EICMA 2024: Keeway TX450R - Επανεμφάνιση στο Μιλάνο, ακόμα όμως να βγει στην παραγωγή

Η μονοκύλινδρη Rally μοτοσυκλέτα που είχαμε δει πρώτα στην EICMA 2023
Keeway TX450
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/11/2024

Το TX450R είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην EICMA 2023, ενώ τώρα το είδαμε και στο σαλόνι του 24, με διαφορετική βαφή και γραφικά, όμως με τα ίδια σχεδόν τεχνικά χαρακτηριστικά και ελάχιστες αλλαγές. Η μεγάλη ερώτηση είναι το πότε θα δούμε τη μοτοσυκλέτα στην παραγωγή. 

Ο κινητήρας της QJMOTOR παραμένει ως είχε, μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος και ψεκαστός με απόδοση 40,2 hp / 8.000 rpm και ροπή 3,77 kgm (πέρυσι είχε ανακοινωθεί στα 4), ενώ το κιβώτιο είναι 6 σχέσεων.

Το πλαίσιο είναι δυο δοκών από ατσάλι (πέρυσι είχε δηλωθεί αλουμινένιο) και το ψαλίδι αλουμινένιο, με τους ακτινωτούς τροχούς να έχουν διαστάσεις 21 και 18 ίντσες. Στις πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις βρίσκουμε ανεστραμμένο πιρούνι 48 mm της FASTACE με διαδρομή 280 mm, και πίσω έχουμε μονό αμορτισέρ της ίδιας εταιρείας με αντίστοιχη διαδρομή.

Στα φρένα έχουμε δίσκο 270 mm μπροστά με διπίστονη δαγκάνα και έναν ακόμα δίσκο 240 mm πίσω με δαγκάνα ενός εμβόλου. Το δικάναλο ABS είναι στάνταρ ενώ μπορεί να απενεργοποιηθεί για Offroad χρήση.

Τεράστιο είναι το 26λιτρο ρεζερβουάρ, ενώ στα όργανα βρίσκουμε TFT οθόνη 7 ιντσών (πέρυσι είχε δηλωθεί στις 5 ίντσες) και υπάρχει και θύρα USB.

Στις διαστάσεις της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται βάρος 145 κιλών (3 περισσότερα από πέρυσι), ύψος σέλας 880 mm και μέγιστη ταχύτητα 125 χλμ/ώρα.

Ετικέτες

SWM SC250X: Το δικύλινδρο adventure scooter στην κινέζικη αγορά με απίστευτα χαμηλή τιμή

Διαθέτει κινητήρα στο κέντρο, αλυσίδα, πλούσιο εξοπλισμό και άκρως ανταγωνιστική τιμή
swm sc250x
Από τον

Παύλο Καρατζά

17/4/2026

Είδαμε από κοντά το δικύλινδρο 250άρι σκούτερ με τον κινητήρα στο κέντρο που έφερε η SWM σαν concept στην τελευταία EICMA. Βέβαια από ό,τι φαίνεται δεν είναι ένα ακόμη project που έμεινε στα χαρτιά, αλλά σύντομα θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στην Κίνα.

Το σκούτερ φέρει δικύλινδρο κινητήρα 250 κυβικών που αποδίδει 26 ίππους και είναι τοποθετημένος στο κέντρο, ενώ η τελική μετάδοση γίνεται μέσω αλυσίδας και όχι ιμάντα όπως συνηθίζεται στην κατηγορία.

SWM

Μπροστά βλέπουμε ένα ανεστραμμένο πιρούνι και πίσω ένα μονό αμορτισέρ με μοχλικό, ενώ στο σύστημα πέδησης βρίσκουμε μονό δίσκο, τόσο μπροστά, όσο και πίσω. Επιπλέον το scooter διαθέτει ακτινωτούς τροχούς διαστάσεων 17 ιντσών μπροστά και 15 πίσω και το ρεζερβουάρ είναι χωρητικότητας 13 λίτρων.

swm sc250x

Το επίπεδο εξοπλισμού είναι υψηλό και διαθέτει ενσωματωμένους προβολείς, TFT οθόνη, ρυθμιζόμενη ζελατίνα, χούφτες και κάμερα καταγραφής στο εμπρός μέρος. Η σέλα είναι δύο επιπέδων και κάτω απ’ αυτή μπορεί να χωρέσει ένα jet κράνος, αφού ο χώρος είναι περιορισμένος λόγω της τοποθέτησης του κινητήρα.

Το μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Κίνα και η τιμή του σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι λίγο πάνω από 10.000 γουάν, δηλαδή 1.300 ευρώ! Περιμένουμε στο μέλλον τις τεχνικές λεπτομέρειες του δίκυκλου και το αν προορίζεται και για άλλες αγορές.

Ετικέτες