Έρχεται το νέο Indian Scout στις 2 Απριλίου [VIDEO]

Με σχεδιαστικές επιρροές από το Indian Scout του 1920
motomag Έρχεται το νέο Indian Scout στις 2 Απριλίου [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

15/3/2024

H Indian μέσα από ένα σύντομο τρέιλερ 30 δευτερολέπτων έκανε γνωστό πως στις 2 Απριλίου θα κάνει πρεμιέρα το νέο Scout χωρίς ωστόσο να ανακοινώνει περισσότερες πληροφορίες για το επερχόμενο μοντέλο.

Το Indian Scout το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1920 αποτέλεσε ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα στην ιστορία της αμερικανικής εταιρείας. Αρχικά το Scout εφοδιαζόταν με κινητήρα 606 κ.εκ. με τη χωρητικότητα να αυξάνεται στη συνέχεια στα 745 κ.εκ., ενώ στη σύγχρονη εκδοχή του η χωρητικότητα του κινητήρα έχει φτάσει στα 1.133 κ.εκ. με την απόδοση να φτάνει τους 94 ίππους.

Τώρα έρχεται το σύντομο βίντεο teaser της Indian το οποίο αποκαλύπτει μόνο πως το νέο μοντέλο που θα δούμε στις 2 Απριλίου θα είναι το Scout. Δυστυχώς στα πλάνα δεν βλέπουμε το πώς θα μοιάζει η νέα μοτοσυκλέτα αλλά η Indian μας ξεκαθαρίζει πως το επερχόμενο μοντέλο θα έχει επιρροές όσον αφορά τη σχεδίαση από το Scout που παρουσιάστηκε το 1920.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν γίνονται γνωστές από την Indian ωστόσο η ημερομηνία της παρουσίασης του νέου Scout δεν αργεί.

Ετικέτες

Ducati Formula 73: Νέα μοτοσυκλέτα για τα 100 χρόνια της εταιρείας

Φόρος τιμής στην 750 Supersport Desmo
Ducati
Από τον

Παύλο Καρατζά

18/12/2025

Η Ducati ετοιμάζεται να λανσάρει ένα νέο μοντέλο με την ονομασία Formula 73 για το 2026, στο πλαίσιο των εορτασμών για την 100ή επέτειό της. Το Formula 73 θα βασίζεται στο Ducati Scrambler και όπως υποδηλώνει το όνομά του αναμένεται να είναι ένα αφιερωμένο στο 750 Supersport Desmo που έκανε το ντεμπούτο του το 1973.

Η απόδειξη της ύπαρξης του νέου αυτού μοντέλου μας έρχεται από το California Air Resources Board (CARB), το οποίο πιστοποίησε το Ducati Scrambler του 2026, όμως στην ίδια λίστα βλέπουμε και το Ducati Formula 73 που διακρίνεται στο όνομα με ένα “T”, που υποδηλώνει εκδόσεις που κατασκευάζονται στην Ταϊλάνδη αντί για την Ιταλία.

Ducati

Η μοτοσυκλέτα θα φέρει τον ίδιο V δικύλινδρο κινητήρα 803 κυβικών με του Scrambler, όμως ενδέχεται να έχει διαφορετική εμφάνιση που θα μοιάζει με εκείνη της 750 Supersport Desmo του 1973.

Desmo

Η Ducati ανέπτυξε τη 750 SS Desmo μετά την κατάκτηση της πρώτης και δεύτερης θέσης από τους Paul Smart και Bruno Spaggiari στον πρώτο αγώνα Imola 200 το 1972. Οι Smart και Spaggiari αγωνίστηκαν με μοτοσυκλέτες αγώνων 750 Imola Desmo, τις πρώτες Ducati V-Twin με δεσμοδρομικό σύστημα βαλβίδων. Η 750 Supersport Desmo ήταν τότε το πρώτο μοντέλο παραγωγής που χρησιμοποίησε αυτό που θα γινόταν το χαρακτηριστικό σύστημα βαλβίδων της Ducati. Το 1973, ο αγώνας Imola 200 ήταν ο πρώτος γύρος της σειράς FIM Formula 750, εξού και η σύνδεση με το όνομα Formula '73.

Πιθανότατα η Formula '73 θα είναι μία μοτοσυκλέτα περιορισμένης παραγωγής, που ίσως παραχθεί σε μόλις 100 μονάδες για τα 100ά γενέθλια της Ducati. Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει πιθανώς στις αρχές του 2026.

Ετικέτες