EICMA 2024: Keeway TerraFina 350i - Με GT προσανατολισμό και ADV στοιχεία

Εντυπωσιακοί LED προβολείς και υψηλό επίπεδο εξοπλισμού - Ουσιαστικά πρόκειται για rebadged Dayang Vorei ADV 350
Keeway Terrafina 350
Από το

motomag

18/11/2024

Στα πλαίσια της Έκθεσης EICMA παρουσιάστηκε το νεό Keeway TerraFina 350i (που ουσιαστικά αποτελεί rebadged Dayang Vorei Adv 350) που ξεχώρισε με τον GT χαρακτήρα του, με υψηλό επίπεδο εξοπλισμού και μεγάλο ρεζερβουάρ, προσφέροντας λειτουργικότητα σε καθημερινό επίπεδο και άνεση σε μεγαλύτερες χιλιομετρικές αποστάσεις.

Το νέο TerraFina 350i, είναι ένα Grand Touring σκούτερ μεσαίου κυβισμού που εφοδιάζεται με έναν μονοκύλινδρο, τετράχρονο, τετραβάλβιδο, υγρόψυκτο κινητήρα 333 κ.εκ. αποδίδοντας 26,82 ίππους στις 7.500σ.α.λ. και 2,90 kgm στις 6.000σ.α.λ. Η τελική μετάδοση γίνεται με ιμάντα ενώ το χαμηλό ύψος της σέλας των 755mm καθιστά το TerraFina προσβάσιμο και στα χαμηλότερα αναστήματα. 

Στο design ξεχωρίζουν τα τέσσερα τετράγωνα LED φωτιστικά σώματα μπροστά και το “ράμφος” από κάτω που του δίνει σχεδιαστικό αέρα ADV. 

Στον εξοπλισμό του Terrrafina ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων: η τεράστια σέλα τόσο αναβάτη όσο και συνεπιβάτη, η μεγάλη ψηφιακή οθόνη οργάνων με μεγάλο όγκο πληροφορίας που περιλαμβάνει και ένδειξη πίεσης ελαστικών TPMS, το keyless σύστημα, το μεγάλο ρεζερβουάρ των 17,4 λίτρων, τα συστήματα ABS & Traction Control (με το δεύτερο να μπορεί να απενεργοποιηθεί!), τα δυο αμορτισέρ πίσω με ξεχωριστά δοχεία αερίου και διαδρομή 107 mm,  η θύρα φόρτισης USB, η ρυθμιζόμενη ζελατίνα, οι ρυθμιζόμενες μανέτες, η σχάρα και οι χειρολαβές συνεπιβάτη, τα ελαστικά με On-Off χάραξη, κ.α.

Οι ζάντες έχουν διαστάσεις 14 και 13 ιντσών εμπρός και πίσω, το συμβατικό πιρούνι διαδρομής 120 mm έχει φυσούνες σε ADV στιλ, και στα φρένα συναντάμε μια διπίστονη δαγκάνα εμπρός με δίσκο των 276mm και μια μονοπίστονη πίσω με δίσκο 240mm. Το βάρος του scooter ανακοινώνεται στα 208 κιλά και η τελική του ταχύτητα στα 125 χλμ/ώρα -πιστεύουμε γίνεται αναφορά σε κιλά με υγρά και πραγματικά χιλιόμετρα.

Οι αποθηκευτικοί χώροι περιλαμβάνουν τον κάδο κάτω από τη σέλα και δυο ντουλαπάκια στο εσωτερικό της ποδιάς.
Το TerraFina 350i θα είναι διαθέσιμο σε όλον τον κόσμο μέσα στο 2025.
 

Ετικέτες

Η motocross οικογένεια της Beta ανανεώνεται και υποδέχεται τη νέα τετράχρονη RX 250 4T

Ολοκαίνουργια τετράχρονη ΜΧ 250 κυβικών με το βλέμμα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2027
beta rx 250 4t
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

16/6/2026

Με αφετηρία το 2021 η Beta επέκτεινε τη γκάμα της στο Motocross παρουσιάζοντας τη δίχρονη RX 300 και σταδιακά η φαμίλια αυτή μεγάλωσε. Η άφιξη του δίχρονου RX 250 2Τ και η αναβάθμιση του RX 300 2Τ σε RX 350 2Τ συνοδεύτηκε από την εμφάνιση του τετράχρονου RX 450 4T που πλέον έχει σταθερή συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία του παγκοσμίου MXGP.

Ήταν αναμενόμενο πως οι Ιταλοί θα έφτιαχναν και μια τετράχρονη για την ΜΧ2 κατηγορία των 250 κυβικών και οι προθέσεις τους απέκτησαν συγκεκριμένη μορφή και χρονοδιάγραμμα τον περασμένο Χειμώνα, όταν ένα πρωτότυπο έτρεξε σε αγώνα του ιταλικού πρωταθλήματος ΜΧ.

beta rx 250 4t
Beta RX 250 4T

Λίγους μήνες αργότερα έρχεται η επίσημη αποκάλυψη από τη Beta, το RX 250 4Τ είναι εδώ με ολοκαίνουργιο μονοκύλινδρο υγρόψυκτο τετραβάλβιδο κινητήρα 250 cc με κιβώτιο πέντε σχέσεων και ηλεκτρική μίζα.

Εξοπλίζεται με αναρτήσεις της ΚΥΒ, αμφότερες προερχόμενες από το αντίστοιχο 450 με διαφορετικό σετάρισμα για να ταιριάξει με την απόδοση του μικρότερου κινητήρα.

beta rx 250 4t
Beta RX 250 4T

Το ηλεκτρονικό πακέτο βοηθημάτων του RX 4T 250 περιλαμβάνει Launch Control ρυθμιζόμενο σε 5 επίπεδα, Quickshifter, Traction control σε 2 επίπεδα και δύο χαρτογραφήσεις κινητήρα.

Πέραν του νέου μοντέλου, η Beta έχει φρεσκάρει και τα υπόλοιπα μοντέλα της RX γκάμας.

beta rx 250 4t

Όλα τα μοντέλα

  • Νέα θέση για το τιμόνι, 5 χιλιοστά ψηλότερα για καλύτερη εργονομία και άνεση
  • Ενισχυμένος οδηγός αλυσίδας
  • Νέο προστατευτικό μπροστινού γραναζιού μετάδοσης
  • Νέα γκριπς από μαλακότερο υλικό και σκαλιστό σήμα Beta
  • Νέα γραφικά σε κόκκινο και μαύρο.
beta rx 450 4t
Beta RX 450 4T

RX 450 4T

Το ηλεκτρονικό του οπλοστάσιο ενισχύεται με Quickshifter και Launch Control, όπως ακριβώς και η νέα RX 250 4T.

Παράλληλα η Beta επαναπρογραμμάτισε το Traction Control για ακριβέστερη λειτουργία, ενώ μια ακόμη αλλαγή θα βρούμε στον κινητήρα και συγκεκριμένα στο σώμα του ψεκασμού που έχει νέο κωνικό σχήμα, υπηρετώντας αμεσότερη απόκριση στο γκάζι και ομαλότερη παροχή ισχύος.

Beta RX 350 2T
Beta RX 350 2T

RX 250-350 2T

Αμφότερα τα δίχρονα ΜΧ μοντέλα έχουν δεχτεί πληθώρα βελτιώσεων για το 2027:

  • RX 350 – Νέο πιστόνι, ελαφρύτερο και με νέα επίστρωση PVD (Physical Vapour Deposition) που μειώνει τον συντελεστή τριβής και υπόσχεται τόνωση της απόδοσης κατά 1,5 ίππο.
  • RX 250 – Μακρύτερη τελική μετάδοση, 14/51 από 13/50.
  • Τελικό εξάτμισης – Και στα δύο δίχρονα RX ο σιγαστήρας έχει επανασχεδιασμένα σωθικά για αυξημένη αντοχή
  • Ελαστικά – Η νέα γενιά της Dunlop υπόσχεται κορυφαία πρόσφυση με μικρότερο βάρος από πριν
  • Τιμόνι – Τα κουμπιά που ελέγχουν τις ρυθμίσεις των Launch Control και Quickshifter τοποθετούνται στο μαξιλάρι στο κέντρο του τιμονιού, μαζί με το κουμπί επιλογής χαρτογραφήσεων κινητήρα.
Beta RX 2027

Τα motocross μοντέλα της Beta για το 2027 αναμένονται στις αγορές σε δύο φάσεις: από τα μέσα Ιουνίου το RX 450 4T και από τον Ιούλιο τα δίχρονα RX 250/350 και το νέο RX 250 4T.

 

 

Ετικέτες