EICMA 2024: Keeway TX450R - Επανεμφάνιση στο Μιλάνο, ακόμα όμως να βγει στην παραγωγή

Η μονοκύλινδρη Rally μοτοσυκλέτα που είχαμε δει πρώτα στην EICMA 2023
Keeway TX450
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/11/2024

Το TX450R είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην EICMA 2023, ενώ τώρα το είδαμε και στο σαλόνι του 24, με διαφορετική βαφή και γραφικά, όμως με τα ίδια σχεδόν τεχνικά χαρακτηριστικά και ελάχιστες αλλαγές. Η μεγάλη ερώτηση είναι το πότε θα δούμε τη μοτοσυκλέτα στην παραγωγή. 

Ο κινητήρας της QJMOTOR παραμένει ως είχε, μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος και ψεκαστός με απόδοση 40,2 hp / 8.000 rpm και ροπή 3,77 kgm (πέρυσι είχε ανακοινωθεί στα 4), ενώ το κιβώτιο είναι 6 σχέσεων.

Το πλαίσιο είναι δυο δοκών από ατσάλι (πέρυσι είχε δηλωθεί αλουμινένιο) και το ψαλίδι αλουμινένιο, με τους ακτινωτούς τροχούς να έχουν διαστάσεις 21 και 18 ίντσες. Στις πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις βρίσκουμε ανεστραμμένο πιρούνι 48 mm της FASTACE με διαδρομή 280 mm, και πίσω έχουμε μονό αμορτισέρ της ίδιας εταιρείας με αντίστοιχη διαδρομή.

Στα φρένα έχουμε δίσκο 270 mm μπροστά με διπίστονη δαγκάνα και έναν ακόμα δίσκο 240 mm πίσω με δαγκάνα ενός εμβόλου. Το δικάναλο ABS είναι στάνταρ ενώ μπορεί να απενεργοποιηθεί για Offroad χρήση.

Τεράστιο είναι το 26λιτρο ρεζερβουάρ, ενώ στα όργανα βρίσκουμε TFT οθόνη 7 ιντσών (πέρυσι είχε δηλωθεί στις 5 ίντσες) και υπάρχει και θύρα USB.

Στις διαστάσεις της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται βάρος 145 κιλών (3 περισσότερα από πέρυσι), ύψος σέλας 880 mm και μέγιστη ταχύτητα 125 χλμ/ώρα.

Ετικέτες

Suzuki SV-7GX: Ανακοινώθηκε τιμή και διαθεσιμότητα στην Ελλάδα – Φθηνότερο από DR-Z4! [Video]

Η ελληνική Suzuki δέχεται ήδη προπαραγγελίες για το νέο μοντέλο
Suzuki SV-7GX
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

18/6/2026

H Suzuki παρουσίασε το SV-7GX στην έκθεση EICMA τον περασμένο Νοέμβρη, χαράσσοντας μια νέα Euro 5+ ζωή για τον αειθαλή V2 που έχει γράψει χιλιάδες πωλήσεις στη χώρα μας με τα SV650 και V-Strom 650.

Το νέο μοντέλο συνδυάζει την ασφάλτινη στόχευση που εκφράζουν οι τροχοί 17 ιντσών μπροστά και πίσω με την πιο όρθια θέση οδήγησης που δημιουργεί η εργονομία του SV-7GX ενώ, παρά την προσαρμογή στις πιο πρόσφατες ευρωπαϊκές προδιαγραφές εκπομπών καυσαερίων, η απόδοση του δικύλινδρου V των 645 cc διατηρείται σε οικεία επίπεδα με 73 ονομαστικούς ίππους για 211 υγρά κιλά.

Suzuki SV-7GX

Η νέα μοτοσυκλέτα της Suzuki αναμένεται στην Ελλάδα στα τέλη Αυγούστου 2026, ωστόσο η ελληνική αντιπροσωπεία δέχεται ήδη προπαραγγελίες για όσους δεν μπορούν να περιμένουν κι ανακοινώνει την τιμή για την αγορά της χώρας μας στα 8.295 ευρώ.

Πρόκειται για μια τιμολόγηση που το διατηρεί στα ίδια περίπου επίπεδα που κόστιζε το βασικό μοντέλο DL650 V-Strom (από 7.995), ενώ το φέρνει και 200 ευρώ χαμηλότερα από τα DR-Z4S και DR-Z4SM (αμφότερα στα 8.495).

Suzuki SV-7GX

Στην Ελλάδα το νέο SV-7GX θα έρθει σε τέσσερις χρωματισμούς: Λευκό (Pearl Brilliant White), Μπλε (Pearl Brilliant White / Metallic Triton Blue), Γκρι (Pearl Mat Greige) και Μαύρο (Glass Sparkle Black).

Η έναρξη των προπαραγγελιών πραγματοποιείται μέσω της ελληνικής ιστοσελίδας της Suzuki και του δικτύου εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων της.

Ετικέτες