GASGAS MC 250F και MC 450F Factory Edition 2024 - Με εξοπλισμό και χρώματα της εργοστασιακής ομάδας

Με τα δύο MX μοντέλα που μοιράζονται την τεχνολογία τηλεμετρίας που γνωρίσαμε και στα υπόλοιπα μέλη του Pierer Group, να αναμένονται στους αντιπροσώπους τον Ιανουάριο του 2024
GASGAS Factory Edition MX bikes
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

19/12/2023

Μετά την παρουσίαση των Factory Edition MX μοτοσυκλετών της KTM και των Rockstar Edition της Husqvarna, ήρθε η στιγμή για την ανανέωση των Factory Edition του τρίτου μέλους του Pierer Group, με την GASGAS να υιοθετεί τις αλλαγές που είδαμε και στα υπόλοιπα μέλη της κοινής οικογένειας του αυστριακού Ομίλου, με την προσθήκη επίσης της Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad (CUO) και συσκευής GPS για δεδομένα τηλεμετρίας και όχι μόνο.

Ξεκινώντας από την ολοκαίνουργια για το 2024 προσθήκη, την οποία έχουμε ήδη δει σε Husqvarna και KTM, η διαφορά βρίσκεται στην εφαρμογή που απαιτείται για την σύνδεση με το smartphone του αναβάτη. Έτσι, οι ιδιοκτήτες των MC 250F και MC 450F του 2024 θα χρειαστεί να κατεβάσουν την εφαρμογή GASGAS+, μέσω της οποίας οι αναβάτες μπορούν να ρυθμίσουν τόσο την απόδοση του κινητήρα, όσο και την λειτουργία των αναρτήσεων. Ταυτόχρονα, με την κατάλληλη συνδρομή και την λειτουργία RIDER, θα μπορεί να συλλέξει προσωποποιημένα δεδομένα αναφορικά με τις σωματικές του λειτουργίες κατά την διάρκεια της οδήγησης στην πίστα.

GASGAS MC 250F και MC 450F Factory Edition 2024 – Με εξοπλισμό και χρώματα της εργοστασιακής ομάδας

Οι αλλαγές ωστόσο δεν σταματάνε εδώ, καθώς τα δύο μέλη της Factory Edition έχουν νέο ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο και σημεία έδρασης του κινητήρα σε αυτό, με στόχο τη μείωση των εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται. Ταυτόχρονα οι αλλαγές αυτές βελτιώνουν την ακαμψία του πλαισίου, βελτιώνοντας τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας, ειδικότερα στην είσοδο των στροφών, διατηρώντας το βάρος χαμηλά. Για τον ίδιο λόγο, το βάρος, το ρεζερβουάρ έχει μικρύνει στις Factory εκδόσεις. Την ίδια στιγμή η μειωμένη χωρητικότητα και διαστάσεις του, επιτρέπουν την πιο ελεύθερη ροή του αέρα στους ανεμιστήρες του ψυγείου, για καλύτερη και πιο σταθερή ψύξη, ακόμα και σε δύσκολα, τεχνικά τερέν όπου οι ταχύτητες παραμένουν χαμηλά.

Τα προστατευτικά του πλαισίου είναι νέα και έχουν κατασκευαστεί από συνδυασμό δύο υλικών. Στόχος είναι η καλύτερη επαφή των ποδιών του αναβάτη με τη μοτοσυκλέτα, σε συνδυασμό με την αυξημένη προστασία για τους σωλήνες του πλαισίου.

Με τη σειρά τους, οι αναρτήσεις έχουν δεχτεί αλλαγές. Έτσι, το πολυρυθμιζόμενο ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι WP XACT μπροστά έχει δεχτεί αλλαγές στο εσωτερικό του και τη λειτουργία του, προκειμένου να συνεργάζεται καλύτερα με το νέο πλαίσιο, αλλά και το πίσω αμορτισέρ. Αυτό, έχει επίσης δεχτεί αλλαγές με νέες τσιμούχες που υπόσχονται χαμηλότερο συντελεστή τριβής για αυξημένη αντοχή και πιο σταθερή λειτουργία της ανάρτησης, ενώ η βίδα συγκράτησης του πίσω αμορτισέρ είναι και αυτή καινούργια.

GASGAS MC 250F και MC 450F Factory Edition 2024 – Με εξοπλισμό και χρώματα της εργοστασιακής ομάδας

Το πεντάλ του πίσω φρένου είναι νέο, με στόχο την αυξημένη δύναμη πέδηση σε κάθε συνθήκη. Σε αυτό συνεισφέρουν και τα νέα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης Dunlop GEOMAX MX34. Όπως μας ενημερώνει η GASGAS, τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα νέα ελαστικά έχουν αναθεωρηθεί, όπως και το μοτίβο των αυλακώσεων, για καλύτερη πρόσφυση ανεξαρτήτως τους εδάφους (π.χ. άμμος, λάσπη, σκληρό χώμα)

GASGAS MC 250F και MC 450F Factory Edition 2024 – Με εξοπλισμό και χρώματα της εργοστασιακής ομάδας

Για τις ανάγκες εύρεσης χώρου για την τοποθέτηση της συσκευής GPS, το μπροστινό φτερό έχει ανασχεδιαστεί, δημιουργώντας μία ακόμα πιο αρμονική εικόνα με το μπροστινό number plate. Στην ανανεωμένη εμφάνιση συμβάλουν και τα νέα γραφικά Troy Lee Designs/Red Bull/GASGAS Factory Racing, τα οποία αντλούν την έμπνευσή τους από την εργοστασιακή ομάδα της GASGAS. Χάρη στον νέο τρόπο εφαρμογής τους πάνω στα πλαστικά, για ακόμα πιο φανταχτερή εμφάνιση που σε κάνει να ξεχωρίζει από μακριά. Η σέλα δένει αρμονικά με το υπόλοιπο σύνολο με τον συνδυασμό μπλε και κόκκινου, ενώ οι αυλακώσεις σε συνδυασμό με το αντιολισθητικό υλικό σε βοηθούν να παραμείνεις στην θέση που έχεις επιλέξει, στις δυνατές επιταχύνσεις και τα φρεναρίσματα.

Επιστρέφοντας τώρα στην τηλεμετρία, συνδέοντας την νέα εφαρμογή GASGAS+ με την CUΟ, η οποία ανήκει στον βασικό εξοπλισμό στις εκδόσεις Factory, ο αναβάτης μπορεί να αποκτήσει μία πληθώρα νέων λειτουργιών, που χωρίζονται σε τρεις βασικούς τομείς ENGINE, SUSPENSION και RIDER.

Με τον ENGINE, έχει την δυνατότητα παραμετροποίησης της απόδοσης του κινητήρα, σύμφωνα με το οδηγικό σου στυλ και τις συνθήκες της πίστας, έχοντας τον πλήρη έλεγχο σε φρένο κινητήρα, απόκριση γκαζιέρας, Traction Control, Launch Control και ευαισθησίας του Quickshifter. Η λειτουργία ADVANCED σου επιτρέπει να κάνεις τις δικές σου ρυθμίσεις, δημιουργώντας τον δικό σου χάρτη από το μηδέν, ενώ μπορείς να αποθηκεύσεις τις αγαπημένες σου επιλογές, επιλέγοντας την κατάλληλη για κάθε διαφορετική πίστα, πάνω στην οποία μπορείς να επέμβεις αν διαπιστώσεις ότι κάτι σου λείπει μετά από κάθε session ή αγώνα.

GASGAS MC 250F και MC 450F Factory Edition 2024 – Με εξοπλισμό και χρώματα της εργοστασιακής ομάδας

Όσον αφορά τις αναρτήσεις, συναντάμε και εδώ το SAG ASSISTANT, το οποίο έχει επιφορτιστεί με το να σε βοηθήσει να βρεις το κατάλληλο SAG για το δικό σου βάρος. Για να το καταφέρει αυτό, η εφαρμογή σου δίνει δύο επιλογές “Bike on Stand” και “Bike with Rider” με τον “βοηθό” να μπορεί να ρυθμίσει το SAG είτε όταν η μοτοσυκλέτα είναι στο σταντ, είτε με εσένα πάνω. Στην συνέχεια, στον τομέα SUSPENSION SETTING, μπορείς να δημιουργήσει διαφορετικές ρυθμίσεις για την λειτουργία των αναρτήσεων, αφού περάσεις δεδομένα για το βάρος σου με όλο τον εξοπλισμό, τον τύπο της πίστας και τις συνθήκες. Επιλέγοντας το επίπεδο ικανοτήτων σου μεταξύ Basic, Advanced ή Pro και την ποιότητα του εδάφους μεταξύ Sand, Soft, Medium ή Hard, η εφαρμογή θα σου εμφανίσει τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, οι οποίες μπορούν να δεχτούν επεμβάσεις και να αποθηκευτούν για να χρησιμοποιηθούν για διάφορες πίστες.

Τέλος, έχουμε την λειτουργία RIDER, για την οποία όπως έχουμε δει ο χρήστης χρειάζεται να καταβάλει μία ετήσια συνδρομή, με ενδεικτική τιμή 69,99€ (μπορεί να διαφέρει ανάλογα την χώρα), η οποία είναι διαθέσιμη μέσω Google Play Store και Apple App Store, ενώ περιλαμβάνεται και μία δοκιμαστική περίοδος 4 εβδομάδων. Η επιλογή RIDER έρχεται μέσω της συνεργασίας με τον ειδήμονα του χώρου της τηλεμετρίας LITPro. Λαμβάνοντας δεδομένα τόσο από την CUO όσο και από την συσκευή GPS στο μπροστινο φτερό, τα οποιά μπορείς να κατεβάσεις στην εφαρμογής, έχεις μία λεπτομερή ανάλυση των γύρων σου, με 15 διαφορετικές παραμέτρους διαθέσιμες (στροφές κινητήρα, θέση της γκαζιέρας κ.α.).

GASGAS MC 250F και MC 450F Factory Edition 2024 – Με εξοπλισμό και χρώματα της εργοστασιακής ομάδας

Ας δούμε τα βασικά σημεία των MC 250F και MC 450F Factory Edition 2024:

  • Τροχοί Factory Racing
  • Τιμονόπλακες κατεργασμένες από CNC με δύο διαφορετικές επιλογές του offset
  • Τελικό τιτανίου Akrapovic “Slip-On Line”
  • Κάλυμμα συμπλέκτη Billet Hinson/GASGAS Factory Racing
  • Συσκευή εκκίνησης WP Factory
  • Κουμπί επιλογής μεταξύ δύο διαφορετικών αποκρίσεων (mellow/aggressive)
  • Ημί-πλευστος δίσκος μπροστά
  • Προστατευτικό μπροστινού δίσκου Factory
  • Ποδιά κινητήρα Factory
  • Μαύρο τιμόνι Neken με μαξιλαράκι GASGAS
  • Μαλακά grip της ODI σε γκρι χρώμα
  • Χρυσή αλυσίδα
  • Μαύρο γρανάζι πίσω τροχού
  • Αυτοκόλλητα με το νούμερο 51 περιλαμβάνονται στον στάνταρ εξοπλισμό του MC 450F Factory Edition

Το μικρότερο σε κυβισμό, MC 250F Factory Edition θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στην αγορά της Βόρειας Αμερικής. Από την άλλη, ο μεγάλος αδερφός MC 450F θα ταξιδέψει στις αντιπροσωπείες GASGAS σε όλο τον κόσμο. Τα δύο μοντέλα αναμένεται να είναι διαθέσιμα από τον Ιανουάριο του 2024. Για την τιμή τους αλλά και επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την πιο κοντινή σε σας αντιπροσωπεία GASGAS, όπου μπορείτε να ενημερωθείτε και για τα χρηματοδοτικά προγράμματα που προσφέρει η ελληνική αντιπροσωπεία ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε.

Ετικέτες

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει [VIDEO]

Κατασκοπευτικές φωτογραφίες μας δείχνουν τι να περιμένουμε
motomagBajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

29/4/2024

Η Bajaj αναμένεται να προσθέσει ένα ακόμα μέλος στην οικογένεια των σπορ γυμνών μοντέλων της, το NS400, διευρύνοντας έτσι τη συγκεκριμένη οικογένεια μοτοσυκλετών της προς τα πάνω, με την παρουσίαση να αναμένεται στις 3 Μαΐου, ενώ νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μας αποκαλύπτουν την τελική μορφή του μοντέλου.

Το Pulsar NS400 αποτελεί αυτή την στιγμή, το μεγαλύτερο σε κυβισμό Pulsar που έχει παράξει η εταιρεία. Όπως βλέπουμε στις κατασκοπευτικές εικόνες, σχεδιαστικά διατηρεί την επιθετική φιλοσοφία που έχουμε δει και στα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας. Η σέλα δύο επιπέδων, το κομμάτι της ουράς και οι χειρολαβές θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό το NS200. Όπως βλέπουμε, όμως, το ρεζερβουάρ και ειδικότερα οι επεκτάσεις του έχουν νέο σχεδιασμό, χαρίζοντας μία ελαφρώς ξεχωριστή εμφάνιση στον μεγάλο αδερφό.

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει

Μπροστά βλέπουμε έναν LED προβολέα τύπου προτζέκτορα, ο οποίος περιβάλλεται από δύο DRL φωτιστικά σώματα, σε σχήμα κεραυνού, στοιχείο που χαρακτηρίζει και το teaser βίντεο της εταιρείας. Τα γωνιώδη πλαστικά που περικλείουν τον προβολέα, τονίζουν ακόμη περισσότερο την επιθετική σχεδιαστική ταυτότητα του νέου Pulsar NS400, με τα προστατευτικά του ψυγείου να έχουν carbon υφή, θυμίζοντας το εξωτικό υλικό.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες όσον αφορά τον κινητήρα, πέραν του ότι μιλάμε για μία υγρόψυκτη, μονοκύλινδρη μονάδα κοντά στα 400 κυβικά. Η συνεργασία της Bajaj με την KTM είναι γνωστή. Επομένως, το θέμα είναι αν θα δανείζεται τον κινητήρα των 399 κυβικών που είδαμε στην πρόσφατη ανανέωση του 390 Duke της KTM για το 2024 ή αν θα πάρει την καρδιά του Dominar 400 των 373 κυβικών, με διαφορετική χαρτογράφηση, προκειμένου η απόδοση να ταιριάζει στον νέο της ρόλο. Κρίνοντας από το αγοραστικό κοινό που στοχεύει η οικογένεια Pulsar γενικότερα, τότε οι πιθανότητες γέρνουν την ζυγαριά περισσότερο στη δεύτερη λύση. Μένει να περιμένουμε μέχρι τις 3 Μαΐου, για να μάθουμε σίγουρα.

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει

Κάτω από τα πλαστικά, βλέπουμε ένα ατσάλινο περιμετρικό πλαίσιο, παρόμοιο με αυτό του NS200. Αυτό, σύμφωνα με τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, θα συνεργάζεται με ένα ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι, το οποίο μοιάζει αρκετά μεγάλο σε διάμετρο. Πίσω, ένα μονό αμορτισέρ αναλαμβάνει να αποσβένει τις ανωμαλίες, χωρίς ακόμα να έχουν γίνει γνωστές τυχών ρυθμίσεις στις αναρτήσεις. Τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο μπροστά και έναν πίσω, με τους τροχούς να είναι χυτοί με μπράτσα – πιθανότατα 17 ιντσών.

Στον βασικό εξοπλισμό, αναμένεται να υπάρχει μία ψηφιακή LCD οθόνη, όμοια με αυτή που δέχτηκαν τα μοντέλα της οικογένειας στην τελευταία τους ανανέωση. Πιθανότατα θα έχει Bluetooth για δυνατότητα συνδεσιμότητας, με τον αναβάτη να μπορεί να διαχειριστεί από εκεί εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα, ενώ θα δίνει και την δυνατότητα turn by turn πλοήγησης. Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες, ο κινητήρας θα εξοπλίζεται με μία ποδιά, για μεγαλύτερη προστασία.

Όπως έχει ανακοινώσει ο ινδικός κολοσσός, Bajaj, το νέο και μεγαλύτερο σε κυβισμό μέχρι σήμερα, Pulsar NS400, αναμένεται να παρουσιαστεί στις 3 Μαΐου. Με γνώμονα ότι στην Ευρώπη έχουμε ήδη τόσο το Dominar 400, όσο και το 390 Duke της KTM, τα οποία συμμορφώνονται με τις Euro5+ προδιαγραφές, δεν είναι απίθανο το Pulsar NS400 να κάνει την εμφάνισή του και προς τα μέρη μας.

Ετικέτες