατα θα ενταχθεί στη γκάμα του μοντέλου κάποια στιγμή αργότερα φέτος στην Κίνα, για να έρθει στα μέρη μας από το 2027.

 

Ετικέτες

EICMA: Ducati DesertX Rally 2027 - Η έκδοση που είναι έτοιμη για μεγαλύτερες περιπέτειες

110 ίπποι, 209 κιλά χωρίς καύσιμο - Μεγαλύτερες διαδρομές αναρτήσεων, 6 προγράμματα οδήγησης
Ducati DesertX Rally 2027
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

4/11/2026

Στην περσινή EICMA είδαμε το νέο DesertX και στη φετινή η Ducati μας επιφύλασσε την έκδοση Rally της νέας γενιάς που έρχεται πιο έτοιμη από τη βασική έκδοση για να αντιμετωπίσει ακόμη πιο δύσκολο τερέν εκτός δρόμο.

Σε σχέση με το DesertX, οι διαφορές του Rally ξεκινούν από τη σχεδίαση με το εμπρός φτερό να κάνει την πιο αισθητή διαφορά. Έχει τοποθετηθεί επίσης και ενισχυμένη προστατευτική ποδιά αλουμινίου που είναι 1,5 χλστ. πιο παχιά στα τέσσερα (4) χλστ. συνολικά, ενώ έχει και ένα επιπλέον σημείο στήριξης ώστε να κατανέμονται πιο ομοιόμορφα οι δυνάμεις σε περίπτωση που χτυπήσει πάνω σε κάτι. 

Ducati DesertX Rally 2027

Η σέλα είναι επίσης τύπου ράλι, ενιαία και επιτρέπει μεγαλύτερη ελευθερία στις κινήσεις του αναβάτη, εμπρός-πίσω αλλά και από την καθιστή στην όρθια θέση οδήγησης. Στάνταρ είναι επίσης η εξάτμιση κατασκευασμένη από τιτάνιο που προέρχεται από την Termignoni και έχει καπάκι από ανθρακονήματα. Το ρεζερβουάρ είναι πλαστικό και έχει και ενσωματωμένες προστασίες για να αυξήσει την αντοχή του σε περίπτωση πτώσης.

Για τις αναρτήσεις η Ducati επέλεξε την KYB, την οποία και θεωρεί την καλύτερη για τη συγκεκριμένη κατηγορία με το DesertX Rally να φέρει ανεστραμμένο πιρούνι 48 χλστ. με ειδική επίστρωση Kashima στις μπότες που μειώνει τις τριβές, ενώ προστατεύει παράλληλα πιο αποτελεσματικά από γρατσουνιές και λοιπές φθορές. Τα καλάμια έχουν επίσης την δική τους επίστρωση DLC που μειώνει ακόμη περισσότερο τις τριβές και βελτιώνει τη λειτουργία της ανάρτησης, κάτι που γίνεται ευκολότερα αντιληπτό στις υψηλότερες συχνότητες.

Ducati DesertX Rally 2027

Πίσω έχει τοποθετηθεί μακρύτερο αμορτισέρ σε σχέση με το προηγούμενο, το οποίο είναι πλήρως ρυθμιζόμενο -απόσβεση συμπίεσης και επαναφοράς για το πιρούνι- και έχει και μοχλικό. Σε σχέση με το DesertX η διαδρομή του πιρουνιού είναι 20 χλστ. μεγαλύτερη και φτάνει τα 250 χλστ., ενώ μεγαλύτερη είναι και η διαδρομή του πίσω τροχού στα 240 χλστ, και εκεί στα +20 χλστ. Το αμορτισέρ φέρει επίσης υδραυλική προφόρτιση, αλλά και διπλή απόσβεση συμπίεσης High και Low. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται επίσης ρυθμιζόμενο σταμπιλιζατέρ τιμονιού της Ohlins. Η απόσταση από το έδαφος βρίσκεται στα 256 χλστ., ενώ 900 χλστ. από αυτό απέχει η σέλα, 10 λιγότερα από του προηγούμενου Desert X Rally.

Αλλαγές έχουμε και στους tubeless ακτινωτούς τροχούς της Takasago Excel με την εμπρός ζάντα να παραμένει στις 21x2,15 ίντσες, την πίσω όμως να έχει τέσσερεις περισσότερες ακτίνες έναντι του DesertX φτάνοντας έτσι στις 36, ενώ είναι και μισή ίντσα πιο στενή, στις τέσσερεις (4). Σε σχέση με του DesertX οι νέες ζάντες είναι και ελαφρύτερες συνολικά κατά 1,5 κιλό.

Ducati DesertX Rally 2027

Η απόδοση του κινητήρα των 890 κ.εκ. παραμένει στα επίπεδα της στάνταρ έκδοσης με 110 ίππους και 9,4 kg.m ροπής στις 9.000 και 7.000 σ.α.λ. αντίστοιχα. Στα φρένα βλέπουμε δαγκάνες M4.32 της Brembo και δίσκους 305 χλστ.

Σύμφωνα με αυτά που μας είπαν οι άνθρωποι του Borgo Panigale η διάθεση της μοτοσυκλέτας στις αγορές της Ευρώπης θα ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2027.

Ducati DesertX Rally 2027Ducati DesertX Rally 2027