GASGAS MC 250F και MC 450F Factory Edition 2024 - Με εξοπλισμό και χρώματα της εργοστασιακής ομάδας

Με τα δύο MX μοντέλα που μοιράζονται την τεχνολογία τηλεμετρίας που γνωρίσαμε και στα υπόλοιπα μέλη του Pierer Group, να αναμένονται στους αντιπροσώπους τον Ιανουάριο του 2024
GASGAS Factory Edition MX bikes
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

19/12/2023

Μετά την παρουσίαση των Factory Edition MX μοτοσυκλετών της KTM και των Rockstar Edition της Husqvarna, ήρθε η στιγμή για την ανανέωση των Factory Edition του τρίτου μέλους του Pierer Group, με την GASGAS να υιοθετεί τις αλλαγές που είδαμε και στα υπόλοιπα μέλη της κοινής οικογένειας του αυστριακού Ομίλου, με την προσθήκη επίσης της Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad (CUO) και συσκευής GPS για δεδομένα τηλεμετρίας και όχι μόνο.

Ξεκινώντας από την ολοκαίνουργια για το 2024 προσθήκη, την οποία έχουμε ήδη δει σε Husqvarna και KTM, η διαφορά βρίσκεται στην εφαρμογή που απαιτείται για την σύνδεση με το smartphone του αναβάτη. Έτσι, οι ιδιοκτήτες των MC 250F και MC 450F του 2024 θα χρειαστεί να κατεβάσουν την εφαρμογή GASGAS+, μέσω της οποίας οι αναβάτες μπορούν να ρυθμίσουν τόσο την απόδοση του κινητήρα, όσο και την λειτουργία των αναρτήσεων. Ταυτόχρονα, με την κατάλληλη συνδρομή και την λειτουργία RIDER, θα μπορεί να συλλέξει προσωποποιημένα δεδομένα αναφορικά με τις σωματικές του λειτουργίες κατά την διάρκεια της οδήγησης στην πίστα.

GASGAS MC 250F και MC 450F Factory Edition 2024 – Με εξοπλισμό και χρώματα της εργοστασιακής ομάδας

Οι αλλαγές ωστόσο δεν σταματάνε εδώ, καθώς τα δύο μέλη της Factory Edition έχουν νέο ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο και σημεία έδρασης του κινητήρα σε αυτό, με στόχο τη μείωση των εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται. Ταυτόχρονα οι αλλαγές αυτές βελτιώνουν την ακαμψία του πλαισίου, βελτιώνοντας τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας, ειδικότερα στην είσοδο των στροφών, διατηρώντας το βάρος χαμηλά. Για τον ίδιο λόγο, το βάρος, το ρεζερβουάρ έχει μικρύνει στις Factory εκδόσεις. Την ίδια στιγμή η μειωμένη χωρητικότητα και διαστάσεις του, επιτρέπουν την πιο ελεύθερη ροή του αέρα στους ανεμιστήρες του ψυγείου, για καλύτερη και πιο σταθερή ψύξη, ακόμα και σε δύσκολα, τεχνικά τερέν όπου οι ταχύτητες παραμένουν χαμηλά.

Τα προστατευτικά του πλαισίου είναι νέα και έχουν κατασκευαστεί από συνδυασμό δύο υλικών. Στόχος είναι η καλύτερη επαφή των ποδιών του αναβάτη με τη μοτοσυκλέτα, σε συνδυασμό με την αυξημένη προστασία για τους σωλήνες του πλαισίου.

Με τη σειρά τους, οι αναρτήσεις έχουν δεχτεί αλλαγές. Έτσι, το πολυρυθμιζόμενο ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι WP XACT μπροστά έχει δεχτεί αλλαγές στο εσωτερικό του και τη λειτουργία του, προκειμένου να συνεργάζεται καλύτερα με το νέο πλαίσιο, αλλά και το πίσω αμορτισέρ. Αυτό, έχει επίσης δεχτεί αλλαγές με νέες τσιμούχες που υπόσχονται χαμηλότερο συντελεστή τριβής για αυξημένη αντοχή και πιο σταθερή λειτουργία της ανάρτησης, ενώ η βίδα συγκράτησης του πίσω αμορτισέρ είναι και αυτή καινούργια.

GASGAS MC 250F και MC 450F Factory Edition 2024 – Με εξοπλισμό και χρώματα της εργοστασιακής ομάδας

Το πεντάλ του πίσω φρένου είναι νέο, με στόχο την αυξημένη δύναμη πέδηση σε κάθε συνθήκη. Σε αυτό συνεισφέρουν και τα νέα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης Dunlop GEOMAX MX34. Όπως μας ενημερώνει η GASGAS, τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα νέα ελαστικά έχουν αναθεωρηθεί, όπως και το μοτίβο των αυλακώσεων, για καλύτερη πρόσφυση ανεξαρτήτως τους εδάφους (π.χ. άμμος, λάσπη, σκληρό χώμα)

GASGAS MC 250F και MC 450F Factory Edition 2024 – Με εξοπλισμό και χρώματα της εργοστασιακής ομάδας

Για τις ανάγκες εύρεσης χώρου για την τοποθέτηση της συσκευής GPS, το μπροστινό φτερό έχει ανασχεδιαστεί, δημιουργώντας μία ακόμα πιο αρμονική εικόνα με το μπροστινό number plate. Στην ανανεωμένη εμφάνιση συμβάλουν και τα νέα γραφικά Troy Lee Designs/Red Bull/GASGAS Factory Racing, τα οποία αντλούν την έμπνευσή τους από την εργοστασιακή ομάδα της GASGAS. Χάρη στον νέο τρόπο εφαρμογής τους πάνω στα πλαστικά, για ακόμα πιο φανταχτερή εμφάνιση που σε κάνει να ξεχωρίζει από μακριά. Η σέλα δένει αρμονικά με το υπόλοιπο σύνολο με τον συνδυασμό μπλε και κόκκινου, ενώ οι αυλακώσεις σε συνδυασμό με το αντιολισθητικό υλικό σε βοηθούν να παραμείνεις στην θέση που έχεις επιλέξει, στις δυνατές επιταχύνσεις και τα φρεναρίσματα.

Επιστρέφοντας τώρα στην τηλεμετρία, συνδέοντας την νέα εφαρμογή GASGAS+ με την CUΟ, η οποία ανήκει στον βασικό εξοπλισμό στις εκδόσεις Factory, ο αναβάτης μπορεί να αποκτήσει μία πληθώρα νέων λειτουργιών, που χωρίζονται σε τρεις βασικούς τομείς ENGINE, SUSPENSION και RIDER.

Με τον ENGINE, έχει την δυνατότητα παραμετροποίησης της απόδοσης του κινητήρα, σύμφωνα με το οδηγικό σου στυλ και τις συνθήκες της πίστας, έχοντας τον πλήρη έλεγχο σε φρένο κινητήρα, απόκριση γκαζιέρας, Traction Control, Launch Control και ευαισθησίας του Quickshifter. Η λειτουργία ADVANCED σου επιτρέπει να κάνεις τις δικές σου ρυθμίσεις, δημιουργώντας τον δικό σου χάρτη από το μηδέν, ενώ μπορείς να αποθηκεύσεις τις αγαπημένες σου επιλογές, επιλέγοντας την κατάλληλη για κάθε διαφορετική πίστα, πάνω στην οποία μπορείς να επέμβεις αν διαπιστώσεις ότι κάτι σου λείπει μετά από κάθε session ή αγώνα.

GASGAS MC 250F και MC 450F Factory Edition 2024 – Με εξοπλισμό και χρώματα της εργοστασιακής ομάδας

Όσον αφορά τις αναρτήσεις, συναντάμε και εδώ το SAG ASSISTANT, το οποίο έχει επιφορτιστεί με το να σε βοηθήσει να βρεις το κατάλληλο SAG για το δικό σου βάρος. Για να το καταφέρει αυτό, η εφαρμογή σου δίνει δύο επιλογές “Bike on Stand” και “Bike with Rider” με τον “βοηθό” να μπορεί να ρυθμίσει το SAG είτε όταν η μοτοσυκλέτα είναι στο σταντ, είτε με εσένα πάνω. Στην συνέχεια, στον τομέα SUSPENSION SETTING, μπορείς να δημιουργήσει διαφορετικές ρυθμίσεις για την λειτουργία των αναρτήσεων, αφού περάσεις δεδομένα για το βάρος σου με όλο τον εξοπλισμό, τον τύπο της πίστας και τις συνθήκες. Επιλέγοντας το επίπεδο ικανοτήτων σου μεταξύ Basic, Advanced ή Pro και την ποιότητα του εδάφους μεταξύ Sand, Soft, Medium ή Hard, η εφαρμογή θα σου εμφανίσει τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, οι οποίες μπορούν να δεχτούν επεμβάσεις και να αποθηκευτούν για να χρησιμοποιηθούν για διάφορες πίστες.

Τέλος, έχουμε την λειτουργία RIDER, για την οποία όπως έχουμε δει ο χρήστης χρειάζεται να καταβάλει μία ετήσια συνδρομή, με ενδεικτική τιμή 69,99€ (μπορεί να διαφέρει ανάλογα την χώρα), η οποία είναι διαθέσιμη μέσω Google Play Store και Apple App Store, ενώ περιλαμβάνεται και μία δοκιμαστική περίοδος 4 εβδομάδων. Η επιλογή RIDER έρχεται μέσω της συνεργασίας με τον ειδήμονα του χώρου της τηλεμετρίας LITPro. Λαμβάνοντας δεδομένα τόσο από την CUO όσο και από την συσκευή GPS στο μπροστινο φτερό, τα οποιά μπορείς να κατεβάσεις στην εφαρμογής, έχεις μία λεπτομερή ανάλυση των γύρων σου, με 15 διαφορετικές παραμέτρους διαθέσιμες (στροφές κινητήρα, θέση της γκαζιέρας κ.α.).

GASGAS MC 250F και MC 450F Factory Edition 2024 – Με εξοπλισμό και χρώματα της εργοστασιακής ομάδας

Ας δούμε τα βασικά σημεία των MC 250F και MC 450F Factory Edition 2024:

 • Τροχοί Factory Racing
 • Τιμονόπλακες κατεργασμένες από CNC με δύο διαφορετικές επιλογές του offset
 • Τελικό τιτανίου Akrapovic “Slip-On Line”
 • Κάλυμμα συμπλέκτη Billet Hinson/GASGAS Factory Racing
 • Συσκευή εκκίνησης WP Factory
 • Κουμπί επιλογής μεταξύ δύο διαφορετικών αποκρίσεων (mellow/aggressive)
 • Ημί-πλευστος δίσκος μπροστά
 • Προστατευτικό μπροστινού δίσκου Factory
 • Ποδιά κινητήρα Factory
 • Μαύρο τιμόνι Neken με μαξιλαράκι GASGAS
 • Μαλακά grip της ODI σε γκρι χρώμα
 • Χρυσή αλυσίδα
 • Μαύρο γρανάζι πίσω τροχού
 • Αυτοκόλλητα με το νούμερο 51 περιλαμβάνονται στον στάνταρ εξοπλισμό του MC 450F Factory Edition

Το μικρότερο σε κυβισμό, MC 250F Factory Edition θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στην αγορά της Βόρειας Αμερικής. Από την άλλη, ο μεγάλος αδερφός MC 450F θα ταξιδέψει στις αντιπροσωπείες GASGAS σε όλο τον κόσμο. Τα δύο μοντέλα αναμένεται να είναι διαθέσιμα από τον Ιανουάριο του 2024. Για την τιμή τους αλλά και επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την πιο κοντινή σε σας αντιπροσωπεία GASGAS, όπου μπορείτε να ενημερωθείτε και για τα χρηματοδοτικά προγράμματα που προσφέρει η ελληνική αντιπροσωπεία ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε.

Ετικέτες

Triumph Street Triple 765 R A2 - Έκδοση περιορισμένης ισχύος [VIDEO]

Κοντά μας από τον Σεπτέμβριο, σε δυο χρωματισμούς
Triumph Street Triple 765 R A2
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/7/2024

H Triumph παρουσίασε μια νέα Α2 έκδοση για την τρικύλινδρη Street Triple 765 R, με μειωμένη απόδοση 70 kW (93,87 hp) η οποία μπορεί να περιοριστεί περαιτέρω στα 35 Kw (46,93 hp) για τις προδιαγραφές του συγκεκριμένου διπλώματος οδήγησης.

Το κιτ περιορισμού μπορεί να αφαιρεθεί από έναν αντιπρόσωπο της Triumph μόλις αποκτηθεί το δίπλωμα οδήγησης “Α”, επαναφέροντας τη μοτοσυκλέτα στην ισχύ των 70 kW. Δυστυχώς δεν φαίνεται η μοτοσυκλέτα να μπορεί να ανέβει το ίδιο εύκολα και στους 118,3 hp της έκδοσης χωρίς κανένα περιορισμό.

Κατά τα άλλα, η A2 έκδοση είναι ίδια με την Street Triple 765 R χωρίς περιορισμό, με ίδιο πλαίσιο, ίδιες αναρτήσεις, ίδια φρένα, ίδια ηλεκτρονικά και ίδια οθόνη οργάνων.

Triumph Street Triple 765 R A2

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται: πλαίσιο αλουμινίου δυο δοκών, πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις που αποτελούνται από ανεστραμμένο πιρούνι Showa 41 mm και Showa piggyback μονό πίσω αμορτισέρ, ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες Brembo M4.32, δικάναλο Cornering ABS, Wheelie Control, Cornering Traction Control, 4 Riding Modes, shifter στον στάνταρ εξοπλισμό, συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση, ρεζερβουάρ 15 λίτρων, full-LED φώτα και TFT οθόνη οργάνων.

Η Street Triple 765 R A2 θα διατίθεται από τον Σεπτέμβριο σε δυο χρώματα, πορτοκαλί και λευκό, ενώ ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή της στην Ελλάδα.

Ετικέτες